Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur ska regeringsbildningen gå till?

    FDFMGA skrev 2018-12-30 19:52:25 följande:
    Fast det är väl en sak för sig vad Familjelivs högeryttrar tjongar efter - men att en partiledare i en debattartikel påstår att en akademisk myndighetsvänster försöker få oss att säga helgskinka om julskinka det är ju så korkat att det närmast saknar motstycke.

    Kommer och tänka på den gamla låten "Vår julskinka har rymt, det tycker vi är grymt". I Ebbas version blir det väl "Helgskinka är vänsterns namn, det tycker vi i KD är en skam. Men med Åkessons stöd får julskinkan ny glöd"
    smile2.gif
    haha - nu såg jag att det var EBT som drivit tesen och inte skink-högern på FL

    *insane*
     
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-12-31 00:41:08 följande:

    Enligt SVT har det börjat förberedas för nyval så att allt skall vara klart när den fjärde omröstningen misslyckas. Så svaret på rubrikfrågan blir nog att regeringsbildningen inte gick till.


    Det verkar rimligt att förberedelser pågår. Det finns ju nu ett slutdatum på försöken att bilda regering.

    Det är säkert en stor apparat som ev ska dras igång. Dessutom är det snart eu-val också som ska förberedas.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-01-01 18:21:18 följande:
    Han säger ordagrant att han "söker ALLAS stöd".

    När det behövs är det inte värre än att SD:s röster väger lika tungt som alla andras.

    Varför denna parlamentariska fördel bara skall gälla för hans parti och inte för exempelvis Ulfs och Ebbas är lite oklart, men så är jag inte socialdemokrat heller.
    Ja, så du menar att detta är ett samarbete med SD?

    Att lägga fram ett förslag och söka hela riksdagens stöd för det - är det ett samarbete med SD?

    Har SL i detta fall förhandlat eller samtalat med SD, eller anpassat förslaget utifrån SDs politiska ståndpunkter för att få SDs stöd?

    Ditt påstående om samarbete liknar i allt det som 'man och nöjd' en gång i tiden hävdade med eftertryck. Att varje gång SD röstar lika som något annat parti så är det ett samarbete med S - detta är självklart inte fallet. Så länge man driver sin egen politik utan samtal, förhandlingar eller anpassningar för SD så är det inget samarbete som föreligger.

    UK har precis som du noterat önskat göra en liknande (eller i princip samma - hur du nu vill se på det) sak som du säger S tydligen får göra utan att klandras, att driva en alliansregering och söka stöd i riksdagen för sina frågor och se var det hamnar utan att söka samarbete med SD.

    AL och JB har motsatt sig detta då de inser (eller kanske bara anser) att SD kommer att fälla dessa förslag om frågorna inte anpassas till SDs retorik och politik. För att lyckas driva en alliansregerings frågor anser AL och JB att alliansregeringen måste samarbeta med S för att inte fällas av SD som vänder kappan MOT vinden varje gång de kan. För att lyckas driva sin politik behöver alliansen endera anpassa sig till SD eller hitta kompromisser med S enligt Al och JB. AL och JB har i detta fall valt att tro på de uttalanden MK och JÅ gjort tidigare om hur de ska fälla alla regeringar som inte driver deras invandringsfråga enligt SD. AL och JB vill inte sätta sig som gisslan med beroende av ett oresonligt SD. 

    AL och JB vill alltså göra samma sak som SL - istället för att ha med det rasistiska partiet SD som grundandes av nazister och fascister och vitmakt och andra rasister vill alla dessa tre parter förhandla över blockgränserna.

    Hur får du det till att något eller ett av de tre partierna samarbetar med SD - tvärt om, de ser till att på inga villkor samarbeta med SD vilket de ska ha all heder för. 
  • Padirac
    karl banan skrev 2019-01-01 22:28:07 följande:
    Har du någon förståelse för att det kan finnas en politik man vill driva? Eller menar du att allt bara handlar om att hindra det parti man hatar att få inflytande? Även om det sker på bekostnad av ens egen politik?


    Jodå, jag förstår att det finns 'en politik man vill driva'  - och det är just det AKB och sen UK och nu EBT ifrågasätts angående. Vill dessa partiledare driva sin politik med anpassningar för att blidka ett rasistiskt parti grundat av nazister. fascister och vitmakt-miljön?

    Om det är fallet att dessa partiledare har 'en politik man vill driva' med det rasistiska partiet SD som stöd är liknelsen med von Papen inte långsökt.

    Att hata ett parti som driver rasistiska frågor och att försöka hindra det från att få inflytande är hedrande för de som står upp för människors lika värde och frihetlig, liberal demokrati.
  • Padirac
    karl banan skrev 2019-01-01 23:42:51 följande:
    Det fattar du inte alls. Du har nördat ned dig i SD och skiter på dig till den grad att du kallar minsta skattesänkning för "rasistisk".

    Du verkar inte ens fatta vad du skriver. Har du verkligen inte fattat att Löfvén i 4 år drivit en politik anpassad till ett parti grundade av kommunister och KGB-miljö?

    von Papen-liknelsen passa ju bäst in på Löfvén som lät sig påverkas av vänsterextremister i 4 år. Kommunismen är så djupt inrotad att pk-media och diverse amöbor tycker regerings koppling till de gamla kommunisterna är självklar och inget uppseendeväckande alls. Men det är det. Det är ju här de stora riskerna föreligger.

    Det är inget fel med att hata extrema partier, men du är ju lika extrem själv, fast på andra kanten.
    Ja, jag har hört från ett av 'man och nöjds' alla alias att jag tydligen är extrem godhets-knarkare 



    Hur fick du till tanken att skattesänkningar är 'rasistiska' - var har du läst detta och hur har dina tankar gått för att göra den sammankopplingen? 

     
  • Padirac
    karl banan skrev 2019-01-01 23:42:51 följande:
    Det fattar du inte alls. Du har nördat ned dig i SD och skiter på dig till den grad att du kallar minsta skattesänkning för "rasistisk".

    Du verkar inte ens fatta vad du skriver. Har du verkligen inte fattat att Löfvén i 4 år drivit en politik anpassad till ett parti grundade av kommunister och KGB-miljö?

    von Papen-liknelsen passa ju bäst in på Löfvén som lät sig påverkas av vänsterextremister i 4 år. Kommunismen är så djupt inrotad att pk-media och diverse amöbor tycker regerings koppling till de gamla kommunisterna är självklar och inget uppseendeväckande alls. Men det är det. Det är ju här de stora riskerna föreligger.

    Det är inget fel med att hata extrema partier, men du är ju lika extrem själv, fast på andra kanten.
    Jag tycker verkligen att övriga partier inte ska ta i tång med ett parti vars chefsideolog anser att det vara OK bara man inte inte kontinuerligt lyfter fram rasistiska, nazistiska och antidemokratiska idéer, tankar och artiklar. Det är vad MK menar är nolltoleransKräks

  • Padirac
    karl banan skrev 2019-01-02 02:12:03 följande:

    Vänsterlogik. SD vill sänka skatten. Därmed kan man säga att Alliansen anpassar sig till SD när man förordar skattesänkningar.


    Hmm.. Det är ju den logik 'man och nöjd' driver. Att oberoende likaröstande är samarbete.

    Menar du att 'man och nöjd' kör med det du kallar Vänsterlogik?
  • Padirac
    karl banan skrev 2019-01-02 02:14:54 följande:

    Men du tycker det är helt okej att låta ett parti proppfullt med gamla kommunister styra och ställa över svensk politik. Det säger väl eg. allt om hur lite du är värd att ta på allvar.


    Var har jag skrivit det? Du hävdar ju att jag bara pratar om SD hela tiden....

    Försöker du vittvätta SD med kommunist-argumentet igen?
  • Padirac
    karl banan skrev 2019-01-02 22:03:28 följande:

    Föreslår att den gnälliga kärringen och den nöjde mannen gör upp detta sinsemellan finns ingen anledning att dra in mig i dina privata vendettor. Får man gissa att du kom till korta?


    Att den nöjde mannen kör med de 'vänsterargument' denne påstår att andra gör får inte mig att komma till korta

    Att oberoende av varandra rösta lika är inte samarbete trots att Flash och nöjde mannen påstår det. Inte heller detta får mig att komma till korta

    Min privata vendetta är mot SD och det är konstant ett problem för dig om jag förstår det rätt? Att von Papen-måla de som vill ta med SD i underlaget trots eller snarare på grund av att det finns en politik man vill driva till varje pris är som jag ser det klandervärt.

    Att vittvätta ett rasistiskt parti som grundats av nazister m.fl mha v är också klandervärt.
  • Padirac
    karl banan skrev 2019-01-02 23:31:23 följande:

    Byt skiva, du har hakat upp dig.

    Det är noterat att du vägrar ta avstånd från vänsterpartiete. Därmed är du inte trovärdig någonstans.

    Löfvén är von Papen för han har släppt in de gamla kommunisterna i regeringsunderlaget.


    Gott, Vi verkar vara överens om principen till slut

    Så, tycker du det är rätt att samarbeta med SD för att 'man vill driva en politik'?

    Enligt principen vi kommit fram till ovan är det att 'göra en von Papen'
Svar på tråden Hur ska regeringsbildningen gå till?