Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2017-05-13 16:24:00 följande:
    Var klämmer skon Anton? Är det din cafévärdsfavorit som har sagt upp sig?

    Själv tittar jag inte på caféprogram så jag kan inte bry mig mindre om detta.
    Ditt inlägg tyder på en viss von oben attityd. Eller handlar det bara om vanligt klassförakt?
  • nattuw
    nokorrekto skrev 2017-06-18 11:59:24 följande:

    Bara en idiot sprider vidare rykten som man inte kan bevisa, det hadeju varit en sak om det kunnats bevisa att det faktiskt var hon då hade det haft slagkraft, nu framstår ni ju bara som galna konspirationsfanatiker hur gynnar det SD tror du?


    Vad får dig att tro att någon skulle vara intresserad av att gynna SD?
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-07-22 09:18:31 följande:
    Det är bara skrikhögern som anser att public service skulle vara vänsterstyrt och public service är en av de samhällsinstitutioner som svenska medborgare har högst förtroende för.
    Inte vänsterstyrt utan med vänstersympatier. Vilket inte minst märks på att det är just personer till vänster som, när det kommer till SR/SVT, är mest nöjde med sakernas tillstånd.
  • nattuw
    nihka skrev 2017-07-22 15:27:47 följande:
    Höger och nöjd! Bra att det finns information som inte är reklamstyrd.
    Vänster och håller med om att det är en lisa för själen att slippa reklamen.
  • nattuw
    Mentat skrev 2017-07-23 16:28:46 följande:

    Alla som för ett ögonblick kan tänka sig att SVT skulle producera motsvarande program om t.ex. Vera Oredsson kan ju få räcka upp en hand...


    Alla som vet vem Vera Oredsson är räcker upp en hand.

    Oavsett vad man anser om Myrdalarna så är de en del av den svenska nutidshistorien på ett helt annat sätt än Oredssorna.

  • nattuw
    KillBill skrev 2017-07-29 22:06:53 följande:

     SVT och SR är de medieföretag i Sverige som har absolut högst förtroende. SVT och SR lyder under Granskningsnämnden för radio och tv som har till uppgift att prövar om innehållet i radio- och tv-program följer de regler som finns för sändningarna (exempelvis att sändningarna ska vara opartiska och sakliga).


    Innan man kan hänvisa till granskningsnämnden som en garant för saklighet och opartiskhet måste man ta sig en funderare på hur granskningsnämnden egentligen fungerar.

    För att något skall granskas måste det först bli ett ärende. Vilket kan ske genom en anmälan eller på granskningsnämndens eget initiativ. Redan här blir det vissa problem då det sannolikt bara är ett mindre antal program som överhuvudtaget kommer upp för granskning.

    Vilka som sköter granskningen är också intressant. Enligt granskningsnämnden tillsätts de av regeringen. Därmed inte sagt att granskningsnämnden är politiskt påverkad och att deras beslut lutar åt ett visst håll.  Det är dock alltid en god ide att iakttaga en viss försiktighet när man blandar politiska tillsättningar med kravet på opartiskhet. Det kan lätt gå fel.

    Om vi går vidare till regelverket så vet vi alla att ett regelverk inte är bättre än de som skrivit och/eller tolkar sagda regelverk. För att själva granskningen skall kunna bli opartiska måste granskarna själva vara opartiska och inte styras av fördomar eller förutfattade meningar. Kan vi verkligen vara säkra på att de som tillhör granskningsnämnden är opartiska och inte låter sig påverkas av olika samhällsströmningar?
  • nattuw
    nihka skrev 2017-07-31 10:39:15 följande:
    I en demokrati är det regel att myndigheter granskas av andra myndigheter. Hur vill du ha det? Att myndigheter granskas av privata aktörer?
    Dina frågor är irrelevanta för det inlägg du citerade.
  • nattuw
    nihka skrev 2017-07-31 20:23:44 följande:
    Jaså, så du pratade inte om granskning av myndigheter. Jag tyckte nämligen det såg ut så. Vad pratade du om då? 
    Precis det jag skrev. Kan granskningsnämnden ses som en garant för saklighet och opartiskhet eller finns det strukturella problem som gör att granskningsnämnden inte kan ses som en garant för saklighet och objektivitet.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2017-08-18 13:36:33 följande:

    "Oberoende" SVT ska debattera alltså de afghanska männen med utvisningsbeslut som sitter på Medis och protesterar. Låter Mikael Wiehe köra solidaritetssång "Släpp in mig" live i sändningen:
    ---
    Hur gick snacket på redaktionsmötet innan sändning när de diskuterade om han skulle få sjunga eller inte?


    Antagligen har Wiehe en ny skiva på gång och har dragit i lite trådar för att få gratisreklam och har man bara de rätta försänkningar är lite gammal ohederlig vänskapskorruption inget att orda om.
  • nattuw

    Eftersom "SVT opinion live" med Wiehes sånginsats har berörts i denna tråd så kanske det finns ett allmänt intresse av hur en av deltagarna upplevde programmet.

    Ann Heberlein har på ledarsidorna.se bloggat om sin medverkan och hennes upplevelser kan hittas på: ( ledarsidorna.se/2017/08/exklusivt-behind-the-scene-svt-opinion-live-20170818-the-freak-edition/ ).

    Jag har inte sett själva programmet men av Heberleins beskrivning så verkar "SVT opinion live" hålla samma låga kvalité som vanligt.

Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?