Allmän tråd om matlagning
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Det blir inte sött av att balansera upp den lilla syra som ett gäng blad inlagd dragon ger.
Lingon, du vet du kan surkoka dessa = helt utan socker?
För inte ska man vara utan lingon till köttbullar inte
Jag personligen använder inte socker i mat där den inte fyller en funktion, tyvärr är det för många som kör "husmorstipset" och en nypa socker i allt.
Fyller funktion är att balansera upp en syra, eller receptets beskaffenhet.
Får 20kg ätran lax per år, så hålla sig till en laxrätt blir tråkigt
Och sen är jag törstig efter nya sätt och laga mat, så är en del av processen och testa en massa.
Och ibland dyker höjdare upp som sen får vara med på repertoaren permanent.
Annars är lax och citronsås en favvo också.
Där jag inte kokar laxen, utan bara kokar upp ett spad med kryddor, så smaken är vässad.
Sen drar jag av grytan och lägger i laxen, tid, ja det beror på bit, men vi pratar om rätt kort tid.
Då jag vill ha en kärna som är nära rå, då blir det så extremt saftig lax då.
Sen såsen kanske är väl fet, men vem bryr sig när det är så galet gott
Dagens tips (doc inte matlagning, per se):
Glöm inte en påse lindor-kulor i lösvikt för 350 kr/kg på fönsterbrädet i solen när det är 26 grader i skuggan..... Stoppa det i kylen istället!
Haha, blev det en klump?
Så irriterad på sig själv man blir, när man klantar till sig :/
Vilket man gör för ofta.
Haha, blev det en klump?
Så irriterad på sig själv man blir, när man klantar till sig :/
Vilket man gör för ofta.
Så galet tråkigt :p
Och du skulle ha dom till nått speciellt också?
Enda man får hoppas, är att man lär sig till nästa gång
Det blir inte sött av att balansera upp den lilla syra som ett gäng blad inlagd dragon ger.
Lingon, du vet du kan surkoka dessa = helt utan socker?
För inte ska man vara utan lingon till köttbullar inte
Jag personligen använder inte socker i mat där den inte fyller en funktion, tyvärr är det för många som kör "husmorstipset" och en nypa socker i allt.
Fyller funktion är att balansera upp en syra, eller receptets beskaffenhet.
Får 20kg ätran lax per år, så hålla sig till en laxrätt blir tråkigt
Och sen är jag törstig efter nya sätt och laga mat, så är en del av processen och testa en massa.
Och ibland dyker höjdare upp som sen får vara med på repertoaren permanent.
Annars är lax och citronsås en favvo också.
Där jag inte kokar laxen, utan bara kokar upp ett spad med kryddor, så smaken är vässad.
Sen drar jag av grytan och lägger i laxen, tid, ja det beror på bit, men vi pratar om rätt kort tid.
Då jag vill ha en kärna som är nära rå, då blir det så extremt saftig lax då.
Sen såsen kanske är väl fet, men vem bryr sig när det är så galet gott
Hehe, nej, varken tös eller från Halland
Men många polare därifrån, och som har tillgång till ett av de bästa fiskevatten i Sverige på lax = Ätran.
Kan man göra riktigt god "Sundborn punsch"-glass hemma?
I så fall: Hur? Måste man ha glassmaskin?
Kan man göra riktigt god "Sundborn punsch"-glass hemma?
I så fall: Hur? Måste man ha glassmaskin?