• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • singhatjejen

    Snart lycklig: Jag höll aldrig på med pump på bb eller första tiden. Aldrig någon som sade att jag behövde göra det. De sa att minsta lilla droppe som bebisen fick ur bröstet var så oerhört näringsrik att bebisen klarar sig på den. Därför låg jag ned och lät honom suga/snutta det han fick i sig och jag bara slappnade av och amningen kom igång automatiskt.
    Efter några dagar eller så började det göra jävulskt ont i bröstvårtorna och jag var nära att ge upp, men på bb sade de att vårtorna måste härdas eftersom de inte var van vid sådan behandling. Och efter cirka två veckor gjorde det inte ont längre. Amningstiden var den bästa i mitt liv tror jag. Helt underbart att bara gå på promenad med den lille och sätta sig under ett träd och amma. Sådan närhet, sådana fina bindande stunder.
    Jag kan bara berätta om hur det funkade för mig och hoppas innerligt på det bästa för dig. Lycka till vännen Hjärta

  • singhatjejen

    Läser här lite då och då för att se hur det går för er - håller tummarna för er alla och gläds med era framgångar. De ger mig hopp och inspiration. Lycka till allihop! {#emotions_dlg.flower}

  • Fruhn
    Snart lycklig skrev 2015-07-12 19:25:40 följande:
    Tack snälla för svar. Jag har en pump på rummet som jag kämpar med efter han legat och försökt suga vid bröstet i samband med sondmatning och sedan legat och gosat ett tag. :) Då kör jag 15 min, båda brösten samtidigt. (Sedan kanske lite mat till mig och sedan är det bara att börja om.........)

    De ska ringa Amningshjälpen imorgon, när det är vardag.

    Känner igen det där med olika råd från de som faktiskt borde vara eniga här inom vården.
    Jag ammade min dotter, hade kämpigt i början, men det ordnade sig efter någon vecka. Dock fick jag i stort sett aldrig ut något med pump, funkade liksom inte. När dottern sög gick det bra, men med pump, nej.. Enda gången jag kunde pumpa ur var när jag ammat i ca 6-7 månader och var borta några timmar och hade stenhårda stinna bröst.
    Med detta vill jag alltså säga att amningen kanske löser sig, även om du ej kan pumpa ur brösten.
    Sen är det också viktigt för ditt välmående att du känner efter hur mycket du orkar. Om du kämpar och kämpar men har svårt, och då börjar må sämre psykiskt kanske du ska ge ersättning istället. Ditt mående är viktigt för barnet!
    Lycka till!!
  • Sunlight

    Vi hyrde en pump som var jättebra. Jag kom igång med amningen efter några veckor. Hon har fått både semp och amning hela tiden så nu går det bra med båda. Jag kan göra olika jobb och jag kan amma när jag är hemma. Det tog lite tid att lära sig att amma. Det är bara att fortsätta att träna. Det var svårt i början för det kom ingen mjölk i början. Det vi pumpade ut i början gav vi henne. Sen kom mjölkproduktionen igång. Sluta inte amma då kan du få mjölkstockning med feber etc. Det fick jag.  Jag hade ont i det ena bröstet och fick tömma det på mjölk när det hade stockat sig. Dom satte in en nål och tömde. Nu ammar jag utan problem och utan att ens tänka på det. Hon somnar ofta vid tutten och jag ammar alltid på morgonen när hon vaknar. Jag har fått många goda råd från alla fantastiska barnmorskor som har hjälpt mig på vägen. Evigt tacksam för all hjälp och alla råd. Till slut så ordnar det sig. Lycka till sl!


    Mamma
  • bullenochgrisen

    Det kommer gå bra :) minns mitt KUB som om det var igår. Underbar känsla att få se bebis med armar och ben och alla rörelser som hon gjorde. Det var verkligen en bebis man såg där inne! Hur coolt som helst och blev som ett stort uppvaknande så man kunde börja slappna av lite mer. Tror jag handlade bebis första pryl efter vårat KUB, en liten speldosa :)


    Frk Röd skrev 2015-07-12 20:10:26 följande:

    KUB i morgon för mig. Lite nervöst är det men jag hoppas att allt ska gå bra.


  • TyckOmMig
    Snart lycklig skrev 2015-07-12 16:42:46 följande:

    Förlåt att jag inte läser och kommenterar judt nu, men ändå kommer medlem fråga. Allt pga av tidsbrist. :)

    Jag får inte igång amningen. Jag pumpar och pumpar, blir galen snart. Gråtit mest hela dagen för detta. Det kommer bara lite ibland, typ max en 1 ml spruta. Jag vill verkligen amma! Har ni några tips? Snälla ge mig dem i så fall.

    Har inte glömt er! Kram.


    Ge inte upp vännen-det är väldigt olika hur när amningen kommer igång många faktorer som spelar in speciellt vill man nog lite för mkt och bromsar sig själv-försök rå om dig själv fokusera på något annat så att hjärnan släpper på bromsen och så ska du se att amningen kommer igång så småningom.
    För min del var pumpversionen som NEO har specifikt för förtidigt födda bebisar suverän lockade fram det lilla finurligt med att trigga igång så att mjölken lättare släpptes fram-tyckte annars det var mindre roligt att sitta vid pumpen men nu har jag äntligen lämnat den tiden bakom oss tvillinggossarna blir utskrivna från hemsjukvården på onsdag imorgon sista besöket av underbar personal som kommit hem till oss varannan dag sen vi fick komma hem.De har verkligen varit en succé inget stress lugna trevliga allihopa som varit här och vägt gett råd och bara lyssnat och inte en gång utan att de berömt hur fina underbara små pojkarna utvecklat sig!
    Imorgon var egentligen det datum som jag skulle blivit igångsatt-tänka sig att det gått en månad sedan de kom till världen!
    Helt ofattbart och jag älskar dom så och även storasystrarna!
    Bifogar en ömsint bild av en av tvillingflickorna som fått hålla sin ena tvillinglillebror!
  • TyckOmMig

    Grabbarna en månad redan imorgon!
    Visst kan väl gossar ha rosa?
    Glad att jag kan sy lite egna pytteplagg i strl 44 till dom då utbudet är så tråkigt i affärer förutom duktiga ute i cybervärlden!
    Många syr och skänker just till neo-prematur avdelningar då de har stort behov av plagg!

  • Bengalen
    Snart lycklig skrev 2015-07-12 16:42:46 följande:

    Förlåt att jag inte läser och kommenterar judt nu, men ändå kommer medlem fråga. Allt pga av tidsbrist. :)

    Jag får inte igång amningen. Jag pumpar och pumpar, blir galen snart. Gråtit mest hela dagen för detta. Det kommer bara lite ibland, typ max en 1 ml spruta. Jag vill verkligen amma! Har ni några tips? Snälla ge mig dem i så fall.

    Har inte glömt er! Kram.


    Jag hade samma problem. I början kom det ingenting alls, ett par droppar på sin höjd. Fick hjälp av min akupunktör som behandlade mig med speciella amningsörter. Jag kan lugnt säga att jag märkte stor skillnad när jag gjorde uppehåll sen ett par dagar med örterna, direkt minskade mjölkproduktionen.

    För mig tog det ca 2,5 månader innan amningen var helt igång och jag slapp tilläggsmata med ersättning så det gäller att ha tålamod. Jag pumpade också i tid och otid i början.
  • Redan47

    SL: skönt att höra av dig. Det är normalt att det är trögare för kroppen hjärnan att kicka igång mjölken efter KS. Du har dessutom en stress i din kropp med havandeskapsförgiftningen. Så ge dig själv lite space, och cred för det du gått igenom. Det kommer komma igång, precis som de andra säger: Lugn o ro, sov, vila och bara mys med sonen när det går. Låt honom finnas vid dina bröst, närheten och kärleken kommer hjälpa dig igång. MEN- måste tankar o prestation fördröjer processen.

    Jag hade skitjobbigt med min son, han skrek var vrålhungrig min mjölk sprutande men pojken sög inte.... Många tårar o panik o stress över att inte lyckas..., vi gör det lätt till en personlig kompetens fråga- det är det inte- det ordnar sig! Din kille, Han är alldeles ny och jag förmodar inte suger så stark pga sin prematur.,., när han suger ordentligt kommer det hjälpa dig. Ni är ett team. Bli vän med pumpen för ro skull. Se det bara som ett hjälpmedel som ev kan pusha påprocessen. Du är bäst! Du är värdefull! Du har äntligen lyckats! Du har ditt älskade efterlängtade barn hos dig- njut av det, låt kärlek flöda! Mjölken kommer med den. Kram vännen så glad för dig att du lyckades.

    Hoppas du läker o BT släpper snart!

    Frk RÖD: VIlken milstolpe - jag vill hänga med o kolla!!!' Det är ju det häftigaste UL av dem alla.

    Tyckommig: självklart ska du ha de färger du vill på din barn. Jag är motsåndare till stereotypa föreställningar hur barn ska kläs. Det finns inga könsfärger! Så skönt för er att kidsen klarat sig så bra trots prematur! Mår du oxå bättre nu?

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus