Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Anonym (Hoppsan) skrev 2015-12-09 08:33:30 följande:

    Kopierar från en annan tråd

    -----

    Vi måste sluta beteckna personer som söker sig hit i hopp om en bättre framtid för flyktingar. De är migranter, precis som mexikaner som illegalt försöker ta sig in i USA och som svenska utvandrarna var under engelsmännens kolonialiseringsprojekt på 1800-talet. Flykting är den som söker skydd undan förföljelse på grund av ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning, kön eller sexuell läggning eller att man tillhör en särskild samhällsgrupp. Detta enligt FN:s flyktingkonvention, svensk lag och EU.


    Att fly undan krig och terror räknas inte till skälen som ger flyktingstatus alltså?
  • Tom Araya
    Tv-team från ?60 minutes? angripet i Rinkeby

    Ett australiskt tv-team som jobbade med ett program om flyktingkrisen och filmade i Rinkeby ska på måndagen ha angripits av personer som ifrågasatte att de var där. Enligt SVT hade teamet en skribent från kontroversiella sajten Avpixlat med sig. Polisen bekräftar att ungdomar i bil kört över foten på en kameraman.

    www.dn.se/nyheter/sverige/tv-team-fran-60-minutes-angripet-i-rinkeby/




  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-21 15:15:23 följande:

    Ett Australiensiskt TV team tog alltså hjälp av den rasistiska hatsajten Avpixlat och dess medarbetare Jan Sjunnesson för ett reportage i förorten. Hursomhelst ställer sig polisen frågande till händelsen och har valt att inte gå vidare med händelsen.


    www.dagensmedia.se/medier/dagspress/varldens-medier-anvande-avpixlat-som-kalla-i-artiklar-om-rinkeby-brak-6309129
    Ja, man kan ju fråga sig varför....
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-21 16:27:16 följande:

    Vad är det som du har sett på filmen?


    Polisen uppger att de inte känner till något om att 60 Minutes-teamet ska ha blivit slagna under sitt besök i Rinkeby. Det finns nämligen inte någon polisanmälan gällande detta. Däremot ska en av ungdomarna ha kört över foten på en person i teamet med bil men personen som fick sin fot påkörd blev endast lindrigt skadad och behövde inte uppsöka sjukvård. Polisen har lagt ner förundersökningen eftersom att det inte går att bevisa att påkörningen skett uppsåtligen, och det har ju inte heller uppstått någon kvarvarande kroppsskada.


     


    Om ett svenskt TV team åkte till Australien för att göra ett reportage om australiensisk integration med hjälp av den ilsamofobiska gruppen Reclaim Australia så skulle väldigt få människor i Australien anse att det var frågan om seriös journalistik från Svensk sida. 


    När jag hörde om detta första gången nämndes att man anmälde ett tillbud där en fot kördes över av en bil, men man valde att inte anmäla något mer av det som hände.

    Jag har även hört/läst två versioner om polisens närvaro...
    1. En grupp poliser närvarade (hade uppsyn på avstånd), men blev tvungna att åka igäg på larm och det var då det blev oroligt.
    2. Polisen ville inte närvara då de var oroliga för att det skulle ses som provocerande.

    Ang varför 60 minutes valt att ha kontakt med Avpixlat i detta kan förklaringen ligga i att ingen annan ville göra det, vilket inte skulle förvåna mig. 60 minutes är ett väl ansett nyhetsprogram.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-21 18:32:27 följande:
    Ok Tom, kan du berätta vad du ser i filmen som du publicerat i inlägg #25?
    Slag, sparkar och någon kastar något, allt verkar riktat mot filmteamet. Tyvärr funkar inte ljudet i den datorn jag använder idag så jag kan inte höra vad som sägs.
    Vad ser du?

    I inlägg #38 finns en länk till hela 60 minutes-programmet med hela inslaget från Rinkeby och där man även får se händelsen med den överkörda foten... Jag har svårt att tro det är annat än en medveten handling. I övrigt ungefär som  i det korta inslaget, men här får man även se lite a folk som blir intrvjuade och folk som försöker stävja våldet som förekommer.
  • Tom Araya
    Anonym (hm) skrev 2016-03-21 18:31:56 följande:
    Här finns en film som visar vad som hände:
    www.dagensmedia.se/medier/rorligt/har-attackeras-60-minutes-i-rinkeby-6533660

    Jag ser personer som attackerar ett filmteam för att de inte vill bli filmade. Korkat, men de är i gott sällskap. Justin Bieber, Kendall Jenner, Sam Worthington, Benedict Cumberbatch, Kanye West, Cameron Diaz, Sean Penn, Miley Cyrus, Chris Martin, Sienna Miller, Amy Winehouse, m.fl.  - alla har de slagit till fotografer vid ett eller annat tillfälle.
    Man står inte framför kameran och använder våld för att man blir filmad.
    I en sekvens är det en kille som uppenbart inte vill bli filmad, han går undan, kameran följer efter men inte kameramannen så killen försvinner ur bild.
  • Tom Araya
    Anonym (hm) skrev 2016-03-21 22:59:26 följande:
    Nu fantiserar du väl ändå? I filmen som du har länkat till i inlägg #25, som Kill Bill frågar om, ser man exakt INGENTING.
    Du har rätt, fel länk.
  • Tom Araya
    Anonym (hm) skrev 2016-03-21 23:02:50 följande:
    Jag menar bara att det inte är specifikt för invandrare eller muslimer eller någon grupp att bli förbannade. Och man ser ju tydligt på filmen att de allra flesta i Rinkeby är extremt fredliga, som vilka Svenssons som helst.
    Dock säger det en del om samhällsklimatet i Rinkeby att detta händer just där.
  • Tom Araya
    Anonym (hm) skrev 2016-03-22 00:46:45 följande:
    På vilket sätt förbättras din situation av att man framställer just invandrare som våldsammare eller mer kriminella än andra, som man försöker göra i den här tråden? Det är utsatta och/eller resurssvaga människor som begår våldsbrott och egendomsbrott. Med mindre fördomar mot invandrare skulle situationen förbättras för alla. Sedan jag läste om hur journalister har betalat ungdomar i Husby för bilder på när de bränner bilar tvivlar jag på allt jag ser och hör om vad som händer i förorten.

    hotlamotte.com/2013/05/24/aftonbladet-och-expressen-betalar-oss-for-att-branna-bilar-i-husby/comment-page-5/
    Situationen blir heller inte bättre av att undanhålla fakta, istället måste man erkänna de problem som finns och hantera dem.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?