• Äldre 4 Dec 16:04
    81887 visningar
    1038 svar
    -4 +9
    1038
    81887

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    För mig är inte frågan OM vi ska ha invandring eller ta emot flyktingar, utan HUR och HUR MÅNGA vi klarar samt att man måste vara uppriktig med de problem och utmaningar som följer och ha konkreta idéer om hur man löser dem.

    Jag är så less på folk och politiker som förespråkar/stödjer/beslutar om att ta emot en massa folk från andra länder och när problemen kommer så är det...


    Om man istället tog ansvaret för det man beslutar så hade det inte sett ut som det gör.

  • Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?
  • Äldre 4 Dec 16:06
    #1
    Hökmark: Desperat att stänga Öresundsbron
    Debatt 1 tim

    Sverige behöver en flyktingpolitik som kan hålla i mer än en vecka


    Förslaget klubbat: Bron ska kunna stängas
    Sverige Idag 11.18
    ?Typiskt dåligt förslag från en regering i kris?
    Premium Sverige 2 tim
    Svenskt flyktingmottagande Snabbt om Allt om
  • Äldre 4 Dec 16:12
    #2
    Tom Araya skrev 2015-12-04 16:06:13 följande:
    Hökmark: Desperat att stänga Öresundsbron
    Debatt 1 tim

    Sverige behöver en flyktingpolitik som kan hålla i mer än en vecka


    Förslaget klubbat: Bron ska kunna stängas
    Sverige Idag 11.18
    ?Typiskt dåligt förslag från en regering i kris?
    Premium Sverige 2 tim
    Hökmark: Desperat att stänga ÖresundsbronDebatt 1 timSverige behöver en flyktingpolitik som kan hålla i mer än en veckaFörslaget klubbat: Bron ska kunna stängasSverige Idag 11.18?Typiskt dåligt förslag från en regering i kris?Premium Sverige 2 timSvenskt flyktingmottagande Snabbt om Allt om 
    Svenskt flyktingmottagande Snabbt om Allt om
  • Äldre 4 Dec 16:16
    #3
    +1

    Varför daltas det så mycket med människor som immigrerat från andra länder med andra kulturer från myndighets- och politiskt håll?

    Vi ska ge dessa människor goda förutsättningar att intergreras i vårt samhälle, inte förändra vårt samhälle utefter andra kulturer.

  • Äldre 4 Dec 16:23
    #4

    Man är inte en sämre människa för att man kommer från ett annat land eller annan kultur och jag tror inte invandrade generellt sett är av personlighet att de bryter mot lagar och regler, men jag tror att det leder till sådana konsekvenser med hög invandring i kombination med att vi inte är tydliga med vad som är acceptabelt i vårt samhälle och vad som inte är det. Vi måste kunna sätta ner foten och säga att detta är våra värderingar - Take it or leave it.


    Arbetsförmedlare Y: ?I hans handlingar stod en flicka född 2001-12-01 uppsatt som maka, hon fyllde alltså 14 år just idag.?

    meritwager.wordpress.com/2015/12/01/


  • Äldre 4 Dec 16:45
    #5

    Kriminalitet, religiös fundamentalism, terrorism/terrorister, fusk med skatter och bidrag, värderingar som står emot vad vi strävar efter med vårt samhälle och rentav kan bryta mot svensk lag om de efterföljs/efterlevs gentemot andra människor...

    Ja, det är kanske inte jättestor del av immigrerade som ryms i ovanstående beskrivning procentuellt sett. Kanske 1 på 10 eller 20 av de mindre allvarliga och 1 på 1000 eller 10 000 av de mer allvarliga (siffror helt taget ur luften, exakt siffra är inte så jätteviktigt i sammanhanget). Det är inget man ska värdera människor efter generellt, men likväl problem som måste hanteras och det kan ibland vara stora problem. Rekrytering till IS på svensk mark exempelvis.
    Samma här, sluta dalta, sätt ner foten och visa vad som gäller, ge rättsväsendet de resurser som behövs, se till att ha kontroll och plocka de människor det gäller. Alla tjänar på det, synen på människor av utländsk härkomst blir mer positiv.


    www.svd.se/terrorresor-blir-kriminella/om/kriget-mot-is

    www.facebook.com/mona.walter.182/videos/1449850768619843/

    www.dt.se/opinion/ledare/ledare-varfor-ar-det-sa-tyst-om-att-muslimskt-fortryck-mot-kristna-okar

  • Äldre 4 Dec 17:02
    #6
    +1

    IS/ISIS och likvärdiga gravt fundamentalistisk religiös åskådning är som tur är ganska sällsynt och verkligen inte representabelt för muslimer eller människor från ME. Men det behövs inte för att ändå vara ett stort och betydelsefullt problem, det ligger i dess extremitet, inte i kvantitet. Alla sådana antydningar måste bekämpas i sin linda, innan det blir ett problem för allmänhetens säkerhet.

    Signalvärdet i den politik som nu förs är katastrofalt illa. Mona Sahlin stryker terroristen medhårs och säger med len röst: "-Det är okej, vi tycker olika, men jag tar ändå hand om dig."
    De lokala tolkar Sverige tog hjälp av under mission i Afghanistan och som nu lever under dödshot fick inte den hjälpen...
    Socialdemokraterna har försökt förneka att fd IS-krigare ska få hjälp med jobb och bostad, men vad avses då med de resurser som man vill sätta in?
    Det här är inte bara viktigt vad det gäller IS och terrorism utan även för all fundamentalism eller värderingar som ens närmar sig fundamentalism i Sverige.

  • Äldre 4 Dec 17:06
    #7
    Nu gör man i alla fall något för att lätta på trycket...

    Ekot erfar: Så ska regeringen lätta på asyltrycket

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6308115
  • Äldre 4 Dec 17:08
    #8
    Maria Ludvigsson: Blommor bekämpar inte terrorister, KG Hammar!

    www.svd.se/blommor-bekampar-inte-terrorister-kg-hammar
  • Äldre 4 Dec 17:20
    #9
    +1
    Nej, vi föreslår inte jobb och bostad till IS-krigare
    Stockholms socialborgarråd: Att inte sätta in även sociala åtgärder vore oansvarigt

    www.aftonbladet.se/debatt/article20821986.ab

    Hur förklarar man då insatserna där arbetsmarknad och bostadsmarknad ska samverka, om det inte har som syfte att få fram bostad och arbete till dessa?

    Är det här insatser jämförbara med vad andra kriminella eller behövande/socialt utsatta får?

    Allt engagemang i eller för IS och liknande organisationer skall kriminaliseras och medföra åtgärder från rättsväsendet (utredning - åtal - påföljd).

    Signalvärdet i det regeringen (och även c) föreslår är att man belönas i det svenska samhället av terrorism/fundamentalism/engagemang för IS och liknande samt att man särbehandlar människor som är av utländsk härkomst och muslimer.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?