• Ek90

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    stragge skrev 2018-03-03 17:29:02 följande:

    Könner verkligen med dig ! Jag har testat med ägglossningstest sedan 25 januari och fortfarande inget positivt :/ men om jag väl skulle sluta testa så skulle den väl dyka upp.. har nog lagt närmre 1500kr bara på ägglossningstest sen slutet av januari :| sen tillkommer ju gravtest om jag skulle va gravid utan att veta om det.


    Har du inte haft nån mens sen dess heller eller bara testat mellan liksom? Ja visst känner man så, har tänk flera dagar att nä nu skiter jag i det för det blir ju ändå bara negativt. Men sen får man upp dom tankarna att visst sjutton vore det typiskt om stegringen kom precis den dagen! Nu kommer jag och sambon gå om varandra typ hela denna veckan som kommer pga jobb med... men men! Försöker att bara intala mig att jag inte kan ändra när saker sker ändå men det är ju så svårt!
  • Ek90
    Anna29 skrev 2018-03-03 18:28:45 följande:

    Du kan ha ägglossning trots att det inte visar på ägglossningstesten! 

    Jag var till gynekologen i höstas, då visade mitt test negativt men min gynekolog konstaterade att jag precis haft ägglossning. 

    Jag har haft ett positivt ägglossningstest av alla dessa ggr jag testat. Så är lite osäker på att dom funkar på alla.


    Åh, det ger ju lite hopp iallafall :D tack för du skrev!

    Jag har bara testat två månader med ÄL-test, fick positivt första testet jag provade förra månaden och då kände jag det himla tydligt i magen med. Men sen fick jag ett väldigt tidigt MF förra månaden så kan ju va därför det krånglar denna månaden med.
  • Ek90
    stragge skrev 2018-03-04 18:14:28 följande:

    Nej, ingenting alls fick en liten blödning/brun flytning några dagars i januari annars har det lyst med sin frånvaro. Har testat med clearblue men fick blinkande gubbe i tre veckor så gav upp dom.. nu slutade jag testa efter förra helgen då mina stickor va slut och nu verkar det såklart som att jag hade ägglossning i torsdags, lägligt nog va min sambo trött 3 kvällar och orkade inte ha sex just dom mest fertila dagarna då nu är jag bitter och hoppas att det är några livsglada spermier som hålllt sig vid liv där inne haha!

    Klart det är jobbigt att missa men känns även fel att planera sitt liv utifrån sin ägglossning haha, trodde jag skulle va coollugn när denna dag väl kom och att det fick ta sin tid, det blir när det blir. Så har man blivit världens testjunkie och överanalyserar precis allt :p


    Hm okej, vad mystiskt!

    Haha ja men man får bara hoppas på det ibland, att de håller ut där inne. Jag trodde exakt samma, att jag inte skulle tänka på det alls i princip och bara leva på som vanligt och inte känna nån stress att det ska ske just den månaden... meeeen fruktansvärt lätt att klicka hem de jäklar testen och sen sitter man där xD

    Jag försöker att inte tvinga in överdrivet mycket sex just de dagarna jag tror ÄL är runt men samtidigt så känner jag hur mycket mindre min lust är när jag vet garanterat att jag inte har det osv. Men nu kommer jag och sambon gå om varandra då jag jobbar både kväll, dag och natt denna veckan och han natt så då känns det som vi inte kommer va så pigga på det nån av oss, så nu ska jag (försöka!!) släppa det för denna månaden så får det gå som det går :) men visst blir man lätt lite tjurig om de inte har lust när man själv ju så gärna vill för att det ska kunna ta sig!
  • Ek90
    Anna29 skrev 2018-03-05 06:35:45 följande:

    Okej, vilken vecka var du i? När jag fick missfall tog det 6 veckor innan mensen kom tillbaka, så där någonstans på dom 6 veckorna hade jag väl antagligen en ägglossning.


    Jag hann bara få ett positivt test runt BIM som jag tyckte va svagt, fortsatte testa för att se det bli starkare men det gick åt andra hållet istället. Så vet inte ens vilken vecka man beräknas vara i där,4-5?

    Bara att vänta då :)
  • Ek90
    Ahnonym skrev 2018-03-11 15:00:41 följande:

    Vilken trevlig tråd, har inte läst igenom alla 30 sidor men skrollat och läst en hel del av era inlägg. Ni verkar vara så fina ochödmjuka allihopa så jag kunde inte låta bli att slänga in ett inlägg jag också. Vi slutade med PPiller runt oktober 2017 och blev gravida ganska snabbt, dock slutade det med missfall i vecka 7+4 i början på januari. Vart så sjukt besviken och ledsen, trodde inte alls att jag skulle reagera som jag gjorde då vi hade pratat mycket om att risken alltid finns för missfall och jag trodde då att det förmodligen inte skulle vara hela världen om det hände, vårt sjukskriven en vecka från jobbet den veckan det hände, inget dramatiskt missfall fysiskt för kroppen men det var verkligen psykiskt påfrestande. Vi började försöka igen direkt månaden efter men än så länge ingen lycka. Vi lyckades pricka in ÄL den 26/8 (äl-tester och natural cycles), fick en liten blödning i flytningarna 27/8 som höll i sig i tre dagar. Fick precis likadant när jag blev gravid förra gången så såg det som ett bra tecken. Däremot så fick jag mer blödningar den 5/3 som höll i sig fram till i fredags, sen uppehåll igår men idag har det börjat igen. Är blod i flytningarna, inga klumpar, ingen doft, det droppar inte när jag sitter på toa som när jag har mens, kommer med flytningarna i trosskyddet men inga mängder. Vet inte vad jag ska tro, har inte tagit något graviditetstest ännu, vill vänta ut detta och se om mensen kommer eller inte. Vid missfallet i januari så hade jag likande blödningar i flytningarna från 24/12 fram till själva missfallet så jag är ju orolig att de händer samma nu. Håller fortfarande tummarna :)


    Välkommen till tråden, kul att fler hänger på :D

    Beklagar missfallet :( jag fick också ett tidigt MF förra månaden (var bara precis så jag fått plus sen blev det svagare för jag testade för att se det bli starkare och sen försvann det) men jag blev så jäklar ledsen jag med, trots att det var så tidigt.

    Man tror man är rustad och kan tänka klart om att det ofta kan ske, men självklart tar det på en. Min sambo försökte såklart trösta bäst han kunde men han ser det trots allt ur en annan synvinkel och man kan nog inte klandra honom för att det inte tog lika hårt på honom heller då jag berättade om plus samma dag som MF skedde, för jag hade tänkt överraska honom på alla hjärtans dag med ett digitalt positivt test. Hade planerat allt så blev det bara pannkaka av det. (Förlåt nu blev det en himla massa om mig)

    Skönt du kunde va hemma och bara ta hand om dig själv, även om det såklart inte är roligt att va sjukskriven.

    Får jag fråga om du vet hur din ÄL var nu månaden efter? Jag fick plus på stickan Cd24, hade gett upp ÄL denna månaden då men så kände jag så väl i magen så testade.

    Håller alla tummar för att blödningarna bara beror på sköra blodkärl på grund av att en ny byggt bo där inne! :)
  • Ek90
    Jagerika skrev 2018-03-14 07:57:54 följande:

    Jag ska beställa fler graviditetstest och undrar om RFSUs tester är bra? Har aldrig provat dom endast provat clearblue men det blir så hejjans dyrt så behöver tips på andra gravtest!


    Jag har köpt testlagrets, tycker de är pålitliga och ger (vad jag vet och vad jag pratat med en del andra om) inga dumma spökstreck. Billiga är de också :)
  • Ek90
    Saima17 skrev 2018-03-15 17:05:25 följande:

    Jo d e d ju d. Fick svar idag på papaprovet å d va bra. Inga förändringar och hormoner enligt ålder och anamnes.. Så vet int om dom menar att d e låg dos hormoner ja har lr va..men skönt att inga cellförändringar..


    Så skönt! Men som jag tolkar det borde det väl vara normalt? :) annars skulle de väl skriva något om låg nivå av hormoner enligt ålder?
  • Ek90
    Anonym (Lillstrumpan) skrev 2018-03-16 11:49:00 följande:

    Jag fick svar nu ifrån min gyn att det enda jag kan göra är att skicka in en egenremiss... Stod inget om hur länge man måste försökt, man måste dock i mitt län ha bott tillsammans i 2 år.. Vilket vi inte har, vi hade disransförhållande i några år innan men det kännas inte :(


    Men vilket konstigt kriterie! :O man kan ju ha ett regelbundet sexliv trots att man inte bor ihop... hmm!
  • Ek90

    Jag vågar knappt tro det är sant!

    Var så otroligt uppgiven, deppig och säker på att det inte fanns en chans att det blivit något denna månad. Men så tyckte jag har mina bröst faktiskt såg ut att ha svullnat en del och jag har även haft väldigt ont i dom sen ÄL. Men det brukar va vanligt innan jag får mens... men så tog jag ett test i tisdags som visade två streck! Vågade inte tro på det då jag fick det förra månaden också som slutade i MF två dagar senare. Men tog detta idag och försöker våga tro att det faktiskt KAN gå vägen denna gång!

    Är så otroligt nojjig, känner efter hela tiden och är rädd varje gång jag går på toa, men det är väl ganska normalt kanske.

    Så idag fick jag överraska sambon när han kom från jobbet :D

    HOPPAS hoppas den lill* vill stanna kvar denna gång!!

  • Ek90
    Jagerika skrev 2018-03-22 23:58:57 följande:

    Grattis! Så himla kul när folk i min tråd plussar :D jag håller både tummar och tår att det går vägen!!

    Själv är jag i den där dystra tiden efter mens och väntar på ÄL om nån vecka men tänkte unna mig med lite vin nu i helgen :) lycka till nu Ek90 <3


    Tack!! <3

    Usch ja, känns ju som dagarna är sega som sirap där emellan. Men unna dig lite vin så håller jag alla tummar att den är din tur vid den kommande ÄL!

    Men vet du( eller någon annan ) hur man räknar ut vilken vecka man är i?

    Jag hade min senaste mens första dag 14/2... men jag testade med ÄL-stickor hela cykeln. Fick en höjning cd 11 men tyckte jag fick pos ÄL-test den 9Mars också, vilket ju var väldigt sent i cykeln så jag vet inte alls egentligen.

    Den dagen jag går till BM, kommer de räkna från mensens första dag och sen fastställa vid ett ev UL senare? Eller kommer de gå efter när jag tror jag hade ÄL med stickor?
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet