Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur ska regeringsbildningen gå till?

    Konstatera skrev 2018-12-01 02:31:20 följande:

    Det är just SD:s formbarhet politiskt som gör partiet till den idealistiska samarbetspartnern till M.

    BSS tappade inflytande i SD i slutet av 90-talet. Istället tog gamla moderater över skutan. Visst kan vi bege oss in i en nörddebatt kring detta, men det är som sagt totalt verkningslöst. Vi närmar oss 20 år. Är SD:s budget tagen från BSS? Hur menar du att BSS har makt över SD idag?

    Att invandringen varit viktigaste frågan för SD är självklart helt sant. Alla vet om detta. Men självklart breddas partiets perspektiv ju längre finrummet är tillgängligt.  Det i sig är inget uppseendeväckande. Jag önskar själv att ex Miljöpartiet varit lika fanatiska. Sedan är det självklart strategiskt befogat. Invandringen har varit en av de viktigaste frågorna för väljarna. När nu M har anammat opinionen finns det mer utrymme för SD att utveckla sitt politiska spektrum.

    Det är inte rasism att förespråka en liten och homogen befolkning i en värld byggd av nationalstater. Finns inga indikationer på att partiet vill slopa en liberal demokrati. En total lögn. Skärpning!

    Lagen om hets mot folkgrupp bör diskuteras och ifrågasättas. Normalt förhållningssätt.


    Både Karlsson och Åkesson har med stolthet inför förra valet sagt att deras principprogram aldrig varit mer likt det som lades fram då partiet bildades.

    Att påstå att man utsätts för politisk censur och förföljelse för uttalanden som bryter mot lagen om hets mot folkgrupp handlar inte om att diskutera eller ifrågasätta lagen. Det absurda inte heller är att en brottslig handling försvaras med att det är en politisk övertygelse. Det absurda är att ha en politisk övertygelse som består av 'hets mot folkgrupp'

    PM nilsson m. fl tror sig kunna tygla och fostra SD. Det finns till och med på axxess tv playtjänst. Men SD finner sig enligt egen uppgift i allt, bara de får besluta i migration och kultur.

    Det du beskriver med en liten och homogen befolkning kallas med ett fint ord för etnopluralism, på ren svenska heter detta rasism.

    Med tanke på SDs trackrecord från de sista 5 åren är det makabert att vilja utnyttja SD för sin egen majoritet.
  • Padirac
    Konstatera skrev 2018-12-01 03:08:13 följande:

    Ok. Om dessa företrädare nu skrutit om att partiet återgått till sina rötter så förstår jag din oro. Jag har dock missat detta! Men det är två skilda debatter. Vad jag tycker är en sak, men jag tror inte att det förändrar mycket hos gemene väljaren

    Jag förstår vad du menar vad gäller HMF-lagen. Kan lätt bli fanatism. Jag är emot det. Har du något exempel? Men med det sagt är jag själv inget stort fan av denna lag. Jag tycker självklart att jag som individ bör ha rättigheten att kritisera gamla, förlegade och farliga idéläror som faktiskt praktiseras runt om i världen utan att riskera åtal. Bör avskaffas. Mig veterligen är Sverige ett av få länder med denna lag. Detta av en anledning, såklart!

    Nej, det är inte rasism.

    SD må ha ett track record. Men vi har också gott om homofobiska, rasistiska och odemokratiska uttalanden från andra partisympatisörer. Hur tycker du att en oinitierad ska tolka SSU exempelvis? Visst må SD ha viss övervikt vad avser korkade uttalanden, men det är också alldeles naturligt i egenskap av nytt parti med störst tillväxt. Den som tror att vår demokrati enkom hotas av SD är oerhört naiv och är alldeles uppenbart för insnöad i sin egen troslära. Jag erkänner självfallet partiets historia, men accepterar även partiets framtid som är mycket ljus.

    Den som skeptisk till SD bör också givetvis förespråka samarbete med partiet, då det är den enskilt mest effektiva vägen till förändring. SD är inte Hitler parti. SD vill alldeles uppenbarligen samarbeta. Hur är detta något negativt när historien lär oss annorlunda. Isolering leder bara till destruktivitet.


    Att du inte har koll på vad Åkesson och Karlsson skryter om är som du säger en annan diskussion.

    Att SD håller sig vid sina rötter är däremot helt klart. En del menar att SD är mer politiskt radikalt än BSS var. Det finns en del som talar för det, så det är inte ngt att bara stryka.

    Självklart ska den som uttrycker hets mot folkgrupp /rasism lagföras. Självklart ska den som påstår och försvarar att dennes politiska uppfattning är just rasism inte vara ursäktad för att det är dennes politiska uppfattning.

    Jo, det är rasism och jag kan skriva en sida med länkar och referenser som styrker detta påstående och kopplar ihop det med SDs politiska dravel om essenser och nation.

    En enskild SSU avdelning är inte jämförbara med hela SD och SDs ledande företrädare. Jämförelsen haltar alltså. Med det sagt så måste de i SSU som saknar grundläggande värderingar om allas lika värde uteslutas enligt min uppfattning.

    Exemplet Danmark visar att det inte går att hålla ett parti som SD nära för att skapa förändring i SD, det som händer är istället att den bruna sjukan smittar de andra partierna.

    Vad består då SDs samarbete av enligt deras trackrecord : rösta mot sina egna hittepå förslag- dvs den politik de säger sig driva förutom frågan om etniskt/kulturellt homogent samhälle - för att pressa andra partier. Detta var Karlssons öppet uttalade strategi. Inför valet erkände också Karlsson att SD skulle använda sig av brun/svart retorik och propaganda, men menade att innehållet skulle vara deras egna.

    Håll SD så långt från makten som det går, osunda värderingar och osunda metoder leder intw till en bättre värld eller till ett bättre Sverige.
  • Padirac
    Konstatera skrev 2018-12-01 03:08:13 följande:
    .....

    Nej, det är inte rasism.

    ...........


    Jo, SD har en rasistisk ideologi som vilar på idéer från fascism och nazism.

    sv.wikipedia.org/wiki/Per_Engdahl

    "1979 formulerade Engdahl en kritik mot hur fascismen agerar och istället borde agera. Han föreskrev en strategi som bland annat innebar ett nedtonande av rasbegreppet; istället skulle kritiken riktas mot invandringen. Med inspiration av denna text grundade Sven Davidsson med flera Bevara Sverige Svenskt (BSS), där dagens Sverigedemokraterna har sina rötter.[8]"

    sv.wikipedia.org/wiki/Nya_h%C3%B6gern_(kulturr%C3%B6relse)

    "Den nya högerns främsta ideologiska bidrag och innovation var hur den gamla biologiska rasismen skulle ersättas med begreppet etnopluralism, vilken utgör grunden för den av Martin Barker myntade ideologiska beskrivningen nyrasism[4] eller det Michel Wieviorka beskrivit som kulturrasism.[5] Den nya högern vänder sig emot tanken på mångkulturella samhällen och att invandrade ska bevara sina vanor och traditioner i det nya hemlandet. De vill avskaffa mångkulturalismen till förmån för en etnisk heterogen värld med homogena stater i syfte att bevara föreställda unika, nationella särarter av olika folk.[6][3][7] Ståndpunkten är att mångkulturalism är rasism och leder till folkmord (ethnocide) och genom att anta den argumentationen vill den nya högern framställa sig som antirasistisk genom tvetydiga formuleringar som rätten till olikhet, enligt statsvetaren Tamir Bar-On.[7]"

    "Paul Piccone, grundare och redaktör för nya vänstern-tidskriften Telos, skrev 1993: "Det som gör den franska nya högern särskilt intressant är att den inte föreslår ett bisarrt positionsskifte, utan slutet på den traditionella motsatsställning mellan vänster och höger till förmån för en ny politisk paradigm."[7] Bar-On anser att trots den nya högerns positionsförskjutning till vänster finns där tänkande företrädare, vars teoretiska och ideologiska resultat är en fortsättning på tyska konservativa revolutionens och den "non-konforma" miljön idéer, som tilltalade tidigare fascistiska och nazistiska regimer. Med detta delar den nya högern en revolutionär vilja att störta den liberala demokratin och den kapitalistiska materialismen, enligt Bar-On."

    sv.wikipedia.org/wiki/Etnopluralism

    "Etnopluralism är en ideologi som menar att ingen ras eller etnisk grupp är mer värdefull än någon annan, men att de måste leva åtskilda för att undvika påstått negativa konsekvenser av genetisk och kulturell sammanblandning. Begreppet används inom nationalistiska kretsar, och som företräds av den franska högerrörelsen Nouvelle Droite (Nya högern).[1][2][3] Etnopluralismen är den Nya högerns främsta ideologiska bidrag och innovation för hur den gamla biologiska rasismen skulle ersättas med begreppet etnopluralism. Begreppet utgör grunden för den av Martin Barker myntade ideologiska beskrivningen nyrasism[4] eller det Michel Wieviorka beskrivit som kulturrasism[5]. Det finns dock historiker som menar att etnopluralismen har äldre rötter och egentligen ska ses som del i en rasistisk tradition som fanns under 1800-talet, men delvis trängdes undan av det biologiska rasbegreppet.[6]

    Ledande tänkare är bland andra fransmannen Alain de Benoist och amerikanen Richard McCulloch."

    www.dn.se/arkiv/kultur/fascismens-gyllene-gryning/

    "Nej, jag blir inte av med Per Engdahl. Ingen av oss blir det. Och nu möter jag honom igen, genom den norske journalisten Øivind Strømmen som närgranskat de fascistiska idéspåren i nyutgivna boken ”Den sorte tråden”.


    Øivind Strømmen var en av dem som vittnade i rättegången mot Anders Bering Brevik för att påvisa att Breviks retorik och idéer inte endast var resultatet av galenskap, utan del i ett tankesystem där – tänka sig – Per Engdahl ingår som grund och inspiration.


    ....


    Jag är en fascistisk författare, skrev Maurice Bardèche, förgrundsgestalt för la nouvelle droite, fransk nyfascism. Precis som Per Engdahl var han poet och intellektuell, de var nära vänner och tillsammans formulerade de tankar som sedan spred sig som uthällt bläck över den europeiska kartan: kritiken mot det multikulturella samhället, det retoriskt revolutionerande förslaget att upphöra med att tala om ras och rasblandning för att i stället använda ordet kultur och kulturblandning.


    ....


    Både Engdahl och Bardèche förnekade Förintelsen och koncentrationslägren, men viktigare är tankarna som lett vidare till grunden för till exempel Breiviks verklighetsuppfattning: Västerlandet har försvagats och feminiserats av demokratin, männen är passiviserade och utan livskraft på grund av den demokratiska konspirationen. Det nya Europa står inför sin undergång, när det inte förmår försvara sig mot främlingsinvasioner eftersom antirasismen blivit en bärande dogm.


    ...


    Så knyts trådarna samman, och Strømmen visar tydligt att den politiska verklighet som pågick under andra världskriget fortfarande påverkar oss, det är bara att följa den fascistiska tråden som löper genom samtidsväven.


    Det ungerska Jobbik, English Defence League, Geert Wilders parti – Øivind Strømmen väger och mäter dem och placerar dem så noggrant han kan på den politiska skalan. Alla är inte extremister, några vill verka inom det demokratiska sy­stemet medan andra vill störta det. Också Sverigedemokraternas arv spåras i idétraditionen, genom dess rötter i BSS, Bevara Sverige svenskt, där veteraner från Per Engdahls Nysvenska rörelse, Sven Olof Lindholms SSS och andra med fascistisk bakgrund verkade.


    Hur var det nu min följare sa? ”Allt Engdahl ville var att ge ett alternativ till demokratin.”


    ....


    Elisabeth Åsbrink är journalist, dramatiker och författare.


    2011 utkom hon med den uppmärksammade boken ”Och i Wienerwald står träden kvar”, som belönades med Augustpriset.


    Boken blev en stor nyhet på grund av uppgifterna om att Säkerhetspolisen 1943 stämplade Ikeagrundaren Ingvar Kamprad som ”nazist” samt att Kamprad i boken förklarade sig lojal mot fascistledaren Per Engdahl.


    Øyvind Strømmens bok ”Den sorte tråden – europeisk høyre­radikalisme fra 1920 til i dag” gavs ut tidigare i år på Cappelen Damm Förlag.


    "

  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2018-12-15 10:26:21 följande:
    Det ligger väldigt mycket i det. När fixeringen är så total och kritiken tar sig uttryck mestadels i hånfulla och nedsättande kommentarer, då blir det GARANTERAT kontraproduktivt.
    Det är faktiskt ett oomkullrunkeligt faktum.

    Men det måste man åt andra sidan ha åtminstone 2 hjärnceller i behåll för att faktiskt förstå... smile1.gif
    hobbe inte kalle skrev 2018-12-15 16:33:24 följande:
    Precis. Minst 2. Men amöbor har ju bara 1.
    Det är ett oomkullrunkeligt faktum att amöban varken har eller är en hjärncell

    Det behövs säkerligen minst två hjärnceller för att förstå detta Solig 

  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2018-12-16 08:34:21 följande:

    Hehe..... SNACKA om att du tog åt dig av mitt inlägg. Du är så genomskinlig att det är rent löjligt.

    Ibland är det extra roligt att logga in och skåda folkets reaktioner på mina inlägg.

    Som idag.

    Underbart...


    du pratar till 'Folket' ????

    Det är att se sig själv i en upphöjd position måste jag säga.

    Det är lite som en mix av ikaros och narcissus.



    Glöm inte att det fortfarande är olagligt att skjuta folk.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2018-12-16 10:09:21 följande:

    Såja, det rör på sig.

    www.svt.se/nyheter/snabbkollen/liberalerna-i-sormland-slapp-fram-kristersson-m

    Liberalerna i Sörmland vill släppa fram Ulf som statsminister. De är det femte länsförbundet som öppet tar ställning för Ulf mot Stefan.

    "Har man nu släppt igenom en moderatbudget då kan man också släppa fram en moderatledd regering, säger Ewa Callhammar, ombud till partirådet, till SVT Nyheter."

    .

    Sörmland, Örebro, Skaraborg, Jämtland och Skåne. 


    Vi får se om JB halkar av det sluttande planet då.

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Sluttande_planet
  • Padirac
    Ännu ett troll skrev 2018-12-16 11:07:42 följande:
    Men risken att bli skjuten är ju enligt dig obefintlig?
    Så länge  AC tror att anledningen till att folk fortfarande lever är att det är olagligt att skjuta dem så är det värt att påminna om just dettaSolig
  • Padirac
    Snake skrev 2018-12-16 19:54:22 följande:
    Värt?
    Ja, de är värt att påminna AC att man inte får skjuta folk för att det är olagligt - han skriver i varje inlägg att skälet till att så många lever är för att det är olagligt att skjuta folk.

    Ett människoliv är värt mycket. 
  • Padirac
    Snake skrev 2018-12-17 09:17:47 följande:

    Du tror alltså inte att AC är fullt medveten om att det inte är tillåtet att skjuta på andra människor?


    Absolut är AC medveten om detta, han skriver ju att skälet till att så många lever är att det är olagligt att skjuta folk
  • Padirac

    Jag håller med talmannen som säger att inga reella förflyttningar av positionerna gjorts sedan valet.

    C driver linjen att regera med allianspolitik med stöd av S. Röstar ned alla andra alternativ

    M + KD driver linjen att regera med allianspolitik utan aktivt stöd av SD, en går det så går det linje fast ingen riktigt tror dem. Röstar ned alla andra alternativ

    S driver linjen att de ska ha statsministerposten då de är största partiet. Röstar ned alla andra alternativ

    SD vill som tidigare ha en allians med M+KD men röstar ned dem om de inte är tillräckligt radikala.

    Osv...

Svar på tråden Hur ska regeringsbildningen gå till?