Inlägg från: Anonym (Svartsjuk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svartsjuk)

    Svartsjuk, min man vill ha sex med andra,

    Hej
    Svartsjuk, min man vill ha sex med andra, är jag dum som inte låter honom ha det?
    Skall försöka fatta mig kort. Vi har varit tillsammans i över 10 år och gifta i några år. Jag vet att min man älskar mig mer än allt annat och jag älskar honom mins lika mycket(enligt mig själv ialla fall). 
    Han vill ha sex med andra tjejer och säger att det bara är sex. Han har en tjejkompis som han pratar mycket med som han vill ha sex med och som vill ha honom. Han har inga kännslor för henne säger han.

    För mig är det jättejobbigt och jag känner mig otroligt svartsjuk. Han kan inte förstå varför, eftersom han älskar mig och kommer inte göra något med henne om jag inte vill. 
    Jag kan tillägga att jag har alltid mått dåligt till och från och alltid varit svartsjuk även om jag inte haft anledning till det. Han har alltid ställt upp för mig när jag mått dåligt, men han känner att han inte får något för det. Och han är less på min svartsjuka som håller på att förstöra förhållandet. 
    Han undrar varför det skulle vara så farligt om han hade sex med henne? Är det mig det är fel på? Eller hur kan jag få honom och förstå hur ont det skulle göra och att jag inte skulle klara av att han var med henne?
    Han tycker att om jag älskar honom så mycket, varför kan jag inte låta honom få ha det om han skulle må bra av det?
    Han skulle ju älska om jag hade sex med andra. 
    Kommer jag kunna bli av med min svartsjuka eller har jag anledning till den?
  • Svar på tråden Svartsjuk, min man vill ha sex med andra,
  • Anonym (Svartsjuk)

    Ok

    Nu har jag fått svar från båda hållen.
    En del tycker han gör fel och det är äckligt.
    En del tycker det är ok och att jag skall prova på att han är med någon annan. 

    Jaha vad är rätt och vad är fel?

    Ja jag är väldigt glad att han är öppen med mig. Men om jag skulle "prova" att han var med någon annan VET jag att jag skulle må fruktanskvärt dåligt och för mig så har han valt henne i stället för mig. Skall jag fortfarande prova tycker du?

    Kan jag rå för vad jag har för känslor?

  • Anonym (Svartsjuk)
    Anonym (r) skrev 2018-04-16 11:34:17 följande:

    Det är väl fullt normalt att man är monogam? Det är din man som gör fel, om han märker att du inte är bekväm med det men pushar ändå låter han oerhört självisk. Kanske dags för skilsmässa? 


    Men jag älskar honom fruktansvärt mycket och vill inte skilja mig. Han kan inte heller rå för hur han känner, men hur kan jag få honom och förstå hur JAG känner när inte han gör det? Har som inget jag kan jämföra med för att han skulle förstå. 

    Och visst jag tror han skulle sluta prata om det om jag bad honom men vill ju vara öppen med honom och jag har sagt att det är ok att han pratar med henne. Men när han tjatar och inte förstår hur jag känner är det jobbigt.
  • Anonym (Svartsjuk)
    Anonym (M) skrev 2018-04-16 12:27:21 följande:
    Bara du kan avgöra om det är något som funkar för dig eller inte. Men gör inte något som du inte vill göra bara för att "ställa upp", det kommer bara göra dig själv illa i längden. Tyvärr tror jag det är jättesvårt för en poly-människa och en mono-människa att leva i ett lyckligt och välmående förhållande. Nu menar jag alltså en poly-människa som känner att hen måste leva poly för att må bra, inte alla som är poly känner att de behöver praktisera det, men skulle kunna göra det om deras partner var okej med det och om de hittade någon annan som de fastnade för. Så det är också viktigt att prata med honom om, är det något han vill eller något han behöver? Saker man vill kan man i olika mån offra om att få det man vill innebär att man förlorar något viktigare, men saker man behöver går inte att offra för annat utan att man mår sämre överlag. 

    Så, det är mitt råd. Prata med honom om dina känslor och även om vad hans inställning till poly är - är det något han gärna skulle vilja göra eller något han känner att han behöver göra för att kunna fortsätta sin relation med dig och må bra?
    Han har gett upp mycket för mig och han har ju i stort sett valt ett poly liv med mig för han älskar mig men fortsätter att tjata om det i hopp om att jag skall ändra mig. Jag ska kanske tillägga att han mår inte bra just nu, han har offrat mycket för mig och tycker inte han får något tillbaka. Detta att han vill vara med någon annan har blivit mer påtagligt för honom pga att han inte mår bra. 
  • Anonym (Svartsjuk)
    Anonym (M) skrev 2018-04-16 12:30:15 följande:
    Det är inte fel och äckligt i sig att vilja vara med andra. Men det som är fel och äckligt är om man inte respekterar sin partner. Med vad du har berättat här så tycker jag han är något okänslig inför hur du känner. Han borde istället ha lyft frågan och pratat igenom era känslor, hur det skulle fungera, vad ni kanske oroar er för osv. Och vilket utbyte ni skulle få av det. Istället har han alltså lyft en specifik person han vill ha sex med och det är, i mitt tycke, helt fel väg att gå. För det handlar ju inte om denna specifika personen, det handlar om att möjligtvis ändra på er relation och hur ni förhåller er till varandra. 

    Och ärligt talat får dig mig att tänka att han mest är kåt och vill ligga med henne än att han är så intresserad av att diskutera och undersöka möjligheten till en polyrelation där ni båda kan må bra och trivas. 
    Ok svårt att få med allt i inlägget utan att skriva en roman men han har ändå pratat mycket med mig och sagt tidigare att han vill vara med andra men vet att jag inte vill det. 
    Men det som kanske är problemet är att jag alltid varit svartsjuk och han har begränsat sig för att han inte vill såra mig och för att "slippa tjafset". Så han går inte på stan eller gör något själv för jag kan bli svartsjuk. Jag vet att det jag gjort tidigare är fel när jag varit svartsjuk, ifråga satt han (har aldrig sagt att han inte får gå på stan eller liknande).

    Han blir ledsen och besviken på att jag inte litar på honom.
  • Anonym (Svartsjuk)
    Anonym (Filippa) skrev 2018-04-16 13:25:35 följande:
    Inte den bästa utgångspunkten som du beskriver det nu. För att kunna ha en flersam relation behöver man känna sig enormt trygg med varandra. Nu är du svartsjuk och vet att han är sugen på sex med andra.

    Gör inget förhastat nu. Det kan bli dödsstöten för er relation om ni inte är helt överens. Risken finns att han lämnar dig om du säger nej, är det så? Och om du säger ja är det en stor risk att du kommer må dåligt.

    Prata ännu mer med honom och var ärlig med dina känslor och farhågor.
    Nej han säger att han inte kommer lämna mig men han mår dåligt av allt tjafs som varit pga min svartsjuka som jag egentligen haft hela livet. Det har liksom blivit värre nu när han pratar med en tjej som oxå vill ha honom och han tycker inte jag skall vara svartsjuk.
  • Anonym (Svartsjuk)
    Linux1003 skrev 2018-04-16 13:29:30 följande:

    Det hela låter väldigt egendomligt i mina öron och jag får inte ihop logiken. Det är en självklarhet att man ställer upp på varandra i ett förhållande men att man på något sätt skulle bli återbetalningsskyldig och kompenserar genom sex med andra är för mig i alla fall ett helt nytt fenomen.

    Det må vara hänt att ni har vissa bekymmer med svartsjuka och andra psykiska problem men det är helt irrelevant. Det är helt ok att ha sex utanför äktenskapet MEN det förutsätter att det är på lika villkor och således helt överens och trygg med upplägget sinsemellan. Jag kan bara läsa det du skriver men jag tycker du ska ta dig en funderare över om han är rätt långsiktig partner för dig.


    Jo jag förstår hur du tänker men svårt att få med allt som varit utan att skriva en hel roman. Önskade han kunde vara med här och skriva sin version. Han kan ändå leva utan att ha sex med andra för min skull, men som det är nu, med allt tjafs och svartsjuka så är han trött, less och mår dåligt. Jag försöker skärpa mig och inte säga något men svårt när panikångesten griper tag och kramar ihjäl hjärtat på mig när han pratar om att han vill ha sex med andra (speciellt när hon pratar om henne). Vet inte hur jag skall tackla det. Skall gå och prata med någon men har jag anledning att vara svartsjuk? Han säger att jag inte har det, för han älskar mig och kommer inte vara med någon om inte jag vill det.
  • Anonym (Svartsjuk)
    Less is more skrev 2018-04-16 13:55:52 följande:

    Jag tänker att man inte kan bestämma över någon annan människa. Även om man är gift. Vill han göra detta så blir det så ändå. Tror nämligen inte han klarar lägga band på sig - och nu vet du vad han tänker på....

    Men om han inte mår bra kanske han borde träffa en psykolog för samtalsterapi. Vad står hans behov för och måste han ge utlopp för det på detta sätt ?

    Är han snarare rejält attraherad av någon annan kanske det lutar åt skilsmässa för din del. Då kanske ni behöver någon slags betänketid på några månader ?


    Alltså han har inga känslor för henne, utan vill ha sex med andra bara för sexets skull. Bla annat antagligen för han har bara haft en kvinna innan mig och känner sig värdelös för detta och vill känna hur andra känns. 
    Han är dessutom inte intresserad av annat förhållande och han vill inte förlora mig.
  • Anonym (Svartsjuk)

    Tack alla som skriver och vill hjälpa mig. 

    Men hur får jag honom att förstå att jag blir svartsjuk och inte vill att han ska vara med andra när han inte förstår varför det skulle vara så farligt?

    Hur kan jag förklara det för honom?
    Det funkar inte med att säga hur skulle du känna om jag var med någon annan för det skulle han gilla väldigt mycket.

  • Anonym (Svartsjuk)

    Förbannat!!
    Jag skulle kanske inte startat denna tråd. Jag vill INTE att han ska vara med någon annan och om de skulle ha gjort det, varför blir han så ledsen och stött av att jag inte litar på honom? 

    Han säger han inte varit med henne och inte kommer vara det om jag inte vill det.

  • Anonym (Svartsjuk)

    Mår ännu sämre nu men skulle må ännu sämre om vi inte var tillsammans så det är inte ett allternativ. =(

  • Anonym (Svartsjuk)

    Den här tråden förstörde mitt liv. Nu är det ytterligare en fredag som jag sitter själv.


    Dottern hatar mig för att jag förstörde hennes liv,  hon vill inte umgås själv med mig. Enda sätter är att mitt ex är med då kan hon umgås, och nej det är inte han som förstört hennes syn, han gör allt för att hon ska umgås med mig, men det känns i hjärtat att jag har förlorat min dotters kärlek.


    Vilket jag har förståelse för. Och det jäkligaste är att nu i efterhand så vet jag att han inte var otrogen som det skrevs om i tråden. Hon ?kompisen? ville ha mitt ex som sin och gjorde som hon gjorde, och det var fel av mitt ex att säga som han sa men det var mer fel av mig att kasta bort allt på mina mörka tankar.


    Han försökte med att vi skulle gå på familjerådgivning men i mina ögon just då hade han varit otrogen och det fanns inget annat än hat från min sida, och jag var hemsk sa till alla vilket svin till man han var, allt skulle säljas allt skulle delas rakt av, speciellt om han ville ha något.


    Och jag ser på han nu när han är med vid mina träffar med dottern hur snygg han är, han har tränat bort dom få extra kilona han hade lite mer grått vid tinningarna, så lycklig är den kvinna som vinner hans hjärta igen.


    Men det är så lätt att bara lyssna på det i tråden som passar ens sinnesstämning just då och bortse från allt annat.


    Och jo visst har jag försökt träffa andra men vill dom inte ha stryp o kiss sex så ligger dom på soffan och ska bli uppassade helt värdelösa.


    Så det blir jag och en eller två flaskor vin ikväll.


    Vet inte varför jag skriver nu efter ca fyra år kanske för att göra någon sorts avslut. Varna andra att kanske inte låta känslorna ta över av svaren man får här.

Svar på tråden Svartsjuk, min man vill ha sex med andra,