Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2017-02-28 10:02:21 följande:

    Vad vill du säga med ditt inlägg?

    Idag har de flesta ålderdomshem ersatts med hemtjänst/hjälp i hemmet och svenska pensionärer väljer själv/betalar i huvudsak själv för sin mat. Om vi ser till de ålderdomshem som finns så är närings- och energiinnehållet i maten reglerat och kontrollerat och det är ingen pensionär som behöver svälta. När pensionärer får för lite näring/energi så handlar det om bristande aptit (vilket i sin tur kan bero på sjukdom eller medicinering) och inte på att det saknas pengar att servera mat. 


    Vad spelar det för roll att landstingsskatten är en del av kommunalskatten? Det är ju inte så att en kommun kan ta pengar från landstingsskatten. Landstingsskatten går till  hälso- och sjukvård, tandvård för unga och kollektivtrafik och inte till att finansiera flyktingmottagande eller socialtjänst. 


    Du vet om att det är extremt svårt att få hemtjänst beviljad va? Att hemtjänstpersonalen i princip bara kommer in, ställer maten på diskbänken och går. Min mormor har efter lång kamp från oss släktingar äntligen fått hemtjänst, men de hinner inte ens kolla om hon tar sin medicin. Mormor får betala extra för maten, och det är inte mycket hon får för pengarna. Portionerna är OK men kvaliteten är usel.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2017-02-28 11:55:18 följande:

    Du svamlar. Däremot är det ett faktum att Sverigedemokraterna valde att nej till socialdemokraternas budget 2014, en  budget som skulle ha gett mer pengar till vården och som hade sänkt skatten för landets pensionärer.  

    Kan du länka till socialstyrelsens rapport?


    Återigen, vad ska vi som inte röstar på SD och aldrig skulle kunna tänka oss göra det, ha den informationen till?
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2017-02-28 12:44:50 följande:
    Sverige går plus för andra året i rad.
    Det märker vi inte mycket av. Vart tar de pengarna vägen?
  • K Kalle
    KillBill skrev 2017-02-28 13:08:43 följande:
    Du behöver inte ta åt dig av att jag informerar om sverigedemokratisk politik i tråden. Är du inte sverigedemokrat så behöver du  inte bry dig. 
    Jo, eftersom det verkar vara ett av dina starkaste argument "Ja, men SD gör si... ja, men SD gör så..." Och...liksom.
  • K Kalle
    Ascendere skrev 2017-02-28 13:51:02 följande:
    Viktigt att poängtera här är att du skriver "till följd av invandringen". 
    Många läser det som att det skulle vara invandrarnas fel på något sätt, men så är det självklart inte, de gör ju bara vad de flesta skulle ha gjort, dvs söker sig dit de ser möjligheter och söker vård när de behöver.

    Skulden är givetvis politikernas som inte antingen
    1) Bygger ut kapaciteten för hur många människor man vill försörja med vård
    2) Tar emot så många som man kan försörja med adekvat vård
    utan istället
    3) Tar emot så många som det råkar komma och låter det bli lite som det blir.

    Har man inte råd med alternativ 1 får det bli alternativ 2. Sedan hade vi givetvis kunnat ge fler vård om inte New Public Management dragit ner kapaciteten så mycket. 
    Klockrent!
  • K Kalle
    felix le chat skrev 2017-02-28 20:28:01 följande:
    Tack !
    Det vi lärt oss de senaste 24 månaderna i svensk politik är att Sverige har hur mycket pengar som helst att fördela och spendera.

    100 miljarder per år är bara en "utmaning" ( dvs kostnaden per år för flyktingmottagandet)

    Så varför tjafsar vi om småslantar som hemlösa , äldreboenden, indragen assistans, någon enstaka miljard till försvaret ?
    Pengar finnes !  Trilskas kommuner eller landsting ? No problem,
    lagstifta !

    Mina förslag till nya lagar 2017:

    - Barnfattigdom -Olagligt   Alla kommuner är skyldiga till att se till att inga
    barnfamiljer är fattiga

    - Vårdköer -Olagligt  Alla har rätt till vård omgående och genast

    - Brister i skolan - Olagligt  Alla barn har rätt till bra betyg och framtid.

    Ni som klagar på att det kan bli dyrt ?
    No problems, Sverige går som tåget. Vi har råd.
    Vi skall inte ställa grupp mot grupp.
    Men vilka bra förslag! Lägg till "olagligt med bostadsbrist" alternativt "alla kommuner måste garantera lägenhet för alla ungdomar i kommunen som slutat gymnasiet" så är det guld! Något parti måste ju nappa på detta. Det som gör det kommer att gå vinnande ur valet 2018. Och för dyrt kan det ju inte bli.

    Då kan min mormor äntligen få den hemtjänst hon behöver, polisen kanske kan få resurser så att de får upp uppklarningsprocenten, mina barn och syskonbarn kan äntligen få flytta hemifrån och den av dessa som har dyslexi kan få hjälp redan nu när hen går på mellanstadiet och behöver inte vänta till sista terminen i 9:an.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2017-03-01 09:38:57 följande:

    Eftersom du tycker att det är viktigt med många bostäder så måste du glädjas över att bostadsbyggandet med den rödgröna regeringen numera är rekordhögt efter att under den förra alliansregeringens styre varit rekord lågt


    Visst gläds jag åt detta (särskilt som jag röstade på socialdemokraterna), men samtidigt är det inte på långa vägar tillräckligt. Jag vet inte om det var i DI eller i DN jag läste för ett tag sedan att det behövdes minst två "miljonprogram" för att lösa dagens bostadsbrist.
  • K Kalle
    felix le chat skrev 2017-03-01 13:02:02 följande:
    Du har ju tidigare på detta forum uppvisat både klokhet och sakkunskap.
    Jag är glad som ett barn på julafton när jag nu insett vilket rikt land vi är,
    hur mycket pengar vi faktiskt kan få fram utan att höja skatten eller att
    låna pengar.

    En logisk fråga är ju HUR mycket till förutom 100 miljarder går det att
    skrapa fram ?  Vi kan ju i den här takten lösa i princip alla samhällsproblem
    på bara några få år. 
    Vård, skola, omsorg, försvar, bostäder - rubbet
    Härligt! Samtidigt undrar jag var dessa pengar finns. Är det någon Joakim von Anka som sitter på dem? Då kan de bli svåra att få loss.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2017-03-01 13:53:26 följande:
    Det får framtiden utvisa hur mycket som vi kan "skrapa fram", idag har i/Sverige det gott ställt, imorgon kan vi ha problem..
    Och nej, tyvärr så löser inte pengar flertalet av de problem du nämner, då det behövs personal för att kunna omsätta dessa pengar till nåt konkret, och den personalen finns inte idag.

    Vi kan ösa in pengar, men vad hjälper det, när det ändå inte finns folk att anställa?
    Så sluta tjata om pengar, tala istället om hur vi får tag i personal, för det är endast med hjälp av fler anställda som vi kan lösa de problem Sverige har.

    Jag säger igen, lätta på språkkravet, så kan vi åtminstone få tillgång till lite fler att anställa, även om det bara utgör en del av alla de som nu behövs.
    Jaså, menar du att den plötsliga befolkningsökningen kan ge problem eftersom vi inte har tillräckligt många sjuksköterskor, läkare, tandläkare, socionomer mm. Kan det vara sant?

    Eh...
  • K Kalle
    Intenuigen skrev 2017-03-03 22:49:26 följande:
    Ja annat elände kommer de nog ifrån, men inte är de flesta krigsflyktingar iaf. Finns nog några tiotals miljoner gatu-barn i världen som det är mycket mera synd om.

    Ni kommer säkert lyckas med det, då både sossar och allians är inne på det spåret, och kanske Sd vad vet jag.

    Men det vore ju trevligt om ni köpta globalister kunde argumentera för fördelarna. Kan ju inte vara så svårt när tanken är god och ni är övertygade om att det är så bra.

    Kan du inte förklara hur det kommer fungera när vi har stoppat in några miljoner till? Är det så att den svenska luften har något magiskt i sig så att alla vill bli som oss när de kommer ?

    Eller bara något så oväsentligt som när alla skolor snart har kanske 30-40% elever som klarar grundskolan är det då landet blomstrar ? förklara gärna för jag är nog lite trög och förstår inte riktigt det där! tyvärr.
    Det blir kanske som i USA? En lite spillra svenskar kvar och resten migranter. Om nån känner sig frestad att nämna samer i samband med detta så låt bli. Samerna kom in i det som nu är Sverige långt efter att landets södra delar befolkats. Att dessa har utvecklats och smält samman och därför inte finns kvar som urfolk är en annan sak.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna