Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rataxes skrev 2022-11-19 16:45:12 följande:

    Läser att såssarna tillsammans med MentalPartiet stoppar trafiken på Sveavägen under helgerna, cruisingen på Sveavägen var ju en av få anledningar till att besöka Mordor.

    Jaja, sojalattevänstern på slöddermalm har fått sin vilja igenom. Ni slipper mig och mina pengar i fortsättningen.


    Dina utsläppsbilar från Läppland kommer säkert att bli djupt saknade
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2022-11-25 23:58:44 följande:
    Men, varför inte.

    Nog uppskattar jag att få mina "fördomar" bekräftade, så vad mig anbelangar är hjärtlandets byfånar hjärtligt välkomna om de vill hålla en epatraktorparad på Sveavägen.

    Jag kan till och med tänka mig att betala inträde för att få beskåda spektaklet.

    Jag tror att man måste få skratta även i svåra tider - till och med - eller kanske framförallt åt Jimmie Åkessons fossiliserade rekvisita.
    Här får jag faktiskt vara lite allvarlig. Jag såg en gång en lungröntgen på en avliden äldre kvinna (icke-rökare) som hade bott hela sitt liv på just Sveavägen och det var inget vitt alls, mest svart och bara pyttelite grått. Bara av att dra i sig bilgaser. Riktigt skrämmande!
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2022-11-26 15:27:28 följande:
    Hmm, jag kan inte minnas att jag varit på Sveavägen vare sig som bilist eller fotgängare en endaste gång i år - dock var jag ganska nära Sveavägen senast igår, men till och från Odenplan åkte jag tunnelbana.

    Hursomhelst - lyckan står den djärve bi - och skulle jag få veta att partiarbetarna planerar en motorburen uppvisning på Sveavägen så skulle jag definitivt vara beredd att få i mig en hel del avgaser för nöjet att beskåda paraden.

    Ett gott skratt förlänger ju livet, sägs det.
    Äh. Det är väl mest pundare som är bekanta med ändstationen där. Annars kunde man åka till Läppland och göra burnouts framför nåns rivningskåk
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2022-11-26 19:34:46 följande:
    Det var säkert tragiskt men om hon var äldre och alltid har bott på Sveavägen finns det åtminstone två faktorer man bör fundera över som kan ha bidragit:
    1) Man eldade husen med ved förr i tiden, vilket gav stora mängder sot och partiklar i luften. Exakt när man slutade med det är inte lätt att säga, det var väl en gradvis övergång till att elda med olja - inte fritt från utsläpp det heller - men under kriget var det nog i det närmaste enbart ved.
    2) Sveavägen var definitivt inte någon hälsosam miljö, just pga avgaser, fram till åtminstone sekelskiftet. Katalysatorn blev inte obligatorisk på nya bilar förrän 1989 och det tog ett tag innan de äldre bilarna byttes ut.

    Idag är situationen en helt annan. Inte för att luften på Sveavägen är bättre än den på landet, men hennes lungor hade inte sett likadana ut om hon bott hela sitt liv på Sveavägen med dagens luft. Den som upplever problem med bilavgaser idag kan inte rätt gärna ha några egna minnen av hur det var fram t.o.m. 80-talet.
    Den som jämrade sig över att inte få cruisa på Sveavägen har stolt berättat om sina gamla utsläppsbilar som hen kör till vardags och hur nöjd hen är med att "lura" staten iom den lägre skatten för att de klassas som veteranbilar. Alltså exakt den typen av bilar som torde ha varit starkt bidragande till den gamla damens svarta lungor.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2022-11-27 10:00:28 följande:
    Må vara. Min poäng var att dylika bilar är så pass sällsynta idag att de i praktiken är ett icke-problem. Åtminstone för boende på Sveavägen, möjligen inte för raggarna. Den som ständigt kör omkring bakom dylika veteranbilar kan ju få skylla sig själv. 
    Nej, det är inget "icke-problem" att utsläppsbilar är billigare att köra än miljöbilar. När jag står vid ett övergångsställe kan jag ibland känna smaken av gamla bilars utsläpp och då är ändå de värsta gifterna de utan smak, men jag vet att de finns där. Det hjälper inte mig ett dugg när jag står där att de inte är så många totalt i landet. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2022-11-27 15:06:27 följande:
    Samtliga bilar utom redneckpickupen, i min ägo är försedda med katalysatorrening och passerar bilprovningen med utmärkta avgasvärden. Detta trots att.majoriteten är flyttgodsimporterade och därigenom är befriade från alla avgaskrav förutom 4,5% CO halt. Tror inte att.någon på vare sig Sveavägen, Hornsgatan eller andra gator i Mordor känner skillnad när jag kör förbi jämfört med nån adidasriddare i en nyare BMW. De som kvider mest brukar ju stå och röka utanför affärerna...
    Själv skulle jag aldrig komma på tanken att röka. En avskyvärd sysselsättning. 
    Ta då utsläppspickupen och utsläppsmopeden och in koppla dem så kan du behålla utsläppskulturen i Läppland. Man ska inte tvinga sitt avfall på andra. Det är en avskyvärd sysselsättning.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-11-27 12:00:00 följande:
    En pytteliten del som likt ett törne skaver i ögonen hos de som föraktar kulturella uttryck som har sitt ursprung i arbetarklassen.
    Skulle bilar och att cruisa runt i dem ha sitt ursprung i arbetarklassen. Hahaha! Tänk igen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-12-09 13:36:00 följande:
    Ja.
    Frapperande historielöshet. Naturligtvis var det inte någon arbetarklass som köpte de första bilarna och cruisade runt i dem.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2022-12-20 16:43:44 följande:
    Tyvärr är det ju så att SD-åkessons ylande om att vara offer för medias granskning har lett till att media backar.

    Kom ihåg att SD vill tygla media så att de inte kritiserar makten och att SD redan nu tyglar regeringen så att regeringen inte kritiserar SD
    Javisst. SD har sett till att Tidöavtalet innehåller en munkavleparagraf så det inte är tillåtet för regeringen att kritisera SD och har en stasigrupp som följer upp allt som SD anser lutar åt kritik.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-12-21 13:05:17 följande:
    Signalen det skickar när Socialdemokraternas partiledare pekar ut journalistiken på Dagens Industri och Svenska Dagbladet som ett problem.

    Stefan Löfven gjorde som statsminister samma sak och gav sig på en journalist och författarinna för att hon hade förmedlat en "felaktig Sverigebild" i en intervju utomlands.
    Hahaha! Håller du fortfarande på och låtsas att ditt SDs taktik att försöka styra medier gäller andra.

    Du "glömde" visst halva artikeln som då säger exakt motsatt till det du påstår att artikeln säger.

    Fast det var ju en felaktig Sverigebild eftersom vi inte har något inbördeskrig och det stämmer inte heller att vi inte har råd att ge våra pensionärer mat mm crap.

    Kan man ens räkna SD-Janouch som journalist och författare när hon bjuder in sig själv till tjeckisk TV för att berätta hur fruktansvärda vi är och hur fruktansvärt vi har det i Sverige och sedan hänvisar till sig själv och vad hon har sagt som hur man utomlands, i det här fallet Tjeckien, ser på Sverige? 

    www.svt.se/opinion/janouchs-budskap-om-sverige-i-tjeckisk-tv-en-rasbiologisk-fars
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?