Allmän tråd om matlagning
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Det finns en del rätter, där man kokar med riset i grytan.
Ett problem som uppstår om man inte har ett balanserat recept, är att det blir en enda stor klibbboll.
Fick en sådan i lumpen en gång, av sopor som inte visaste varför det kom brunt ur rumpan efter man ätit(dvs folk som inte har en aning om vad mat är och hur man tillagar den).
Denna är en soppa visserligen, men visar lite hur det blir.
Och sen en jävligt god rätt också, lite dyr dock om man inte gör tomat/grönsaksjosen själv.
allrecipes.com/recipe/29575/big-eds-cajun-shrimp-soup/
Testade och öka riset en gång, då blev det som en tjock sås, och inte alls så angenämt att äta även om smakerna var där.
Det finns en del rätter, där man kokar med riset i grytan.
Ett problem som uppstår om man inte har ett balanserat recept, är att det blir en enda stor klibbboll.
Fick en sådan i lumpen en gång, av sopor som inte visaste varför det kom brunt ur rumpan efter man ätit(dvs folk som inte har en aning om vad mat är och hur man tillagar den).
Denna är en soppa visserligen, men visar lite hur det blir.
Och sen en jävligt god rätt också, lite dyr dock om man inte gör tomat/grönsaksjosen själv.
allrecipes.com/recipe/29575/big-eds-cajun-shrimp-soup/
Testade och öka riset en gång, då blev det som en tjock sås, och inte alls så angenämt att äta även om smakerna var där.
Ja, det blir typ soppa. I med allt (färdigkokt/stekt) i buljongen.
Nu behöver jag er hjälp igen...
Gäster till helgen.
Jag tänkte laga något på följande alternativ:
-Kyckling
-Fläskfilé
-Vildsvinskottletter
Inte nödvändigtvis att köttet bara används rätt upp ovch ner utan även gryta av något slag finns i tankarna.
Serverar vi fläskfilén eller vildsvinskottletterna som de är (marinerade och stekta/grillade) funderar jag även på tillbehör som svampsås och bakad potatis eller potatisgratäng.
Ge mig era tankar och tips om detta i allt, vad jag ska använda, laga, hur, tillbehör, vin till....rubbet.
Nu behöver jag er hjälp igen...
Gäster till helgen.
Jag tänkte laga något på följande alternativ:
-Kyckling
-Fläskfilé
-Vildsvinskottletter
Inte nödvändigtvis att köttet bara används rätt upp ovch ner utan även gryta av något slag finns i tankarna.
Serverar vi fläskfilén eller vildsvinskottletterna som de är (marinerade och stekta/grillade) funderar jag även på tillbehör som svampsås och bakad potatis eller potatisgratäng.
Ge mig era tankar och tips om detta i allt, vad jag ska använda, laga, hur, tillbehör, vin till....rubbet.
Hur mycket arbete har du tänkt lägga ned, menar lite om det ska vara enkelt, svårt eller kan det tom vara tidskrävande?
Fläskfilé flamenco är gott, men det är nog bara för det var ett tag sedan.
Dubbla såsen om du gör den, då många gillar ösa den som galningar ;)
Kyckling, varför inte denna www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a53297/kung-pao-chicken-recipe/
Det är lite pill innan man kommer igång med att laga rätten.
Men görs snabbt och precis före man äter, när man har gjort förarbetet, som inte är så himla blodigt.
Men är riktigt riktigt gott.
Jag panerar kycklingen i kryddat mjöl och maizena blandning, så blir de lite knapriga när man äter.
Vildsvin har jag tillagat så sällan, så har inga bra alternativ jag prövat och nog aldrig kotletter.
Hur mycket arbete har du tänkt lägga ned, menar lite om det ska vara enkelt, svårt eller kan det tom vara tidskrävande?
Fläskfilé flamenco är gott, men det är nog bara för det var ett tag sedan.
Dubbla såsen om du gör den, då många gillar ösa den som galningar ;)
Kyckling, varför inte denna www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a53297/kung-pao-chicken-recipe/
Det är lite pill innan man kommer igång med att laga rätten.
Men görs snabbt och precis före man äter, när man har gjort förarbetet, som inte är så himla blodigt.
Men är riktigt riktigt gott.
Jag panerar kycklingen i kryddat mjöl och maizena blandning, så blir de lite knapriga när man äter.
Vildsvin har jag tillagat så sällan, så har inga bra alternativ jag prövat och nog aldrig kotletter.