• LissaE

    Julibebisar 2018

    jennie08 skrev 2019-03-24 07:20:10 följande:

    Har ni gått över till välling eller kör ni ersättning? E vägrar flaska men det vore skönt om han kunde vänja sig vid att kunna äta något annat än bröstmjölk på natten. Så pappan kan ta honom ibland.


    Våra bebisar påminner om varandra (visst är de båda tjockisar också eller blandar jag ihop?) Otto vägrar också flaska. Jag kör pipmugg med välling. Går sådär dock. Ersättning spottar han ut (det enda han spottar ut). Tänker erbjuda välling oavsett om han dricker eller ej. Plötsligt kanske det händer. Och tänker som du att då kan mannen ta helgnätterna.
  • LissaE
    Iowhannah skrev 2019-03-22 05:25:46 följande:

    Alice kryper fortfarande inte. Hon hasar fram på rumpan, dock oftast bakåt och hon har noll kontroll på vart hon tar vägen. Vi får se hur det där utvecklar sig, jag tror stenhårt på att hon kommer gå innan hon kryper.

    Vi har också haft struliga nätter iom utvecklingssprånget men förhoppningsvis släpper det snart. Enligt sambon, som är den som varit ledig denna månad, så har hon slutat äta på tidig morgon nu. Hon äter nån gång runt 23 och sen sover hon till typ 07, så jag ser fram emot att få det någorlunda lugnt nästa månad.

    Tänderna är väl på g här men inget som stör än. Ingen har ploppat upp men enligt bvc så verkar det vara närstående.

    I matväg så får hon allt. Favoriterna är bröd, pannkakor och spaghetti och köttfärssås, men hon äter allt. Och mycket! Vi får liksom bestämma när det räcker för annars äter hon tills det inte finns nåt att äta längre. Helt tvärtemot sin bror, som man nästan får truga i mat.

    Har ni andra märkt nån skillnad på sömnen när barnet äter mer vanlig mat? Jag tycker det verkar som att Alice inte alls blir lika mätt på flaska längre, det märks framför allt de kvällar då hon inte fått riktig kvällsmat innan kvällsflaskan. Funderar lite på om mer vanlig mat under dagen kan göra att hon sover bättre och längre på natten.


    Skönt att hon äter allt! O har ju alltid varit matintresserad men nu tycker jag att han äter lite. Han vill helat ha bröd. Och måste ha något att plocka med (typ smörgåsrån) annars blir han otroligt frustrerad. Ungefär hur mycket i mängd ska de äta nu egentligen? O erbjuds men tycker att han dissar en hel del av måltiderna. Han har väldigt många tänder på g i överkäken så kanske därför iof skulle han väl dissa rån och mackor då också..

    Jag har inte märkt något mönster i att han sover bättre efter bra matdag men just för tillfället så är en natt av sju bättre och då vaknar han nog varannan timme den natten ändå.
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-03-22 16:24:38 följande:

    Här är det också riktigt struligt med nattsömnen. Han vaknar i stort sett varje timme hela natten. Jag är så trött på eftermiddagarna så jag somnar varje gång jag lägger Edward. Jag hoppas innerligt att det blir bättre snart. Oftast ger han sig inte förrän han får bröstet också så det blir ju jag som tar varje natt. Jag hoppas på att få lite sovmorgon imorgon.

    Edward äter väl iaf en till två måltider med riktig mat. Han har gått över till 8-månaders burkar med mer bitar i. Han gillar endast Hipps burkmat så vi kör med det ;) och pannkakor! Det gillar han riktigt mycket. Problemet är bara att han blir så förstoppad. Men nu har vi fått telefonnr till en barnläkare som kan skriva ut laxermedel till honom. Annars ammar jag bara.

    Edward kryper inte alls. Han har inte ens kommit på att han kan stå på knäna och armarna. Om han vill någonstans så vänder han sig från rygg till mage osv tills han är framme. Men oftast blir han mest arg när han måste ligga på golvet. Han har sånt stort närhetsbehov så jag har aldrig varit med maken :-P

    Annars känns det som att han är upptagen med att klappa händerna, vinka, öva pincettgrepp och titta efter lampor. Han har riktigt fin finmotorik så jag antar att han övar på det istället för att krypa :)

    Han har två tänder i underkäken. Inga andra på g just nu iaf.


    O är också lite tjorvig med magen. Väldigt hård. Hur ofta bajsar Edward? Jag ger massa katrinplommon men tycker inte de hjälper så bra. Googlade att päron kan ge bättre effekt så ska köra det ett tag. Vet dock inte vilka mängder som ska till för att få effekt på plommon och pären. Någon annan som vet?
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-03-26 09:49:16 följande:

    Nu har han inte bajsat på flera dagar. Annars kan han bajsa lite varje dag men bara små hårda pluttar. Han kämpar och kämpar men det kommer knappt något. Jag fick ett telefonnr till en barnläkare som kan skriva ut laxerande. Tänker att det kan vara bra att ha hemma. Jag kör med både plommon och päron men det hjälper nämnvärt. Det enda som hjälper är att minska på maten och amma mer vilket jag helst undviker. Men ibland har det varit nödvändigt.

    Inatt sov E lite bättre, vaknade bara varannnan timme.

    Edward vill inte dricka ur pupmugg heller. Hehe Men jag tänkte pröva med välling så småningom så att han får vänja sig vid smaken. Jag fortsätter ju gärna amma några månader till men jag önskar att han inte åt så ofta på natten. De målen behöver han ju egentligen inte.

    Hur ser era barns mat och sovtider ut?

    Edwards ser ut ungefär såhär:

    Vaknar ca 06.30

    Ammar 07.30

    Sover 08.30-09.30

    Äter frukt 10.00

    Lunch 11.30-12.00

    Sover 13-14.30

    Ammar 15

    Sover 16-17

    Middag 17-18

    Ammar 19.30

    Sover för natten 20.00

    Tiderna är inte exakta såklart men ungefär så ser hans dag ut. Jag läste någonstans att en 8-månaders kan börja sova 2 ggr per dag men Edward är helt slut när jag lägger honom så det känns som att 3 sovpass får gå bra ett tag till.


    Oj vad här jagad runt. Fullt ös på O nu. Kryper och ställer sigmat saker. Många veckor nu där han sovit urkasst. Ibland får jag nån natt där det ?bara? är 4-5 amningstillfällen.. annars är det typ hela tiden.

    Dock är rutinerna lite bättre. O vaknar runt 7.30, äter då lite frukost macka och rån. Försöker pilla i lite gröt.

    Sen sover han 9.30 (alltid två timmar efter att han vaknat). Sover ca 1-1 1/2 timme i vagnen.

    Lunch efter sovning. Just nu vill han inte ha något utan vill ha grötklämmis (som jag gör själv) eller amma. Vet inte om det är alla tänder som gör att han dissar maten.

    Frukt och/eller amma

    Sen sover han ca 3-3 1/2 timme efter förra sovningen, då sover han 1 -1 1/2 timme.

    Middag runt 17

    Provar välling ur pipmugg i matstolen

    Sovdags runt 19.30. Det sker genom att han ligger vid bröstet. Önskar så att den nattningen kan förändras men jag vet inte hur. Kanske genom sele eller promenad men då måste man ju orka det varje gång.. jag kan aldrig vara borta efter 19 då skriks det i panik.

    Hur ser era nattningsrutiner ut?
  • LissaE
    Iowhannah skrev 2019-04-04 06:29:50 följande:

    Vi nattar med en flaska ersättning. Jag ser inget problem med det eftersom hon fortsätter sova när vi har lagt henne i sängen. Hennes bror somnade med flaska tills han var ett och ett halvt.

    Alice har börjat pussas nu. Jag märkte det i går när jag pussade på henne, plötsligt kastade hon sig emot mig och gav mig en riktigt blöt puss med öppen mun :) Mysigt men kladdigt.


    Problemet är att hans pappa aldrig kan natta honom eftersom han använder mig som napp tills han somnar, han vaknar direkt vi försöker bära honom till sängen. Och nu är han så rörlig så vågar inte låta honom sova själv i vår säng som är hög. Jaja det löser sig väl med tiden. Inte många 10-åringar som har mamma som napp :) ;)

    Hans pussar är de bästa, om än lite blöta som ni skriver :)
  • LissaE

    Hur sover era bebisar nu? Min lille har börjat vakna i panik i lördags vaknade han en gång, söndag-måndag massa gånger och inatt vid 22 och 24. Han är totalt otröstlig och ärligt vet jag inte hur vaken han är. Han försöker komma ifrån mig och tittar liksom vettskrämt runt sig. Men nattskräck känns väl väldigt tidigt? Han är snuvig och har 38-38.5 i temp. Som vanligt på dagen så inte öronont eller så. Inatt skrek han konstant i 1 1/2 timme vilket han aldrig någonsin har gjort. Tillslut klädde jag av oss och selade upp honom hud mot hud, vankade runt i huset i 30 minuter. Han fick en alvedon då också. Sen somnade han och sov till 6.30. Jag tycker så synd om honom. Plingade precis i telefonen att nu påbörjar ni språng 7... har någon varit med om nattskräck och hur bemöter man dem bäst? Kan ju inte låta honom ligga och skrika i två timmar i sängen och bara klappa honom. Föräldrahjärtat pallar inte det.

  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-05-01 17:45:28 följande:

    Låter ju som nattskräck. Jag hade gjort som du, tagit upp honom och låtit honom ligga hud mot hud och bara hållit om. Försökt amma hade jag nog också gjort för det är Edwards stora tröst.

    Hår är det sjukstuga, Edward är så förkyld och har över 39 graders feber. Tycker alvedonen hjälper sådär. Hade bara gröna suppar som är upp till 10 kg. Så ska testa de lite starkare som jag lyckades hitta idag så får vi se.

    Så nätterna är förstörda pga det.


    Två nätter utan panikskrik, tack och lov. Dock är han snorig och frustrerad över att han inte kan puppa utan att hålla på att kvävas. Så varje nattning är liksom en prövning då det är så han nattas. Duschade länge med honom och då släppte värsta snoret så han kunde somna vid bröstet men kvällarna är sjukt oroliga för honom. Hade dessutom varit borta hela dagen så mina bröst höll på att sprängas och ingen hjälp kunde jag få av honom direkt (tack duschen!). Somnade vid 22 igår igen, vanligtvis sover han senast 19.30... antar att det är snoret som stör allt. Fortfarande lite feber.

    ?Säger? era bebisar något? Otto säger ?Eee däää? och ?tttttttittaa? , men gulligast och tydligast är kissen som han kallar ? ttttiissss?. Han älskar kissen. Vi har hund också som han härmar, han går runt med sakerna i munnen precis som hunden. Ser så roligt ut när de båda kommer med en bitleksak i munnen. Som baloo och mowgli.

    Nu står han mot allt. Har börjat släppa men ingen balans för att stå utan stöd än. Trapporna är det bästa som finns..... att gå med stöd har han inget tålamod till utan kryper helst.
  • LissaE

    Ja dusch/bad är toppen, då släpper det lite och han kan amma. Han kan ju inte bada flera ggr men då har jag satt honom i gåstolen så har jag duschat (älskar att duscha så win-win). Så gör jag även på kvällen, först dusch/badar vi tillsammans sen får han sitta i badrummet när jag duschar hett. Efter det tig jag snorsugen ikväll och nu sover han och puppar.Hurra! Kl är 20.

    Stackars er att ha 40 grader. Vad har ni gjort om dagarna då? Sover han mer? Otto har ju bara haft lite ökning så på dagarna kör ju han på.

    Wow så många ord Alice kan! Otto säger också mamma men inte till/efter mig utan han härmar när jag säger eller säger det men inte mot mig. Trots vilda applåder från mig :):)

  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-05-03 07:42:29 följande:

    Ja när han hade nästan 40 grader så var han ju inte pigg. Han sov en del men det var fler kortare stunder och där emellan så var han som ett plåster på mig eller sin pappa. Började gråta så fort man satte ner honom någonstans. Han fick alvedon och då blev han ju lite piggare. Vi var bara hemma.

    Han har vägrat äta sen han blev sjuk. Så jag har endast ammar honom så jag är glad att det har funkat så pass bra trots att han varit så förkyld.

    Nu idag är han iaf feberfri.

    Ja oj vilket vokabulär hon har Lowhannah :) får nog lägga Edward i hårdträning. Haha

    Jag har inte sett någon nässpray från 1 år men jag tror inte att det skadar att ta nässprayen från 2 år heller någon gång ibland.

    Går ni på öppna förskolan?


    Skönt att han är feberfri! Det är Otto också, bara snoret kvar... jobbigt.

    Vi har varit på öppna fsk ett par gånger bara. Otto älskade barnrytmiken. Men tyvärr krockar det med hans sovtider. Så tråkigt men han klarar sig nog utan det. Dessutom färre baciller :) Är ni på något?
  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-05-03 09:40:04 följande:

    Skönt att de är feberfria!

    Nej vi har inte varit iväg på något sånt. Funderar på att gå lite för min egen skull också och tänker att nu på våren kanske det är lite mindre baciller. Å andra sidan så är det väldigt många som är sjuka just nu så får se hur vi gör. Ska iaf försöka komma iväg och hälsa på några vänner som är hemma. Men det är alltid någon som blir sjuk varje gång vi bestämt träff. hehe

    Som tur är så slutar mannen tidigt 3 dagar i veckan så då kan vi hitta på grejer tillsammans innan stora barnen kommer hem från skolan. 

    Edward ratar ju all gröt och välling men har fått dille på min havregrynsgröt med jordnötssmör och banan. Det borde väl vara ok att ge? 


    Ja det låter väl väldigt bra! Jordnötssmör är väl väldigt nyttigt fett. Jag är så feg så har inte gett honom nötter än. Hans kusin är nötallergiker. Dock äter jag nätter med honom bredvid så borde inte vara något. Kanske ska ta med honom till sjukhusentrén och ge honom där :) Nojjig mamma. Otto vill äta all mat själv så han får all gröt i klämmasförpackning. Har återanvändningsbara så det funkar superbra!

    Visst hade Edward bekymmer med magen? Vi har börjat med potta på Otto och han har så mycket lättare att bajsa klart. Annars klämmer han men orkar inte fokusera klart så han far iväg vilket gör att processen blir lååång. På pottan går det superlätt. Så ett tips!
Svar på tråden Julibebisar 2018