Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    Vad är bra med mångkultur?

    KillBill skrev 2016-10-14 19:43:34 följande:
    Nja många av de svenskar som kämpar för ett monokulturellt samhälle är konservativa i sin syn på förändring och önskar en tillbakagång till äldre traditioner.

    Talibanmännen i Afghanistan och svenskar som vill tillbaka till ett monokulturellt samhälle har rätt mycket gemensamt..
    Precis. Det är lite roande när konservativa gnäller på "arabmuslimers" kvinnosyn, för att sedan visa att de har exakt  samma kvinnosyn själva. Heh...
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Tom Araya skrev 2016-10-15 03:33:17 följande:
    Syftet med monokulturalism är inte att förbjuda utan att främmande och negativ kultur (i förhållande till vår egen kulturella utveckling) ska självdö när den inte längre har stöd att gro samtidigt som svensk kultur står stark och tydlig...och jag tror att SD skulle lida nederlag av just den effekten.
    Fast det förutsätter ju att "vår" kultur alltid är bättre och felfri. Och dessutom skulle det snabbt bli inbördeskrig om man på allvar försökte definiera exakt vad Svensk kultur är. För Sverige är som sagt långtifrån monokulturellt, ens om man räknar bort etniska minoriteter.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Världsmedborgare skrev 2016-10-15 08:15:00 följande:
    Det kommer alltid att finnas de som tycker det var bättre förr, även jag tycker att det finns saker som definitivt var bättre förr.
    Men till skillnad från fanatikerna så är jag helt med på att allt inte kan vara vid det gamla, och att mycket av det nya är possitivt.

    Jag skulle vilja ha tillbaka mycket av den etik och moral som fanns på 70-talet, kombinerad med den jämställdhet vi nu har.
    Och vi skulle ha ett långt mer stressfritt och mindre prestationstänk i samhället, vilket givetvis skulle betyda långt mindre av de "nya" sjukdomar vi dragit på oss.
    Tyvärr har det försörts av det massiva inflytande USA har haft på oss, och den livsstilen passar inte alls oss svenskar, verkar f.ö inte funka vidare bra i USA heller, dom har samma problem som oss, vad gäller hälsan.
    Den livsstilen passar inte Homo Sapiens Sapiens, punkt.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Höger skrev 2016-10-15 11:15:04 följande:
    Det tror jag faktiskt stämmer i många fall. Multikultiförespråkarna har i regel en känslomässig syn på samhället och har svårt för folk med andra åsikter.

    Flr egen del har jag inga som helst problem att ha djupa samtal med djupt troende muslimer, rasister och människor med totalt annorlunda värderingar. Jag kan ärligt talat inte se en multikultiförespråkarna göra det. De blir ursinniga. De har inte fått öva på att vidga sina vyer utan är fast i åsiktskorridoren. De enda som finns i åsiktskorridoren är de från liknande kultur som dem själva.
    Och där hade vi dagens oxymoron - "toleranta människor är intoleranta, för de tolererar inte intolerans!"
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    KillBill skrev 2016-10-15 12:42:10 följande:

    Jag har inget problem att prata och diskutera med människor med andra värderingar. Det finns bara några frågor som gör mig upprörd och det är om någon argumenterar för åsikter som är i strid med demokratiska fri och rättigheter (exempelvis religionsfrihet) eller är i strid mot att människor av olika kön eller av olika ursprung ska behandlas lika. I detta sammanhang vill jag påpeka att jag blir lika förbannad på om det är en muslimsk fundamentalist eller om det är en svensk  manschauvinist som företräder åsikter som missgynnar kvinnor,  det är precis lika illa.


    Jag kan konstatera att svenska nationalister och religiösa fundamentalister (exempelvis talibanerna i Afghanistan) vill begränsa utövandet av andra kulturer och eller religioner än den egna. Nationalister och religiösa fundamentalister företräder också i sina respektive länder den minst liberala synen på kvinnans frigörelse och rättigheter. Jag tror exempelvis inte att det är en slump att det just är SD som lägger motioner i riksdagen om att begränsa kvinnors rätt till abort eller att kända feminister ofta möts av hat och hot på sociala medier från människor som har nationalistiska åsikter.


    Skål
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    KillBill skrev 2016-10-15 15:46:56 följande:
    Vänstern vill inte begränsa yttrandefrihet. Ditt påstående gör mig fundersam på om du förstår vad som menas med yttrandefrihet.
    Eller vänster.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Höger skrev 2016-10-15 15:58:20 följande:
    Det görs genom skola och utbildningssystem. Skolan är ju framförallt ett sätt att fostra in människor i den svenska kulturen. Jag tycker förvisso inte att det är något fel med det. Jag påpekar bara hyckleriet i att det svenska politiska etablissemanget påstår sig förespråka mångkultur. Jag anser att de inte gör det mer än på marginella punkter.
    Nope. Det är det sannerligen inte. Skolans roll är inte att fostra i någon speciell kultur, utan att utbilda förbereda inför arbetsliv och/eller högre studier. Faktum är att skolan INTE ska tvinga på barn kultur eller religion. Däremot ska vissa värderingar stärkas, men det helt oavsett barnets kultur eller religion.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Höger skrev 2016-10-15 16:21:09 följande:
    Du tror att Sverige skulle bli mer likriktat om barnen haft hemundervisning?

    Om du hade varit påläst inom didaktik så hade du förstått att jag har rätt här.
    JAG är påläst inom didaktik, och didaktik har inte ett smack att göra med det du påstår!
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    nattuv skrev 2016-10-15 17:09:04 följande:
    Alla skolsystem motverkar mångkultur. Ett skolsystem är aldrig neutralt utan kommer alltid att, medvetet eller omedvetet, skapa en viss kulturell likformighet. Därav kommer att vissa grupper ser ett mervärde i att skapa egna skolor där de medvetet kan påverka i en viss riktning.
    Jag vet inte vilken skola du gick på, men jag skulle anmäla den till Skolverket ögonaböj, om den försökte likrikta barn kulturellt.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Rataxes skrev 2016-10-15 17:11:51 följande:
    Du menar vänsterpartiet och dess föregångare SKP som var det enda svenska parti av betydelse som stödde nazityskland, ända fram till operation barbarossa?
    Om du menar "...av betydelse för min argumentation" så har du KNAPPT rätt. Annars har du så tvärfel så det gör ont.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?