Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Kung Markatta skrev 2017-09-05 09:16:44 följande:

    I förhållande till folkmängden sker fyra till fem gånger så många skottlossningar med dödlig utgång i Sverige som i Norge och Tyskland, visar en färsk forskningsrapport.


    Föga förvånande. Ett problem som lämnas åt sig själv kommer att växa och den politiska viljan att göra något åt problemet har varit svagt.
  • nattuw

    TV4 nyheter idag: Södra Lappland. Ett område stort som Danmark med en befolkning på 30 000 innevånare och en polisbil.

  • nattuw
    KillBill skrev 2017-10-05 08:27:52 följande:
    Det är väl inget nytt? Så har det i princip alltid sett ut. När jag växte upp i norra Sverige på 70-talet så tog det minst 1 timme för polisen att komma på plats till orten jag bodde i efter ett larm (om någon polis var ledig för annars tog det längre tid).
    och det är du helt tillfreds med.
  • nattuw
    anaxo skrev 2017-10-05 13:39:09 följande:
    det är bättre du frågar dig vad gör vi tillsammans för att skapa ett tryckt och välmående samhälle där vi hjälpsåt att uppfostra.
    att altid roppa på storebror ska komma är inget samhälle som någon vill önska sig, för det liknar rena rama diktaturen.  
    Jo det är ju så mycket bättre om medborgarna bildar medborgargarden så man slipper ta omvägen via rättsstaten. Det är verkligen en samhällsutveckling att glädja sig åt...
  • nattuw

    Jaha dags att göra en lite uppdatering. Vissa av punkterna känn så surrealistiska att jag först trodde det var några dåliga aprilskämt som hamnat fel. Det visade sig dock bara vara Sverige av årgång 2017.

    För att kunna reagera snabbare när någon ställer till ofog skall polisen sätta upp mikrofoner som kan uppfatta skottlossning och skrik.
    SVT: (www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polisen-far-anvanda-mikrofoner-for-overvakning )

    Att mikrofonerna förutom skottlossning skall uppfatta skrik kanske har med det ökande antalet sexbrott att göra. Vi (samhället) är tydligen på väg mot ett nytt rekord när det gäller sexbrott. "Andelen kvinnor som uppger att de utsatts för sexbrott har nått en ny toppnivå. Men de flesta tycker att det är meningslöst att polisanmäla."
    Aftonbladet ( www.aftonbladet.se/nyheter/a/P6kwp/sexbrott-nar-ny-toppniva )

    Annars kan de ju göra som i Oskarshamn där polisen skall böra eskortera joggare.
    Expressen (www.expressen.se/kvallsposten/poliserna-ska-jogga-intill-invanarna-for-tryggheten/ )

    Om man skall gå efter nyhetsrapporteringen ( det vill säga om man inte anser det var fake news) så ser läget dystrare ut än vad till och med undergångsprofeterna kunnat förutse.

  • nattuw
    K Markatta skrev 2018-02-10 01:18:34 följande:

    Den av media flitigt anlitade kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki, som tidigare mest ägnat sig åt att tona ner problemet med kriminalitet, verkar nu ha ändrat uppfattning:
    ---
    - Detta har tagit oss och polisen med total överraskning, fortsätter han. Det tar tid att lära sig att bekämpa detta. Det kräver gigantiska resurser. Och det ser faktiskt väldigt illa ut just nu.


    Polis och allmänhet är inte lika överraskad som Sarnecki. Tecknen har funnits där länge och det enda sättet att inte se dem har varit att medvetet blunda.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-02-10 10:41:45 följande:

    Jag kan lugna alla oroliga undergångsprofeter att påståendet att skatteverket har skickat en faktura till Jimmie Åkesson för namnändring till Jimmie Bajskorv är falskt. I själva verket var det Jimmie Åkesson som spred fake news i Svenska Dagbladet.

    www.interasistmen.se/granskning/nej-akesson-har-inte-fatt-en-faktura-namnbyte-till-bajskorv/


    Om inte annat visar det på mognadsnivån hos de som är uttalade SD-motståndare.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-03-15 20:26:57 följande:
    Tycker du att undersökningsresultatet tyder på att "no go zoner" är en ett bra namn på dessa områden? Det tycket inte jag.
    Problemområden (vad man nu vill kalla dem) togs upp på nyheterna och där konstaterades det att de som bodde i områden som inte får kallas no go zoner hade anpassat sig efter buset. Ickebusarna kände sig tryggare eftersom de lärt sig gå omvägar runt vissa områden och undvek att vistas ute.

    Vilket antagligen är en lösning de får leva med eftersom det viktigaste inte är att ta människors oro på allvar utan att plocka billiga poäng på att förstärka eller förringa den.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-03-17 10:31:29 följande:
    Vad är syftet med att marginalisera alla de hundratusentals människor som bor i socialt utsatta områden genom att kalla deras bostadsområden för "No Go Zoner"?  Jag tycker att det är djupt föraktfullt. 
    Det är inte vad man kallar ett visst område som avgör om människorna som bor där blir marginaliserad utan vad som gör dem marginaliserade är oviljan att se de som marginaliserats.

    Det är bättre att områdena kallas för no go zoner så att det skapas ett tryck på politiker att göra något åt saken än att det hela sopas under mattan för att det riskerar att skada bilden av Sverige.

    Det som är djup föraktfullt är att sopa problem under mattan bara för att de riskerat att gynna en politiskt motståndare.


  • nattuw
    KillBill skrev 2018-03-17 14:30:04 följande:

    Du slåss mot väderkvarnar och självklart marginaliserar du människor genom att havda att de bor i "no go zoner".


    Givetvis blir ingen marginaliserad för att någon använder en viss benämning på ett visst geografiskt område. Marginaliseringen sker för att vissa vill sopa problemen under mattan. Ofta genom att vända debatten från att handla om problemen till att handla om hur någon uttryck sig.
    KillBill skrev 2018-03-17 14:30:04 följande:
    Varför tycker du att man ska använda ett högerextremt språkbruk som används för att beskriva områden som är utom kontroll för staten med dess myndigheter? Av BRÅ rapporten framgår att förtroende för polis och domstolsväsende ökar bland befolkningen i socialt utsatta områden och att oron för att utsättas för ett brått och våldsbrott minskar d.v.s. rapporten pekar på att "no go zoner" är en felaktig beskrivning av dessa områden.
    Det enda du gör är att försöka vrida all uppmärksamhet från de grundläggande problemen. Istället för att ta de som bor i problemområden på allvar försöker du förringa problemet och dessutom få det till att handla om vad ett visst område får kallas eller inte. Ditt enda intresse är att neutralisera frågan så att ingen av S motståndare kan  plocka någon politisk poäng. Det är ett ohederligt sätt att debattera och visar bara att du struntar totalt i de som bor i utsatta områden.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna