Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2022-09-11 11:36:43 följande:
    Lita kaos bland valsedlarna är bara normalt så här på valdagen. Högerns valsedlar inte framställda. Valsedlar fanns alltså i lokalen men personalen "hade inte tid" att ställa ut dem.

    Efter uppmaning från engagerad väljare masade de sig iväg och tog fram dem.

    twitter.com/Isavonschedvin1/status/1568871748527091712

     


    Lite sent ut och absolut inte bra, men du ryckte förstås in för att hjälpa dessa frivilliga från osorterade partier?

    Nu fyller man på från vänster till höger och efter ett system och jag skulle tro att inte hela den frivilliga skaran där nere i Småland är vänsteranhängare med siktet inställt på att sabotera valet...
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    HSOF skrev 2022-09-11 11:57:28 följande:
    Detta är inget nytt, så jobbar sossarna vid varje val. De satsar allt på dessa folkgrupper och nysvenskar, det är därför nästan alla av dessa röstar på S och att S gärna ser massinvandringen fortsätta.
    Varför bryr sig SD inte om dessa folkgrupper och nysvenskar? Vill SD inte ha deras röster? Det är ju dessa personer SD pratar OM 24/7 och så vill man inte prata MED dem. Har SD byggt hela sitt parti runt personer som alla utom de själva bryr sig om?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    HSOF skrev 2022-09-11 14:15:38 följande:
    För att man inte jobbar på samma smutsiga sätt som S, det är lite av SDs profilfrågor också att i Sverige ska man lära sig svenska så valpropaganda på arabiska, somaliska osv är inte något som skulle vara trovärdigt.
    Ok. Det är en av SDs profilfrågor att inte prata med nysvenskar. Nej, då är det kanske inte så konstigt om de hellre röstar på någon som vill prata med dem.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    HSOF skrev 2022-09-11 16:35:29 följande:
    Nä det är deras strategi att i Sverige pratar vi svenska. Något som de flesta aldrig lär sig i detta tafatta land, där vi inte ställer några krav. Har du sett andra länder ha sina valaffischer översatta till hela Menas olika språk?

    S strategi är ju att fylla på landet med ca 400 tusen ny valboskap till varje val, det ger ju faktiskt väldigt många nya röster. Och de kör med alla medel för att få dem att rösta rätt, utan att veta vad de röstar på. 
    Jupp. Om SD får bestämma blir det inga barnprogram på ukrainska som vi har nu och inga minoritetsspråk så samiskan dör ut.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-09-14 19:48:42 följande:

    Det långa spelet. Vad det handlar om.

    Vänder C till höger så är Socialdemokratin borta för decennier framöver.


     


    Du glömmer bort eller bortser ifrån att en del röstat på C just för att de tagit avstånd från SD.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-09-15 13:04:10 följande:

    Och DÄR avgick Annie Lööf!

    Skrattande


    Varför är du så glad över att Annie Lööf avgår? Tror du att hon kommer att ersättas av en rårasist som vill gulla med ditt SD?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-09-15 13:14:52 följande:

    Den gamla alliansen + SD har tillsammans 200 mandat av 349 i Riskdagen enligt årets valresultat.

    För att ge perspektiv på hur illa ute S är om C byter sida i politiken.

    Sverige är STABILT till höger, egentligen. Att s har kunnat regerat trots detta är en anomali men du kan inte trotsa folkviljan i all evighet.


    Jaha. Så demokratiska processer är en anomali. Har SD planer på att införa möjligheten att tvångsansluta partier till endera sida eftersom du tycker det är avvikande att partierna själva får bestämma vem de ska samarbeta med och inte?

    Den gamla alliansen M+KD+L+C är tyvärr svagare än på mycket länge. SD är INTE ett alliansparti och INTE ett borgerligt parti.

    Och hur är det egentligen med ditt SDs position på höger-vänsterskalan? Valet 2014 menade ju SD att de var ett mitten till vänsterparti och SÅ gärna ville regera ihop med Stefan Löfven. Ända tills ditt SD fick ett bestämt nej och så började hatkampanjen mot Löfven. SD är bra på att hata. Vem ska SD hata härnäst?

    Ska bli riktigt spännande att se. Åkesson kommer förmodligen att kunna tygla sig men zvanzen kommer att löpa amok i vanlig ordning.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka

    För att adressera trådstarten så har inte S minskat utan ökat till strax över 30%.


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-09-16 08:55:24 följande:

    Så här går valet till i praktiken.

    * men det är högern som hotar demokratin *


     


     


    .
    Det är ju inte så att "vänstern" uppmanar till valfusk som du låter påskina. Oegentligheter förekommer alltid och från alla håll, men i mycket begränsad omfattning och vi har ett genomskinligt system både för att upptäcka dem och åtgärda dem.

    Hade du börjat samla på dig material för att bygga argument á la Trump om valfusk och omval ifall valet hade svängt åt andra hållet? Hahaha! Så genomskinligt.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2022-09-18 11:54:24 följande:
    Diplomatin och utrikespolitiken lever sitt eget liv och kan upplevas som smutsig eftersom man ofta prioriterar landets intressen före moraliska aspekter.

    När Moderaterna ledde Sverige under åren 2007 till 2014 besökte den moderata utrikesministern Carl Bildt den islamistiska regimen Iran och fick då kritik från oppositionen. Det fanns kvinnliga medarbetare från Sverige som var med på redan som tvingades bära slöja (det har Carl Bildt erkänt). När Den rödgröna regeringen upprepade besöket några år senare möttes man av häftig kritik från oppositionen.

    Ett annat bra exempel är Erkännandet av folkmordet på armenierna 1914-1918. Sveriges riksdag erkände 2010 denna händelse som ett folkmord men både den förra Alliansregeringen och den Rödgröna regeringen har vägrat att erkänna händelsen som ett folkmord. 

    Den senaste mandatperioden har SD, KD och L motionerat för att den Rödgröna regeringen ska erkänna händelsen som ett folkmord. Detta har inte skett. Nu kommer dessa partier till makten och  utgör en majoritet av det Brunblå regeringsalternativet men vi kan vara tämligen säkra på att den Brunblå regeringen inte kommer erkänna folkmordet på Armenierna som ett folkmord.

    Visst är det ett  hyckleri men det är så diplomatin och utrikespolitiken fungerar.
    Jo, det är en regerings uppdrag att regera och då ingår det att hålla kanaler öppna. Det finns till och med små öppnningar mot Putin, skulle han komma på bättre tankar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?