• LissaE

    Julibebisar 2018

    Iowhannah skrev 2019-05-04 23:42:04 följande:

    Nötter, mandlar, jordnötter och de allra flesta allergener är bra att introducera tidigt MEN om barnet löper risk för allergi så bör man vänta. Men det är om föräldrarna är allergiska, en kusin är nog för avlägset släkt så jag tror iaf inte att det är någon fara, LissaE :) Har du frågat på BVC?


    Ja jag har också läst det. Är bara väldigt orolig. Bvc säger att det ska testas tidigt. Ingen annan i släkten är nötallergiker och som sagt har vi käkat nötter så han skulle ju ha blivit dålig då.

    Vi renoverade badrummet under våren och då var vi på badhuset. Det var så fantastiskt kul, Otto var överlycklig!

    Idag har Otto sovit rätt tider igen. Jag är så glad att han är frisk igen! Dock ammas han betydligt oftare än innan förkylningen. Försöker peta i honom lite broccoli och nyttigheter så han iaf får järnet i sig. Vi är vegetarianer.
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-05-06 15:41:02 följande:

    Hmm vad konstigt. Jag läste nyligen i en läkartidning att de rekommendationerna var borttagna just för att det inte finns någon forskning som visar på att det hjälper att vänta. Tvärtom så stod det att de barnen skulle utsättas för små mängder nötprotein för att bygga upp en tolerans.

    Men ändå. En allergisk reaktion på nötter kan ju livsfarligt så jag förstår din oro LissaE.

    Här matvägras det. Sen han blev sjuk så har han i princip slutat äta. Bara amma hela tiden. Igår fick jag i honom en halv burk men idag bara 2-3 tuggor. Så jag ammar och ammar. Hopplöst.


    Jag blev taggad så igår tog vi mod till oss och bjöd på jordnötssmör. Ingen reaktion tack och lov!

    Otto äter sällan mycket mat och han ska äta allt själv så det mesta kladdas runt. Ändå är han en tjockis! Han äter också mer bröstmjölk efter förkylningen. Innan åt han bara på kvällar och nätter.
  • LissaE

    Otto äter bara plockmat, ibland försöker vi mata honom men det slutar bara i en kamp om skeden :) Tycker som sagt att han äter lite lite..

    Igår tog han plötsligt gå-vagnen och promenerade iväg. Han var stolt som en tupp. Har aldrig sett honom så lycklig förut. Sjukt kul! Jag blev så förvånad för han har inte förstått meningen med vagnen när vi provat innan utan bara satt sig och krupit iväg.

    Potta är så himla bra. När vi var hos svärföräldrarna så tog han toan. Funkade lika bra.

    Han har ju ett gäng tänder uppe och nere, är så mycket mer obehagligt att amma nu även när han inte biter. Det skaver liksom. Och på kvällarna är ju jag hans napp.. gah.

  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-05-23 20:47:19 följande:

    Alltså Edwards sömn... jag börjar bli desperat. Han somnar mellan 19-20 och innan jag går och lägger mig vid 22.30-tiden så vaknar han säkert 3-5 ggr. Sen vaknar han typ varje till varannan timme hela natten.

    Han har ju alltid sovit som en kratta men jag hade verkligen hoppats att det skulle ha blivit lite bättre vid det här laget.

    Problemet är också att han inte somnar om om han inte får ammas. Tutten är hans napp.

    Inte ens hans pappa kan lägga honom just nu. Han blir totalt hysterisk.

    Hur fungerar era nätter? Vad har ni för rutiner?


    Otto är likadan. Han somnar inte utan att ligga i mitt knä och ammas, nu har vi dock börjat med att jag ammar honom sen går han somna i selen. Vilket fungerar bra! Men det gör ju inte att han sover bättre för när han läggs ner så vaknar han och ska amma igen. Just mu har jag gett upp, jag lägger mig med honom kl 20. Vilket verkligen är pisstrist. Men alternativet är att springa fram och tillbaka var 10:e minut. Dessutom så när han vaknar så vänder han sig om och kryper iväg. Vår säng är hög... nån dag gick det bra att lägg ner honom i soffan så vi kunde se en film iaf. På nätterna vaknar han eller han snuttar i snitt ca 1 ggr timmen tror jag. Ibland oftare och ibland mer sällan men aldrig mer sällan än en gång på två timmar. Så jag förstår dig!! Jag lägger mig sällan på dagen men känner mig rätt pigg ändå. Konstigt nog. Min man kan inte ta honom på nätterna för det är bara mina bröst som duger då. Men på helgen brukar jag kunna sova nån timme själv på morgonen. Det är ljuvligt!!
  • LissaE
    Iowhannah skrev 2019-06-01 08:23:38 följande:

    Igår hände det! Alice tog sina första steg! Stapplande och ostadigt men hon var väldigt stolt (mamman också såklart) :D


    Men wow!! Bra jobbat Alice! Otto är inte nära att börja gå än, han vill gärna att vi håller i hans händer men han provar inte att stå utan stöd eller så. Jag ser dock fram emot när han går. Tänker att det ska bli skönt att slippa ha honom ålandes i all smuts. Men de är väl ändå i all smuts förstår jag.

    Berätta, vad ni brukar göra om dagarna med era bebisar? Jag tänkte försöka hitta nåt babycafe under veckan. Han tycker ju att andra barn är så roliga! Dock får han mest umgås med hund, katt, getter, höns och hästar. Svårt nu för han vill ju inte sitta i vagnen utan ska krypa. Men han äter typ allt. Är så orolig att han sätter något i halsen så det är ingen ro när han far runt. Hur tänker ni mer erfarna mammor om det, överdriver jag oron om att sätta i halsen?
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-06-02 21:33:09 följande:

    Bra jobbat Alice, kan tänka mig att ni är stolta :) Edward har nog ett tag kvar innan han börjar gå. Han reser sig upp mot möbler och kanter men därifrån rör han sig inte så mycket.

    LissaE det låter precis som våra nätter du beskriver. Har också funderat på om jag ska låta honom somna i soffan för att slippa gå in till sovrummet hela tiden men det tar emot lite... han somnar ju bra i vår säng men vaknar sen flera gånger.

    Jag är chill med mycket men just det där med att sätta i halsen är jag livrädd för. Storasyskonens rum är förbjudet område. De har smågrejer, lego, pengar, leksaker blandat med damm ;)

    Läste igår om en 11-månaders som satt hundmat i halsen och dog. Så fruktansvärt. Ovanligt såklart men det händer. Så just det är jag rädd för men annars är jag ganska avslappnad, tror jag. Hihi


    Jag läste också om babyn som satte i halsen och dog. Det lugnade mig inte. Vad gäller maten är jag coolare. Och inne håller jag golvet i princip kliniskt (överdrift!- hundhår finns). Och några äldre syskon finns inte så det behöver jag inte noja över. Dock är det ute. Kan inte hålla kliniskt där :) Idag var vi på firande i en park. Massa ekollon. Höll på att få slag tillslut. Vagnen vägrar han när den står still så det var bara att traska (snabbt måste det gå också- ingen skön avkopplad promenad här inte) runt i 30-graders hetta. Vi är dessutom på besök där det inte finns bebisar och då självklart inte anpassat. Nu längtar jag hem till att inte passa lika mycket och kunna bli avbytt av mannen.

    Smiter inte Edward ur sängen om/när han vaknar och vill amma? O sätter sig upp och kryper på (tjock är han också så han plöjer liksom igenom kuddar som en bulldozer). Utan ett gnäll. Urläskigt så sen dess vågar jag inte ha honom själv i sängen. Min man funderade på att såga av benen på spjälsängen och ställa över honom som en bur :) :)
  • LissaE

    [quote=79728850][quote-nick]jennie08 skrev 2019-07-01 21:19:31 följande:[/quote-nick]Halloj. Hur är det med alla?

    Här går dagarna i ett. Barnen har sommarlov och jag försöker få allt att gå ihop.

    Edward har börjat bli så himla rädd för saker. Häromdagen träffade vi en liten hundvalp som råkade komma lite för nära. Edward bara satt och skakade i hela kroppen för att sen gallskrika. Varje gång han såg hunden så började han gråta. Samma sak för leksaker som låter. Han hade hittat storebrors bil som gör olika ljud, den blev han så rädd för så vi var tvungna att ta bort den.

    Han har alltid varit känslig för ljud men det här känns extremt.

    Annars kämpar vi på med sömnen och amningen. Det har egentligen inte hänt så mycket där. Han sover dåligt och ammar jämt :P

    Hur mår era små?[/

    Hej! Fullt ös som vanligt här, han är aldrig still. Alltid på gång men glad jämt. Men ett humör utan dess like. Han vill inte vara still utan det måste ske saker. Att sitta och käka middag med honom på restaurang skulle ALDRIG ske om man säger så :) :) Han ställer sig utan stt hålla i sig men vågar absolut inte gå och har heller inte alls balansen för det. Kryper snabbare än blixten. Kommunicerar massor hela tiden och förstår mycket. Och kan låta som de flesta ?lantdjuren?. Så himla häftigt så snabbt det går. Han ammar fortfarande hela nätterna i princip. Vissa nätter är bättre men det handlar nog ändå om minst 3-4 snuttningar. Minst. Vissa nätter är så hemska så kroppen och själen gör fysiskt ont. Tack och lov är de få. Annars älskar han att åka gräsklippare och fyrhjuling. Han låter som en mest hela dagarna. Iof lät han som en häst hela dagarna också när han kom på det ljudet.

    Han är typ omöjlig att ha på gräsmattan då han vill smaka allt fortfarande. Han var så rolig när jag sagt till honom många gånger att han inte får stoppa sten i munnen, då lutar han sig ner och tar dem med munnen. Gah omöjligt!

    Hur äter era bebisar nu? Otto äter inte överdrivet mycket alls. Han väger dock 13.2 (nattätare...) och är 78 lång. Har strl 86-92 nu.

    Om 6 veckor börjar jag att jobba. Vilken ångest. Inte att börja jobba utan att inte få vara med Otto hela tiden. När börjar ni andra som inte börjat än?

    O har också en period nu då höga annorlunda ljud är läskiga. Typ dammsugaren som han tidigare har älskat..

    Fyller era snart 1 år nu? :) min fyller 26:e.

    Berätta vad era gör! Är så kul att höra om jämnåriga.

  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-07-02 08:26:19 följande:

    Ska ni åka utomlands i sommar? Vi ska till Spanien och jag funderar på om jag ska ringa till bvc och se om han kan få mässlingssprutan tidigare?!


    Vi ska vara i Sverige hela sommaren men vår bvc-sköterska sa att vi skulle höra av oss om vi skulle resa för då skulle han få sprutan tidigare. Visst är det jättevanligt att de blir dåliga av den sprutan? O ska få den den 18/7 (på vår bröllopsdag såklart..). Funderar på om vi ska flytta fram det en gnutta så det inte blir mitt i semestern.

    Inatt har O snuttat på mig HELA natten. Anar att nån mer tand är på g. Han är så klängig, mammig och gnällig både igår och idag. Gråter liksom. Tänkte att han hade ont nånstans men kanske är det nån fas nu plus en tand?

    Skönt för er att era bebisar gillar att greja med saker. Otto plockar som sagt max i 20 sekunder. Sen kryper han och har sönder saker han inte ska ha. Han plockar iof ut alla saker ur våra köksskåp men plockar inte in direkt utan köket är i ständigt kaos för han kastar ur sen kryper till nästa projekt. Att ha honom i någon annans hem är hemskt. Han är på allt. Som en bulldozer. Vet exakt att han inte får vara på eluttag men kastar sig över dem och ger mig en busblick.
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-07-02 10:18:01 följande:

    Varför ska han få sprutan nu om ni inte ska resa iväg. Då hade jag väntat till efter semestern :) Trodde att de fick just mässlingssprutan annars vid 18 månader.

    Vår bvc-sköterska bokade in oss för övriga vacciner som sagt den 19:e augusti för att slippa ta den mitt i semestern.

    Men, jag tror att biverkningarna på mässlingssprutan kommer ca 7-10 dagar efter själva injektionen. Förutom lite ömhet såklart så de kan få när de får sprutan.

    Haha jag känner igen det där med att dra fram allt. Så är Edward också. Och även om han sitter och leker med sina leksaker så är han ju på allt han inte får röra också. Dammsugaren, sopborsten, elsladdar, tv-kontroll, blommor, elutag ja allt han absolut inte får pilla på eller stoppa i munnen. Det blir många neeej varje dag, haha

    Som tur är så är han ganska blyg när vi är borta så då vill han mest vara i famnen eller sitta still och pilla på något. Fast när vi var hos farmor och farfar sist så var jag tvungen att flytta på alla kristallskålar som stod framme med frukt och godis. Paradis tyckte Edward.


    Aha men då blandade jag nog ihop det, han ska få annat vaccin den 18e då, inte mässling. Just ja det var påfyllnad av nåt de fått tidigare väl?

    Otto älskar också att bada. Han är helt tokig i badkaret så i lilla babypoolen kan han vara den säl han vill vara :)

    Så många nej varje dag. Sa precis till min pappa att om jag inte fick säga ordet nej så vet jag inte hur jag skulle lyckas. Förlora spelet omgående är iaf helt säkert.

    Efter att jag skrev förra så plingade det till i luren och stod att Otto inleder språng 8 idag. Brukar ofta stämma på honom. Idag har han varit så grinig och klängig. Klippte det korta gräset på gräsmattan igen för att han skulle vara nöjd ett tag iaf :)

    Kan redan nu ana en orolig natt till... Hejja! Nästa språng kallas de inte bebis längre utan ett litet barn. Det går så snabbt <3
  • LissaE
    Iowhannah skrev 2019-07-18 07:37:21 följande:

    Hur går det för alla? Hur märker ni av utvecklingssprånget som är nu?

    Här är det krångel med sömnen. Hon vägrar somna själv, vilket hon alltid har gjort, utan nu somnar hon bara om hon ligger på en förälder. Eller i vagnen då. Hoppas det går över när språnget är över.

    Nu går hon! De krypande dagarna är helt över, nu är det bara gå som gäller. Vi övade en del i helgen och då släppte det helt. Hon försöker hålla samma fart som sin storebror men det är inte så lätt :)


    Grattis till alla era 1-åringar! Min plutt fyller på lördag. Galet! Men måste ändå erkänna att allt blir bara roligare och roligare.

    Just nu är det stora åskmolnet i utvecklingsfasen. Oj vilken slitsam helg han (vi) haft. Så mammig. Dissar pappa helt när jag är i närheten. Ändå är vi båda hemma nu. Vill bäras en massa. Vägrar vagnen. Ska bara sövas/nattas av mig. Ammas oftare osv. MEN han sover själv i vår säng hela kvällen så plötligt har jag fått fler timmar på dygnet. Så fantastiskt! Sen äter han ju och snuttar varje natt från ca kl2. Längtar till att sova mer än 1-2 timmars sammanhängande.

    Ni som ammar, hur tänker ni framåt? Jag skulle vilja att han sov bättre på nätterna (såklart) men fri amning resten av tiden. Dock börjar jag jobba så dagarna får han hålla till godo med annat. Känner dock inte att jag har bråttom att sluta amma utan tycker det är rätt mysigt och ganska bekvämt.
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-08-18 21:24:44 följande:

    Halloj, hur mår ni? Vi har kommit hem från utlandssemester nyligen och idag har vi firat alla sommarbarn med kalas. Edward älskade att vara i Spanien och helst ville han vara på stranden och i badet jämt. Han fixade värmen riktigt bra så det var skönt. Jag däremot tycker det är skönt att vara hemma i lite svalare Sverige hehe.

    Edward har fortfarande inte börjat gå utan kryper runt i raketfart. Han verkar inte alls intresserad av att lära sig gå.

    Hur är era små just nu?

    Edward är superglad på dagarna och hysterisk vid läggdags och på nätterna om han inte får amma. Förut har pappa kunnat ta varannan nattning men nu gärdet inte alls. Däremot så vill han mer än gärna vara med på allt som pappa gör på dagarna.

    Ska jobba 2 kvällar och en dag nu i september så hoppas det hinner lugna sig till dess.

    Är det någon som börjat jobba än?


    Hej! Nu har jag snart jobbat två veckor. O är hemma med sin pappa. Det har varit rätt blandade känslor. Sista veckorna bestämde vi att vi skulle sluta med nattamningen. Jag sov i annat rum. De 4-5 första nätterna gick helt galet bra, han sov 7.30-4.30 utan uppvak sen gick det inte bra längre. Han vaknade och var ledsen jätteofta. Han blev jättesvår att natta. Trött och grinig hela dagarna. Vi bestämde att vi struntar i det så nu nattammas det mer än nånsin. Sista natten var okej jämförelse. O är fortfarande rätt stökig. Han säger nej när han vill ha något. Så han springer runt och skriker nej hela dagarna. Ganska jobbigt faktiskt. Önskar att han kunde säga ?ha? istället för nej för då skulle det nog kännas mindre jobbigt.. han är väldigt bestämd och inte längre så enkel att avleda. Hur är era bebisar nu? Har ni märkt någon skillnad. O får massa nya tänder så hoppas att det är det i kombination med att jag har börjat jobba som gör att han inte är lika glad längre. Han är liksom mer ilsken (om en bebis kan vara det?)
  • LissaE

    Roligt att läsa hur ni har det :) Jag har jobbat sen mitten av augusti nu. Det är verkligen splittrande. På jobbet går det jättebra men att lämna honom och min man på morgonen. Gah så avis jag är på min man. De har det iaf bra men O saknar mig väldigt mkt fortfarande. Han sitter som en apa på mig när jag är hemma.

    Han snuttar också hela nätterna, för orka så lägger jag mig nio ungefär. Så trist. Måste verkligen ta tag i nattamningen. Men nu kommer det massa stora tänder och det gör honom ännu snuttigare så får låta det gå nån vecka till (eller månad/er......)

    O springer mest nu. Han är aldrig stilla. Han säger några få ord men kommunicerar så vi förstår. Det mest fascinerande är ju ändå hur de lär sig genom att bara vara med. Idag kom O med en trasig ballong så han puttade bort mormor som stod i vägen och öppnade luckan och sen kastade han den i soptunnan. Så jäkla lustigt vad som snappas upp.

    Annars måste jag säga att han är rätt högljudd fortfarande. Och säger nej till saker han vill ha. Vi slutade tom att säga nej under flera veckor för att få honom att sluta men icke.

    Hur ofta sover era nu? Tider? O brukar sova 9 och 14 men tror det börjar bli dags att minska till en gång.

Svar på tråden Julibebisar 2018