• Ek90

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    joannac skrev 2018-02-16 09:49:51 följande:

    vi följs åt så hoppas vi på mars månad! kram :)


    Det gör vi, Nya tag! Kram :)
  • Ek90
    Liforss skrev 2018-02-17 14:49:17 följande:

    Hoppar in här om det är okey. Jag slutade äta p-piller i slutet på september efter 13 år och vart gravid direkt, allt var frid och fröjd men då jag åkte in till akuten i v.16 med kramper upptäcktes att fostret dött i v.9 men inte velat komma ut. Fick skrapas 13 jan för att få ut allt och nu försöker vi igen! Svårt att veta hur min cykel ser ut nu men fick en blödning 6 feb som varade i ca 1 dygn bara så vet inte om det kan ha varit min mens? Tycker mig ha grav.symptom varje dag men känns som inbillning då man så gärna vill ha plus igen


    Usch så hemskt, beklagar din upplevelse :(

    Måste bara fråga, du måste inte svara om du inte vill. Men gjordes inget UL i vecka 12 så man borde sett det redan då om fostret dog i v 9? Hoppas du snart får ditt plus igen!
  • Ek90
    Liforss skrev 2018-02-17 15:50:41 följande:

    Hade inga som helst indikationer på att något skulle vara fel, magen växte och hade symptom så bm planerade in RUL i v.19 så hade jag inte fått dessa kramper hade jag nog gått och trott att allt var i sin ordning.

    Man känner sig oerhört lurad av sin kropp..nästa graviditet tänker jag envisas om ett tidigt vul eftersom min kropp betett sig på de här viset en gång.


    Åh okej, trodde man alltid gjorde ett UL runt v.12 för att se så allt är i sin ordning. Usch ja det måste varit hemskt :(

    Ja, det tycker man ju de borde gå med på utan tvekan!
  • Ek90
    Jagerika skrev 2018-02-22 07:13:01 följande:

    Hur ligger det till med alla? När ska ni ha BIM och ÄL? Har tappat bort mig med alla nya människor, vet inte hur många vi är nu? Ska vi försöka göra en liten sammanfattning? :D

    Jag väntar på ÄL runt 4 Mars

    Det är jättekul att så många ville hänga med i min tråd <3


    Jag väntar på ÄL, men vet inte riktigt när. Så får testa mig fram med stickor :)
  • Ek90

    Jag har en fråga

    Ni som är/har varit i samma sits med denna bebisverkstad... är det nån som känner igen sig i detta att man blir så fokuserad att ha sex vid ?rätt tidpunkter? under cykeln att det nästan känns ovärt att ha sex vid andra tider under månaden då jag vet att jag inte är fertil? Jag blir så besviken på mig själv när de känslorna kommer upp, försöker styra om dom men innerst inne så finns de där.

    Jag vill ju vara nära min sambo alltid egentligen och får dåligt samvete av att tänka så. Tror väl det kanske inte är helt ovanligt när man så gärna vill få ett resultat men hur har ni gjort för att släppa de tankarna, om ni haft dom?

    Tyvärr så är det även ganska lätt att tiden går mellan gångerna då vi jobbar om varandra en hel del och båda jobbar roterande mellan dag/kväll/vaken natt.

  • Ek90
    Jagerika skrev 2018-02-24 11:35:29 följande:

    Sammanställning:

    Zemlan99- väntar på BIM

    Längtan92- fick nyss mens och väntar på ÄL

    Selma27- väntar på BIM och ska kolla upp varför ÄL inte kommer

    Ek90- väntar på ÄL

    Joannac- väntar på BIM

    Karucellen- haft ÄL precis och väntar på BIM

    Cassandra92- BIM +6

    Annaalexandra95/- väntar på ÄL

    Jagerika (jag)- väntar på ÄL

    Är detta rätt? Vet att det finns fler folk men alla är inte lika aktiva :)


    Rätt o mitt fall iaf ???? Min ÄL borde va nån gång runt 28-3 Mars men det är bara uträknat med sånna hjälpmedel, använder stickor med för att se stegring. Men det är första gången jag använder det en hel cykel eller så, så tycker det är svårt att veta när man ska börja testa, hur många osv. Denna månad började jag direkt efter mensens slut bara för att få nån koll nu första månaden med stickor.

    Nån som vill berätta hur ni brukar göra ifall ni använder er av ÄL-stickor? När börjar ni? Tar ni en om dagen och fler när ni tror ÄL närmar för att inte missa stegring eller alltid en? Kan det skilja från en timme till en annan så det är värt attvtesta både morgon och kväll?

    Alla dessa frågor, haha!
  • Ek90
    Jeex skrev 2018-02-24 21:36:45 följande:

    Har man regelbunden mens tar man så många dagar man har mellan varje mens minus 17. Har man oregelbunden mens kan man testa varje dag eller börja 6 dagar efter mensen.

    När jag började med äl-tester så kollade jag hur långt jag hade mellan mensen och tog minis 17. Sedan när jag hade tre dagar innan beräknad äl testade jag en på fm, em och kvällen. Samma tid, tre gånger om dagen, tre dagar i rad. Och tillslut efter två-tre cykler så märkte jag att min stegring kom på em. Så nu tar jag äl-test 1-2 dagar innan äl på em.

    Ta inget äl-test på morgonen för då är det lättast att missa stegringen :)

    Hoppas min förklaring är läsbar ;)


    Så många dagar man har mellan varje mens räknat från sista mensens första dag till nästa eller de ?blodfria? perioderna? Förlåt är så dålig på sånthär!

    Absolut, tack så mycket för förklaringen! :)
  • Ek90
    Madeleinehh skrev 2018-02-26 17:26:10 följande:

    Hej!

    Jag hoppas det är okej att jag hänger på här fastän det är lite senare. Har läst igenom alla era inlägg!

    Jag själv var gravid i somras men fick MA i vecka 13 och skrapades efter det. Fick tillbaka mensen i november och har försökt hitta ägglossningen och försökt bli gravid sedan dess. Jag använder NC för att försöka hitta ÄL men det har inte fungerat så bra, kanske för att det tar längre tid att hitta cykel efter MA? Skönt att hitta en tråd som denna så en kan skriva av sig och peppa lite då och då.


    Välkommen! :))

    Usch så tufft med ditt MA :( Håller tummarna att det snart går vägen igen!
  • Ek90

    Hallooo allihop!

    Hörrni, jag har kört med ÄL-test sen mensen slutade denna månaden för att kunna få nån aning om hur min cykel fungerar då jag inte tänkt så mycket på det tidigare och sedan vi började försöka i Nov så har den strulat endel (såklart.) Kört med testlagrets test.

    Tänkte jag skulle få en fin stegring men istället tycker jag de bara är olika varje dag, idag var det väldigt svagt (vet att alla svaga är negativa). Men jag blir liksom inte riktigt klok på det!

    Idag tycker jag att jag haft ÄL-flytningar. Nån som vet typ när ÄL brukar komma när man fått det?

  • Ek90

    Nu har jag kört med ÄL-test sen mensens sista dag bara för att verkligen få nån koll på när jag har ÄL. Men har fortfarande inte fått något positivt test :( Fy så trist! Hade lite ÄL-känningar för några dagar sen och ÄL-flytningar, tänkte att nu måste det bli positivt. Men näpp! Kanske inte har nån denna månaden... typiskt! Känns bortkastat med alla test jag slösat. Och oroligt då det verkar krångla.

    Behövde bara skriva av mig lite

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet