Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Iarwain skrev 2017-02-15 15:36:14 följande:
    Du se inte alls andra sidan av detta, verkar det som.
    Hur är det med det etiska dilemmat att tvinga någon till risker?
    Vilket är den andra sidan då? Att kvinnan blivit gravid?

    Och vad har det att göra med att justera sista abortdag nedåt till kanske 20+0?

    Själva grundproblemet, som jag tror att du menar det, att en kvinna sent under graviditeten skulle drabbas av komplikationer och därmed riskera sitt liv - det problemet kan ju finnas även i vecka 30+0 så vilken dag vi sätter som sista abortdag gör ju ingen skillnad för den saken.
  • Flash Gordon
    Iarwain skrev 2017-02-15 17:40:36 följande:
    Nej, det är inte vad jag menar, utan jag menar är den fråga jag ställt.

    I vilka situationer ska man tvinga människor att utsätta sig för risk?
    Hur väger man detta mot skyddsbehovet hos en ofödd?

    Det du försökt få in i diskussionen, läkare och annan sjukvårdspersonals eventuella moraliska aspekter av att skriva ut medicin är, i mina ögon, helt underordnat se två frågorna ovan.
    Jag har svårt att se relevansen i dina (viktiga) frågor för det etiska dilemma det innebär att vi idag lagligt kan döda ett barn som kan överleva utanför livmodern.

    Svaret på dina frågor (har jag inte svarat det förr en gång redan?) är att det får man avgöra från fall till fall. Det finns inget generellt svar.

    Men det etiska dilemmat jag talar om, det kan man lösa, generellt, genom att justera sista tillåtna abortdag till 20+0, exempelvis.


  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-02-17 13:36:50 följande:
    Absolut är invandring lönsam, den har varit oss och många andra länder behjälplig varje gång det behövts arbetskraft, och så kommer det att bli även den här gången. 
    Invandring till en välfärdstat modell Sverige, eller Norge, är aldrig lönsam. Den enskilde invandraren tar ut mer ur systemet än han/hon skickar in.

    Minus fyra miljoner per individ över en livstid (i snitt) kom man fram till när man räknade i Norge. I Sverige har ingen räknat på det.

    Därav att vi nu har en diskusion om att man måste kvala in till välfärdssystemen och tal om sänkta och diffrentierade ersättningar ur diverse system - där invandrarna skulle få mindre pengar.
  • Flash Gordon
    JTA skrev 2017-02-17 15:59:46 följande:
    Också oklart vad som räknas med sysselsättning.
    Sysselsättning definerade de väl enligt SCB?
    https://essbeck.wordpress.com/2010/02/05/sysselsatta-scb-definition/

    Du kan öka sysselsättningen genom att sätta fler i anpassade program hos AF. Eller låta någon jobba en timme gratis i släktens kisok.

    De väljer också att definiera socialbidragsberoende som att man tagit ut socialbidrag tio månader i rad.

    Finns alltså ganska stort utrymme för att hitta problematik även i de siffror som presenteras som positiva.
  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-02-16 12:05:13 följande:
    Jag tror?
    Jag behöver inget tro, det är vad svenskarna nu svarat på frågorna om vad som är viktigast, så det är inget jag tror, utan vad svenskarna påstår är viktigast, och det är alltså inte invandringen.

      
    att invandringen inte toppar i varje underskning kring vilka frågor smo  är viktigast är givetvis långtifrån samamsak soma tt frågan är borta, eller ens obetydlig.

    Vi kan notera att det skiljer "hela" två procentenheter mellan viktigaste frågan och invandringen som trea - nu när väl invandringen inte har högst siffror:
    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/invandring-inte-langre-viktigaste-valjarfragan

    Så invandringen och dess följder lär fortsätta att vara central.


  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-02-16 14:20:38 följande:
    Ja inte beror bristen på personal inom dessa yrken på invandringen, det är ett problem vi/staten helt skapat på egen hand.

    .
    Och detta då skrivet efter att socialstyrelsen(?) just släppt en rapport som visar på hur de senaste årens invandring kommer att försämra vården i Sverige framöver.
  • Flash Gordon

    Socialdemokraternas omsorg om de borgerliga partiernas väl och ve hade nästan varit lite rörande - om den hade varit lite mer äkta och inte så genomskinligt uppkommen ur sossarnas desperation över sin förlorade maktposition.

    http://omni.se/s-kraver-ett-svar-fran-m-nar-har-ni-traffat-sd/a/g20kB

    Sossarna kräver nu detaljerade svar från M om de förhandlingar och samtal som förs mellan S och SD "utanför utskottsarbetet". Man är orliga att C och L ska fara illa om de "bakvägen" dras in i samtal med SD via M.

    "Detta är allvarligt", menar socialdemokraternas gruppledare Tomas Eneroth.

    Helt rätt Tomas. Tror jag.

    Detta är precis detta som kommer att hända.

    M hittar en position (med lite prutmån) ihop med SD och sedan tar M denna ståndpunkt med sig in i samtalen med resten av Aliansen och Alliansen kan ta fram ett förslag som kan få stöd av SD och därmed stöttas av en majoritet.

    Och maktpartiet (S) får sitta vid sidan av.

  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-02-18 09:44:30 följande:
    Vilket fullständigt jävla skitsnack, ja jag kommer inte på nåt mer passade att kalla det, och jag har väldigt svårt att tro att det är så Socialstyrelsen menat eller uttryckt sig.


    Du kan ge dina synpunkter till Socialstyrelsen direkt:

    [email protected] 
    Växel: 075-247 30 00


    https://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/20148/2016-5-1.pdf


  • Flash Gordon
    nattuw skrev 2017-02-18 11:24:48 följande:
    För några år sedan (på den tiden en tidning var en tidning) läste jag en artikel i en av våra större dagstidningar. Artikeln handlade om arbetskraftsinvandringen på 60-talet. Enligt artikeln hade den invandringen inte varit lönsam för Sverige som land. Problemet var att allt för många av dem blev förtidspensionärer betydlig tidigare än genomsnittet. Vilket gjorde att de tog ut mer än de bidragit till. Men nog borde det väl ändå finnas scenarion där en invandring till en välfärdsstat kan vara en vinst för samhället.
    .

    Oavsett om det handlar om en analfabet från Somalia ellr en ingenjör från västeuropa så är en invandrare till ett välfärdsland en minuspost. Så länge han/hon erbjuds samhällets förmåner. Man plockar helt enkelt ut mer ur systemet än man bidrar med. Det var resultatet i den norska undersökningen.

    Det går säkert att räkna på vad som händer om vi bara har ren arbetskraftsinvandring som bor här en kort tid och som inte har rätt till några förmåner.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten