• Äldre 21 jan 08:36
  289552 visningar
  5728 svar
  5728
  289552

  En käftsmäll till undergångsprofeterna

  Världsmedborgare skrev 2017-01-21 07:57:04 följande:
  Det är bäst du skyndar dig att skriva, jag menar, snart kommer kanske även FL precis som FB att ha progamvara, som "flaggar" alla inlägg med falskt innehåll.
  Eller flaggar inlägg med fel åsikter. Det mesta av "faktagranskningen" som förekommer är av så låg kvalité att den skulle underkänts i en högstadieuppsats. Det blir lite fel när själva granskningen håller lika låg kvalité som ursprungspåståendet.
 • Äldre 29 jan 17:22
  KillBill skrev 2017-01-29 16:00:00 följande:
  Jag diskuterar bostadspolitik medan du bara vill diskutera migrationen.

  Anser du att dagens bostadspolitik fungerar eller inte och om inte vad vill du göra åt saken?

  Observera att även om Sverige skulle stänga sina gränser helt så har vi kvar problemet med bostadsbristen så att stänga gränser är ingen lösning på dagens svenska bostadsbrist.
  OM bostadsbristen är kopplad till migrationen så blir migrationen bostadspolitik. OM migrationen gör att man inte kan göra en långsiktig planering baserat på födelsesiffror eller andra kända data så blir det problem.

  En lösning skulle kunna vara att bygga fler gettoområden med lägre standard långt från centrum (tänk Chicagos Robert Taylor Homes) för att människor snabbt och billigt skall få tak över huvudet. Det är visserligen en långt ifrån bra lösning men risken är att det blir där vi kommer att hamna.
 • Äldre 7 feb 17:20
  +1
  Världsmedborgare skrev 2017-02-07 16:57:06 följande:

  Vargen kommer vargen kommer, ja det är väl ungefär så det kan sammanfattas.


  Nja det borde nog snarare sammanfattas som "vargen är här, vargen är här". Inga poliser, ökande gängvåld, inga bostäder, förlossningar i privatbilar o.s.v.
 • Äldre 24 feb 16:04
  Världsmedborgare skrev 2017-02-24 12:46:35 följande:
  Antagandet/påståendena om att låna alltid är nåt negativt, det måste komma från när privatpersoner lånar till tveksam eller helt onödig konsumtion, och då ställer sig i skuld till långivaren, det är iaf vad jag gissar på.
  ---
  Den är i varft fall helt obegriplig för mig, den borde inte kunna existera i nån större omfattning i ett land, där "alla" har minst 9-årig grundskola bakom sig.
  Det kommer troligen från en före detta Socialdemokratisk statsminister som sa "Den som är satt i skuld är icke fri".

  Personen i fråga var dessutom under en tid skolminister.
 • Äldre 24 feb 21:14
  Världsmedborgare skrev 2017-02-24 17:07:55 följande:
  Så nu frågar jag även dig, varför lånar man och varför kan det inte sättas ett direkt likhetstecken mellan lån och att det saknas pengar?
  Det går oftast inte finansiera större investeringar utan lån (det är iallafall väldigt mycket svårare). Därav följer bankernas stora betydelse för det moderna kapitalistiska samhället.

  Men det innebär inte per automatik att ett lån är en god sak då långivarens krav på avkastning kommer att påverka min egen avkastning. För stater handlar det dessutom ofta om lån till löpande utgifter. Vilket kan ställa till en hel del oreda.
  Världsmedborgare skrev 2017-02-24 17:07:55 följande:
  Ge mig ett svar så jag och andra, kan se hur mycket du eg vet om lån.
  Jag antar att vad du egentligen menar är hur mycket ekonomisk teori jag läst. Vilket bara rör sig om en, numera till största delen bortglömd, grundkurs vid sidan av ordinarie studier. Som naturvetare är jag föga imponerad av ekonomiska teorier då de mest tycks bestå av väldigt förenklade verklighetsmodeller. De mer praktiska aspekterna av ekonomi och den praxis som växt fram finner jag dock ofta användbar..
 • Äldre 7 apr 13:28
  Världsmedborgare skrev 2017-04-07 12:32:18 följande:
  Jag tror Magdalena Andersson får ge en kurs i ekonomi för vissa kommunal och landstingspolitiker som aldrig får sin ekonomi att gå ihop.
  Alternativt kan Andersson låta bli att lägga över kostnaderna på kommuner och landsting.
 • Äldre 7 apr 13:39
  KillBill skrev 2017-04-06 21:10:05 följande:
  Det är bra att Sverige har en låg statsskuld och stora överskott i de offentliga finanserna. Det är detta som kommer göra det möjligt med satsningar inom vård, skola, polis och försvar.
  Så när kommer dessa satsningar att göras? Idag ser det mest ut som om regeringen har för avsikt att låta samhället förfalla.
 • Äldre 8 apr 13:07
  Världsmedborgare skrev 2017-04-07 22:20:21 följande:

  Men nu visar svenskarna själva att dom begriper bätre än oppositionen, (Vilket iofs inte säger så mycket, med tanke på hur lite dom begriper) så nu både lånas det mindre och amorteras mer och att nu även sparandet kommit igång riktigt bra.


  Det beror på att FI (inte partiet) var så pass oroat för en krasch att de ställde krav på bankerna. Svenskarna överlag förstår inte mer av ekonomi idag än de gjorde igår.
 • Äldre 11 apr 22:04
  Intenuigen skrev 2017-04-10 11:56:10 följande:
  Men på 10 år är summan fortfarande ungefär det samma som insättningarna så inte mycket att bli glad över, iof Handelsbanken tjänar ju lite pengar så bra för dem iaf.
  Dumpa handelsbanken och öppna ett konto hos en nätmäklare. Tryck sedan in alla pengar i ett par högriskfonder med låga avgifter.
 • Äldre 17 jul 12:47
  +1

  Från SVT nyheter ( www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/storkepatient-slussades-runt-i-timmar):
  "Strokepatient slussades vidare av tre sjukhus

  Sex minuter efter larmet var ambulanspersonalen på plats. Men först efter tre och en halv timme fick patienten vård."

  För den som inte känner till stroke så är det viktigt att få vård så tidigt som möjligt. Ju tidigare vården kan påbörjas desto bättre klarar sig patienten. Sätts vården in inom en timme så har patienten goda möjligheter att bli i det närmaste återställd. Tar det längre tid brukar skada bli permanent.

  Här var det en patient som nekades vård på tre stycken sjukhus eftersom de inte hade plats. Till slut kom patienten tillbaka till det första sjukhuset och fick då vård.

  Men vad spelar det för roll att våra skyddsnät håller på att vittra sönder. Det viktiga är att man inte talar om problemen eller, om det inte går undvika att prata om dem, skyller det på någon annan. Huvudsaken är att man kan visa upp en fin fasad som inte får ifrågasättas.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
Logga in
Bli medlem