• Abegay­le70
  Äldre 17 Mar 13:14
  676293 visningar
  7098 svar
  +4
  7098
  676293

  Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  Tittade på Malou på tv4 för en gångs skull. Jean-Pierre Barda berättade bl.a om sin syn på svensk medias bevakning av Israel.  SVT/SR i ett nötskal.


  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 18 Mar 14:05
  Finne84 skrev 2017-03-18 13:56:26 följande:
  Jag håller med dig! sen när Israeler med barn blir slaktade av terrorister så nämns de knappt och man kanske bara visar bilder på Israeliska soldater och kanske ett sprängt hus som Hamas sprängt, men inte på de Israeliska familjerna som gråter.
  Men om något händer Palestinierna, även om de gömt sig i byggnader bland kvinnor och barn och beskjutit/bombat Israel därifrån och får en bomb på sig, då visas det stora bilder på Palestinska familjer och barn som gråter för att Israel betett sig "mordiskt" ingen säger ett skit om alla dessa hjärntvättande hata förinta Israel barn läger tusentals Palestinska barn skickas till.
  Allting är bara Israels fel.
  Med ett styre i Sverige som hyllar fatah som "kära systerparti" och samtidgt vägrar att ens samtala med det israeliska arbetarpartiet kan det inte bli annorlunda.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 18 Mar 18:36
  Världsmedborgare skrev 2017-03-18 14:16:47 följande:
  Mer rätt är att LO står på arbetarnas/löntagarnas sida, och så ska det givetvis vara.
  Tyvärr har facken tappat i styrka och i medlemsantal, vilket kan bli ett elände för löntagarna den dag Sverige börjar gå dåligt och arbetslösheten ökar.
  Tjänstemannafacken ökar sin medlemsandel, Mitt fack, Unionen har ökat flera år.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 3 Sep 17:37
  +1

  SVT's anti-Israelpropaganda fortsätter. Deras utsända hade med ett inslag häromdagen.

  www.svt.se/nyheter/utrikes/akut-situation-pa-sjukhusen-i-gaza-barn-dor-i-onodan

  "Israels blockad gör importen av mediciner och reservdelar svår."

  Ren lögn från SVT. 16000 ton förnödenheter fördes in i Gaza samma dag som reportaget sändes i SVT. Det finns inte heller några israeliska begränsningar på införsel av mediciner och medicinsk utrustning till Gaza.

  Sedan palestiniernas president (som är inne på sitt tolfte år på sitt fyraåriga presidentmandat... hade det varit någon anna stans hade han omnämnts som diktator) beslöt att sluta betala Israel för Gazas el finns bara eliktricitet under några timmar varje dag. Hamas väljer, istället för att betala för el, bl.a att bygga terrortunnlar för 150 miljoner US$ sedan 2014.

  Jag skäms inte ett dugg för att jag slutat betala för detta.


  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 4 Sep 09:47
  KillBill skrev 2017-09-03 18:33:21 följande:

  Du får gärna länka till fakta som stödjer ditt påstående att Israels blockad inte försvårar importen av mediciner och reservdelar till Gaza.


  Det som förvårar för sjukvården i Gaza är att hamas stjäl stora delar av leveranserna och säljer det. Trots det levereade Israel 7000 ton medicinsk utrustning till sjukhus i Gaza 2016. 30 000 gazabor fick sjukvård i Israel. Ambulanser står stand-by 24 timmar om dygnet vid gränsövergångarna för akuta behov.
  Ett annat problem är att 30 000 sjuksköterskor, lärare, andra offentliganställda inte har arbetat sedan 2007, men får ändå lön varje månad från PA. (Studio Ett i SR torsdagen den 26 januari 2017) Pengarna kommer från EU inkl Sverige.
  En representant för den palestinska myndigheten (PM) i Ramallah, Ahmad Assaf, har tidigare uttalat sig angående tillgången på läkemedel på Gazaremsan:

  "Hamas betalar inget för något av behoven hos människorna i Gaza. Tvärtom, de säljer den medicin som vi skickar gratis, och behåller pengarna"

  Svenska biståndspengar går till en korrupt organisation för mutor, att stoppa i egna fickor, för att finansiera köp av cement till terrortunnlar, vapen mm och terrorism istället till de egna medborgarnas basbehov. SVT/SR har blivit en del av korruptionen genom sin ensidiga och vinklade rapportering.

  Läs mer på Cogats hemsida om biståndet till Gazaborna. Utan det skulle befolkningen gå under, för från sina korrupta ledare, som hålls under arnarna av bl.a. svenska politiker (Löfvens kära systerparti) får de ingenting.
  Arafat dog som en av världens rikaste män, samtidigt som det folk han företrädde lever i fattigdom, trots enorma bistånd, inte minst från Sverige. Enligt palestinska uppgifter har deras nuvarande diktator, även ledare för Löfvens kära systerparti, Fatah, en månadslön på en miljon US dollar. (Barack Obama klarade sig på 400 000 dollar om året.)

  http://www.cogat.mod.gov.il/en/Gaza/Pages/healthsectiongaza.aspx  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 5 Sep 08:20
  KillBill skrev 2017-09-05 07:23:27 följande:

   


  Din källa är inte helt färsk (avser förra året) och kanske inte helt objektiv.  FN släppte i förra veckan en larmrapport om förhållandena i Gaza där FN pratar om en fruktansvärd situation på Gazaremsan.

  www.washingtonpost.com/world/middle_east/un-c...


  Det är lite svårt att rapportera för 2017 när 4 månader återstår...

  FN är knappast objektiva.

  Ja, situationen är fruktansvärd, men den beror på att befolkningen är gisslan åt terrorgruppen hamas.
  Israel har flera gånger erbjudit massivt stöd till Gaza om hamas upphör med raketbeskjutningar och byggandet av terrortunnlar. Hamas vägrar.

  Om Gazaborna själva fått bestämma, utan hamas kunde Gaza varit mellanösterns Singapore. Terrorledarna har ingenting att vinna på en sån utvecklig utan fortsätter att låta befolkningen vara en bricka i spelet mellan hamas och fatah.

  www.timesofisrael.com/lets-talk-says-defense-minister-in-overture-to-gaza-residents/

  www.timesofisrael.com/hamas-rejects-libermans-offer-of-aid-for-disarmament/

  Jag tror inte att du förstår hur det är att försöka diskutera en lösning med en motpart som har som mål att utplåna ditt land och ditt folk.

  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 5 Sep 09:27
  KillBill skrev 2017-09-05 08:28:35 följande:
  Jag betraktar i alla fall Förenta Nationerna som mer objektiva än staten Israel som är part i målet och jag tror att de flesta håller med mig om detta.
  Hur objektiv blir en organisation med korrupta diktaturstater som har vetorätt?
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 5 Sep 10:35
  100kgpappa skrev 2017-09-05 10:12:44 följande:
  FN är ungefär lika neutrala i den konflikten som Sveriges regering är!
  Sverige har varit partiska ända sedan 70-talet. Och hur någon kan få för sig att FN skulle vara opartiska, med länder som har som målsättning att utplåna mitt land, som sitter med i rådet för mänskliga rättigheter är en gåta.
  Jag har inget som helst förtroende kvar för FN, som lät 8000 muslimer mördas i Srebrenica. 1994 tillät man ett folkmord på en miljon människor i Rwanda. Ni får ursäkta mig om jag inte låter mig duperas av antiisraelisk propaganda från det hållet.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 5 Sep 10:36
  KillBill skrev 2017-09-05 10:34:43 följande:
  FN är självklart mer objektiv än parterna i gazakonflikten.
  Svar härovanför.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 6 Sep 20:01
  KillBill skrev 2017-09-05 11:44:48 följande:
  Israel är som medlem en del av FN..
  Ja? och?
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?