Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nihka skrev 2018-09-20 01:36:39 följande:
    Apropå vadå?
    Apropå vänstervridning. En fisk ser inte vattnet.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-10-06 23:16:18 följande:
    Göran Greider? Han var ju på väg att rösta på centern i årets val! www.dalademokraten.se/artikel/dalarna/greider-nara-rosta-pa-centerpartiet-det-ar-sa-javla-korkat
    Den enda gång den tanken kom upp var när Greider funderade på hur han verkligen skulle kunna poängtera hur dåligt han tyckte att ett visst förslag var. Någon verklig risk att han skulle rösta på sakpolitik före parti har aldrig funnits.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-12-16 23:00:05 följande:
    Själv anser jag att förövarna borde låsas in, precis som jag anser att praktiserande nazister och fascister borde låsas in. 
    Politiska fångar är inte förenligt med en modern demokrati.
  • nattuw
    nihka skrev 2019-02-19 02:27:29 följande:
    Ole. Dole Doff. Jag vill inte betala för rehabilitering av alkoholister, för det kommer jag aldrig att få nytta av och sedan tycker jag att jag ska vara undantagen från att betala för skolan. Jag är klar med skolan och tycker att de som använder den kunde betala i proportion till hur mycket de använder dem. Jag lärde mig snabbt och de som tar lite mer tid på sig kan också betala mer
    Du har nytta av rehabiliteringen eftersom kostnaden för missbrukarnas kriminalitet indirekt drabbar även dig genom högre priser, försäkringar och ett dyrare rättsväsende. En fungerande skola gör människor anställningsbar vilket leder till att fasta kostnader som till exempel infrastruktur kan slås ut på fler. Att betala för mer än en radiokanal är däremot svårt att försvara.

    Pengarna som går till publik service skulle göra större nytta på andra håll. I valet mellan en skattefinansierad melodifestival och ett fungerande civilförsvar som kan möta de utmaningar som ett ändrat klimat leder till så föredrar jag det senare.

    Skall vi ha en public service, utöver en radiokanal för krisinformation och möjligen en tv kanal för smalare program, så borde det ske en upphandling precis som för infrastrukturprojekt.
  • nattuw
    nihka skrev 2019-02-20 22:30:37 följande:
    Nej. Du bestämmer inte vad jag har nytta av. Det bestämmer jag. Och jag vill inte betala för saker jag inte anser jag har nytta av
    Du har helt rätt i att jag inte bestämmer vad du har nytta av och det har jag inte heller försökt göra. Däremot kan jag förklara ekonomiska samband som existerar vare sig du vill det eller inte. Att du inte vill betala för något som du inte direkt kan se ger dig mer pengar i plånboken är normalt. Att du inte kan se en koppling mellan de beslut du tar idag och hur de kommer att påverka din ekonomi på sikt är även det normalt.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2019-06-17 11:40:14 följande:
    Har man uppdraget att vara den som levererar "korrekt" krisinformation så får det helt enkelt inte bli fel.
    Du förstår helt enkelt inte det nya medielandskapet.
     
    Idag är det viktigare att publicera snabbt än att publicera rätt. Det är du som är omodern när du anser att det viktigare att publicera rätt än att publicera snabbt.

    Undantaget då om det skulle komma något som framställde Trump i god dager. Där kan det finnas en anledning att hålla på publiceringen.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-06-19 23:46:10 följande:
    Du visste alltså inte att påståendet om att genusforskning inte skulle vara statligt finansierad i Norge är en skröna?
    Om det är en skröna så är det en rätt väl etablerad sådan:
    "I Norge har man på senare tid börjat landa i den senare slutsatsen. Nyligen beslutade landets vetenskapsråd att frysa alla pengar till genusforskning. Beslutet anses ha utlösts av en dokumentärserie i sju delar, Hjernevask (hjärntvätt), som våren 2010 sändes i NRK."
    Johan Ingerö: Hur går det för Norge utan genusvetenskap?; Publicerad i SVD 2011-12-06 ( www.svd.se/hur-gar-det-for-norge-utan-genusvetenskap ).

    Serien Hjernevask finns att hitta på Youtube.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-06-22 11:27:28 följande:

    Min uppfattning från allra första början och idag är att alla talare på Folkets demonstration var högerextrema och främlingsfientliga. Jag var under en period tveksam kring Annelie Sjöberg men den tveksamheten är numera skingrad.


    Eftersom din uppfattning är att världen är uppdelad i socialdemokrater och högerextrema så är det föga förvånande att du ser alla som deltar i en tillställning som inte anordnats av socialdemokraterna som högerextrema.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-06-29 21:50:46 följande:
    Ska inte SVT få konkurrera på samma viljor som TV3 och TV4?
    Så länge SVT finansieras genom en tvångsbeskattning som backas upp av statens våldsmonopol är det rent löjeväckande att ens tala om konkurrens på samma villkor. Statsfinansierad tv som försöker konkurrerar ut privata alternativ är något som hör hemma i aspirerande diktaturer och inte i länder som är förment demokratiska.
  • nattuw
    Padirac skrev 2019-07-01 07:22:25 följande:
    Aspirerande diktaturer enligt dig?
    Har något av de länder du listat statskontrollerade media som försöker konkurrera ut icke statligt kontrollerade media?

    Anser du att medieklimatet i Ryssland är ett föredöme?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?