Inlägg från: Nerfherder |Visa alla inlägg
  • Nerfherder

    Vad kommer du göra när SD blir största partiet i nästa val?

    Det är verkligen synd om sd:are. För det är väl det ni vill att man ska tycka om er?

  • Nerfherder
    _smart_ skrev 2015-07-08 13:42:23 följande:

    Hökmark (M): Vi måste kunna diskutera invandringen


    Det är dags att diskutera det nya Sverige utan att låta de främlingsfientliga förgifta debatten och utan att låta den naiva idealismen blockera den. Det måste vara rimligt att tala om hur många vi kan ta emot, och hur vi på rättsstatens grunder ska leva upp till skyddsbehovet, skriver Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M).
    www.svd.se/hokmark-m-vi-maste-diskutera-antalet-flyktingar
    Diskutera invandringen gör vi ju. Dock inte i den här tråden ;)
  • Nerfherder
    lintu skrev 2015-07-08 14:14:11 följande:
    Har följt tråden. Har även följt dina inlägg.
    Gert skrev 2015-07-05 18:52:22 följande:

    Glöm inte heller att Stefan Löfven morfar var aktiv nazist. Det finns mycket nazism inom Socialdemokraternas historia.


    #26


  • Nerfherder
    Ascendere skrev 2015-07-08 14:31:17 följande:
    Så Gert har kommit med ett påstående i inlägg #26 som du länkar till. Om jag förstår dig rätt är det bla detta inlägg du avser när du säger att "gert vräker ur sig vidriga saker om s och stefan löfven". 

    Jag vet dock inte riktigt hur du vill att detta tolkas, vilket av dessa alternativ är den korrekta/av dig önskade tolkningen?

    1. Påståendet är fel, Löfvens morfar var inte aktiv nazist och det finns ingen nazism inom (den svenska) socialdemokratins historia.

    2. Om påståendet är korrekt eller inte är ointressant, det är irrelevant och fel att dra upp i detta kontext och att betrakta som smutskastning. 
    Jag förnekar inte att det är fel, det jag menar är att Gert tar upp saker som man omöjligt kan göra något åt. Eller menar du att man kan välja sin familj? Tom Rataxes tyckte det var trams, då vi inte har någon arvssynd i Sverige.
  • Nerfherder
    lintu skrev 2015-07-08 14:38:24 följande:
    På vilket sätt är det att "vräka ur sig vidriga saker" om det är ren fakta och sanning?

    Ska verkligen stefan löfven belastas för något hans morfar har gjort? Är det det du menar?

  • Nerfherder
    lintu skrev 2015-07-08 14:51:56 följande:
    Om han ska "belastas" för det eller inte är ju inte själva frågan här, jag undrar på vilket sätt det är att vräka ur sig vidriga saker om Löfven?
    Genom att säga att Löfvens morfar var Nazist, så insinuerar Gert även att Stefan Löfven är Nazist. Otroligt att jag ska behöva förklara det för dig.

    Dessutom har det NOLL, nada, zilch, med TS att göra.
  • Nerfherder
    Ascendere skrev 2015-07-08 15:00:28 följande:
    Du "förnekar inte att det är fel", lite förvirrande uttryck, men du menar alltså att det inte stämmer i sak? Eller skrev du fel och menade "förnekar inte att det stämmer"?

    Men jag tror jag förstår vad du menar i alla fall, alltså att Gert drar upp för debatten ovidkommande saker om Löfvens släkt och mindre smickrande delar av (den svenska) socialdemokratins historia. Jag kan i så fall hålla med om att det inte hör till debatten.
    Dock får ditt uttryck "vräka ur sig vidriga saker" det att låta som att det handlar om något mycket värre än att komma med för debatten ovidkommande påståenden. 
    Så du tycker det är ok att yttra sig så? Aha.
  • Nerfherder
    Ascendere skrev 2015-07-08 15:08:46 följande:
    Jag tror, men rätta mig om jag har fel, att det Gert menar är att (den svenska) socialdemokratin må ha vissa bruna inslag i sin historia men är inte ett nazistiskt parti idag, och på precis samma sätt kan SD också ha mindre smickrande inslag i sin väsentligt kortare historia men är ändå inte att betraktas om ett fascistiskt och rasistiskt parti, något som Drottningen70 påstått i det inlägg Gert svarade på. 
    I vilket fall som helst, det har NADA med ts att göra, som sagt.
  • Nerfherder
    Ascendere skrev 2015-07-08 15:17:05 följande:
    Jag tycker inte det är "vidrigt" att påstå att Lövfens morfar var aktiv nazist OM det är så att det stämmer, däremot kan jag hålla med om att det är irrelevant. 
    Så själva yttrandet I SIG tycker jag inte är fel, men däremot borde det inte förekomma i den här debatten, men inte därför att det är vidrigt utan för att det är irrelevant, på samma sätt om någon skrivit att Löfvens mamma hade 41 i skonummer. 
    Inte riktigt samma sak, eller hur. Nej, att du inte tycker det är vidrigt har vi förstått. Min poäng är att om man yttrar sig negativt om SD:s partiledare, då blir det ett jävla liv. Det var flera inlägg som handlade om Jimmie som blev bortplockade, och enligt mig var de inte så farliga...
Svar på tråden Vad kommer du göra när SD blir största partiet i nästa val?