• Lenaia

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Hoppar in i denna tråden då vi försökt sedan maj -17. Träffat rätt varje ÄL men inget plus än...så 11 försök hittils. Gjort utredning som visar att inget är "fel" på någon av oss... Remissen skickades till Sahlgrenska i slutet av mars, så vi hoppas på att få komma dit så snart som möjligt... Har svårt att ställa mig in på att det lutar åt IVF för vår del. Vill så gärna att det skall funka naturligt...

    Runt omkring mig så verkar alla bli gravida till höger o vänster. Jag hoppas och önskar så innerligt att jag också ska få vara en av dem.

  • Lenaia

    ÄL imorgon och vi gör försök nummer 13! Känner mig faktiskt väldigt positiv denna gång så håll alla tummar för oss!! ????

    Om det inte skulle funka så har det iaf gått en månad sedan vår remiss gick till Sahlgrenska så ett steg framåt oavsett! Hejja oss!

    Håller tummar för er andra som går igenom samma sak!

  • Lenaia
    Jellan92 skrev 2018-04-17 22:22:05 följande:

    Hoppar in i tråden.. helt ny som medlem i familjeliv men läst i trådar bakom skärmen.

    Tog ut spiral juni - 17 och inte fokuserat så mycket på äl och bim då jag trodde det skulle lösa sig själv och vi har regelbundet sex, men nu står vi här mer än 10 månader senare utan varken bebis eller graviditet och hjärtat värker efter en liten :(. Nu har vi köpt äl-test och börjat logga i FLO - appen för och se om man kan ha mer tur nu när man håller mer koll på det...

    Sen jag tog ut spiralen har jag haft extrema problem med mensen, vilket jag inte haft förr. Smärtor från helvete som strålar ner i benen. De första 2 dagarna är mensen så riklig att jag behöver byta tampong 1 gång i timmen, kan behöva gå iväg och sätta mig på jobbet för jag inte kan stå upp ens av smärtorna. Blir så kass i magen (ursäkta TMI), så vet en dag innan mensen kommer enbart över hur mycket jag måste springa på toa.. har aldrig haft det så tidigare vid mens sen efter spiralen och då fick jag mens när jag var 10 och är idag 26 år (sambo 30 år).

    Var på VC för en vecka sen angående bland annat detta och även att vi ej blivit gravida än. De sa att det är 1 år för utredning men att de skulle ta prover för att undersöka vad vi kan göra "så länge" tills vi uppnått 1 år. Fick lämna blodprov och klamydiaprov (??? Tyckte de va lite konstigt när man haft samma partner i flera år). Kontaktade just VC då det stod hos gynekologen i min kommun (utanför göteborg) att de var via de man skulle få remiss för att komma dit. Men efter att läst en del på FL undrar jag om de va fel väg och gå och om jag kanske borde försökt ringa och få tid hos antingen gynekolog eller barnmorska ändå?

    Längtar så mycket efter att få bli mamma!


    Hej,

    Vi gjorde vår utredning på Göteborgs kvinnoklinik (privat) . Där kostade det 300kr/Pers/besök. Jag fyllde i formuläret på nätet en torsdag. Dem ringde upp efter ca 1h och vi fick tid för första besöket veckan efter då de fått avbokning och vi hade tur att vi kunde den dagen.

    Totalt var vi där vid 2 tillfällen varav sista för spolningen. Samt så åkte min sambo och lämnade sperma prov.

    Men från vårt första besök till sista var det 3 veckor och vår remiss för IVF gick till Sahlgrenska i slutet av Mars.

    Så har ni möjlighet att betala själva för utredningen så skyndar det iaf på.

    Lycka till!
  • Lenaia

    Och nu imorse kom mensen och vi säger hejdå till försök nr 13..... Tyckte ändå att allt kändes annorlunda denna gången men var väl önsketänkande....

    Om två månader ska jag ringa Sahlgrenska och kolla av kön då har vår remiss varit inne i tre månader och vårdgarantin bör väl gå in då??

  • Lenaia
    Långväntanefterdig skrev 2018-05-01 13:01:11 följande:

    Skickade ni egenremiss eller skickade läkaren? Jag skickade en egenremiss förra veckan och undrar när jag får svar på remissen. Vi gjorde utredning privat och väntar nu 6 veckor på provsvar på killens kromosomprov. Så ville skicka in själv så sparar jag tid..dom ska ju skriva en tid till er som svar på remissenm och om dom inte kan erbjuda en tid inom 3 månader så skall dom erbjuda vård på annat håll.


    Vi gjorde oxå utredningen privat och den läkaren skickade remissen till Sahlgrenska. Ca 2 veckor efter sista besöket så fick vi i slutet av Mars hem remiss bekräftelsen från Sahlgrenska... Våra tre månader har ju gått ut i slutet av juni. Tänkte att jag ringer dem då och kollar av.

    Eller kan man kanske ringa redan nu??
  • Lenaia
    Långväntanefterdig skrev 2018-05-02 10:50:07 följande:

    Hej igen!

    Jag har varit i kontakt med sahlgrenska nu!

    Såhär är det:

    Dom samarbetar inte med privata kliniker för att hålla vårdgarantin. Det dom hänvisar till istället är att använda sig av det fria vårdvalet och söka offentlig vård i ett annat landsting. Detta får man i så fall undersöka själv vart den vården finns! I nuläget är kön mellan 6-8 månader.


    Tack så bra! Då har man lite koll iaf.

    Vi har även börjat diskutera här hemma om vi ska finansiera det själva och då dra igång allt i augusti och i sådana fall på Nordic IVF/ Göteborgs kvinnoklinik.

    Om vi inte då blivit gravida på egen hand. Har försökt i 14 månader nu , så vi får se.
  • Lenaia
    Långväntanefterdig skrev 2018-05-03 06:39:14 följande:

    Vi har också pratat om att finansiera själva men det är mkt pengar.. dessutom kommer dom ändå inte starta upp oss innan sommaren som det ser ut nu eftersom de e sommarstängt. Så då blir det i agusti, och då känns det lika bra å vänta till oktober å få det gratis.... Hur tänker ni?


    Jag tänker att lite beroende på vad Sahlgrenska säger hur vi ligger till så kör vi nog iaf ett eget försök privat i augusti/september...

    Men säger dem att väntetiden är tom december. Då blir det definitivt privat med start augusti... Även om det kostar... vi får ta av sparpengar eller något...

    När kom eran remiss in till Sahlgrenska??
  • Lenaia
    Jooosen skrev 2018-05-31 16:05:28 följande:

    Hej! Fick tillbaka spermaprovet. Det var också bra! 111 miljoner spermier. Vafan. Inget fel har hittats. Vad gör vi nu. Har frågar men han är på semester en vecka?! Tar vi kontakt med ivf eller han? Fan ..


    Va fick ni reda på ett ca antal på spermierna? Vi fick bara ett "det ser fullt normalt ut" som svar....

    Men iof så sa de direkt att nästa steg för oss är IVF .

    Inget konstaterat fel på någon av oss.....
  • Lenaia
    Jooosen skrev 2018-05-31 21:52:52 följande:

    Aa 111miljoner/ml och 65 procent rörlighet. Han skrev inget mer. Nämde inte om nästa steg. Blir så sur. Nu e han tillbaka på tisdag. Men mailade o frogade vad som händer nu! Hur lång tid har ni till ivf typ?


    Vi kommer komma in på Sahlgrenska senast mitten av oktober.

    Vi gjorde utredningen privat och direkt när det var klart skickade de remiss för oss till Sahlgrenska. Vi har även beslutat oss för att inte dra igång något privat innan utan vi väntar in vår remiss....
  • Lenaia

    Igår fick vi brev från Sahlgrenska, de kan inte uppfylla vårdgarantin så vi kommer att få hjälp av Nordic IVF i augusti!! Lyckan är total här - ett kliv framåt äntligen!

Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år