• Äldre 31 Jul 12:36
    186000 visningar
    916 svar
    916
    186000

    Julibebisar 2018

    Hej! Jag har följt den andra tråden i smyg ett tag :) . Har haft en väldigt bra graviditet, med några småkrämpor bara. Lång och slitsam förlossning. Vinsten blev en stor pojke på 4490 g och 57 cm lång. Jag själv är inte värst stor så hans storlek blev lite chockerande. Det är vårt första barn så allt känns nytt. Han är inte bara stor utan han gillar mat också. Han började suga på bröstet 15 minuter efter han kom ut och smackade efter det direkt han kom upp på bröstet. Amningen går fortfarande bra men han vill suga på bröstet mest hela tiden. Igår började vi lite smått introducera nappen och han verkar köpa den. Han föddes den 26/7 (Bf +12). Värmen tar dock kål på mig. Vågar inte ha igång ac på samma sätt som när jag var gravid, är rädd att bebisen blir sjuk. Hur gör ni för att kyla er? Har svårt att få i mig tillräckligt med vätska så känner mig lite vissen på kvällarna.

  • Äldre 10 Aug 19:28

    Hej på er! Jag behöver pepp! Nu har vår bebis blivit två veckor, var på BVC igår och då hade han gått upp från födelsevikten 4490 till 5275. Igår kändes allt okej men idag känner jag mig totalt låst. Det är vårt första barn ska nämnas såklart. Han är ljuvlig och galet efterlängtad. Men hur gör ni för att få ihop allt?

    Han vill vara hos mig och med tillgång till bröstet 24/7. När han sover så är det på mig eller bredvid mig på natten. Övriga nätter så har han vaknat varannan timme ungefär men inatt har det varit 20-40 minuter mellan matningarna (kanske därför jag är nere och känner mig extra låst idag..). I två veckor har vi i princip suttit i soffan och kollat serier men nu vill jag inget annat än att komma ut i stallet en stund och ta hand om den delen också. Jag helammar, vilket jag gärna gör. Vi har pratat om att komplettera med flaska för att min man ska kunna mata men har då en oro för att han skulle dissa bröstet och välja flaskan vilket skulle bli lite merarbete känns det som. Kan ni peppa mig lite så jag vet att vi inte kommer sitta här ett år iaf? Jag har provat med bärsjal men då skriker han i panik. Vagnen kan vi gå en timme på fm men när den stannar så vaknar han. Min man gör verkligen sitt bästa för att ta honom men han duger inte riktigt.

    Sorry för långt inlägg.

  • Äldre 11 Aug 09:54
    malikan skrev 2018-08-10 19:44:40 följande:

    Har haft/har det precis likadant med min, började när hon var 2 veckor. Jag försökte tänka att det antagligen var för att hon ökar produktionen hon gjorde så, då äter de oftare för att kunna fortsätta växa. I mitt fall var det även amningsnappen som ställde till det, jag kunde inte ens lämna ifrån mig henne för att duscha utan panikskrik.

    Det är verkligen skitjobbigt när man är mitt i det, i mitt fall är det tredje barnet så jag vet att det inte kommer va såhär för evigt, men jag skulle kunna he allt för 3 timmars sömn utan bebis klistrad vid mig!!


    Ja det blir frustrerande, ännu mer för att han vill ha bröstet men då äter han för mycket och kräks hur mkt som helst. Dock blir han ju nöjd sen för då får det plats med mer i magen sen. Han är så glupsk! Varför ställde amningsnappen till det? Vet inte ens vad en amningsnapp är så ska googla????

    Ska jobba på att få honom att ta napp plus bärsjal då kanske livet blir lättare. Och jag kan komma ut och göra lite nytta som jag längtat efter i många månader. En barnmorska (inte vår) tipsade om lite messmör på nappen. Nån som testat?
  • Äldre 11 Aug 11:14
    Åttionio89 skrev 2018-08-10 20:29:03 följande:

    Nu ammar inte jag denna bebisen men jag gjorde ett tag med första och jag mådde SÅ dåligt psykiskt, dels pga den där känslan av att vara låst. Men jag skulle nog försöka att pumpa och ge flaska för att du ska få lite utrymme för dig själv, det ska finnas flaskor (nappar) som liknar bröstvårtan just för att barnet inte ska rata vare sig det ena eller andra. Googla :) Sen går tiden såå fort så om några månader kommer du helt ha glömt denna första tiden! Jag försöker suga in varje ögonblick med bebis då denna troligtvis är vår sista. Första barnet njöt jag inte nånting av men brukar nog va så.


    Jag försöker verkligen tänka så som du skriver, att det är en kort stund. Men trots att jag hade en enkel graviditet så tyckte jag verkligen det var långa 9 1/2 månad. Jag längtar så till att få röra på mig. Sköta djuren. Hade en önskan och tanke på att liten skulle kunna hänga i bärsjalen men han har då verkligen inte samma tanke.

    Idag har jag dock fått vara ifrån honom 1 timme då han kunde vara hos sin pappa och jag kunde vara i stall och plocka inne. Så nöjd!! Inatt har han varit vaken från 2.30 till 4.30. Snark. Inte jättegnällig men vill inte sova och kräks för att han puppar för mkt???? Ska googla flaskor och tänka ett varv till.

    Tack för pepp!
  • Äldre 11 Aug 11:22
    Iowhannah skrev 2018-08-10 20:43:59 följande:

    Vi hade liknande med första barnet. Han var ganska krävande och trots att jag inte ammade så kände jag mig låst och mådde skitdåligt pga det. Somnade han i famnen (vilket oftast var ett måste) så gick det inte att lägga ned honom utan att han vaknade inom en kvart. Det var ett ständigt extremt närvarande tillstånd som gällde.

    Jag vet inte hur mycket pepp det är men det blir lättare med tiden! Om bara en månad kommer du förmodligen känna och tänka annorlunda.

    Här har vi en väldigt lätthanterlig bebis. Hon skriker när det krånglar med magen (och när vi är tvungna att väcka henne) men annars är hon väldigt lugn och till freds. Sover bra, äter bättre och bättre, lätt att lägga ifrån sig och allmänt nöjd. Lite typiskt andra-barn tror jag.


    Precis så gör vår lilla också. Han vill somna på mig och under amning. Direkt jag provar att lägga ner honom så vaknar han. Även om jag lägger honom på pappans bröst. 1-2 månader känns så länge. Har väl aldrig varit stilla så här länge och en månad till. Pju! Men det går såklart.

    Skönt att ni fått lättsam bebis. Jag hoppas fortfarande att vår ska bli det :) Få pappas humör och inte mitt liksom????
  • Äldre 15 Aug 13:20
    Lillflickan skrev 2018-08-15 08:28:03 följande:

    Grattis till hörseltestet! Nu blir jag ännu mer nervös!

    Vad märkligt de har ändrat förskoletiderna. Torsdagen blir ju lite lösryckt.

    Vi har tis-tor. Det jag tycker känns lite märkligt är betalningsmedlen. Vi tog bara allmänna förskolan för vi tyckte det var dyrt att betala för att vara där på loven. Typ 900kr/mån och så blir det typ fem veckor för oss vilket om jag räknar rätt blir typ 700kr/dag på lovvevkorna. För heltid betalade vi drygt 1000kr/månad.

    Jag har också fått så ont i bröstvårtorna. Lattjejen gapar sämre och sämre. Vill helst bara suga in den. Inte okej. Jag vet inte hur jag ska få henne att gapa. Hon gapar halvdant och sen smaskar hon igen direkt när bröstet kommer i närheten. Har fått som blåsor och det är inte alls skönt när hon inte tar ordentligt tag. Hur får man en otålig bebis att gapa? Helst vill hon greppa bröstvårtan med handen samtidigt. Känns som om jag behöver fler händer.


    Jag fick tips på BB att ta upp läpparna på bebisen efter att han greppat, inte munnen utan bara läpparna. Jag tycker det blir mycket behagligare då. Hoppa du förstår hur jag menar :)
  • Äldre 15 Aug 21:20
    Lillflickan skrev 2018-08-15 18:19:41 följande:

    Tack för alla tips! Många har jag redan testat och det går något bättre, men inte tillräckligt. Det där med läpparna har jag inte hört. Tror jag förstår, som att läpparna drar sig utåt? Mycket klarare.. ha ha!

    Vänta fungerar inte här heller. Försöker lite men hon blir mest arg, gapar lite och hugger så fort vårtan kommer i närheten eller hugger vårtan med handen. Ska man kunna det i v38.. hmm.

    Hamburgergrepet fick jag lära Mia sist när jag skulle amma min pyttebebis, men han gapade stoort med sin lilla mun som knappt räckte runt bröstvårtan ändå, sötis. Huvudet var mindre än mitt bröst, och jag har inte jättestora. Han gapar fortfarande väldigt stort och gulligt min femåring när man matar honom med något.

    Napp har jag tänkt tanken om det inte blir bättre. Men det verkar bökigt så klarar mig helst utan.

    Går som sagt lite bättre så det finns kanske hopp.


    Haha min förklaring var inget vidare men tror du förstod :) Läpparna blir mer som en ankmun och inte snörpta inåt.
  • Äldre 16 Aug 18:05
    jennie08 skrev 2018-08-15 21:44:02 följande:

    Men hur får du upp läpparna? Jag försökte med sonen men lyckades inte alls. Hehe


    Jag petar lite försiktigt upp dem, typ vänder dem från inåt till utåt. Jag har en glupsk son som käkar på ändå. Nedre läppen är lättare och gör iaf lite verkan men bäst om man får till båda såklart :)
  • Äldre 30 Aug 15:15

    Idag har vår kille varit på läkarkontroll på BVC, han är nu 1 månad och 4 dgr. Han är en rejäl kille som nu väger 6615 och 61 lång. Gått upp drygt två kg sen han föddes. Läkaren tyckte det var liiiite i överkant. Jag berättade att han äter ca 1 ggr/timme och använder mig som napp. Hon vill att vi ska försöka minska det (även för min skull). Vi har redan misslyckats, på knappa tre timmar (sen läkarbesöket) har han ätit 2 ggr.. hur gör man för att lyckas med detta? Låter honom skrika? Någon mer som används som napp? Napp övar vi med utan framgång. Sista veckan går det lättare att avleda honom men inte mer än några minuter. Annars tyckte de att han var väldigt tidig, han kan fokusera på babymobilen ovanför skötbordet och skratta åt den. Så han är inte bara tjock :) :)

  • Äldre 30 Aug 19:33

    [quote=79008717][quote-nick]Utvandraren2 skrev 2018-08-30 15:34:44 följande:[/quote-nick]Oj! Dottern var också på åttaveckorskontroll idag. Född 1/7. Vägde 4,6 och 55 lång. Har alltså gått upp 1,9 från när hon vägde som minst.

    Varit nojig över vikten och ?tryckt? i henne mjölk fram till förra vägningen. Senaste två veckorna har jag tagit det mer lugnt och gett henne när hon velat ha. Så då ökade hon inte lika mkt längre.

    Jobbigt att vara levande napp! Provat att droppa mjölk på nappen? Vad händer om du ammar lika ofta fast lite mindre varje gång? Min dotter spyr väldigt mycket, så jag brukar avbryta amningen om jag tycker hon druckit för fort. Så får hon en slurk till efter en stund. Nu gör ju jag så pga spyor, men det kanske fungerar för att ?lura? dem att äta mindre med?[/quote

    Avbryter jag innan så blir han mkt grinig. Jag har provat doppa i mjölken, haft messmör på men han gör liksom åt fel håll så nappen smiter ut.

    Han kräks också en hel del men det är ju inte konstigt då han käkar så mycket. Har din tjej slutat kräkas efter att du börjat avbryta amningen?

    Haha ja lite jobbigt att vara en levande napp, tur att han är så gullig :) Men ett jäkla humör har han redan!

    Det är ju inte bara för vikten utan också för hans mage. Han är lite kinkig på kvällar och nätter, vilket läkaren trodde berodde på att han äter så ofta.

Svar på tråden Julibebisar 2018