Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Anonym (hm) skrev 2016-03-22 00:49:08 följande:
    Kanske det, men det säger också att den som söker skall finna. Folk slåss där jag bor också, men eftersom det inte är invandrare så saknar det nyhetsvärde.
    Det handlar knappast om att våldet, personerna eller platsen inte har nyhetsvärde utan hur situationen är.
  • Tom Araya
    Anonym (hm) skrev 2016-03-22 01:01:21 följande:
    Vad som uppmärksammas i nyheterna handlar självklart om nyhetsvärde.
    Ja och i en annan situation har de händelser du refererade till i ditt förra inlägg också nyhetsvärde, det är ju inte så att det aldrig skrivs eller talas om brott eller våld med etniskt svenska gärningsmän i nyhetsrapporteringen.
  • Tom Araya

    Kloka ord från flygrl.

    Att mörka och sopa problem under mattan är att mata hatet.
    Sd hade inte haft den framgång de haft om inte just nämnda varit taktiken hos närmast sittande regeringar. Den kris i flyktingmottandet s nu måste hantera hade inte uppståt heller.

    Problemet är inte invandrare/invandrade generellt sett (på individnivå kan det förstås se annorlunda ut) utan invandring och hur den sköts. Konsekvenserna drabbar hela vårt samhälle, även invandrade.

  • Tom Araya
    Velouria skrev 2016-03-22 10:20:14 följande:
    Ja.

    Du måste ju någon tanke inom dig själv om hur man kan hantera detta. Eller? För när man belyser problem så föreställer man sig också hur problemen bemöts.
    Självklart finns tankar om hur man löser problemen.

    -Håll invandring på en nivå där de kan hanteras med de resurser som finns. Visst kan kapaciteten ökas genom att ge mer resurser, men det blir då med en transparens i vad det kostar.

    -Högre kvalitetskrav i integrationsarbetet.

    -Locka inte folk att söka sig till just Sverige med generösa ekonomiska villkor.

    -Bättre information om läget, samhället och hur det fungerar i Sverige i ett tidigt skede, så blir flyktingar kanske inte så förvånade och besvikna när de kommer hit eller väljer rentav annat land.

    -Våga ställa krav immigrerade.

    -Bygg flyktingförläggningar på lämpliga platser och låt kommunerna sköta dem istället för att betala överpriser till privata entreprenörer för boenden med tveksam kvalitet och säkerhet.

    -Se till att få fart på bostadsbyggandet.

    -Sluta dalta med beteenden och fanatiska livsfilosofier som hotar säkerhet och vårt demokratiska system.

    -Registrera och fastställ identitet samt ålder på alla som kommer till landet med en gång.

    -Dra in bistånd till länder som vägrar ta emot sina medborgare när de utvisas från Sverige.

    -Öka biståndet till flyktingmottagning nära de drabbade länderna.

    -Ökat flyktingmottagande i kombination med ökad förekomst av extrema element på olika politiska och religiösa håll samtidigt som läget i poliskåren är smått alarmerande är en orerhört dålig kombination som kan orsaka allvarliga konsekvenser för säkerheten i samhället. Det vi ser idag är bara en början.

    mm
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-22 08:46:54 följande:
    Brottsligheten bland arbetslösa svenska män med låg utbildningsnivå som bor i resurssvaga områden är extremt mycket högre än bland förvärvsarbetande svenskar med god utbildning som bor i resursstarka områden.

    Tar man hänsyn till sociodemografiska faktorer så är skillnader när det gäller brottslighet inte så stor mellan inrikes- och utrikesfödda.

    t.sr.se/24SQBvB
    Helt riktigt, men varför blir det så, vad kostar det samhället och vad kan vi göra åt det?
  • Tom Araya

    Ett förslag med goda avsikter men som inte verkar riktigt genomtänkt:


    Noll koll

    Regeringen den 4 februari ett flertal myndigheter i uppdrag att mellan den 1 april 2016 och den 31 december 2018 ställa praktikplatser till förfogande åt Arbetsförmedlingen och ta emot nyanlända arbetssökande från Arbetsförmedlingen för praktik. Myndigheterna ska gemensamt ta emot i genomsnitt minst 1 000 nyanlända för praktik per år under den aktuella perioden. Statskontoret har, i samarbete med Arbetsförmedlingen och Arbetsgivarverket, låtit ta fram riktlinjer för hur detta skall genomföras. Samtliga 203 statliga myndigheter samt Riksdagen omfattas av praktikanterna. Endast asylsökande med uppehållstillstånd omfattas av uppdraget.

    ledarsidorna.se/2016/04/noll-koll/

  • Tom Araya

    Vansinne från Migrationsverket! Jag får intrycket av att ekonomi är en stark faktor i myndighetens agerande - allt som kräver utredningar och resurser slopas och så får vi en usel integration.

    m.hallandsposten.se/nyheter/halland/1.4872264-afrim-rexhepi-har-haft-for-manga-jobb-utvisas&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect


    Afrim Rexhepi har haft för många jobb ? utvisas- See more at: m.hallandsposten.se/nyheter/halland/1.4872264-afrim-rexhepi-har-haft-for-manga-jobb-utvisas&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect#sthash.U6x7DYAa.dpuf
  • Tom Araya
    Migration kommer kosta 70 miljarder om året

    Statens kostnader för migration och integration väntas öka rejält de kommande åren.


    2017-2020 ligger kostnaden på runt 70 miljarder årligen.


    ? Det här är en tillfällig kostnadspuckel - därför ska det inte krävas väldigt kraftiga besparingar eller skattehöjningar, säger Magdalena Andersson.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article22622793.ab


Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?