• LissaE

    Julibebisar 2018

    jennie08 skrev 2019-01-30 09:09:32 följande:

    BARA för att jag skrev igår att Edward inte varit sjuk så har han under natten blivit sjuk. Hehe

    Hostar, nyser, det rinner i näsan och ögonen och han har ammat typ 20 ggr inatt.

    Så tji fick jag.


    Åh nej stackars er., hoppas han snabbt blir bättre. Läste att du också har en missnöjd tjockis (tror min väger typ 11kg nu) :) Min bebis har ju varit närhetstörstande från start, min räddning har dock varit sele. Hade knappt överlevt annars. Det är först för en månad sen som han åker barnvagn så innan dess har jag burit mil i selen. Nu kan jag också ha honom i selen på ryggen och det tycker han är kul för då ser han vad vi gör (och kan dra mig i nackhåren..). En annan grej som har varit helt outstanding är bollhavet vi fick ärva vid jul. Enda stället som han kan sitta och greja i säkert 15-20 minuter. Dessutom kan han inte slå sig när han välter för bollarna. Bäst är ändå att min man är så bebissjuk när han kommer hem så han tar alltid O och jag för gå själv ner till stallet i ett par timmar. Sån frihet att få ha kroppen för sig själv.

    Ammar ni fortfarande? O älskar all mat men amningen är ändå godast. Just nu sover han sjukt oroligt (och har gjort i en dryg vecka), han gnäller och sparkas. OCH snuttar på mig HELA tiden. Hur sover era? Läste att de börjar drömma mer vid 6 månader..

    O har också blivit hårdare i magen. Ger ni majskrokar? Och vågar ni ge dem hela? Jag är så nojig att han ska sätta i halsen så delar dem (han trycker hela annars). Ungefär hur mycket mat ger ni?

    Världens längst inlägg men har en fråga till, hur känns era kroppar? Jag är typ tillbaka på min normalvikt men tappat sjukt mkt muskler. Dock har jag börjat märka av nån slags foglossning?! När jag varit i stallet så känner jag att det känns lite i blygdbenen (typ?). Även när jag drar barnvagnen i snön känns det. Jag har inte haft nåt sånt tidigare. Några tips?
  • LissaE
    Iowhannah skrev 2019-01-30 20:37:52 följande:

    Wow! 11 kilo?! Vår son vägde 12 kilo när han var två år (förvisso är han väldigt smal men ändå). Har du grädde i brösten? :)

    Vi har skippat majskrokar denna gång. Dels pga onödigt och dels pga erfarenheten att de inte äts upp. Hellre att hon äter vanlig mat och ersättning. Jag är dock inte så nojig över att hon ska sätta i halsen, hon får broccolibuketter och sånt så hon kan äta själv. Med sonen erfarade jag att det är bra att de får öva lite, deras kräkreflex sitter rätt långt fram så jag tänker att det nog är bra om de får chansen att flytta bak den tidigt. Om du fattar vad jag menar.

    I övrigt får hon mat när vi andra äter. Hon älskar pannkakor och popcorn (hon får småbitar av den mjuka delen) :)

    Ugh. Kroppen är inte kul alltså. Jag har inte tappat så mycket muskler, vilket känns som ett under, men jag har heller inte tappt särskilt många kilo. Ett år innan Alice föddes så gick jag igenom ett missfall i vecka 11 och innan den graviditeten vägde jag 70 kilo. Det är nog 25 kilo dit nu -.- Det gick segt att gå ner efter första förlossningen och jag har förstått att det kan vara ännu segare efter andra, men jag trodde inte att det skulle vara så här. Förvisso har jag inte samma möjligheter till träning när vi har ett förskolebarn och förkylningarna byter av varandra. Det känns så trist att inte hinna komma in i träningen ordenligt innan det är dags att vara sjuk igen :/


    Ja han är en riktig dunderklump..!! Och för tillfället som en säck potatis att bära i famnen. Han häver sig hit och dit (åt allt spännande som han vill utforska). Tycker ändå att han är lite mer nöjd just för tillfället. Och inatt har han ?bara? snuttat/ätit 3-4 ggr. Hurra!

    Majskrokar är mest till för oss vuxna. O är ju som hysterisk vid maten. Han vill ha ha ha. Så har vi inget att peta till honom så får inte vi äta i ?lugn?. Vi delar och han tar med pekfingerfattning och petar in i munnen. Majs funkar också. Jag hör ju att jag är så mycket mesigare än dig vad gäller mat. Vi mixar allt förutom majskrokarna som jag delar i bitar. Pannkaka skulle O älska. Han äter också allt vi äter men mixat ska jag tillägga.
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-01-31 10:41:10 följande:

    Edward väger nästan 10kg och jag tycker han är supertung. Vad använder du för sele? Jag har en babybjörn som E totalvägrar och har gjort från start. Det som räddar mig är att han tycker det är helt ok att sitta i matsolen och greja. Så då kan jag passa på att diska, tvätta, dammsuga eller vad som nu behövs. Annars skulle jag inte få något gjort. Det enda jag nojjar över är ju att han aldrig kommer börja krypa när han enbart vill vara i famnen eller sitta i soffan. Hehe

    När det gäller maten så äter han inte speciellt mycket. Äter någon sked eller två av det som serveras. Annars ammar jag bara. Majskrokar köpte jag för att testa och för att eventuellt få lite lugn och ro under middagen men det gillades inte. Så jag skippar det.

    Gröt hatar han och vägrar gapa och bara spottar ut så det skippar jag också. Han gillar vår mat som vi äter pch sen gillar han Hipps burkmat. De smakar mer än Semper och nestle så vi kör lite med sån mat. Men som sagt, han ammas mest. Han blev ju så förstoppad också så nu har han knappt fått någon mat de senaste dagarna.

    Utöver det så är han superförkyld, han har feber, näsan är igentäppt och ögonen rinner. Jag tycker inte koksalt fungerar särskilt bra och önskar att det fanns någon mild nässpray för så här små. Men men... bara att stå ut.


    Vi har en Tula Explorer och en ergobaby adapt. Jag gillar mest förstnämnda men använder den andra i stallet och den är bra för man kan korsa banden i ryggen. Båda är ergonomiska både för bärare och barn. Gillar dem mkt! Babyworld brukar ha bra reor på Tula. Jag sålde Tula standard och köpte Explorer när O var typ 3-4 månader för just att kunna ha honom framåtvänd. Nu är han för tung för det så jag hade nog köpt en standard tror de är mer avlastande. Kan man ha babybjörn på ryggen också? O tycker det är kul att kika över axeln.

    Usch förkylning är ju bara så jobbigt och då hade vi nog en jäkla soft variant. Hade en himla bra nässug även om O typ skrek bara jag tog fram den. Hoppas han kryar på sig snabbt.

    Gällande krypandet så verkar det komma även om de inte lvar så mkt genom att sittta i knä eller i selen. O kryper baklänges nu haha.
  • LissaE

    [quote=79409371][quote-nick]Iowhannah skrev 2019-01-31 22:10:04 följande:[/quote-nick]Ja, Alice vägde in på 7,6 kilo senast (exakt som storebror på sexmånaderskontrollen), jag tycker att hon är stor! Jag antar att hon får samma problem med kläder som både sonen och jag har, att det som passar är för kort i ärmar och ben. Sonen måste dessutom ha byxor med ställbar midja för att han är så smal.[/

    Haha totalt motsatt problem med O kläder!. Han har 80-86 nu men mest för att han är en knubbis runt framförallt lår och rumpa. Ärmar och ben viker vi upp.

  • LissaE

    Hur mycket sover era bebisar?

    O sover till 6.30-7.30 sen 30 min runt 1,5 h senare. Nästa ca 30-45 min runt 10.30-11. Sen långsover han två timmar vid 13-14-tiden. Sen en kortis (30 min) runt 17-18. Han lägger sig 19-20.

  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-02-01 14:12:38 följande:

    Hur ofta äter era små på natten? Tycker att E vaknar allt för ofta och vill amma. Han ger sig inte heller förrän han får bröstet. Men en genomsnittsnatt kanske jag ammar 7-8 ggr.

    Vet inte riktigt om jag bara ska låta det vara eller om jag ska försöka göra något åt det. Och isåfall vad jag ska göra. Han vill ju inte ha napp på natten och flaska med ersättning vägrar han.

    Har ni några tips?


    O är exakt likadan. Han snuttar och puppar större delen av natten. Tack och lov somnar jag om lätt och han sköter sitt själv. Han skulle skrika hela nätterna om jag inte bjussade. Jag pratade med bvc om det och hon sa att om jag orkar så kan vi vänta med att tag i det tills senare. Då är det väl de smärtsamma nätterna när mamma är borta och pappa håller ställningarna (jag är därför rädd att han kommer nattamma tills han är 8 år - nä då men känns hemskt jobbigt att utsätta honom för den chocken). Inga tips alltså men du är inte ensam om en snuttis :)
  • LissaE
    Iowhannah skrev 2019-02-03 21:21:02 följande:

    Alice har börjat äta mer och mer vanlig mat. I dag åt hon, utöver kvällsflaskan, bara en halv flaska ersättning. I övrigt bara vanlig mat. Jag kan tycka att det går lite fort men samtidigt så gillar hon mat och hennes mage gör det också. Förmodligen är det bara vetskapen om att hon blir större som skaver, jag vill att hon ska fortsätta vara min lilla bebis länge!

    Är det någons bebis som kryper/ålar än? Vi är så dåliga på att lägga henne på mage så det känns som att hon inte får öva tillräckligt :/


    Jag vet inte om jag kan kalla det krypa/åla men han tar sig framåt (och mycket bakåt). Nu jobbar han mest i sidled framåt. Låter frustrerad men varje gång jag hjälper honom tillbaka (han kan själv) till rygg så vänder han runt igen. Han lyfter nu rumpan så han står på knä men han kan inte krypa på knä. Han har tidigare absolut inte gillat att vara på mage och han låter inte jätteglad när han ligger där utan ganska frustrerad men gråter inte så då får han öva på :) Han tar sig inte upp till sittande men sitter hyfsat stadigt dock välter han nog för han har inget vett, när vågar man låta dem sitta utan att vara rädd om bakhuvudet? Han kan ju kasta sig bak, även fram men då tar han emot sig med bröstet som en säl.
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-02-08 10:23:18 följande:

    Haha här har E äntligen börjat sova lite bättre. Vaknar nu 2-3 ggr per natt och äter 5-10 minuter och somnar sen om. På morgonen räcker det med nappen och sen sover han till kl 08.00. Men jag var relativt pigg även när han vaknade 7-8 ggr så jag antar att man vänjer sig. Då är det kanske värre att vara van vid att få sova nästan en hel natt och sen helt plötsligt behöva gå upp fler ggr. Men du har börjat arbeta väl? Då är det ju jobbigt om man måste upp tidigt också och inte har möjlighet att vila under dagen.

    Edward sitter riktigt bra men jag vågar inte lämna honom sittandes själv ändå utan att ha kudda/filt runt omkring. Helt plötsligt kan han kasta sig bakåt. När han ramlar så gör han det oftast med finess och oftast kan han parera med armarna men det är just det där att han slänger sig helt plötsligt.

    Han visar inga tecken på att börja krypa dock. Problemet är väl attt han är supernöjd med att ligga där han ligger eller allra helst sitta i soffan eller i matstolen. Där kan han sitta länge och pilla på något eller bara sitta och titta på allt och alla. På mage vägrar han ligga utan vänder sig direkt till rygg och är nöjd sen.


    Gah O har levt rövare hela veckan, vaknat typ var 30:e minut och vaknar han inte så drömmer han HÖGLJUTT. Nåt har inte varit bra. Han snuttar på mig och liksom missnöjt kastat sig åt andra sidan (med mitt bröst i munnen) så rätt oskönt. Såklart har pappan varit på kurs så vi har haft alla gårdens sysslor för oss själv men det har gått bra! Upptäckte i förrgår att han har utslag på ryggen så kanske det har kliat på honom. Har smörjt med fet salva och kliat lite när han har vaknat på nätterna. Har ni några tips på vad man kan göra om det kliar? Idag vaknade han 5.20 men tack och lov är det helg så pappan gick upp :) O bajsade sen somnade han igen typ 6.30. Mycket med livet när man är liten <3
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-02-28 20:12:24 följande:

    Hallå hallå

    Hur är det med alla? Edward mår bra och det är så roligt nu när han är 7 månader och är med på ett helt annat sätt. Verkligen ingen liten bebis längre. Får dock lite panik över att tiden går så fort. Hjälp!

    Han har inte börjat krypa men vänder sig nu åt båda hållen så han tar sig runt ändå. Han äter lite mer också och vi har kommit på att nästan all mat från Hipp går ner. Men jag ammar ganska mycket så det blir bara 1-2 mål mat om dagen.

    En annan sak är att han är så lös i magen. Han bajsar flera ggr på dagen och även på natten. Förut var han ju helförstoppad men nu är det tvärtom. Annars sover han riktigt dåligt just nu igen. Hade några bra nätter men nu vaknar han hela tiden och somnar inte om förrän han ammas. Skitjobbigt!


    Ja himmel så snabbt det går och vilken utveckling! Tycker det händer nya grejer varje dag. Nu kryper han framåt (efter veckor av bakåt ålande), han kan sätta sig upp själv. Han älskar mat dock ogillar han att bli matad, han vill plocka själv.... behöver jag nämna att det är mat överallt? Men han är så mycket mer nöjd då. Han kan åka i barnvagnen liiite längre och han är nöjd på ryggen i bärselen (vilket är skönt eftersom han väger så mycket). Han snuttar på mig större delen av nätterna fortfarande. Han sover mycket mindre på dagarna tycker jag. Bara 30-45 min på fm och 1,5-2 efter lunch sen en halvtimme till runt 17 (den vill jag ha bort så han somnar i tid istället). Han är så glad och nöjd! Och så kom plinget i telefonen: ? O påbörjar nu språng 6?, min första tanke blir då oh noo here we go again.. hur har ni märkt av det sjätte språnget?
  • LissaE

    Hej! Hur har ni det med era små? Min kille kryper snabbt och hela tiden. Han är så nöjd. Dock sover han katastrofdåligt. Han har ju snuttat på mig hela tiden innan men nu bökar han och skriker, vänder sig om, sätter sig upp. Och jag har fortfarande inte listat ut om han ens är vaken. Jag är SÅ trött. Som att 8 månaders sömnbrist kom ikapp iom hans stökiga nätter sista veckorna. Längtar till helg när min man kan gå upp med honom och jag ligga kvar ett tag, själv och ifred. En bra sak är att han hellre väljer att sova i vagnen på dagtid än att ligga och snutta på mig. Önskar att jag kunde få ro och lägga mig den stunden men misslyckas varje dag. Som att jag är stressad över att han snart vaknar. Och måste njuta av att bara vara ifred. Så dumt.

    Han är en tokglad prick på sin vakna tid det är så härligt!

    Tror att han har flera tänder på g. Hur många har era? Vad ger ni dem att äta nu? :)

Svar på tråden Julibebisar 2018