Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2021-07-05 10:31:49 följande:

    Det blir ett annat brott om hastighetsöverträdelsen är mycket stor. Då blir brottet grov olovlig körning och detta brott har i likhet med grovt förtal fängelse straffskalan.


    Eller brottet grov vårdslöshet i trafik som också är ett annat brott än fortkörning.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-08-21 16:38:59 följande:

    [quote=81325293][quote-nick]KillBill skrev 2021-08-21 14:23:45 följande:[/quote-nick][/quote]

    Känner du dig seriös när du lägger in en fejkad bild?

    Det där är förtal ifall du inte visste det...


    Sedan när blev parodi, satir och ironi förtal? Stod inte du upp för Aon Flam När han förvanskade En svensk tiger och la in ett Hakkors på bilden?  Parodi vill jag minnas att han kallade tilltaget. Aon Flam frikändes självklart.

    Med jämna mellanrum får man se bilder på Stefan Löfven, Morgan Johansson m.f. här på Familjeliv med påhittade bildtexter och dessa ligger kvar. Kallar du även dessa bilder för förtal eller sker det bara när det är en moderat som utsetts för tilltaget?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2021-08-22 10:49:38 följande:
    Förmodligen är det ingen som ids anmäla fejkbilderna på Löfven eller Johansson,

    Men för den som önskar göra det borde det vara möjligt att då hänvisa till lex Kristersson - trots allt var ju KillBills variant en mer finstämd satir än den som en del av de brunblå aktivisterna brukar underhålla forumet med.

    Det är mycket bra att det nu finns ett lex Forsell

    Själv tycker att det är en tråkig utveckling att vissa har större problem med att man skämtar om att Moderaternas rättspolitiska talesman sagt att vissa brott inte är riktiga brott utan bör benämnas olämpligt beteende och incidenter än att en toppmoderat anklagas för sexuellt ofredande och att moderaterna kallar det för en incident.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2021-08-22 12:01:11 följande:
    Just ja, Forsell var det.

    Jag är tydligen inte helt uppdaterad med den interna kulturrelativismen inom M. Har han verkligen sagt så, alltså gjort en Ebba.

    Nja det där med Forsell var ett skämt (som rättspolitisk talesman skulle han självklart aldrig uttala sig om en moderat). Det är Moderaterna centralt som kallat anklagelserna mot Tegnhammar om sexuellt ofredande för en incident.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Snälltåget skrev 2021-08-22 23:34:01 följande:
    Vad kallar du det för då?

    Enligt nuvarande rättspraxis är mannen ifråga på god väg att bli miljonär.

    Att kalla det hela för incident är bedrägligt. Moderaterna hade kunnat kan säga som det är och berätta att Tenghammar blivit anklagad för sexuella trakasserier och därför tagit time out. 

    Det är tyvärr svårt att bevisa den här typen av kriminalitet så polisen lade ner ärendet. Tack och lov vågade då fler kvinnor vittna mot Tenghammar och hans time out från politiken blir nu permanent. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Snälltåget skrev 2021-08-23 16:55:25 följande:
    Nej, det kan inte M göra eftersom det vore förtal att använda partiapparaten för att framställa en medlem i dålig dager. Förstår du inte det. Även det du skriver är att betrakta som förtal.

    Sen missade du att svara på fråga, vad du skulle kalla det för.

    Men att du uppmanar Moderaterna att begå brott är trots allt uppseendeväckande.

    Vad svamlar du om Det är inte förtal att redovisa att en politiker är anklagad för sexuella trakasserier. Det är tillåtet att göra detta om det är försvarligt under förutsättning att den förtalande uppgiften var sann, eller det fanns skälig grund att tro att den var sann. Att vara politiker är ett förtroendeuppdrag och därför betraktas det i princip alltid som försvarligt att berätta om när politiker beter sig klanderfullt. 

    Andra regler gäller för personer som inte är allmänt kända När Ebba Buch spred uppgifter om en privatperson gjorde hon sig t.ex.skyldig till grovt förtal. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Snälltåget skrev 2021-08-23 19:46:17 följande:
    Kan du ingenting? Sanningshalten har ingen som helst betydelse, det torde ha framgått för alla. Försvarligt är det inte heller. Mannen ifråga är inte dömd och man är oskyldig tills motsatsen är bevisad.

    Vad jag förstår så har mannen ifråga lämnat förtroendeuppdraget och politiken. Varför fortsätter du förtala honom och hur kan du uppmana moderata samlingspartiet att begå grovt förtal?

    Hur kann du påstå att en icke dömd person har betett sig klanderfullt? Det är domstolens sak att avgöra det.

    Alla personer är faktiskt privatpersoner.
    Det är du som inte kan detta. Som jag skriver så är det tillåtet att diskuttera politiker och andra offentliga personers vandel under förutsättning att uppgiften kan anses vara försvarlig att lämna (uppgiften har högt allmänintresse), uppgiften är sann, eller det finns skälig grund att tro att den är sann. 

    sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rtal

    "En uppgift kan anses försvarlig att lämna, om den har högt allmänintresse. Så kallade offentliga personer, som genom att ha förtroendeuppdrag eller vara kända på annat sätt har ett högt allmänintresse, får ofta finna sig i att utsättas för granskning och kritik på ett sätt som okända personer inte behöver finna sig i"


    Om du tänker efterså inser du att en person som Fredrick Federley skulle ha varit mångmiljonär om de hundratals inlägg som skrivits om honom här på FL av bl.a.  högeranhängare skulle utgöra grund för förtal men det är det natrurligtvis inte. 

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Snälltåget skrev 2021-08-23 23:34:07 följande:
    1. En total okänd kommunalpolitiker är inte en mer offentlig person än en advokat som figurerat i media i flera månader. Tvärtom.

    2. En lös anklagelse utgör inte grund för allmänintresse. Ditt enda intresse för denna anklagelse består ju i partikopplingen till den f.d politikern.

    3. Politikern ifråga har hoppat av sitt uppdrag. Hur kan du använda hans uppdrag som skäl att förtala honom när han inte ens längre har ett förtroendeuppdrag?

    4. Solklart har det förekommit förtal mot Federley, även om hans kändisskap vida överträffar såväl Binninge som den okände kommunalpolitikern.

    Den okände kommunalpolitikern är väl t.o.m mer okänd än de aktiva miljöpartister som råkar vara föräldrar till någon som misstänks för mordförsök på nån lärare?

    Vad dillar du om


    Torbjörn Tegnhammar är toppmoderaten som ledde Moderaterna i Sveriges 3:e största stad. Torbjörn var 2:e vice förbundsordförande och ledamot i Moderaternas partistyrelse. Skandalen kring Tegnhammar har varit en nyhet i alla Sveriges stora morgontidningar, kvällstidningar samt i radio och TV.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Snälltåget skrev 2021-08-24 15:01:05 följande:
    Vad dillar du själv om. Ypperligt få kände till denne man innan förtalskampanjen inleddes. Binninge däremot hade ju figurerat i pressen och på nätet i månader innan Ebbas inlägg.

    Det är 2021 och det är bara en liten minoritet som läser tidningar. Att använda det som referens för att någon skulle känd blir därmed direkt löjligt.

    Ratiot i följare mellan Bianca och Tegnhammar torde vara 100 - 1.

    Jag vet inte hur det är med dig men är man någorlunda allmänbildad så har man hört talas om Tegnhammar sedan tidigare. Han ledde Moderaterna i Sveriges 3:e största stad och han satt som sagt var i Moderaternas partistyrelse. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten