• LillaAw

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Jooosen skrev 2018-02-25 13:37:47 följande:

    En fråga: hur kommer det sig att ni inte tog kontakt med Sophiahemmet direkt? Bara nyfiken! Samma här det där med mensen. Min är också så jäkla kort, typ två dagar. Har ändå för mig att jag frågat in det också och att det såg ok ut. Ja men verkligen. Man kunde fan inte tro att det skulle bli såhär även om jag haft dålig magkänsla redan från start. Men jag tänkte att alla säkert tänker att det ska vara svårt osv.. alla dessa hetsligg kring ägglossning osv. Urs. Jag önskar dig stort lycka till i veckan. Hör av dig om hur det har gått! Kommer gå super! Kram


    Jag tror jag valde att gå till gynekologen eftersom det inte hade gått ett år än. Vi började ju utredningen med ultraljud och så redan i oktober/november då hon kollade på äggblåsor och tog hormonprover. På ivfklinikerna måste man nog ha försökt ett år innan de gör något sådant. Sen gjorde hon liksom klart utredningen för det var bara spolningen av äggledare kvar och det var där jag kände att det inte gick så bra när hon avbröt. Nu kommer Sophiahemmet ha tillgång till hela utredningen i min journal så kommer nog inte behöva börja om utan mest få en förklaring till allt av experter där. Det är vad jag antar iaf :)
  • LillaAw

    Ett tips till er. Jag har precis varit i Thailand och det räknas som ett "zika-virus"-land.

    Ska man göra ivf i Stockholm så får mannen inte ha varit i ett riskland på ett halvår. Det är ganska många länder som är riskländer. Nu va inte min man med på resan men som kvinna är det 8 veckor minst man får vänta med att bli gravid. Detta visste inte jag.

    Står om det här:

    www.karolinska.se/globalassets/global/kvinnokliniken/reproduktionsmedicin/zika-virus_16193-1.pdf

    Ifall man ska göra ivf så blir det jobbigt om man bokat resa till ett sådant land.

  • LillaAw

    Jag var på Sophiahemmet idag för första gången och tyckte de var väldigt proffsiga. Fick tider till nästa besök och en plan. De gjorde ultraljud idag och fick ta de sista blodproverna. De sa även att kön inte var lång och att det går ganska snabbt att få landstingsfinansierat IVF, typ 8 veckor.

    Kommer få göra om min äggledarspolning som var en hemsk upplevelse då jag svimmade sist av smärta :/ det känns sådär men de skulle göra på något annat vis än vad min gynekolog hade gjort.

    Jag har även kommit upp i fribeloppet så behövde inte betala något alls idag då de har avtal med landstinget trots att de är privat vård :) kan dock va annat om man åker dit och inte är skriven i Stockholm.

    Är glad och känner mig positiv inför framtiden.

  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-01 20:00:08 följande:

    Cd 14 idag. Borde ja äl om två dagar. Min äl är ju som en klocka. Men inga äl flytningar och bara negativa ältester. Känns som ägglossningen Kanake uteblir?? Brukar alltid få äggviteflytningar innan..... fan har inte tid med utebliven !!


    Tror du inte den bara är lite sen då? :/ jobbigt när man är som en klocka. Du har inga ägglossningstest? Ibland när min varit sen så har jag fått svaga lh-ökningar ändå några dagar innan...
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-02 13:58:46 följande:

    Borde verkligen fått stegring vid det här laget. Inga tecken på att äl är på g. Runt cirkel på digitalt test. Tog ut stickan. Är det stegring på gång eller ser det ut såhär vanligtvis när man inte är nära äl?


    Min såg exakt ut sådär imorse! (Har samma test) Jag ska ha ägglossning imorgon eller på söndag sa de på Sophiahemmet när de gjorde ultraljud och såg ett ägg på höger sida. Mina stegringar brukar gå snabbt så räknar med en glad gubbe på testet sent ikväll. Oftast så kommer mina LH stregingar sent på kvällen. Har alltid fått glad gubbe då konstigt nog..
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-02 13:58:46 följande:

    Borde verkligen fått stegring vid det här laget. Inga tecken på att äl är på g. Runt cirkel på digitalt test. Tog ut stickan. Är det stegring på gång eller ser det ut såhär vanligtvis när man inte är nära äl?


    Såhär såg min ut tidigt imorse :) räknar med glad gubbe ikväll.

  • LillaAw

    Jag tycker man kan ana ett streck :) det borde ju öka tills imorgon/övermorgon om det är positivt.. kanske kan du prova ta ett nytt då igen?

  • LillaAw


    Antar att det är bara att köra nu då.. men känns som det inte längre spelar någon roll fast ägglossning. Tar sig aldrig ändå :/ så jävla frustrerande när allt borde fungera enligt utredningen men ändå inte gör det! Läkaren sa att man tydligen bara hittar "felet" i 50% av fallen och de andra vet man aldrig varför det inte fungerar. Skulle nästan va skönt att veta vad det är för fel än att allt ser bra ut.
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-03 13:36:18 följande:

    Skönt med Pos test iaf. Mitt visar Samma som igår så har nog ingen äl denna månad. Som du säger så vekar d ju ändå inte spela nån roll. Ja håller med. Hellre nästan att d hittar nåt fel. Vad är nästa steg för er?


    Nästa steg är remiss för ivf så ska dit en gång till bara sen skrivs remissen. De har inte hittat något fel på varken mig eller min kille. Ultraljud, blodprover och spermatest har varit normala.. De sa iaf att prognosen vid ivf ser bra ut men man får väl se. De har sommarstängt så ivf blir nog efter sommaren då.
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-06 18:22:43 följande:

    Hörni cd 19!! Min cykel brukar bara 28 dagar! Aldrig haft äl såhär sent! Kände att det var något på g i kroppen!

    [/

    [quote=78527536][quote-nick]Jooosen skrev 2018-03-06 18:22:43 följande:[/quote-nick]

    Hörni cd 19!! Min cykel brukar bara 28 dagar! Aldrig haft äl såhär sent! Kände att det var något på g i kroppen!


    härligt! Äntligen :) skönt att den kom tillslut.
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år