• Anonym (Diddi)

    Ångrar mig efter skilsmässan.

    Frågan han ställer är: om hon tog ett så stort beslut pga lite uttråkning och impulsivitet, är risken inte rätt stor att det händer igen?

    Svaret är väl att risken kanske är större än med många andra och han har redan bränt sig med dig en gång, och det gjorde nog ont. Jag tog min partner tillbaka men inte förrän efter nåt halvår isär och jag ställde ett par krav som han fick leva upp till först. Jag ville att han skulle vara helt klar med velandet.

    Jag har varit i hans sits, kanske tänker han inte alls sådär som jag gjorde, han kanske har räknat bort dig helt, det finns inget säkert kort du kan spela. Du kan vara ärlig och förklara dig, men dsnningen är ju inte jätterolig. Lögner är inte heller någon bra idé om du verkligen vill ha honom tillbaka.

  • Anonym (Diddi)
    Anonym (Surtsaräven) skrev 2017-12-10 15:50:38 följande:

    Jag behöver ju knappast stämma in i skylldigsjälvkören för det vet du ju redan själv. Mitt ex gjorde exakt som du och jag som trodde att vi hade ett fint och nära förhållande hamnade i total chock en lång tid efter. Det är inget som går över bara sådär. När jag väl började hämta mig och gå vidare så upptäckte han att det bara varit en tillfällig passion och började höra av sig då och då för att föreslå en lunch, fika , middag el liknande. I början var jag helt kallsinnig och avböjde varje invit då jag fortfarande mådde dåligt av att se honom. Men han gav inte upp utan fortsatte att försöka och till sist så gick jag med på att träffa honom på en fika.

    Då gick han "all in" och förklarade hur mycket han älskade mig och vilken idiot han varit och att han aldrig mer skulle göra något liknande mm mm.

    Jag blev otroligt förvirrad då jag ännu hade känslor kvar för honom och gick med på att vi gjorde ett försök att hitta tillbaka. Bästa jag gjort för efter 3-4 veckor så insåg jag att jag faktiskt hade kommit över honom och att mina känslor var helt borta. Kan tillägga att det kändes helt ok att få dumpa honom!

    Och det är precis det som kan hända dig. Du lämnade förmodligen din man i ett känslomässigt kaos som är svårt att reda ut när man är i det. Han kan tro att han fortfarande älskar dig och ta tillbaka dig för att plötsligt inse att han faktiskt kommit vidare känslomässigt. Och få äran att dumpa dig vilket definitivt var läkande för själen i min situation.


    Känns inte som att man är emotionellt mogen om man resonerar som du. Jag tog emot och behöll, skulle självklart lämnat om jag insett att jag inte ville men varför gotta sig åt det? Jag tog honom tillbaka för att han är en bra människa, nån som har många kvaliteter, det skulle han ju haft även om jag kommit fram till att jag inte ville ha ett förhållande med honom. Skulle bara kännas tungt och tråkigt.
  • Anonym (Diddi)
    Anonym (E) skrev 2017-12-10 16:16:04 följande:

    Så om man inte reagerar och fungerar precis som du så är man emotionellt omogen?

    Att inte kunna se utanför sin egna lilla person och inse att människor är olika utan att något är fel eller rätt. 

    Bara olika.


    Menar du att det är sunt och moget att njuta av att göra slut med någon bara för att man inte har känslor? För ja, jag tycker det är omoget.
  • Anonym (Diddi)
    taquine skrev 2017-12-10 16:35:44 följande:

    Om personen ifråga gjort en väldigt illa, sårat och svikit så är det väl högst mänskligt att njuta av att göra slut. Inte ett dugg omoget.


    Det framgår väl inget sånt? Att bli lämnad är inget man kan hämnas, det är sånt som händer. Hur kan man njuta av att bli tillsammans med nån och göra slut?
Svar på tråden Ångrar mig efter skilsmässan.