• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2015-07-04 13:31:35 följande:
    Oh vad skönt! smile1.gif

    Jag älskar i vanliga fall sol och värme, men jag orkar knappt en sekund till. Jag vill vara vid havet. Jag måste ju hålla mig max 30 min från Karolinska sjukhuset, vilket betyder inne i stan. Jag står snart inte ut!
    Förstår dig innerligt! Skickar lite vatten o skugga till dig fr Vätterns strand.

    En fläkt och blöta svala handdukar! Så får du lyssna på vågskvalp på spotify. Tänk bara att bebbe behöver vara i magen varje dag som går! Super kram till dig vännen!
  • bullenochgrisen

    Ursh jag lider med dig. Hur långt är det kvar nu?

    Ja nu är det varmt här i Sthlm. Jag klarar inte av värmen heller, ligger inne med fläkten på tillsammans med hundarna, de vill inte heller vara ute. Vaderna ömmar, säkert av värmen. Bor du på sjukhuset nu eller har du någon annanstans att vara nära ks? Kram


    Snart lycklig skrev 2015-07-04 13:31:35 följande:

    Oh vad skönt!

    Jag älskar i vanliga fall sol och värme, men jag orkar knappt en sekund till. Jag vill vara vid havet. Jag måste ju hålla mig max 30 min från Karolinska sjukhuset, vilket betyder inne i stan. Jag står snart inte ut!


  • Snart lycklig

    Tack för er förståelse! Faktiskt tror jag min ålder kommer in lite här. Dessutom +24 kg på det och i stort sett ingen sömn. Går inte att sova, täppt i näsan, supertorr i munnen, vaknar i ett och måste då kissa. Detta sker typ en gång i timmen. Har superont i mina fötter, dock ej vaderna, och det beror ju naturligtvis på min tyngd och massor av vätska i de vanligtvis mkt spinkiga och smala små fötterna. Jag är liksom rund under fötterna, alltså noll berusad. ;)

    Lyckligtvis bor jag mkt nära Karolinska, så jag kan lugnt hålla mig hemma i lägenheten flr den saken, men lägenhet på sommaren är ngt jag avskyr. Dock tycker jag det fläktar liiiiite nu gm alla öppna fönster och balkongdörrarna.

    Sover mest inomhus och ni vet hur degig man blir då.

    Kram tjejer.

  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2015-07-04 17:13:13 följande:

    Skuggan och svalkan från Vätterns strand låter härligt! smile1.gif Hoppas du mår bra Redan.


    Mår bra! Har min mormor på 93 hemma, skönt att se henne koppla av och bada oxå. Jag är ju super trött på kvällar och sammandragningar. Men så skönt att kunna bada o simma, vara viktlös och verkligen röra på mig! Men min uppförsbacke till huset känns brantare för var dag som går. Sitta går allt sämre. Trycker upp andningen och magsäck. Denna vecka tycker jag bulan växt ordentligt, som två veckor stått lite still.

    Känner mig alltmer gravid och det känns ändå mysigt.

    Helt fantastiskt snart har du SL en bebis!!!

    Bullen, du oxå!

    Kram
  • bullenochgrisen

    Snart är du tillbaka i dig själv igen SL och då har du din bebis i famnen. Det känns tufft nu, i know, men dagarna rullar på och du kommer kunna blicka tillbaka och ändå känna att det var sååå värt det. Försök sysselsätta dig med något, jag köpte pärlor och har gjort fina namn hängen till barnvagnen, napphållare osv. Jag är inte så bra vän med virknålen så detta passade mig perfekt att fördriva lite tid med. Har ju varit hemma sen 2 maj så även om orken inte funnits där ändå så vill hjärnan arbeta lite ;)

    Ja idag är det bara 10 dagar kvar innan loppan vräks. Tror inte hon kommer tidigare så vi siktar in oss på det planerade snittet den 14e. Längtar enormt mycket dit nu, rädslan har liksom lagt sig och mer tagits över av förväntan :)

    Bjuder på ytterligare en sommar bild från igår kväll när jag och sambon satt vid en badstrand bara vi två och grillade och åt gott. Även om orken gör att man blir begränsad och bara vill ligga i soffan om dagarna och kvällarna så är det skönt att kunna göra någonting litet bara vi två nu innan skrutten kommer. Hoppas ni alla får en fin helg! Kram

  • weeme
    Blomman701 skrev 2015-07-04 11:41:40 följande:

    Grattis till lyckade kub!

    Här funkar äntligen amningen. Hurra! :)


    Grattis till det med! Inte alltid det lättaste har jag förstått. Att det gjorde ont, jaaaa det gjorde det hrm. Men annars gick det som tur var lätt för mig förra gången. Fårfett på tuttarna var guld!

    Bullen, så fina bilder du bjuder på.

    SL, jag sov med fuktiga handukar på mig när det varit för varmt. Kalla duschar. Har en Cobber, en sak man lägger i blöt så den sväller, lägger i kylen sedan knyter runt  halsen/ nacken. Så gött! Lider med dig, jag har ont av värme som standard, så glad att jag inte är höggravid nu!

    Jag har köpt magnesium och käkat ett par dagar. Ingen migrän trots värmen! Kan det ha hjälpt så fort? Vilken lycka.
  • Redan47

    Bulle vilken fin bulle! Vad fint att ni njuter av tvåsamheten och tar vara på stunder. Skönt du mår bättre med tankarna runt KS.
    Werme, jo mg ger effekt på mig oxå omg. Hur mår du nu?

    Vilk veckor är vi nu i? Tiden går riktigt undan. Jag går in i 20e veckan, 19+1. Kontroll på torsdag.

  • weeme

    Redan, det känns verkligen som det gav effekt, så fantastiskt skönt vilken LÄTTNAD! Att ha migränen på lur eller i full fart mest hela tiden är så jobbigt. Jag är fortfarande lite trött men mår ganska bra nu! Halsbränna på kvällarna och rejält flåsig när jag rör mig. Men jag njuter för jag vet vad som kommer med den stoooora magens växande. När jag har ätit är magen rejält stor och spänd, framförallt på kvällarna.

    Tur man inte behöver ha 30 min till sjukhuset (än) får man bo på patienthotell då om man inte bor i typ STHLM?

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus