Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    oOOo oOOo skrev 2019-04-16 14:57:02 följande:

    Ah, ungefär som sossen som skulle visa riksdagen idag och dök upp berusad :D

    Inga höga förväntningar på dig antar jag :D


    Och visst förväntar man sig att det här kommer att hanteras precis lika delikat som Jimmie Åkessons spelmissbruk? - inte minst i dessa forum.

    En del personliga tragedier är lite heligaste. Det är så man står upp för den så kallade värdegrunden och allas lika värde - i rabbatens plattitydflora...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-16 23:41:58 följande:

    Tja, egentligen är det väl synd om flertalet.

    I grunden kan det inte vara så särskilt upplyftande att ha tillägnat sig SD-vurmarkulturens konsekventa vägran att som grupp eller individ ta ansvar för det man gör.

    Men jag begriper inte hur det ska vara möjligt för oss att assimilera den här kulturen - jag ser den som fullständigt inkompatibel med den svenska majoritetskulturen.


    Menar du att det spelar någon roll om det är synd om dem? Jag avvaktar med potentiell förvåning.

    Svensk majoritetskultur... med både värdegrund och modell får jag anta.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-17 06:50:50 följande:

    Nej, det spelar ingen roll vad andra tycker om nätets SD-vurmare. Det ligger väl i subkulturens natur eller nedärvda essens att alltid skylla ifrån sig.

    Och med majoritetskultur avser jag det stora flertalet av oss som inte inbillar oss att det är fredagkväll en måndagsförmiddag, som inte anser att det är sossarnas fel att en moderat riksdagsledamot bidragsfuskar.

    Och naturligtvis finns majoritetskulturen representerad i samtliga riksdagspartier, jag tror inte för ett ögonblick att det är möjligt att sätta likhetstecken mellan SD:s väljare och nätets SD-vurmare.

    Visst kan jag stundtals känna medlidande med vurmarna, men det går oftast över när t ex någon postar en bild på ett barn i 4-årsåldern och ser barnet som en representant för ondskan. Då är det mer av känslan att vurmaren är något som krälat fram från sitt vanliga gömsle under en sten.


    Vilket utlopp. Är påväg hemåt och för trött för att ge en acceptabelt samlad respons. Finns väl tid för det ikväll eller något...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-18 08:06:46 följande:
    Mm, en person som å ena sidan enligt egen utsago är sängliggande på grund av en kronisk sjukdom, som motarbetas av F-kassa och socialtjänst som enbart ger bidrag till invandrare, men å andra sidan inte vågar gå ut av rädsla för att bli våldtagen, men samtidigt planerar att fly det kommande inbördeskriget - då muslimerna ska ta över - med sina barnbarn och bosätta sig i en koja i de norrbottniska skogarna.

    En sådan persons agenda kan säkert få vilken vurmare som helst att känna hur illa behandlad hen blirTomte
    Korrekt, det var den människan som jag menade och jag förstår behovet att avhumanisera.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2019-04-18 17:16:08 följande:
    Jo, den där episoden var väldigt intressant ur ett gruppsykologiskt perspektiv. En sådan extas som man eldade på varandra med i sin tävlan att göra ned personen i fråga, ser man annars främst hos religiösa fanatiker.
    Verkligen. Hade tråden funnits kvar så hade den varit ett givet examensarbete.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-19 17:30:47 följande:
    Digestive skrev 2019-04-19 16:33:01 följande:
    Korrekt, det var den människan som jag menade och jag förstår behovet att avhumanisera.

    Det är ganska lumpet av dig att dels nämna personens nick och dels påstå att hen befann sig i ett prykosliknande tillstånd.

    Enligt min uppfattning så var hen bara en av många anonyma SD-skribenter som såg flyktingströmmen till Sverige som en fientlig invasion.

    Nåja, skribenten är avreggad från FL sen länge men om du verkligen trodde att det handlade om en begynnande psykos så borde du inte ha tillhört dem som uppmuntarde fantasierna om att fly med barnbarnen till Norrbottens skogar.

    Dessutom - i och med att du kände till vem som låg bakom den anonyma trådstarten så borde du enkelt kunnat konstatera att hen var en av de mest aktiva SD-skribenterna under många år, i synnerhet som anonym.

    Jag skulle aldrig få för mig att likna ohederlig politisk aktivism vid psykos.

    Vurmarnas vurm för att ställa diagnoser på nätet är ett oskick.
    Nu var det dock flera av er som kom till samma slutsats, både inledande och allt eftersom. Är då min synd att använda medicinskt korrekta termer eller vad vill du komma fram till?

    Naturligtvis uppmuntrade jag inte sådana handlingar eller eldade på fantasierna bakom dem. Var en av de få som försökte tala lugn och sans i vederbörande samt lyckades någorlunda väl med det också. Vill även minnas att du berömde mig för denna sak...

    Ärligt talat så förvånar det mig när du aktivt knyter ann dig själv till händelsen när jag lämnade fältet anonymt och säkrade antagonisternas identitet. Aja, du har säkert dina anledningar.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-19 18:41:47 följande:
    Tja, dina slutsatser om psykosliknande tillstånd får vanligt kvacksalveri att framstå som en seriös sysselsättning.

    Du har juu namngett nicket och kan alltså utan problem konstatera att hen var aktiv i två år efter att tråden modererades bort, trots att hen skulle bojkotta FL.

    Nu sysslar jag inte med nätkvackande, men jag kan inte se att ditt diagnosförsök hade någon bäring mot bakgrund av det personen skrev under de två år som gick efter att tråden togs bort.

    Det är förövrigt inte särskilt ovanligt att personer blir upprörda när deras politiska agenda blir tydliggjord.

    Jag gissar att det framstod som fullständigt osannolikt för alla utom för diagnossättarna att ts skulle göra allvar av sitt hot om att fly till de norrbottniska skogarna med barnbarnen.

    Och du - fick du någonsin korn på alla de där tusentals flyktingarna du påstod vandrade genom skogarna på väg till FinlandSkrattande
    Det är tråkigt att du inte är konsekvent. Det hade varit mer klädsamt om du hade höjt rösten när det begav sig och när antagonisterna i fråga kom fram till samma slutsatser och deklarerade dem i den aktuella tråden... nu är det en aning försent. Men visst kan du projicera på mig här och nu för att du inte gjorde rätt där och då.

    Vad har det för betydelse huruvida vederbörande fortsatte sin aktivitet i forumen?

    Nej, det visade sig vara onödiga farhågor. Gott så.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-19 19:02:17 följande:
    Förresten.

    Vore jag du skulle jag anmäla alla inlägg som behandlar den här personen med början från ditt inlägg där du nämner vilket nick personen hade.

    Det är egentligen rätt obehagligt att diskutera någon som inte är närvarande, i synnerhet eftersom du har synpunkter på personens mentala stabilitet.

    Jag tror inte att du kommer att få några problem med att få alla inlägg som diskuterar den gamla tråden att tas bort, inklusive detta.

    Ett visst mått av anständighet borde det kunna finnas även på FL.
    Det hade kunnat stanna vid inlägg #9739 men det var uppenbarligen någonting som du ville utveckla.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-20 15:27:39 följande:
    Mm, jag har gjort det, alltså anmält inlägget du skrev, eftersom du inte ville åtgärda saken på egen hand.

    Nr 9739 är borttaget nu.
    Bra.

    Tillvägagångssättet du valde för att skydda IRL-identiteten som du satte i risk är för min del oväsentlig.

    När du själv kan hänvisa till diverse olyckor som kan uppstå när en IRL-identitet blir röjd så borde du tänka över informationen som du delar med dig av här... både en och två gånger.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2019-04-20 10:04:23 följande:
    Det är lika intressant att nu läsa den desperata fokusförskjutningen, från avhumaniserandet av personen i fråga, till att få det att handla om att nicket nämndes i klartext givetvis med ett antal "vurmare" utkastat som epitet till motståndarna.
    När känslorna får ta överhand kan det vilja sig illa. Det har vi exempel på nu som då.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten