Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Padirac skrev 2019-10-12 15:11:39 följande:
    Samhällets kostnader för asylsökandes offentliga biträden finns angivet i utgiftsområde 8.

    https://www.regeringen.se/4abf24/contentassets/d13d35490a9f470a87b885188587b5ae/utgiftsomrade-8-migration.pdf
    Tack! Jag har inte räknat samman de olika posterna  som är kopplade till offentliga biträden men vid en första anblick ser det inte ut som någon lavinartad ökning för advokatbyråer, jurister, tolkar, etc,

    Lena 1979 verkar alltså ha fel.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2019-10-12 17:05:49 följande:

    Väldigt mycket av rådgivningen till asylsökande sköts av intresseorganisationer och ideellt. Bl a har Röda korset och Svenska kyrkan.

    För den som har uppehållstillstånd gäller ju samma som för alla andra.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-13 16:47:54 följande:

    Det citerade utgör ju bara en liten del av de samlade skenande juridiska kostnaderna som följer med den misslyckade integrationspolitiken.

    Det citerade utgör ju möjligen bara ett enda litet kapitel av en hel bok, ja nästan av ett helt bibliotek, när det gäller de samlade advokatkostnaderna och juridiska kostnaderna.

    Detta vet ni nog mycket väl och den som länkade har givetvis valt ut en mycket liten del av alla samlade kostnader bara för att den fann just denna lilla del som lämplig att visa.

    Om ni inbillar er att detta ger en helhetsbild så får ni gärna ha den åsikten, leva i den villfarelsen, och fortsätta ljuga, förneka och tiga om helheten.

    Ni är fria att ha er åsikt men jag och andra är absolut inte skyldig att dela er åsikt,

    särskilt inte eftersom ni troligen medvetet väljer att ge en felaktig bild?


    Men visa då att det skett en lavinartad ökning av kostnaderna. Som det är nu verkar det ju inte bättre än att du sitter och killgissar.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-13 17:13:02 följande:

    Du är fri att ha din egen åsikt. Om du väljer att kalla det jag skriver för att jag killgissar så är du fri att tycka det.

    Jag är övertygad att du också vet, eller att du åtminstone håller det för troligt, att jag i huvudsak har rätt. Detta alldeles oavsett vilka ny påhitt och ny uttryck som du kommer med.

    Jag väljer medvetet att inte börja redovisa de studier jag och andra har gjort, väljer att inte ge källhänvisning, för jag vet att det bara leder till en oseriös debatt med dig och en eller annan här. Jag har sett alldeles för mycket av ert falska och tillgjorda sätt att debattera.

    Jag har verkligen inte vare sig tid eller lust att diskutera alla detaljer med er i all oändlighet!

    Du och ni är helt fria att såga allt jag skriver och att ha en annan åsikt.

    Likväl som jag och alla andra är fria att ha en annan åsikt än du och ni.


    Det är är inte en fråga om åsikt, antingen har det skett en kraftig ökning eller så har det inte och det är onekligen skumt att du inte kan publicera några källor för ditt påstående. Självklart kan vi ha olika uppfattning om storleken på förändringen men om du inte ens kan presentera några data som visar på en förändring blir diskussionen meningslös.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-13 18:42:38 följande:

    Ja, jag accepterar att det är din åsikt att diskussionen är meningslös. Jag ser inga som helst problem med vad du tycker i den frågan.

    F ö så har jag sedan länge angett flera olika källor för att det har skett, och kommer att ske en ännu större, kostnadsökning för den s k integrationspolitiken, t ex regeringens budget och regeringsförklaringen. Ett gott råd är alltjämt att du till en början tar del av dessa.


    Jo jag har tagit del av dessa och noterar då att du inte har stöd för ditt påstående. Jag vet emellertid att det kan vara på det sättet nuförtiden och om det gör dig glad att påstå saker som du inte kan belägga så ska jag inte störa.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-14 08:20:40 följande:
    Om du bara till att börja med tar del av regeringens budget och regeringsförklaringen så finns det gott om stöd för mina åsikter.
    Om du trots detta väljer ha motsatt åsikt så har du fortfarande rätt att ha en din egen avvikande åsikt.

     


    Åsikter? Frågan handlar om objektiv fakta. Jag har som sagt var tittat på dina källor men finner inget stöd för ditt påstående att skattebetalarnas kostnader för advokatbyråer, jurister, tolkar, etc., är i en lavinartad ökning. Tvärtom så pekar regeringens budget på att kostnaderna är på väg att minska!

    Varför kan du inte konkretisera vad du har funnit? Kan det vara så enkelt att det inte finns något att visa dvs du har inget stöd för ditt påstående?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-14 11:58:56 följande:
    Företagens bokslut är offentlig handling och finns t ex på hitta.se!

    Om du googlar och kollar runt lite på deras branschorganisationer och många andra helt öppna uppgifter så finner du inom 5 minuter att det finns belägg.
    Om du studerar det lite djupare, så som jag och några av mina vänner har gjort, så finner du ganska enkelt rätt så "fantastiska" uppgifter över senaste tidens ekonomiska utveckling.

    Det borde vara möjligt även för dig förstå varför jag inte vill skrika ut namn och att exakt ange exempel på de advokatbyråer och juristfirmor som avses?

    Men om du inte har lust att sätta dig in i frågan så är det helt ok även att du väljer ha en annan åsikt än jag.

    Nu är du ute och cyklar.


    De flesta byråer hanterar en mängd olika typer av ärenden såväl offentliga som privata och arbetet som ombud till flyktingar utgör bara en mindre del av dessa byråers omsättning. Det går inte att dra någon säkra slutsatser kring omsättning som kan kopplas till invandring av företagens bokslut. Ska du förstå om samhällets kostnader för ombud till invandrare har ökat så ska du söka informationen hos dem som står för finansieringen exempelvis staten.

    Gör om och gör rätt. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lena1979 skrev 2019-10-14 14:33:22 följande:
    Jag har aldrig trott annat än att det är din åsikt att jag är ute och cyklar. Precis lika självklart som jag anser att du är helt ute och cyklar när du har tagit som din livsuppgift att dölja och förneka problemen och kostnaderna.
    Du är ute och cyklar men du har rätt till din åsikt, jag liksom andra har rätt till min åsikt och rätt att inte dela din åsikt att det ska förnekas och döljas.
    Det handlar som sagt var inte om åsikter och det är tydligt att du vill flytta fokus från all typ av fakta. De som är intresserade av vad som är sant kan läsa vidare här och kommer då att upptäcka att det du har påstått är felaktigt. 

    https://www.regeringen.se/4abf24/contentassets/d13d35490a9f470a87b885188587b5ae/utgiftsomrade-8-migration.pdf
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-10-14 18:48:53 följande:

    arbetet.se/2019/10/14/papperslosa-syr-gardiner-till-kommuner-och-myndigheter/

    Papperslösa syr gardiner till kommuner och myndigheter

    I en svart textilfabrik i Malmö syr papperslösa daglönare upp gardiner för 30 kronor i timmen. Gardiner som sedan säljs till svenska kommuner och myndigheter.


    Bra artikel! Grundproblemet är att svensk höger med M och KD i spetsen gjort det möjligt för arbetsgivare att på laglig väg ta in de människor som beskrivs i reportaget. Det skulle vara bra om högern kröp till korset och gick med på att förändra regelverket som gör att skrupelfria arbetsgivare utnyttjar fattig arbetskraft. 

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-14 20:54:36 följande:
    En naturlig utveckling när man tar in tiotusentals, hundratusentals, obildade migranter utan hopp om utbildning och utveckling.

    Det blir inte rymdingenjörer och hjärtkirurger av dem. Det blir svartarbetare för 30:- timmen.

    Perfekta att ha i trädgården hemma förvisso men tveksamt om det ger så mycket för samhället i stort.

    Löfven tyckte en gång i tiden att de skulle göra sitt dagsverke i "den gröna näringen" genom att rensa sly i diken.

    *vi har varit naiva*

    Att vi i Sverige har problem med att fattiga människor utnyttjas och får jobba för 30 kronor i timmen är en effekt av den liberaliserade arbetskraftsinvandringspolitik som infördes av Alliansen med Moderaterna spetsen år 2008/2009.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?