• Vik945

    Till köttätare...

    Aniiee skrev 2018-05-06 20:36:32 följande:
    Jag sa inte att det inte var relevant, jag sa att det inte var originellt. Vitt skilda saker.
    Jag skulle tro att det är ganska originellt? Jag vet ingen annan som likställer djur med växter så det är sällan relevant som en direkt fråga. 
  • Vik945
    Aniiee skrev 2018-05-06 20:57:28 följande:
    Nej,det är inte särskilt originellt från en vegan eller vegetarian att fråga varför köttätare inte äter sina husdjur. Inte det minsta faktiskt. Jag svarar på den frågan med jämna mellanrum, sisådär varannan vecka eller så.
    Okej.
    Då är det förmodligen för att uppmärksamma en potentiell dubbelmoral.
    Men du har redan förklarat din position till viss del och är extremt underrepresenterad i ditt synsätt. Därför var det en direkt fråga.

    En intressant fråga jag har är om du möjligtvis är sociopat eller har annan form av aspd?
    Det här är en ärlig ovisshet hos mig, det skulle dock förklara din position.
  • Vik945
    Aniiee skrev 2018-05-06 21:34:54 följande:
    Ja, det är inte heller så originellt att försöka få andras ståndpunkter (även uppenbart överdrivna sådana) till att vara diverse diagnoser.

    Ja, jag har asperger. Nej, det påverkar inte min ståndpunkt i detta. Möjligvis påverkar det min humor..... den kan vara lite skruvad.
    Jag var uppriktigt intresserad dock. Jag utgår bara ifrån vad du själv har skrivit i tråden. Jag kan inte bedöma om du har aspd eller ej, därför frågan. Med hjälp av frågan kan jag också få en uppfattning om din ståndpunkt är överdriven eller ej (möjligen i syfte att ha logisk konsistens).
  • Vik945
    Aniiee skrev 2018-05-06 23:54:09 följande:
    Å andra sidan har du redan mer än en gång tillskrivit mig både åsikter och uttalanden som jag inte har gett uttryck för, så du verkar ju utgå från mer än jag skriver.
    Nu skrev du ju att du överdrivit din ståndpunkt, stämmer det? Betyder inte det att mitt antagande delvis var korrekt eller missuppfattar jag?
    Jag kan ha gjort ett misstag om du syftar på ditt växtargument? Jag kan ha varit förhastad.
    Du nämnde inte känslor hos växter men du nämnde inte heller varför hjärna/nervsystem och känslor inte gör någon skillnad.
    Ditt påstående lämnade rum för missförstånd men jag kunde ha frågat dig om känslor dvs att varelsen kan uppleva välmående inte är en basis för moralisk status enligt dig. Vad ger någon moralisk status? Och vad grundar du din moral på om inte välbefinnande? 
    Sociala normer?

    Vad är det för mening med att diskutera/kommentera i trådar om du medvetet överdriver din ståndpunkt förresten?
  • Vik945
    Aniiee skrev 2018-05-06 23:54:09 följande:
    Å andra sidan har du redan mer än en gång tillskrivit mig både åsikter och uttalanden som jag inte har gett uttryck för, så du verkar ju utgå från mer än jag skriver.
    Aniiee skrev 2018-04-21 21:23:09 följande:

    Dessutom vet jag att väldigt många veganer är drabbade av gullighetssjukan, så jag ger heller inte så mycket för deras argumentation av den aledningen.


    Jag kallade detta för halmdocka och det är inte nödvändigtvis korrekt. 
    Det är dock ett felslut. Ditt påstående betyder inte att personens argument är ogiltiga däremot kan jag hålla med om att dess argumentation förmodligen ofta är känslomässig och saknar tyngd.

    Det är av ungefär samma anledning som jag har haft så mycket tålamod med klyvart eller vad han heter, försökt ge honom en chans att faktiskt konstruera ett argument.
  • Vik945
    RoggaB skrev 2018-05-22 12:07:15 följande:
    Jag äter inter normalt mina krukväxter och inte mina hus djur.
    Så jag är undantaget som likställer mina husdjur med mina krukväxter I alla fall avsikten att ha dem som föda.
    RoggaB, "Jag äter inte normalt min dator. Så jag är undantaget som likställer mina husdjur med min dator I alla fall avsikten att ha dem som föda"
    Briljant kommentar, antecknar jag nu... ?
  • Vik945
    nihka skrev 2018-05-23 12:05:08 följande:
    Jag har som sagt många gånger tidigare sagt att jag inte har något att säga dig vilket jag artigt kommer att upprepa tillls det mot förmodan går in.

    Ja, jag undrar varför? Du vill inte diskutera men samtidigt kommenterar du i tråden utan att faktiskt ha något att säga. Du är passivt aggressiv helt enkelt.

    Jag antar att du fortfarande är ledsen över att få dina argument motbevisade tidigare i tråden, men detta var ju flera månader sen? Jag förstår att din stolthet kan ha blivit sårad när din oärlighet, dina felslut och felaktig information blivit uppmärksammade men i längden är det något positivt för dig. 
    Du kan inte förvänta dig att folk ska hålla med dig när du slänger ur dig saker som inte är logiska, och du har ingen särskild förmån som att slippa kritik bara för att du är kvinna och själv föder upp djur för egen vinning.
    Det är hälsosammare om du lär dig hantera detta på ett konstruktivt sätt.

  • Vik945
    uffe 2 skrev 2018-05-23 12:12:12 följande:
    Vissa människor är inte gjorda för att äta kött och vissa är det. T.ex. De animaliska fetter i grisen är lika viktig för mannens testosteronproduktion som protein är. Min sambo äter inte kött på grund av hälsoskäl och jag äter kött på grund av hälsoskäl. Vart får du de ifrån att människan inte är gjord för att inte äta kött? Hur vet du vad djuren känner? Du applicerar ditt eget synsätt och upplevelser på djuret inte djurens.
    Det verkar inte vara sant överhuvudtaget.
    Veganer verkar ha högre nivåer av totalt testosteron men ungefär samma nivåer av fritt testosteron och det beror på att de även har högre nivåer av SHBG, ett hormon som binder till testosteron.
    Man har inte sett någon betydelsefull skillnad i fritt testosteron hos veganer/vegetarianer och köttätare. 

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2374537/pdf/83-6691152a.pdf

    nutritionfacts.org/2013/02/12/less-cancer-in-vegan-men-despite-more-testosterone/

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19087438

    academic.oup.com/ajcn/article/70/3/525s/4714981
    uffe 2 skrev 2018-05-23 12:17:00 följande:
    För vissa människor kan de nog vara de rent genetiskt. För andra så ger de dåliga hälsoeffekter att inte äta kött på grund av dess suveräna aminosyre-uppbyggnad
    Hur menar du att amino-syre profilen i kött skulle föbättra hälsan, förklara?

  • Vik945
    uffe 2 skrev 2018-05-23 13:59:57 följande:
    Forskningen är för mig egentligen ointressant utan jag lyssnar in min egen kropp istället. Forskning finansieras av saker och ting och svårt att få oberoende. Men jag förstår tänket att man vill generalisera och dra alla kroppar över samma sätt att tänka.

    Nu är ju min känsla av min egen kropp inget som är ett generellt råd utan alla kroppar fungerar olika.

    Mitt behov av nötkött och fläskkött ökar allra helst när jag tränar men även i vanliga fall. Kyckling kan jag äta em del dagar men de blir för klent för kroppen under längre perioder. Vegansk föda fungerar väldigt dåligt på mitt tarmsystem och allra helst kalla grönsaker är egentligen rent utav dåligt för mig.
    Okej Uffe.

    Du har alltså själv kommit fram till slutsatsen att grisfett är nödvändigt för testosteron produktionen och är till och med villig att förmedla detta? Men samtidigt kritiserar du vetenskapliga studier som faktiskt försöker ta reda på sanning genom att studera vad som händer i kroppen på cellnivå? 

    Nja våra kroppar fungerar väl egentligen väldigt lika, visst finns det genetiska skillnader, sjukdomar osv men i stort sett är vi mycket lika.

    Vilka menar du skulle ha särskilt intresse av studierna i detta fall? Cancer och diabetes forsknings organisationer...?

    Folk som röker kan känna sig pigga och friska, det betyder inte att rökning är ofarligt. 
    Folk kan känna sig friska och helt plötsligt få en hjärtinfarkt, att du känner dig frisk betyder inte nödvändigtvis att du är det men däremot håller jag med om att man ska lyssna på sin kropp också.

    Tror du verkligen att dina kreatinnivåer ökar så fort genom att äta gris- och nötkött efter att ha ätit kyckling i några dagar...? 

    Vad för skillnad tror du aminosyrorna har om de kommer från biff jämfört med växter? Det spelar ingen roll varifrån de kommer, de är inte magiska för att de kommer från kött oavsett om du tror det. Det är inga problem alls att få i sig nog mycket protein med de essentiella aminosyrorna från en kombination av proteinrika livsmedel från växtriket. Möjligtvis är det svårare för någon som siktar på mycket högt protein intag, men samtidigt verkar det inte ge någon effekt när du går över 1.8-2g/kilo kroppvikt.

    Hur har du kommit fram till att din sambo har svårt att ta upp protein?
    Var går gränsen där man tror sig veta bäst och avskrider verkligheten?
  • Vik945
    uffe 2 skrev 2018-05-23 15:39:00 följande:
    Hehe jag ser att du tänker mental och inte känner in din kropp. Ett tydligt västerländskt sätt att se på saker. Vetenskapen är inte den enda sanningen och alla har sin egen sanning. Sen har jag på senare år inom kinesisk medicin fått ändra uppfattning om att alla kroppar är lika för de kan bli så fel när man tänker så. Jag har även sen en föreläsning från karolinska att upp till 3gram protein kan behövas för vissa men de är skötsamma egentligen :)

    Vad gäller kreatin så kan jag inget annat än känna in min kropp och upplever där lite samma skillnad som med kreatintillskott.

    Jag har aldrig förr trött att de är skillnad på aminosyror oavsett vart de kommer ifrån men har märkt av egen erfarenhet och testande hos mängder av kunder att vissa upplever skillnad och vissa inte.

    Sen har jag aldrig sagt att något är magiskt, bara att jag propagerar mera för att folk ska känna efter mer än gå på all vetenskap som kan bli så fel.
    En föreläsning från Karolinska att 3g protein/kilo kroppsvikt behövs för vissa? Det har jag extremt svårt att tro, haha.
    Länka källa till att de skulle ha gjort ett sådant påstående.

    Hur mycket rött kött äter du för att komma upp i samma mängd kreatin som med tillskott? Dina nivåer skjuter inte i höjden direkt du äter kreatin heller, så att du skulle känna skillnad av kreatininnehållet på en daglig basis är inte rimligt alls.

    Om grannen säger att han inte känner att jorden snurrar så betyder det att att han har rätt i att jorden är platt och står still?
    Om grannen säger att han känner sig hälsosam när han lever på "solskådning" så det betyder att han har rätt?
    Om grannen säger att han genetiskt behöver just aminosyror från myror för att känna sig bra så betyder det att han behöver det?

    Jag frågar igen, var går gränsen där man tror sig veta bäst och avfärdar verkligheten?
    klyban skrev 2018-05-23 16:11:43 följande:

    Problemet med matforskning är ju att man kan påstå precis vad man vill.
    Och detta utnyttjar den evangeliserande vegetarianen till sitt eget syfte, och sen blockerar allt annat som fel.


    Men du har rätt i att kroppen berättar lite lätt vad den önskar.


    Du kan inte bara säga att man kan påstå vad som helst med matforskning därför är all forskning meningslös. Håll dig i "Jätte orolig-tråden"... Skrattande
Svar på tråden Till köttätare...