• H@llon

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Jag hoppas det. Min läkare skulle ringt igår men gjorde inte det. Tack så mycket!

    Hur gjorde ni? Valde ni ett försök eller köpte trepack?


    jaktenpaflow skrev 2018-09-02 00:29:17 följande:

    Ja jag tyckte också det lät läskigt att ta bort båda men när jag väl ställde in mig på att vi ändå skulle göra IVF så ville jag verkligen optimera chanserna. Men läkarna på CVL är verkligen super och hoppas du får ett bra intryck av dem och att de hjälper dig att komma fram till ett tryggt och bra beslut för just er! Lycka till!


  • H@llon

    Tack för info! Typ samma som oss då jag har många äggblåsor (befinner mig mellan PCOS och normal) och min sambo har bra spermier samt att vi fått ett barn på naturlig väg. Han blev till på andra ägglossningen så vi hade verkligen inte förväntat oss det här.


    jaktenpaflow skrev 2018-09-04 18:51:45 följande:

    Vad konstigt! Hade ni fått en tid på Carl Von Linne? Jag hade så svårt att välja mellan trepack och ett försök men tillslut valde vi ett försök. Sen skulle FET kosta 15.000kr per gång. Jag baserade beslutet på att jag har väldigt många äggblåsor, nästan lite PCO så enligt läkaren brukade dem patienterna nästan alltid få ut fler ägg, men även riskera att bli överstimulerad. Vi har inga andra fel och vi har fått ett barn på naturlig väg. Så vi hade väldigt bra odds. Så jag tänkte att vi kan göra två hela behandlingar för paketpriset och chansen att vi skulle lyckas på någon av dem var ändå rätt god. Hade inte tänkt lika om vi inte hade ett barn sen tidigare, dålig äggreserv, problem med ägglossning, spermier mm. Nu hade vi den otroliga turen att lyckas på första och har två fina blastocyster i frysen. Men är ju bara i v 8 så mkt kan ju hända<3


  • H@llon

    Galet!

    Min läkare är helt säker på att jag fick det av kejsarsnittet, min son är född med urakut snitt.

    Vi har inte fått tid till Carl von Linne än.


    jaktenpaflow skrev 2018-09-04 19:41:38 följande:

    Nej inte vi heller! Så himla sjukt! Har de sagt till dig varför du fått en sån infektion? Hur Känner du inför en eventuell operation?


  • H@llon

    Vet ni var din infektion beror på?


    jaktenpaflow skrev 2018-09-04 19:41:38 följande:

    Nej inte vi heller! Så himla sjukt! Har de sagt till dig varför du fått en sån infektion? Hur Känner du inför en eventuell operation?


  • H@llon

    Nej det gör väl ingen skillnad, man har det ju ändå. Jag har anmält det men tvivlar på att jag får nån kompensation.


    jaktenpaflow skrev 2018-09-04 20:56:22 följande:

    Nej de ville typ inte en spekulera i det men förmodligen efter förlossningen eller en gammal klamydiainfektion vilket jag inte tror. Har haft den en gång men då gick jag antibiotika efter en vecka och sen var den borta..


  • H@llon

    Förstår precis, som att man inte är nog stressad innan. Hoppas det funkar för er på första försöket. Jag har också många äggblåsor så jag hoppas de plockas många ägg när det väl är dags.

    Haha, hemnet är härligt. Är ni på jakt efter nytt boende? Oftast är det just dagen jag får mens som är värst, jag blir riktigt sänkt och verkligen ledsen. Sedan går livet vidare och som du säger så är man snart inne på en ny omgång och man får lite nytt hopp. Skönt att någon förstår. Kram


    Kawi skrev 2018-09-05 09:41:21 följande:

    Ja vi var först säkra på att vi skulle köpa trepack, men har faktiskt tänkt om och kör på 1 försök - känns jobbigt bara att skriva det tycker jag :) Blir typ stressad redan.

    Min man är helt övertygad om att vi ska köpa ett nu, och jag la mig väl, typ. Misslyckas det så kan det inte "bakas om till ett trepack" utan då får man köpa ett "helt nytt" trepack i så fall.

    Om de inte lyckas få ut några ägg så återbetalas 75% av pengarna, men just den delen är jag inte så orolig för, då alla sagt att jag har så mycket äggblåsor (kanske inte behöver betyga något? ) . Ja jag vet inte, känner mig jättenervös och orolig över hela grejen.

    Så jobbigt med en deppdag - jag har dom också. Konstigt vore det annars! Var deppig ett tag, jag tror man behöver få ut det, och försök sedan fokusera på något annat. Något att lägga tankarna på. I mitt fall har jag hemnetsurfat och gått på massa visningar när jag har varit deppig, hehe. Sen är man plötsligt på en ny cykel och det känns lite bättre igen, något litet hopp som tänds igen. Kram till dig <3 

     

     


  • H@llon

    Jag har en sjuk-och olycksfallsförskring, får kolla upp det!


    jaktenpaflow skrev 2018-09-05 15:10:03 följande:

    Om det är så att du har en sjukdomsförsäkring ej sjuk eller olycksfall så kan du få kompensation därifrån om det är så att du behöver operera bort äggledarna. Så kolla det!


  • H@llon

    Läste visst lite snabbt, ingen ersättning för min del.


    jaktenpaflow skrev 2018-09-05 15:10:03 följande:

    Om det är så att du har en sjukdomsförsäkring ej sjuk eller olycksfall så kan du få kompensation därifrån om det är så att du behöver operera bort äggledarna. Så kolla det!


  • H@llon

    Min läkare ringde idag. Två läkare på Carl von Linne hade diskuterat och kommit fram till att låta mina äggledare vara kvar pga risker. Vet inte vad för risker, ska prata mer när jag ska träffa honom 25/9. Då ska vi tydligen starta IVF.


    jaktenpaflow skrev 2018-09-04 19:41:38 följande:

    Nej inte vi heller! Så himla sjukt! Har de sagt till dig varför du fått en sån infektion? Hur Känner du inför en eventuell operation?


  • H@llon

    Det är min läkare jag ska träffa, inte dem på CvL, men han kan berätta hur de tänker antar jag. Spännande att komma igång. :) Har en fundering: när gör man den långa behandlingen och när gör man den korta? Vilken gjorde du?


    jaktenpaflow skrev 2018-09-06 22:54:27 följande:

    Vad skönt!! Skönt att träffa dem direkt och prata i lugn och ro:) Spännande att komma igång med IVF så snabbt:)


  • H@llon

    Min läkare finns på en klinik i Södertälje (jag bor i Eskilstuna). Nej han sa att vi får prata mer när jag kommer dit, tror de va en bra stund efter hans arbetstid han ringde. Jag vet, har googlat en del och kommit fram till samma sak. Men de bedömmer väl alla individuellt. De mesta jag hittat när jag googlat (på engelska för de finns väldigt lite på svenska) är att man tar bort den skadade äggstocken, inte båda (om inte båda är skadade). Men åter igen, de göra ju en bedömning. Ska bli spännande att se vad de grundade mitt på.

    Det låter rimligt, är så jag tänkt ang korta och långa behandlingen. Hoppas på korta så jag hinner nästa mens.


    jaktenpaflow skrev 2018-09-07 17:36:14 följande:

    Jaha okej. Vart finns din läkare någonstans? Sa han vad det var för risker? Tycker det är så konstigt för att CVL sa till mig att man nästan alltid tog bort båda äggledarna, speciellt den som är skadad för att den kan påverka IVFn betydligt. Men vi kanske inte hade samma problem. Oj väldigt bra fråga tror man gör långa om man har problem med att få äggblåsor, oregelbunden eller ingen ägglossning. Vi gjorde korta och tog sprutor i ungefär 10 dagar sen äggplock och återföring 5 dagar senare:)


  • H@llon

    Jag förstår din frustration på att vänta. Tiden går sakta och flyger iväg på samma gång. Hoppas ni snart får ett mottagningsbesök så ni kan få lite svar och en plan.


    April2 skrev 2018-09-08 11:07:29 följande:

    Hej! Vi har försökt i ca 1 och ett halvt år. Påbörjat utredning i maj 2018. Inga barn sedan tidigare och har ännu inte fått träffa någon läkare eller barnmorska utan bara fyllt i formulär och lämnat prover. Min sambo fick besked om att han behöver lämna ett till spermieprov nu i slutet av september. Jag är glad att vi är igång men blir tokig på att vänta.. Känns som att jag väntat i flera år, först på att komma igång med att försöka få barn, sedan på att det ska lyckas och nu på att få besked.. Jag är 34 och min sambo några år äldre!


  • H@llon

    Hahahaha, känner så igen mig. ?Lätt illamående dagligen några dagar innan mens?, ?extra ont i brösten? o s v, man griper efter halmstrån. Men plötsligt kanske det händer. :)


    April2 skrev 2018-10-12 16:32:35 följande:

    I väntan på att vår utredning ska bli klar någon gång så fortsätter vi ju försöka själva, månad 18 nu.. Jag kan inte låta bli att hoppas och känna efter, värst är det mellan ägglossning och mens. Nu tycker jag att jag haft ömma bröst sedan ÄL +4 vilket är ovanligt tidigt för mig. Idag började jag även känna en diffus känsla i livmodertrakten.. Känns som att man blir lite manisk i allt googlande efter andras symtom och solskenshistorier. Skönt att få skriva av sig lite i alla fall! BIM - 6 idag så några "galna" dagar återstår! :)

    Trevlig helg till er alla!


  • H@llon

    Flikar in här. Jag går också på Carl von Linné, är mitt uppe i andra försöket, långa protokollet. De är jätterara på kliniken.

    Äggledarspolning var helt fruktansvärt så var inte ledsen om du missat det. ;)


    Barnlängtan31år skrev 2019-01-08 17:59:12 följande:

    Hej!

    Vad spännande! Då kan vi följas åt för vi har bestämt oss för att gå vidare med IVF privat på Carl von Linné. Har bokat en tid där och kommer förmodligen starta upp IVF, det längre programmet i februari. Väntar fortfarande på tid för äggledarspolning och hoppas på att få göra den denna cykel innan vårt besök på CvL. Om inte, så struntar jag i den undersökningen och kör direkt på IVF. Är såå trött på att vänta och vänta. Hoppas verkligen detta är vårat år!!

    Stort lycka till!!


  • H@llon

    Flikar in här. Jag går också på Carl von Linné, är mitt uppe i andra försöket, långa protokollet. De är jätterara på kliniken.

    Äggledarspolning var helt fruktansvärt så var inte ledsen om du missat det. ;)


    Barnlängtan31år skrev 2019-01-08 17:59:12 följande:

    Hej!

    Vad spännande! Då kan vi följas åt för vi har bestämt oss för att gå vidare med IVF privat på Carl von Linné. Har bokat en tid där och kommer förmodligen starta upp IVF, det längre programmet i februari. Väntar fortfarande på tid för äggledarspolning och hoppas på att få göra den denna cykel innan vårt besök på CvL. Om inte, så struntar jag i den undersökningen och kör direkt på IVF. Är såå trött på att vänta och vänta. Hoppas verkligen detta är vårat år!!

    Stort lycka till!!


  • H@llon

    Just nu mår jag ganska bra. Råkade på en brakförkylning två dagar efter att jag börjat med Synarela (den nedreglerande nässprayen) så mådde piss av olika saker i över en vecka.

    Jag skulle göra frysförsök redan cykeln efter det misslyckade färskförsöket. Vi hade precis börjat åka när de ringde o talade om att embryona inte klarat upptining. Blev så himla ledsen. Sen fick vi vänta en cykel pga julstängningen. Vet inte om man måste vänta en cykel eller om man kan börja på en gång med ny stimulering efter ett misslyckat färskförsök.

    Jag känner samma sak. Allt verkar så himla individuellt så man kan inte jämföra sig med andra heller. Håller tummarna för att 2019 är vårt år!


    Barnlängtan31år skrev 2019-01-09 14:01:14 följande:

    Okey! Vad bra att de är trevliga :)

    Hur mår du i processen?

    Hur lång tid väntade du innan ditt andra försök? Gjorde du ett insättningsförsök innan dess med ett fryst embryo?

    Håller alla tummar att det ska gå för er denna gång!

    Jag känner mig väldigt nervös för att det aldrig kommer gå. Men är ändå förväntansfull. Det har ju funkat för så många andra. Men samtidigt så funkar det ju för jättemånga andra att få barn på egen hand :)


  • H@llon

    Mina flytningar blir annorlunda runt ägglossning, väldigt tunn och rinnig. Hoppas på ÄL i dagarna för dig!


    Luno skrev 2019-02-27 17:34:04 följande:

    Men  GRATTIS BARNLÄNGTAN! Efter min PCOS-diagnos så fick vi remiss till IVF i Umeå, observera att det är för hela norra och delar av mellansverige och vi fick komma in efter två månader!! Så misströsta inte :D

     

    Vi började med letrozolen och på första kontrollen visade att inte ett dyft hänt och jag bara.. gick sönder kan man väl kalla det. Gav upp officiellt, tyckte inte det var kul eller spännande längre det här med barn.

    I samma veva får vi svar från IVF-kliniken. Kände mig mycket kluven och googlade på att inte vara glad för IVF och det gjorde mig mycket lugnare. Verkar vara en vanlig reaktion. Vi var på infomöte och kom fram till att ge letrozolen någon chans innan IVF, för vill ju helst undvika hela proceduren.

     

    Förra veckans kontroll på letro visade ett fint ägg på 18 mm!!!! "När som helst nu" sa dom. ÄL-testen har visat negativt sen dess. Vissa verkar få ovitrelle i samband med letrozol men min läkare brukar inte skriva ut det. Blev så irriterad när jag för första gången på 2 år får ett ägg så vill de inte att jag tar ovitrellen som mer eller mindre garanterat äggloss och började planera att höja dosen inför nästa kur istället.

    Är nu på dag 17 ( de sa att jag borde ha haft ÄL på dag 14) och fick just vad jag gissar på är en ÄL-flytning??? Var det sjukaste! Har någon av er sådana?

    Så förhoppningsvis kanske det kommer en ägglossning ändå. Hoppas så så så!


  • H@llon

    Absolut kan det diffa. Jag har fått positivt ägglossningstest som tidigast dag 13 och senast dag 18, vanligast för mig dock dag 14/15. Mensen brukar komma ca 14 dagar efter ÄL.


    Jitang skrev 2019-02-27 23:45:13 följande:

    Hur många dagar kan det diffa med ägglossning från en månad till en annan? Jag vet att någon månad har det varit en dag tidigare än min app sagt. Men nu är min mens 5 dagar sen, och negativt test. Tänkte om det kan bero på att ägglossningen var senare... Blir ju knäpp.


Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...