Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    nihka skrev 2017-11-08 21:09:28 följande:
    "lika överrepresenterade"? Hur vet du att de inte skulle bli underrepresenterade? Det är ju detsom är problemet med leksaksstudier - de sätter griller i folks huvuden. Det finns hur många metodfel som helst. Jag drog bara en ur hatten.
    Sedan är frågan om den lilla detaljen är intressant eller inte...?
    I frågan om vilka problem Sverige måste hantera som en konsekvens av frikostigt flyktingmottagande anser jag inte det faktum du påtalar vara av särskilt stort intresse.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-11-08 21:56:43 följande:
    Den "lilla detaljen" är att hela "studien" inte är tillförlitlig?
    Men du pekade ut ett "metodfel" som argument för att studien inte skulle vara tillförlitlig och det argumentet faller ju om felet är betydelselöst.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-11-08 22:42:18 följande:
    Nej, det gjorde jag inte. Läs om, läs rätt.
    Visst gjorde du det.
    nihka skrev 2017-11-08 00:50:03 följande:
    Exempelvis jämför han en ung utlänsk population med alla svenska män med domar. Plocka bort alla svenskar över 35 så kanske den unge svenske mannen seglar upp på första plats för grov våldtäkt. Eller inte. Poängen är att Jonasson har noll koll på hur man forskar.
    Har du tagit upp något annat "metodfel" än ovanstående?

  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-11-10 00:54:10 följande:
    Nej, det gjorde jag inte. Läs om, läs rätt. Exempelvis betyder exempelvis.
    Även ett exempel är ett utpekande av en faktor, men du är välkommen att bevisa att jag har fel genom att komma med fler exempel. Fram till dess står sig det jag påstår.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-11-09 09:07:47 följande:
    Det finns ett par problem med ditt resonemang.

    ...

    I gruppen oanmälda våldtäkter bedöms offer och gärningsman ofta känna varandra medan det är tvärt om i kategorin men anmälda våldtäkter. Det kan mycket väl vara så att det i gruppen oanmälda våldtäkter finns en övervägande andel gärningsmän med svensk härkomst.


    Likväl kan det vara så att det i gruppen oanmälda våldtäkter finns en övervägande andel av utländsk härkomst hos både offer och gärningsman.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-11-10 01:31:55 följande:
    Ett exempel är både menat som ett exempel och är ett exempel.
    Det ena utesluter inte nödvändigtvis det andra.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-11-10 07:46:24 följande:

    BRÅ anser inte att det är motiverat med ytterligare en undersökning av utländska medborgares överrepresentation i brottsstatistiken och en majoritet av riksdagspartierna tycker likadant (exv. M och S). Anledningen till detta är att det inte finns något som talar för att en ny undersökning skulle visa andra resultat än vad tidigare undersökningar har gjort (även en ny undersökning skulle visa att utländska medborgare är överrepresenterade i brottsstatistiken).


    Internationella studier visar att det ser likadant ut överallt och det brukar förklaras med att utrikes födda ofta har sämre sociala förutsättningar än ett lands infödda befolkning.


    Brå anser att det är mer motiverat att forska mer på orsakerna till att utländska medborgares överrepresentation i brottsstatistiken för att på så sätt kunna ta fram förslag på åtgärder och det låter förnuftigt tycker jag.


    Är det därför det inte går att söka sådan statistik längre?
  • Tom Araya
    Anne-Marie Lindgren: Det där med volymer spelar dessvärre roll
    15 november, 2017 av Anne-Marie Lindgren

    Det är många nu som vill att utvisningarna till Afghanistan ska stoppas.

    Det är en svår och på många sätt berörande fråga. Med min obotliga vana att läsa in mig på en fråga innan jag tycker något om den kan jag visserligen inte se att utvisning dit är detsamma som en säker död. Men det är, avgjort, en utvisning till ett land och ett liv präglat av ett stort antal risker och osäkerheter.
    ...


    aip.nu/2017/11/15/anne-marie-lindgren-det-dar-med-volymer-spelar-dessvarre-roll/
  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-11-22 10:10:49 följande:
    Om man inte hade asylskäl och enbart fick stanna för att man var minderårig och det inte fanns någon som kunde ta emot i hemlandet ska man efter att ha fått ett tillfälligt uppehållstillstånd utvisas när man blir 18 om förhållandena i hemlandet tillåter. Om förhållanderna i hemlandet gör att man plötsligt har asylskäl ska man få stanna.
    Där håller jag med dig.

    Barn som återförenas med föräldrar/vårdnadshavare ska gå på föräldrarnas beslut om asyl/uppehållstillstånd.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-11-22 23:02:55 följande:
    Gör de det?
    Nej, männen lämnade sina barn, fruar, systrar och mödrar att våldtas och mördas, medan de själva satte sig i säkerhet i Sverige...Drömmer
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?