Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Gift vid första ögonkastet

    Anonym (Minnie) skrev 2017-04-18 01:13:55 följande:

    Physical Attractiveness and the "Nice Guy Paradox": Do Nice Guys Really Finish Last? (och svaret på detta var att "nice guys" inte kom sist utan först när kvinnorna sökte efter långvariga partners.)


    Nej, det gör de de inte. Läste du ens studien du hänvisade till? Den bekräftar "Thr nice guy paradox". Dvs att kvinnor säger att de vill ha en snäll man men sedan väljer en mer bad boy när det väl kommer till kritan.

    www.google.se/amp/s/www.researchgate.net/publication/263255907_Physical_Attractiveness_and_the_Nice_Guy_Paradox_Do_Nice_Guys_Really_Finish_Last/amp
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Minnie) skrev 2017-04-18 08:01:56 följande:

    Läste DU artikeln? Eller vad i detta kunde du inte förstå, den ifrågasätter ju the nice guy paradox: 

    Overall results indicated that both niceness and physical attractiveness were positive factors in women's choices and desirability ratings of the target men. Niceness appeared to be the most salient factor when it came to desirability for more serious relationships, whereas physical attractiveness appeared more important in terms of desirability for more casual, sexual relationships.

    I serien "gift vid första ögonkastet" så söker de ju långvarigt förhållande och inte enbart sex.

    Lite mer från resultaten i artikeln: "The results provide support for the notion that women?s preferences do match their behaviors and that nice guys are preferred. Thus, our data support the mate preference literature more than the nice guy stereotype. Specifically, the nicer Todd was portrayed, the more often he was chosen and the more desirable he was rated across different relationship contexts."

    "Physical attractiveness appeared to have an additive effect. That is, the target man was chosen even more frequently when he was generally nice and more attractive, but the overall pattern favored niceness. It is especially important to note that, in Condition 6, being more physically attractive than his counterpart did not seem to help Todd when he was portrayed as a jerk"

    "An informal analysis of the qualitative results confirmed that niceness was the most important factor in the participants? decisions. The vast majority of the rationales for the women?s choices emphasized the fact that the particular bachelor they chose was seen as nicer, even if, as in the neutral conditions, he was intended to be seen as equally nice."

    I slutresultaten diskuterar de varför "nice guy stereotypen" fortfarande fortlever trots att deras studie och andra bevisar motsatsen, och diskuterar detta i tex termer av att kvinnor inte vill ha "dull guys" men att dessa omskrivs som snälla killar för att inte såra tex när kvinnorna gör slut med dem. 


    Du förstår inte vad "the nice guy paradox" inbebär

    Studien visar att kvinnor säger sig värdera snällhet. Helt i enlighet med "the nice guy paradox". Dvs att kvinnor säger sig vilja ha en snäll kille men att de sedan väljer en mer bad guy när det väl kommer till kritan.
  • Anonym (Anonym)
    pallazathena skrev 2017-04-18 09:34:51 följande:

    Tyckte norska varianten var mycket bättre. Bättre match ingar, inte så mkt drama som klipps ihop av produktionen och relationerna fick utveckas mer fritt och ostört.

    När det gäller deltagarna i årets upplaga...

    Instämmer i att Mats framställs som otroligt osympatisk. Försöker vara förstående och ha i åtanke att klippningen kan göras på ett taskigt sätt, men han slänger ur sig så osmakliga kommentarer och beter sig verkligen som en gubbsjuk kuf. Känns ju nästan som ett karaktärsmord av honom, undrar vad han själv tycker när han sett serien på tv. Tycker det är pinsamt så fort han är i rutan.

    De andra paren... känns inte som några klockrena matchningar men förstår inte er som sågar personer och anser att de är oattraktiva. Det är ju en smaksak och poängen är väl att deras partner ska finna attraktion. Attraktion är inte allmängiltning. Och långsiktig attraktion tar ibland tid att bygga upp, beroende på hur man är som person också.

    För övrigt, när det gäller snällhet - det är en egenskap jag värdesätter i alla mina relationer. Några av de egenskaper jag uppskattar mest hos min partner är att han är så snäll, omtänksam och kärleksfull. Blanda inte ihop snällhet med att vara en toffel. (Och huruvida Michael är en toffel har vi inte tillräckligt med information för att avgöra.)


    Är du tillräckligt snäll blir du en toffel. Mikael är alldeles för snäll för att ha framgång med kvinnor. Mats och Magnus är på bättre nivå.

    Hade dock inte önskat någon av dessa till min dotter.

    Mikael - För snäll, obildad och i vissa avseenden dåligt föredöme för en ev framtida son.

    Magnus - Alldeles för ouppfostrad och saknar stil.

    Mats - Bra på många sätt men lite småpervers.

    Skulle inte rekommendera kvinnorna till min son heller.

    Sofia - För stor näsa och ointelligent.

    Louise - Destruktiv syn på familjelivet och skadad av sin barndom. Mikael vore toppen för henne men det ser hon inte. Hon försöker inte ens utan ska tydligen fortsätta vänta på sin bad boy för att bli lämnad igen.

    Elisabeth - Trevlig kvinna med fin kropp och utseende för sin ålder men så var det detta med rökningen.

    Tycker klassen var bättre ifjol. Johanna var en riktigt fin kvinna även om hon la för lite fokus på det yttre. Fast det kan hon förbättra.

    Edvin var en superkille som jag gärna hade sett som svärson i framtiden.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Minnie) skrev 2017-04-18 12:38:46 följande:

    Jag förstår mycket väl vad det betyder och studien visar att den inte stämmer. Var någonstans läser DU att deras resultat pekar på att paradoxen stämmer? Forskarna säger ju uttryckligen att deras resultat pekar på att "the nice guy paradox" är en myt. Sedan diskuterar de sitt resultat att den är genomförd på en ganska homogen grupp kvinnor (vit medelklass), men under sökningen hittade jag också artiklar. Eller missförstår du den första meningen i abstract där forskarna förklarar vad "the nice guy stereotyp" är och sedan att de vill testa den hypotesen. I resultaten säger de sedan att de inte finner stöd för den.


    Eftersom forskningen inte visar vilka män kvinnorna faktiskt väljer kan den inte visa det du påstår. Du tolkar helt enkelt resultatet som du önskar.

    Däremot visar den att det stämmer att kvinnor säger sig välja snälla män. Helt i enlighet med nice guy paradox.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Minnie) skrev 2017-04-18 17:03:10 följande:

    Menar du mig? På vilket sätt hittar jag på menar du? Jag har återgett avsnitt från artikeln om du inte har tillgång till artikeln. Jag återger resultaten från regressionsanalysen och deras diskussion. Men kanske har du inte läst artikeln utan enbart abstract? Och de andra artiklarna som jag gav titlarna stödjer också denna artikels resultat. 

    Så om du har verklig forskning som bevisar att det på riktigt finns en "nice guy paradox" som inte är hitte-på utifrån populär kulturella skildringar eller utifrån hur en minoritet kvinnor väljer vill jag se dig presentera denna. Om du kan vill säga, men verkar som du inte kan helt enkelt. Inget fel med det, ibland har man fel helt enkelt och lär sig något nytt. :) 


    Eftersom de studier du hänvisar till baseras på kvinnors tyckande är de irrelevanta. De bekräftar bara det alla instämmer i. Att kvinnor påstår sig vilja ha snälla killar.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Minnie) skrev 2017-04-18 17:17:43 följande:

    Du har fortfarande inte gett referenser på studier som bevisar att den existerar. Kom igen nu, upp till bevis! Eftersom du säger dig veta att det finns sådan forskning vill jag ha dina referenser! Eller har du inga? Var det hitte-på? 


    Jag har varken tid, lust eller ork att förklara för någon som uppenbarligen inte är insatt i forskningen på området. Det finns exempelvis hur mycket forskning som helst som visar att kvinnor faller för den mörka triaden.

    Eftersom ex Mikael inte visar något av detta blir han oattraktiv.
  • Anonym (Anonym)
    pyssel skrev 2017-04-18 17:51:06 följande:

    Det här lyckas du inte trassla dig ur på det viset. Det framgår klart och tydligt att du inte klarade att förstå studien (eller ens abstract). Att du är av en annan personlig åsikt eller tänker kritisera studien är något annat. Du är ju dubbelt anonym här så vari ligger skammen i att erkänna det uppenbara: Att du hade fel om studiens påstådda resultat?


    För att du har fel om studiens påstådda resultat.

    Studien är inget argument mot the nice guy paradox.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (nice boy with an attitude alla dar i veckan) skrev 2017-04-18 18:26:34 följande:

    Kvinnor vill ha snälla killar med sexappeal. Utan det blir det så ointressant och könlöst och aldrig mer än friendzonen. En kvinna vill känna den manliga kraften och att de blir bekräftade sexuellt t ex genom att han håller kvar blicken på ett flirtigt sätt, anspelar på sex i sitt kroppsspråk. smekningar, sexiga kommentarer etc. Hon vill känna sig som en Gudinna och åtrådd. Snälla killar ska absolut förbli snälla och de enda de ska lära sig från badboysen är självförtroende och lite attityd. Men bad boys är oftast bedrövliga i sängen och lågt IQ eftersom de aldrig behövt utveckla något och tagit sin charm för given. De duger mest att onanera till;)


    Magnus är faktiskt ett bra exempel på en snäll kille som lärt sig attityd. Hans uppenbart påklistrade narcissistiska drag må vara fånigt ur en betraktares perspektiv men det är tillräckligt för att tända Sofia. Hade han inte använt sig av dessa knep, utan bara varit snäll (som Mikael) hade han blivit friendzonad.

    I sin tur hade Mikael haft chans på Louise om han blåst upp sig lite och varit mer framåt.
  • Anonym (Anonym)
    gubbens gumma skrev 2017-04-18 19:45:35 följande:

    Tycker Mats är konstig med sin ickerökhysteri. Kan det verkligen vara så känsligt? Elizabeth som är så härlig! Väldigt snygg för att vara så gammal( förutom ögonbrynen) Jag menar, gillar han henne så gillar han väl henne ändå?!?

    O att byta om till myskläder efter jobbet, gör inte alla det? Helt otroligt att gå runt i skjorta hela dagarna.


    Om man nu har kvalitetskläder är det som man lika skönt att gå i skjorta och byxor som i mjukisbyxor. Inte en chans att jag skulle ta på mig det. Kan förstå om kvinnor som har mer åtsittande kläder vill byta om men mjukisbyxor ska ingen med stil ha på sig, varken ute eller hemma.

    Jag tycker att Mats har rätt i att man ska vara fina för varandra. Det väcker attraktion vilket är viktigt, i synnerhet i början.

    Johanna gjorde det misstaget med Edvin ifjol. När hon kom hem från brölloosresan började hon klä sig som en slashasig tant och ganska fort försvann Edvins intresse.

    Det handlar inte om att man bara bryr sig om det ytliga utan att man inser att ytan har betydelse. Om få en kvinna klär ner sig så tidigt så är det en kraftig varningssignal. Hur kommer hon att hantera en graviditet?
Svar på tråden Gift vid första ögonkastet