• Lars E

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    EU upplever sin värsta flyktingkris sedan krigen i Balkan och till Sverige och Tyskland har nästan alla kompasen inställd på. Men finns det en gräns och var går den isf? Att övriga EU inte ställer upp solidariskt hur mycket Melker och Löfven så önskar gör inte situationen lättare heller precis. Så hur solidarisk känner du dig när kostnaderna skenar och vår välfärd hotas?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?
  • KillBill
    Lady Blau skrev 2015-11-04 15:46:23 följande:
    Oj herregud. Ja jag har själv sett och hört dessa män.

    Tidigare hade jag tänkt att kvinnan i artikeln överdriver, men nu när jag själv har det så i mitt eget hemområde så vet jag hur jävligt det är, med allt vad det innebär. Min dktters förskola ligger bredvid den nyöppnade flyktingförläggningen, usch säger jag bara.

    Jag har ALL sympati för Ljungbyhedborna, men som Klas Ohlsson säger i artikeln som svar till oroliga byborna att asylpolitiken kan han inte ändra då detta bestämts från regeringen.
    Artikeln förmedlar ju inte dina fördommar och främligsfientlighet. Jag läser bl.a.:

    "Under kvällen kom det fram många positiva röster. Folk som berättade om sitt engagemang som volontärer om att massor av rykten inte alls stämde"

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Moderno
    KillBill skrev 2015-11-04 14:44:08 följande:

    Om Sverige skulle stänga gränsen för flyktingar så leder det inte till att färre flyktingar söker sig till Europa, det leder i stället till att flyktingarna väljer att fly till andra Europeiska länder. Därför är det fel att se på Stefan Löfvens ide om att ansöka om att få ingå i EUs system för omfördelning av flyktingar till andra EU-länder som att Sverige tvingar andra länder att ta emot fler flyktingar. Mer flyktingar kommer Europas länder bli tvungna att ta emot oavsett vilken migrationspolitik som Sverige väljer att driva.

     

    Jag tycker att Sverige har en bättre migrations politik än Danmark. Hur kan du tycka att den danska migrations politiken står för ordning och reda? Danmark har hitintills i år släppt igenom 100 000 flyktingar utan någon form av registrering.

    Att lämna EU som SD vill skulle vara totalt förödande för Sverige och svensk ekonomi men även vara förödande  för i EU samarbetet (som lett till stabilitet i Europa under många år).


    Det sista håller jag helt med om. Jag tycker dock inte att Sverige har en bättre migrationspolitik än Danmark, som bl.a. varit mycket tydligare med sina prioriteringar och de krav man ställer. Danmark har ju också förhandlat till sig vissa migrationspolitiska undantag från EU-samarbetet.

    Angående det första tycker jag han visar på handlingskraft med sitt initiativ. Vi får väl se hur det går (jag är skeptisk). Men bara att han kliver fram och visar att han har en polititisk vilja att göra något uppskattar jag oavsett.
  • Lars E


    Våra ansvariga ministrar har väl viktigare saker för sig än att ställa upp i en debatt om flyktingkrisen. Att tacka nej pg av en "tjejträff" visar på total brist på respekt för sina uppdrag som politiker. Men det är det som är taktiken hos regeringen numera att aldrig ge sig in i debatter som inte går att vinna.
  • suziz
    Lars E skrev 2015-11-04 22:06:02 följande:

    I Danmark som använder handledsröntgen som ålderskontroller på sk barn har det visat sig att tre av fyra ljuger om sin ålder och är egentligen myndiga. Varför skulle det vara annorlunda i Sverige?
    http://svt.se/nyheter/utrikes/alderskontroller-inget-problem-for-vara-grannlander


    När det kommer mer tillförlitliga sätt att kontrollera en persons ålder så ska det absolut användas för att säkerställa att ensamkommande barn är under 18 år.

    Sen att säga att tre av fyra ljuger om sin ålder är ju fel om testet bara görs när tvivel om ålder har uppstått, det framgår alltså inte i artikeln hur många av de ensamkommande som testas.


  • Daniell

    Vi tar in alldeles för många, det finns inga bostäder längre, skolan funkar inte, sjukvården blir sämre och ÄNDÅ så tar vi in runt 10000 människor per vecka? Vilken människa som helst som har någonting innanför pannbenet måste förstå att detta inte är hållbart.

  • Lars E

    Alla förstår det utom vår genom tiderna mest inkompetenta regering. Men sitter man i knät på flumpartiet MP så finns det inga gränser hur många vi kan ta emot. Bara en tidsfråga innan vår ekonomi ligger i nivå med vad Greklands gör i dag.

  • K Markatta
    Migrationsverket: "Platserna tog slut i går"

    Migrationsverket kan inte inte längre garantera ordentliga boendeplatser. Samtidigt kommer antalet ankommande flyktingar att öka de närmaste dagarna när läget nu försämras i Tyskland.

    - Vi jobbar på situationen hela tiden, men det finns inga garantier för ordentliga boendeplatser, säger Johanna Måhlén, presskommunikatör på Migrationsverket.

    www.svd.se/migrationsverket-platserna-tog-slut-i-gar/om/flyktingkrisen-i-europa

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?