Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    FräsJan skrev 2018-05-16 22:17:46 följande:

    Jag tror du överanalyserar. SD är ett enfrågeparti. De verkar ha med sig ungefär halva svenska folket i denna fråga. En del vill inte ha med SD att göra, av skäl som du tar upp. En del tycker andra frågor är viktigare. Total landar därmed SD på c:a 20% i valet.
    Nja. De har en väldigt stor fråga, men de är samtidigt positiva till sambeskattning och negativ till abort och till rättigheter för homosexuella.
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-16 23:04:47 följande:
    hahahah

    Förnekelse är det sista som överger människan, inte hopp.

    SD förnekar sin tanketradition då de hatar de som tänker på samma sätt.

    Jag undrar hur de skulle ställa sig till att alla SDare skulle återvandra till Skånes landsbygd Drömmer

    Det är ju där de har fått sin essens från   

    J*vla dumheter de tänker ut. Hur kan de ens låta dessa saker stå i deras principprogram utan att förstå att det är övertydligt att de är ute i grumligt vatten 

    Inte många i deras partiledning som haft ett hederligt arbete och erfarenheter därifrån - och många av deras representanter i politiken är inte heller så hederliga om man ser till brottsstatistiken.

    SD, där har vi en elit som försöker utnyttja folket KräksKräksKräks
    Vad har SD med Skåne att göra? Partiet bildades 1988 i Stockholm och den nuvarande partiledaren kommer från Blekinge. Som skåning blir jag sjukt irriterad av att SD hela tiden ska ges icke-existerande skånekopplingar.
  • K Kalle
    FräsJan skrev 2018-05-16 23:14:53 följande:
    Mycket tomma ord. Råkar bara vara så att SD står på folkets sida i en viktig fråga. Hade de varit perfekta i övrigt kanske de t.o.m hade kunnat bli ett hot.

    Nu får dock SD stark draghjälp av godhetsmaffian.
    SD står på folkets sida på så sätt att de definierat en del problem - eller rättarfe varit de enda under lång tid som inte låtsas som att invandringen är helt oproblematisk. Enstaka invandrare (typ som när Finland tar emot 50 invandrare på ett helt år) är ingte något problem, men den mängd vi tagit emot innebär problem. Därmed inte sagt att problemen behöver vara oöverstigliga. SD:s bevekelsegrund och lösning matchar inte alltid folkets dock.
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-16 23:35:29 följande:
    Så kan det mycket väl vara  . men ändå är det bara 20% som ställer upp på SDs bakomliggande värderingar - det är talande för var folket står i fråga om värderingar.
    Inte alla de 20% ställer upp på SD:s värderingar. Inte alls. De flesta röstar eller funderar på att rösta på dem i nån sorts desperation. De har personligen sett vilka kulturkrockar och problem en stor invandring kan få samtidigt som de andra partierna hela tiden påstått att deras verklighet inte är sann.
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-05-17 11:08:50 följande:
    Nazisten Gustaf Ekström blev 21 februari 1988 en av grundarna till Sverigedemokraterna. Ekström valdes till kassör. Det skedde På Sankt Gertruds konferensanläggning i Malmö. 
    Och varifrån kom alla de andra som var med och grundade SD i STOCKHOLM 1988?
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-17 19:11:31 följande:
    Det är möjligt att partiet i sig skapades i Stockholm, men första lokalavdelningen skapades i Malmö

    www.expressen.se/kvallsposten/har-bildar-nazisterna-partiet-sd--i-malmo/

    "Sett ur ett historiskt perspektiv är Malmö, och Skåne, viktigt inte bara för SD utan också för partiets tidiga nazistiska inspirationskällor."

    www.etc.se/inrikes/nazisterna-som-skapade-sverigedemokraterna

    "På ett möte i Malmö 1988 lade en skinnskalle, en ökänd nazist och en SS-veteran grunden för Sverigedemokraterna. Några år senare brände SD-medlemmen Jan Bengtsson judiska böcker på bål iklädd nazistuniform, 2013 valdes han in i SD:s styrelse i Höör. Journalisten Bosse Schöns granskning visar partiets bruna rötter och hur det nazistiska tankegodset lever kvar än idag."

    www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/zpmVK/nazisten-som-grundade-sd

    "Sverigedemokraterna grundades 1988 av en äkta nazist. Inte någon som hamnat på vit makt-konsert, burit armbindel på fyllan eller sjungit någon tvivelaktig sång, utan en före detta SS-man som hela sitt liv, också efter kriget, engagerat sig i nationalsocialistiska politiska rörelser av olika slag i Sverige och i Europa"

    Samma Ekström som nihka skriver om i sitt inlägg

    "Om denne Gustaf Ekström, född i Färila i Hälsingland 1907, frivillig i Waffen-SS 1941?43 och en av 23 medlemmar på SD:s första årsmöte 1988, därefter utsedd till revisor och 1989 partistyrelsemedlem"

    lite om de första protokollen från stockholm

    tobiashubinette.wordpress.com/2018/02/06/sverigedemokraterna-extremhogern-ultima-thule-musik/

    "Dock är det (som med så mycket annat när det gäller SD) oklart när partiet egentligen grundades då det dels finns två grundandeprotokoll varav det första är daterat den 6 februari 1988 hemma ********** på Hagalundsgatan **** i Solna och det andra den 8 februari 1988 på Magnus Ladulåsgatan **** på Södermalm i en källarlokal som kärleksfullt kallades ?Bunkern? (till A.H.:s ?ära? som ju tillbringade sina sista sönderstressade dagar i Bunkern i Berlin) under Hotell Alexandra där SD:s partikansli var beläget under många år (och ända fram tills 2011) och då det dels redan existerade en förening vid namn Gjallarhornet sedan 1986 som i praktiken omvandlades till SD då i stort sett samma styrelse, medlemmar och även postbox togs över av det nygrundade partiet. Dessutom finns det mystiskt nog ännu ett protokoll där namnet SD förekommer som är daterat den 30 oktober 1987."

    "partinamnet ?Sverigedemokraterna? myntades av Malmös mest (ö)kända (nazi)skinhead Ulf Ranshede som också deltog på SD Malmös grundandemöte tillsammans med bl a SS-veteranen Gustaf Ekström som en gång i tiden hade börjat sin högerextrema karriär i Sveriges fascistiska kamporganisation på 1920-talet medan den blivande Ace of Base-världsstjärnan Ulf Ekberg som på den tiden också var (nazi)skinhead deltog på SD Göteborgs grundandemöte tillsammans med sin vän Anders Klarström som var partiledare mellan 1989-95."
    Som skåning och icke-SD:are vill jag inte förknippas med dem. Väldigt många är så korkade att de inte kan höra att Åkesson inte är skåning utan från Blekinge. Finns och har funnits gott om skinnskallar i Stockholm med omnejd också. Finns ingen anledning att påstå att alla stockholmare är SD:are eller nazister för det!!!
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-05-17 20:25:35 följande:
    En hel del kom nu som då från Skåne.
    Men definitivt inte alla - till skillnad från Skånepartiet.
  • K Kalle
    K Markatta skrev 2018-05-18 09:00:25 följande:

    Expressen har gjort en ambitiös granskning av de uppskattningsvis 9000 afghaner med avvisningsbeslut som Löfven, Lövin & Lööf nu tycker ska gå ett par år i svensk skola först innan de utvisas:

    www.expressen.se/nyheter/qs/de-9-000-afghanerna--vilka-ar-de-egentligen/

    Där framgår bl.a.:

    * 99,4% är män

    * 100% saknar ID-handlingar

    * 78% har fått sin ålder uppskriven och bedömts vara vuxna eftersom de inte kunnat styrka att de är minderåriga

    * Besluten (åldersuppskrivning och avslag) hade troligtvis blivit desamma även med mer normala handläggningstider förutsatt att ingen ny information presenterats av de sökande. Det menar experter från såväl Migrationsverket som Migrationsöverdomstolen.


    Hur ekonomiskt är det att ge dessa tre års gymnasieutbildning för att sedan skicka tillbaka dem? Och hur troligt är det att det kommer att klara utbildningen som vi bekostar? det är inte gratis och det råder samtidigt lärarbrist. Skulle inte dessa lärare bättre behövts på andra ställen - för att undervisa barn som kommer att bo kvar i landet exempelvis?
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-18 19:01:45 följande:

    Det är gott att se att du inte köper Åkessönernas snömos om essenser och annat dravel.

    Skåne/Blekinge är relativt nya delar av Sverige och har en tradition av tillhörighet till Danmark. En artikel jag länkade till menade att det var den kulturella närheten till Danmark och tankegodset från de främlingsfientliga partierna där som gjorde att Skåne var den naturliga platsen för grundandet av SDs första lokalförening.

    Självklart är det inte så som SD vill påstå att det finns en essens i skåne/blekinge som gör att alla där är SD-färgade, även om Skåne är en av de regioner där SD har mest stöd från andra partier, tex M


    Sant. Skåne och Blekinge har erövrats från Danmark efter blodiga krig och befolkningen fick genomlida en lika blodig och smärtsam försvenskningsprocess. Undrar hur många svenskar som känner till den. Hur många vet att präster som predikade på svenska blev avrättade exempelvis?
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-05-19 10:42:53 följande:

    Nej, inte alla men det finns klara kopplingar - vilket du första påstod inte fanns:

    "Som skåning blir jag sjukt irriterad av att SD hela tiden ska ges icke-existerande skånekopplingar."


    ...och i Borås finns textilutbildningar och många stora klädföretag, så alla boråsare är säkert sömnerskor hela bunten.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?