Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Rataxes skrev 2016-12-09 06:36:40 följande:
    Jag har svarat. Att du saknar förmågan att förstå samband är ditt problem. Ödslar inte mer tid på dig i denna fråga.
    Att du uppenbarligen inte kan skilja på Judar och den hörgerextrema Israeliska regering som alltmer härmar nazisterna, det vet vi sen länge.
    Så tänk dig för när du nästa gång tar Israels skitregim i försvar nästa gång, att den långt ifrån har alla Judars gillande, troligen inte ens en majoritet av Judarna.
    Men du lär knappast bry dig om vad Judarna verkligen vill, för du har snöat in på högerextremisterna, de som hävdar att "landet" gavs till dom av Gud.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-12-09 21:49:06 följande:
    Tolkar ditt svammel som att du delar såssetidningens åsikter i frågan:

    "Palestinierna önskar utplåna Israel som stat, och vill helt krossa Israel. Detta är helt riktigt, och det är en målsättning vi bör stödja."
    Jag lyssnar till Judarna, och skiter fullständigt i vad Sossar eller vad du påstår.

    Jag misstänker du inte ens vet vilken vidrig rasism som spritt sig i Israel, för det är inget israelerna vill låta omvärlden veta.
    Men idag så är de högerextrema i Israel bland de värsta rasister som kan ses på Jorden, och i princip fredade av den sittande regimen.
    Upploppen är fullt i klass med de värsta rasistupploppen i USA, och med samma polisbrutalitet.

    Och du är så enögd att du knappast ser nåt fel i det, utan får säkert det till att vara nåt såsse-påhitt.

    Men för er med et öppet sinne, så kan ni börja här: goo.gl/cqKZQf
    så får ni en början om vad som pågår i Israel idag.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuv skrev 2016-12-10 08:29:48 följande:

     Kommunism handlar helt enkelt om en omfördelning av egendom.


    Om den bara var det den stod för, ja då skulle jag vara en ivrig anhängare av kommunismen, och det skulle troligen alla vara, då vi vet att hälften av all rikedom i Världen ägs av ett hundratal människor.., men nu är det långt ifrån så, att kommunism bara handlar om att fördela egendom.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-10 10:22:56 följande:
    Jag tror att internet gärna förstorar upp hatstormar, det gör det iofs inte lättare för den som drabbas. Läste nyligen om en kvinnlig youtuber som bloggar om helt oskyldiga saker, inte desto mindre får hon mängder av hot och hat som kommentarer, enligt henne är det till 99 procent män bakom hatkommentarerna.

    Hatet mot Åsa Linderborg bör nog ses inte främst mot bakgrund av hennes politiska åsikter utan mer för att hon är kvinna och dessutom har "lyckats" här i livet trots att hon växte upp under delvis rätt märkliga omständigheter.

    Sånt får de här männen att hata än mer.

    Linderborgs roman "Mig äger ingen" kan jag verkligen rekommendera, oerhört läsvärd.

    www.svd.se/vackert-vittnesbord-om-en-sorglig-...
    Det mesta är troligen väl organiserad propaganda från högerextremt håll, den är långt mer utbredd än vad de flesta experter trott tidigare.

    Personligen skulle jag vilja kalla det "ett pågående fullskaligt nätkrig", därför ger jag Internet högst 5 år till att leva i sin nuvarande form.
    Förslag finns redan som om dom går igenom kommer att ge all makt över Internet till EU:s makthavare, nåt som redan är realitet i flera länder.

    I Sverige kan vi förstås redan vända oss till England eller USA, dom samlar in allt som görs på Nätet, men dom har problem med det som krypteras och Darkweb, och det är det som nya regler för Internet kommer att råda bot på..., d.v.s inget som skrivs, visas eller sägs på Nätet ska kunna göras anonymt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-10 11:01:16 följande:
    När man tänker på en ung tjej med social fobi som lyckats bli en av Sveriges mest populära youtubers och hur de måste kännas att få de här krypens ständiga våldtäktshot som kommentarer så kan åtminstone jag känna att somliga borde få sin egen avföring i retur. I den här bloggarens fall så ringde till och med ett av krypen upp hennes mamma, presenterade sig som polis och förklarade att hennes dotter omkommit i en trafikolycka.

    "Under varje inlägg publiceras ungefär hundra hat- och hotmeddelanden.


    ??Och 99 procent av dem är skrivna av killar, och de handlar oftast om sex, om att jag ska våldtas tills jag dör och kvävas av en kuk i halsen."

    www.dn.se/kultur-noje/therese-lindgren-det-fi.../


    Och det här handlar om en kvinna som inte ens har någon politisk plattform utan skriver för unga tjejer.

    En person som Linderborg lär ju i så mycket större omfattning bli föremål för krypens uppmärksamhet.

    Javisst, något måste göras. Man kan inte tillåta att yttrandefriheten kränks av kryp som döljer sig bakom nätets anonymitet under hänvisning till yttrandefrihet.

    Till och med här på FL har det förekommit att personer som stått upp för humanism fått sin identitet spräckt och blivit föremål för krypens uppmärksamhet.
    Jag håller med dig, men det är fel väg att gå när makthavarna ska få tillgång till allt vi gör på Nätet.
    Kraven och lagarna ska riktas mot de som ger plats, tillåter kriminalitet och tillhandahåller verktygen, precis som vi gör utanför Internet.

    Men nu är Internet inte den verkliga världen, utan en maktfaktor som blivit större än vad länders regimer många ggr kan hantera.
    Alltså måste man ta över, dom är rädda för att vi annars allt oftare vägrar gå på deras utstakade vandringsleder.., en paniklösning, om du frågar mig.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-10 12:28:07 följande:
    99 procent fick du säkert från mitt inlägg, ingen annan har nämnt siffran

    Om du läser detta inlägg mycket långsamt så kommer du att upptäcka att det är ett citat, d v s vad en kvinnlig youtuber säger om hatkommentarerna hon får.

    Hon kan naturligtvis ha fel, kanske det bara är 92 procent, men varken du eller jag kan bedöma detta bättre än henne.

    Det spelar väl ingen roll hur fördelningen ser ut, problemet finns där och det är långt värre och svårlöst än att tro att vi kommer åt det genom att rikta ilskan mot en handfull svenska pundhuvuden.
    Det verkliga och riktigt stora problemet ligger utanför Sverige, det organiserade hatet, eller vad vi ska kalla det.
    Det som regimer som vill påverka oppinionen i en viss riktning ligger bakom.
    Först när vi förstår och på allvar inser det, då kan vi komma nån vart, men jag förstår att det kommer att bli mycket svårt.

    För vem kommer att tro på det, när det ser ut som att det är svenskar som skriver, och som har rätt kunskap om vad som händer?

    Men nåt att fundera över, är att Tyskland, Frankrike och Nederländerna är mycket bekymmrade över just det här, då dom ska ha val nästa år, och är rädda för att det ska bli påverkat av "främmande makt".
    Och där kommer näthatet att vara en högst påtaglig faktor som kan och som troligen kommer att påverka valutgången.
    För jag tror inte man hinner förändra värst mycket på Nätet innan dom går till val, så jag förstår mer än väl deras oro.

    Vi vet ju dessutom vad som hänt i USA, och inte lär det vara nån engångsföreteelse, eller inte ens 1:a gången det har hänt.
    Det händer hela tiden i mindre nogräknande länder, länder med diktatur eller i totalitära stater, och har säkert hänt även i ansedda demokratier.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Den regimen


    Rataxes skrev 2016-12-10 13:28:47 följande:
    Trots bristerna så väljer jag att stödja Mellanösterns enda demokrati för hbt-rättigheter, kvinnors rättigheter, arabers demokratiska rättigheter, och det enda landet i regionen med en fredsrörelse samt lagstiftning mot rasism och inte för rasism som omgivande rasistiska stater och 'Palestina' har. Dessutom enda landet i regionen med en progressiv vänster... smile5.gif Så människor som står upp för arabers demokratiska rättigheter, samexistens mellan judar och araber, muslimer och muslimska minoriteter och kristna har allt att vinna på att se positivt på Israel och vända de kritiska blickarna mot Ramallah och Gaza.

    Har du kollat inuti din dator eller iphone?
    Hade du skrivt det där för 10-15 år sen, då hade jag delvis, men bara delvis instämt i det, men inte idag, inte nu längre.
    Då den regim som nu styr i Israel är fan ingen regim jag skulle vilja se i en demokrati, eller ens förnedra mig till att kalla regimen demokratisk.
    Dom är inget annat än en högerextrem rasistisk regim, som minst av allt följer de mänskliga rättigheterna, en regim som t.o.m sätter 13-årig barn i fängelse.
    En regim som snart begått alla krigsförbrytelser som finns, som jag t.o.m sett fodforbomba barn, barn som brunnit som facklor med fosfor fastkletat på kroppen, som bombat FN:s humanitära anläggningar fulla med med mat och medicin till folket i Gaza.
    En regim som FN nästan fördömt fler ggr än alla andra länder tillsammans, över 60 ggr, om jag inte minns fel.

    Det är hög tid att sluta dalta med Israel, för dom är idag inget annat än en fejk demokrati, som tyvärr fortfarande lever på skuldbördan efter Nazisternas massmord på Judarna.

    Och fortsätter det som nu, ja då lär det inte dröja länge innan judehatet på nytt tar fart, och det är vad många Judar själv är oroliga för.
    För det går inte att dölja vad som sker inne i Israel hur länge som helst, det verkliga avslöjandet sker när västmedia vågar börjar visa upp den rasism som idag pågår för fullt, men som ännu Väst inte riktigt vågar börja kritisera.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare


    misil skrev 2016-12-10 16:05:09 följande:
    Ett exempel om en kvinna skriver att en man är fet och oattraktiv så klassas det inte som näthat,om en man skriver att en kvinna är fet och oattraktiv så klassas det som näthat dvs man har dubbla måttstockar när det gäller kvinnor och män när det gäller näthat.
    Vad många inte verkar förstå är att vänstern länge varit ensamma på spelplan att använda sig av högst tveksamma metoder med näthatande osv,och varit framgångsrika på att skuldbelägga borgerligheten när dessa använt samma metoder vilka då backat pga sin moral.
    Men det vi nu ser är att den nya högern(om man vill kalla den så)använder sig av samma metoder som vänstern(titta t,ex på Milo)och fullständigt struntar i vänsterns dubbelmoralistiska kritik av detta,
    Så varför kommer då den s.k nya högern ge vänstern stryk i land efter land det är faktiskt väldigt enkelt,eftersom man pratar om och beskriver medborgarnas verklighet,medans vänstern snöat in på postmodernistisk identitetspolitik och icke frågor för den stora majoriteten.
    Jag tror de flesta nu är så förbannat less på att folk kallar allt för näthat, det är som att sila mygg och svälja kameler. Och ett bra bevis på det är den Polis som la upp dokumentet ovan, och jag förstår absolut varför, jag är själv så less på detta fåniga beteende från folk som får minsta mothugg, genast börjar kalla näthat, nätmobbing, kalla på Polis, börja anmäla, å gud vet vad.
    Uppenbart är att många skulle må bra av att gå en kurs i konflikthantering, och dessutom lära sig ta lite skit och inte genast börja gnälla och klaga som värsta snorungen.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-12-11 20:52:40 följande:
    Orwell definierade "lika värde" bra i en välkänd bok med att vissa är mer lika än andra. Något som alltid blivit fallet i de samhällen som provat på det socialistiska experimentet. Fidel Castro var så jämlik att han lyckades samla på sig 9 miljarder. Minns inte om det var i kronor eller dollar...

    Venezuelas avlidne förre diktator har en dotter som också säger sig stå för socialistiska ekonomiska ideal. Med en personlig förmögenhet på ca 35 miljarder kronor.
    Och idag så äger ett hundratal människor 50% av all världens rikedomar, och det utan att en enda en är kommunist.
    Vem ger du skulden för det, vilket system/ vilken politik bär skulden, eller är det bara som det ska, tycker du?
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-11 22:04:46 följande:
    Nja, fast engelska kan vara svårt att förstå.

    Equal kan visserligen översättas till lika, men i sin kontext ska det tolkas som jämlika eller till nöds likar.

    För att återanknyta till trådens tema, även om det kan vara intressant att få ta del av vad somliga tror att kommunismens utopi om det klasslösa samhället betyder, så handlar vål också mycket av skrikhögern gnäll om att public servive är vänstervridet just om skrikhögerns oförmåga att sätta in ett enskilt fenomen i ett sammanhang.

    Klart man kan välja några enskilda inslag och komma fram till att public service är västerorienterade eller högerorienterade eller fokuserade på allsång eller något annan som man vill få fram just genom att välja enskilda inslag.

    Men det är inte en metod som är särskilt väl underbygd i och med att allt kritiskt tänkande utom just ktitik i form av gnäll lyser med sin frånvaro.
    Jag tror det största problemet är, att de flesta svenskar tror att Public Service är nåt svenskt "fenomen" och att dom eg inte har en aning om vad PS egentligen betyder.

    Om vi håller oss till någorlunda accepterade demokratier, så är PS och deras nyhetsförmedling den mest ansedda och tillförlitliga, det är nog mest i Sverige det gnälls på PS, på det sätt som görs här, antagligen av bara farten.
    För så länge jag kan minnas så har det låtit likadant, oavsett vilken regering som stått för kraven som PS ska leva upp till, det gör att jag påstår att folk i allmänhet inte vet vad PS eg är för nåt.

    Den enda kanalen förutom PS nyhetskanalerna som vågar ifrågasätta och kritisera likt en PS kanal, är enligt mig Al Jazeera.
    Dom vågar låta "alla" komma till tals, vilket aldrig händer hos kanaler som sponsras av religiösa, komersiella eller polititiska grupper.

    Sen blir det såklart aldrig en heltäckande belysning, det kan aldrig någon nyhetsförmedling bli, så vill man komma riktigt nära sanningen, då måste man själv ge sig ut på Nätet och skapa sig en än bättre helhetsbild/sanning. 
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?