Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur ska regeringsbildningen gå till?

    Flash Gordon skrev 2018-12-26 18:43:24 följande:
    Du kanske skall lyssna på din egen partiordförande? Är bara frågan viktig nog så luktar det inte värre än att det går att stå ut med.

    twitter.com/BjorklundVictor/status/1077850267...
    Vilket parti är BjörklundVictor ordförande i då? Jag menar om jag nu ska betala medlemsavgiften
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2018-12-27 00:36:05 följande:

    Ja du, vem är farbrorn i videon som säger att han söker stöd hos ALLA för "denna viktiga fråga"?

    It´s ok when we do it!

    "Men ni får inte göra det för då förlorar vi makten!"

    .

    Men så är det. Nu gäller det för er att sprida bilden av att SD är Hitlers och Ulf deras egen "von Papen". Striden står om Centern (och L) som skall ställas inför valet att driva sin egen politik eller godhetsposera mot "ett rasistiskt parti" - mot löften om ryggdunkar från De Goda (TM).

    Kämpa!


    Aha, menar du att varje förslag som läggs fram i riksdagen är ett samarbete med SD? Det är en tolkning av verkligheten som sträcker sig ännu längre än 'man och nöjds' samarbetsteori.

    Du får nog förtydliga vad du egentligen menar om det går.

    Går du med på beskrivningen av SD som ett rasistiskt parti?

    Svara gärna ja eller nej.
  • Padirac
    This man is skrev 2018-12-27 11:44:49 följande:

    Frågan var nog om M-KD-budgeten ska betraktas som ett förslag som lades fram i riksdagen, eller som ett samarbete med SD. Vänstern verkar ha lite svårt hålla en konsekvent linje.


    Så vitt jag vet har det inte förhandlats eller samtalat med SD ang servettbudgeten. Om detta stämmer är det inget samarbete med SD.

    Enligt twitterfilmen som blixten länkar till ska det uppfattas som samarbete, om det nu ska bedömas lika för alla parter.

    Uk har hela tiden sagt att han vill se hur mycket stöd han har i kammaren för sin och alliansens politik. Om det sker utan samtal och samarbeten med SD är det i teen fråga om samarbete enligt mig.

    Det AKB, Hanif mfl M-företrädare gjort är att öppna för förhandlingar och samtal. Där står striden i detta nu.
  • Padirac
    This man is skrev 2018-12-27 15:42:44 följande:
    Så varför skriver 14 vänstermänniskor att det är en SD-budget när det inte är det?

    Att man pratat med varandra som vuxna människor är inte detsamma som samarbete. Samtal för man ju även med V.
    Du får väl fråga de som skriver detta.

    Samtal med nyssnazisterna SD bör hållas om ämnen utanför politik och samhälle.Solig
  • Padirac
    Konstatera skrev 2018-12-27 18:08:25 följande:
    Nej. Det är inte fakta att SD är ett rasistiskt parti. Sluta marginalisera fakta. Du gör alla som bryr sig om fakta en otjänst genom liknande uttalanden.

    Det är mindre än 4 veckor sedan du och jag pratade om detta

    SD är ett rasitiskt parti, de är etnopluralister och det är ett 'fint' ord för kulturrasism. Allt har de efter nazisten oh fascisten Per Engdahl. 

    Jag berättade ju för dig att MK och JÅ stoltserade med att partiets principprogram aldrig tidigare hade varit så autentiskt och likt BSS ursprungliga politiska mål.

    "Nej, Du förstår inte det.

    Men det är inte svårt att förstå vad SD vill - de skriver det i sitt principprogram och de talar om det öppet.

    SDs principprogram är direkt taket från BSS politiska mål. SD delade fram till 2003/04 ut ett material om SDs historia där det hela förklaras mycket tydligt.

    BSS plockade upp de rasistiska teorier och formuleringar som fascisten och nazisten Per Engdahl spred i Franska nya högern och i Brittiska nationella rörelsen. BSS hade förankringar i vitmakt och naziströrelsen. BSS hade till och med postadress c/o den tidigare SS-soldaten Gustaf Ekström som bekände sig till nazismen fram till sin död på 90-talet. GE var med i styrelsen för SD. Han var och är inte den enda aktiva nazisten i partiet.

    SD vill inte ha en liberal demokrati, SD säger sig vilja ha en parlamentarisk demokrati men de har ETT politiskt mål och det är att skilja på människor baserat på bakgrund och ursprung. Detta är rasism och det är ett parti som kommer ur nazistiska och vitmaktsmiljöer som har detta politiska mål.

    SDs vilja att samarbeta sträcker sig till allt utom det politiska mål de har. De har nämligen ingen annan fråga som spelar roll för dem.

    Varför menar företrädare att de utsätts för politisk censur då de polisanmäls för hets mot folkgrupp? 

    Varför vill SD ge bort all politik de säger sig stå för bara de får besluta om migration och kulturfrågor?

    Det finns skäl till att SD säger och gör det de gör. De säger det rakt ut men för gemene man kan det vara svårt att ta till sig att de menar vad de säger.  Varför tjatar BS och andra SDföreträdare om vilken nation personer hör till? Vad skriver SD i sitt principprogram om nationer?

    Inget är dolt eller osagt."
  • Padirac
    nihka skrev 2018-12-27 19:25:21 följande:
    Jepp. Rasistiskt. Dessutom förvirrat och fegt rasistiskt. Kommer med hitte-på-begrepp som "nedärvd essens".

    Motsatsen till detta hitte-på-begrepp skulle vara att vi är födda som ett tomt blad, tabula rasa. Och det vet ju alla att det ligger förprogrammerat i den mänskliga naturen att vi går på två ben och det ligger i sin tur till grund för exempelvis existensen av grupper med "våldtäktsgener."

    Logiskt, eller hur! smile2.gif

    Klart man inte kan ha med ett sådant parti varken i regeringen eller på annat håll där det krävs att man har en verklighetsförankrad syn.
    Så mycket ovetenskaplig smörja som de fått in i sitt principprogram är helt j*vla sjuktDöd

    nedärvd essens och att vara tillhörande en nation där nation inte betyder nationalstat utan just denna nedärvda essens som tydligen är geografiskt betingad enligt 'reserverna' som knåpat ihop detta alster...

    Nej, precis som du säger. Dessa tankegods vill inget annat parti ta med sig in i beslutsfattande församlingar.
  • Padirac
    Konstatera skrev 2018-12-29 17:18:21 följande:
    Inget av detta är bevis på att SD är rasistiskt idag. Det du talar om rasistiska rötter, vilket jag håller med om. Men som redan konstaterat dog vit makt rörelsen ut i SD under slutet av 90-talet. JÅ har inte skrutit med att partiers nuvarande principprogram är autentiskt med BSS politiska mål. Däremot kan det finnas vissa likheter med BSS vad avser särskilda punkter, men det innebär inte att SD är aktiva i vitmaktrörelsen. Du kan hitta beröringspunkter mellan S och NSDAP därtill om du vill det.

    Vilka nazister är aktiva i partiet? Ditt påstående om att SD inte vill ha en liberal demokrati är din subjektiva åsikt. Du får gärna spekulera, tycka och syssla med konspirationsteorier. För det är precis vad det är.  Men kalla det inte fakta.
    Man från enligt MK inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska och antiedemokratiska idéer, tankar och artiklar så borde det inte vara något problem - som svar på vad nolltoleransen egentligen betyder

    www.youtube.com/watch&v=0UirlD7JPis
  • Padirac
    Konstatera skrev 2018-12-29 17:27:37 följande:
    Det verkar som om att just meningen "nedärvd essens" är det enda riktiga argumentet mot SD. Det innebär att SD snart är i värmen.

    Om denna mening - enligt dig - är skillnaden på att ha en verklighetsförankrad syn eller inte så vill jag nog inte leva i din verklighet.

    Jag tycker tvärtom dig att SD snarare har en mer verklighetsförankrad syn på det som är viktigt en många andra partier just nu. Du kan exempelvis kika på regeringssituationen just nu.
    Det är bra att vi är överens om att SDs historia i grunden är rasistisk.

    Den stora stötestenen i SDs politiska ideplogi är just tanken om dessa nedärvda essenser.

    sv.wikipedia.org/wiki/Kulturell_rasism

    "Kulturell rasism eller kulturrasism är ett begrepp som används inom olika forskningsfält – såsom samhällsvetenskapliga discipliner, humaniorabeteendevetenskap med flera – för att beteckna fenomen som man ser som uttryck för en specifik typ av rasism och en vidareutveckling av den biologiska rasismen. "Kulturell rasism" används exempelvis av FN och diskrimineringsombudsmannen (DO) samt inom forskarvärlden för att beteckna vissa rasistiska ideologier, idéer, resonemang, argument och föreställningar.[1] Anförandena görs i ideologiska termer av "kulturkrock" och att kulturella skillnader legitimerar exkludering och diskriminering utefter rasföreställningar och rangordning av kultur som högre och lägre stående i relation till varandra."

    "Begreppet kulturrasism började användas i början av 1980-talet. I England och USA används även begreppen nyrasism (myntad av sociologen Martin Barker) och etnifiering för att beteckna samma fenomen. Under 1980- och 1990-talen har biologisk rasism som argument blivit allt mer ovanligt inom etno-nationalistiska rörelser i Europa, medan kulturrelaterade argument till viss del tagit den biologiska rasismens plats.[6]

    Kulturrasism innebär en essentiell syn på kulturer. Kulturrasisten söker tillskriva en kultur vissa vissa värden. Dessa ställs ibland även mot en annan kultur, som värderas relativt till den förra. De som anklagas för kulturrasism anklagas också ofta för att vara smygrasister. Enligt Marcello Vittorio Ferrada de Nolipsykiater och professor emeritus i folkhälsovetenskap, är kulturell rasism ett uttryck för "uppsåtligt politiskt bedrägeri eller av ett undermedvetet främlingsfientligt affektivt tillstånd" och att "kulturrasisten sällan vill, eller ytterst sällan kan, erkänna sin faktiska biologisk-etniska rasistiska inställning".[7]


    Kulturrasism som koncept är besläktat med xenofobi (främlingsfientlighet), islamofobiantisemitism och orientalism.[8] Den kulturella rasismen som specifikt riktar sig mot judar kallas antisemitism. Riktar den sig mot romer kallas den antiziganism, mot kristna kristofobi, och riktas den mot muslimer kallas den för islamofobi.[6]


    Ideologi[redigera | redigera wikitext]

    Kulturell rasism bygger på idén om nationen som en kulturell enhet och uttrycker rasistiska principer och tankar om essenser och rasmässiga "väsen", färdigheter och förmågor nedärvda genom kulturella praktiker och kulturell tillhörighet, varigenom skillnader mellan människor (kulturella och andra) förklaras.[9][10][11] Kulturrasismen syftar på kulturer istället för folkslag och skiljer sig därvidlag från den biologiska rasismen. Den kulturella rasismen omfattar en betraktelse av en etnisk grupps/rasgrupps kulturarv som överstående en eller flera andra kulturers.[12]"

    "Den nya högerns främsta ideologiska bidrag och innovation var hur den gamla biologiska rasismen skulle ersättas med begreppet etnopluralism, vilken utgör grunden för den av Martin Barker myntade ideologiska beskrivningen nyrasism[14] eller det Michel Wieviorka beskrivit som kulturrasism[15]. Den nya högern vänder sig emot tanken på mångkulturella samhällen och att invandrade ska bevara sina vanor och traditioner i det nya hemlandet. De vill avskaffa mångkulturalismen till förmån för en etnisk heterogen värld med homogena stater i syfte att bevara föreställda unika, nationella särarter av olika folk.[16][17][18] Ståndpunkten är att mångkulturalism är rasism och leder till folkmord (ethnocide) och genom att anta den argumentationen vill den nya högern framställa sig som antirasistisk genom tvetydiga formuleringar som rätten till annorlundahet, enligt statsvetaren Tamir Bar-On.[18]"

    i boken Extreme Right Parties in Scandinavia beskrivs SD som tydligt etnopluralistiskt , s 242 kan man läsa här 

    books.google.se/books&pg=PA242&lpg=PA242&dq=ethnopluralism+sd&source=bl&ots=T_SximSzhw&sig=QxAGWdjKGMh7f2wMZ4QV9OvyQ3E&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwjmrpLTxMXfAhWGBSwKHfk7DLgQ6AEwDnoECAcQAQ#v=onepage&q=ethno&f=false

    SDs tydliga etnopluralistiska vägval är oomdiskuterat -  SD uttrycker alltså etnopluralistiska värderingar - etnopluraism är ett 'fint ord' för rasism (tänk, de är lite PK alltså )

    sv.wikipedia.org/wiki/Etnopluralism

    "Etnopluralism är en ideologi som menar att ingen ras eller etnisk grupp är mer värdefull än någon annan, men att de måste leva åtskilda för att undvika påstått negativa konsekvenser av genetisk och kulturell sammanblandning. Begreppet används inom nationalistiska kretsar, och som företräds av den franska högerrörelsen Nouvelle Droite (Nya högern).[1][2][3] Etnopluralismen är den Nya högerns främsta ideologiska bidrag och innovation för hur den gamla biologiska rasismen skulle ersättas med begreppet etnopluralism. Begreppet utgör grunden för den av Martin Barker myntade ideologiska beskrivningen nyrasism[4] eller det Michel Wieviorka beskrivit som kulturrasism[5]. Det finns dock historiker som menar att etnopluralismen har äldre rötter och egentligen ska ses som del i en rasistisk tradition som fanns under 1800-talet, men delvis trängdes undan av det biologiska rasbegreppet.[6]"

    Alla dessa idéer kommer med arvet från den gamle nazisten och sedermera fascisten Per Engdahl som lade grunden för efterkrigstidens europeiska fascistiska och nazistiska rörelser och förnyade ideologier - bla BSS och som en direkt följd av det SD

    sv.wikipedia.org/wiki/Per_Engdahl

    "Per Claes Sven Edvard Engdahl, född 25 februari 1909 i Jönköping, död 4 maj 1994 i Malmö, är känd som grundare av Nysvenska rörelsen, vars ledare han förblev till sin död. Engdahl betecknade sig själv som korporativist och nationalist.


    Per Engdahl, som tidigt var nationalistisk och anti-demokratisk, var en av Sveriges fascistiska pionjärer; redan efter studentexamen i slutet av 1920-talet gick han med i Sveriges Fascistiska Kamporganisation. Efter politiska meningsskiljakigheter i organisationen formerade han 1930 en egen rörelse, Riksförbundet Det nya Sverige, som han ledde fram till dess att detta år 1937 slogs samman med Sveriges Nationella Förbund. Samma år blev han medlem i Riksförbundet Sverige-Tyskland1941 bröt han med SNF och startade Svensk Opposition, senare kallad Nysvenska Rörelsen. Långt senare, mellan 1980 och 1982, återvände Engdahl till SNF och satt som ordförande i två år, innan förbundet åter splittrades.


    Engdahl hyllade före och under andra världskriget Adolf Hitler och prisade Nazityskland som ett föredöme, även om Mussolinis Italienvar det land som inspirerade mest. Han förnekade bestämt att han skulle ha varit nazist, eller att hans ideologi var liknande, trots uttalanden som "Vi kunna idag [23 april 1944] endast hylla Adolf Hitler som den av Gud sände till Europas räddning." (fler citat nedan "Wikiquote"). I juli 1941 publicerade han ett öppet brev till statsministern där han propagerade för att Sverige skulle bli en vasallstat till Tyskland:"


    "


    Efter andra världskriget sade sig Per Engdahl ha ändrat sina åsikter om Nazityskland och Hitler och att han skulle ha övergett även antisemitismen men fortsatte att verka för fascismen genom att organisera den paneuroperiska Malmörörelsen (European Social Movement, ESB) på 1950-talet.[4] Malmörörelsen anklagades 1960 för att ligga bakom en antisemitiska kampanj men det förnekades av Per Engdahl.[5]


    Engdahl hjälpte även flyende nazister och nazistiska samarbetsmän att komma till VästtysklandSpanien eller Latinamerika under perioden[6] direkt efter kriget.[7]


    1979 formulerade Engdahl en kritik mot hur fascismen agerar och istället borde agera. Han föreskrev en strategi som bland annat innebar ett nedtonande av rasbegreppet; istället skulle kritiken riktas mot invandringen. Med inspiration av denna text grundade Sven Davidsson med flera Bevara Sverige Svenskt (BSS), där dagens Sverigedemokraterna har sina rötter.[8]"


     

  • Padirac
    Konstatera skrev 2018-12-29 17:18:21 följande:
    Inget av detta är bevis på att SD är rasistiskt idag. Det du talar om rasistiska rötter, vilket jag håller med om. Men som redan konstaterat dog vit makt rörelsen ut i SD under slutet av 90-talet. JÅ har inte skrutit med att partiers nuvarande principprogram är autentiskt med BSS politiska mål. Däremot kan det finnas vissa likheter med BSS vad avser särskilda punkter, men det innebär inte att SD är aktiva i vitmaktrörelsen. Du kan hitta beröringspunkter mellan S och NSDAP därtill om du vill det.

    Vilka nazister är aktiva i partiet? Ditt påstående om att SD inte vill ha en liberal demokrati är din subjektiva åsikt. Du får gärna spekulera, tycka och syssla med konspirationsteorier. För det är precis vad det är.  Men kalla det inte fakta.
    Vi är alltså överens om SDs tidigare rasism - och med resonemanget avan ser jag att du svårligen kan förneka SDs nuvarande rasism utan att gå mot etablerad samhällsvetenskap i fråga om definitioner och förståelse av fakta.

    Boken 'extreme rigth parties in scandinavia' betecknar Sd som etnopluralistisk

    books.google.se/books&pg=PA242&lpg=PA242&dq=ethnopluralism+sd&source=bl&ots=T_SximSzhw&sig=QxAGWdjKGMh7f2wMZ4QV9OvyQ3E&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwjmrpLTxMXfAhWGBSwKHfk7DLgQ6AEwDnoECAcQAQ#v=onepage&q=ethno&f=false

    en statlig utredning ger samma resultat. SD är etnopluralister.

    sv.wikipedia.org/wiki/Etnopluralism

    "I Sverige hade Nationaldemokraterna (partiet upplöstes 2014) tagit till sig de etnopluralistiska idéerna och infogat dem i sina stadgar. I den statliga utredningen "Utredningen om ett effektivare arbete mot främlingsfientlighets" slutbetänkande Främlingsfienden inom oss från 2012 anfördes att Sverigedemokraterna ger uttryck för en etnopluralistisk hållning.[10]. Äldre organisationer som ibland har associerats med ideologin är den fascistiska Nysvenska rörelsen, som redan på 1950-talet uttryckte föreställningar som påminner om etnopluralismen,[6] även om de inte kallade teorin så."

    sv.wikipedia.org/wiki/Utredningen_om_ett_effektivare_arbete_mot_fr%C3%A4mlingsfientlighet

    "Medlemmar av utredningen
    Särskild utredare
    Bengt Westerberg Expertgrupp
    Camilla Abrahamsson, Kanslirådregeringskansliet Erik AmnåprofessorÖrebro universitet Lisa Bjurwald, journalist Valerie DeMarinis, professor, Uppsala universitet Marie Demker, professor, Göteborgs universitet Lars Dencik, professor, Roskilde universitet Kent Eriksson, departementssekreterareSocialdepartementet (entledigad 1 demceber 2011) Annika Hjelm, undervisningsrådSkolverket Paul LappalainenenhetschefDiskrimineringsombudsmannen Birgitta Löwanderfilosofie doktor (entledigad 1 oktober 2012) Helene LööwdocentUppsala universitet Orlando Mella, professor, Uppsala universitet Jens Rydgren, professor, Stockholms universitet Johanna Wistedt, departementssekreterare, Arbetsmarknadsdepartementet (entledigad 31 januari 2012) Christian ÅhlundgeneralsekreterareInternational Legal Association Consortium (ILAC) Klara Granat, departementssekreterare, Socialdepartementet (förordnad 10 februari 2012, entledigad 18 juni 2012) Teresia Ståhle, departementssekreterare, Arbetsmarknadsdepartementet (förordnad 31 januari 2012) Jacob Holm, departementssekreterare, Socialdepartementet (förordnad 18 juni 2012)"

    Case closed - SD _är_ rasister
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-12-30 09:44:55 följande:
    Njaej, men klentrattarna borde kanske gå en kurs i almanackskunskap, istället för att sjunga sin variant av nu är det jul igen, men med ändringen "men det var inte sant, men det var inte sant - för julen varar hela året"Tomte

    Nåväl, Folkfronten för att skinka ska kallas julskinka även på sommaren har förutsättningar att låta tala om sig.

    En intressant detalj med att Jimmie, Ulf och Ebba är så impopulära bland vanligt folk är att detta faktum tydliggör skillnaden mellan verkligheten och sociala forum, i de senare - som t ex Familjeliv - är det ju endast ett fåtal som aktivt står upp mot brunröta medan det finns tusentals nick som predikar brunrötans lov. Den senare företeelsen är dock en smula personberoende. Det finns t ex en klentratt som säkert bara hen har haft över 1.000 nick under de år jag läst på Familjeliv. Hade hen istället varit integrerad i såväl samhälle som socialt så hade bilden av hur brunröta skildras på FL blivit en helt annan.

    Gott nytt år och låt oss hoppas att den mest populära och de minst impopulära partiledarna kan komma överens om en gemensam regeringslösning under årets allra första dagar.

    För att parafrasera skrikhögerns främsta analytikers argumentationskonst: Alla vet ju innerst inne att en S-regering är bäst för SverigeSolig
    rymdf skrev 2018-12-29 16:26:28 följande:
    Du lyckas återigen ha fel i allt du påstår.

    Siffrorna visar att man blir impopulär om man tycker något. De största mesarna stöter sig inte med någon.

    Varför vänsteretablissemanget vill kalla julskinka för helgskinka är lika självklart som varför pk-maffian på företagen numera kallar julklappen för vinterpresent. För vänster är det viktigt att ta död på traditioner och man använder gärna invandrarna som svepskäl.

    Till sist: ditt senaste drag att begränsa yttrandefriheten var verkligen patetiskt. Du låste dörren med en ballog.
    Jag tror att det i o m julen har utkristalliserats en ny fraktion längst ute på högerflanken. Skrikhögern har fått sällskap av skink-högern

    Att julskinkan nu säljs av producenter och butiker året om istället för enbart december och kallas helg-skinka är naturligtvis inte en följd av marknadskrafterna utan en följd av vänsterns PK-elit som tvingar producenter och butiker att tillhandahålla skinka av gris året runt - allt enligt skink-högerns vassaste intellekt Tomte
Svar på tråden Hur ska regeringsbildningen gå till?