• LissaE

    Julibebisar 2018

    Min kille fortsätter att växa, 7 1/2 v vägde han drygt 7,5kg och 63 lång. Bjässe! Hur stora är era nu? :)

    Han fick rotavaccin och har varit extra ledsen över magen sen dess. BVC ville också att jag skulle utesluta mjölkprodukter under 2 veckor för att se om kräkningarna blev mindre. Sen har jag börjat med magdroppar till honom. Tycker så synd om honom när han ligger och gnäller över magen hela nätterna. Han skriker sällan över den. Han har varit lös i magen hela tiden och är fortfarande men sen vaccinet så verkar han ändå få kämpa med bajsandet mer. Typ halvt förstoppad men lös. Har era fått vaccinet? Några biverkningar?

    Så jäkla surt för två nätter innan vaccinet så sov han 2.5-3 timmar mellan amningarna och nu puppar han var 30:e minut (som tröst för magen antar jag - tar inte napp).

  • LissaE

    Här går det bra :) Är 2 månader och 1 vecka nu. Lillen växer så det knakar. Köper 74-kläder (lite stort i längden fortfarande). Han borde ju börja plana ut lite nu tycker jag (ser framför mig att jag till våren bär runt på en bebis som är en meter lång och väger 15 kg men inte kan gå).

    Annars skrattar och jollrar han mycket, följer en med blicken. Han vill fortfarande underhållas otroligt mycket. Han är nöjd ungefär 10 minuter per grej man gör. Så

    Tips om lämpliga aktiviteter gillas!

    Han har börjat med något nytt på nätterna, att han fäktar och stånkar. Påminner lite om när man själv somnar till och får känslan av att man faller. Han ligger så från kl 01-02 ungefär och tills vi går upp vid 6.

    Jag har varit utan mjölkprotein i dryga två veckor nu, hans mage är mycket bättre. Kräks inte alls dessa mängder som han gjorde förut. Jag saknar mjölkchoklad så jag dör.

  • LissaE

    Hej! Skönt att läsa att vi sliter med ungefär samma saker :) Otto vägde vid 3 månader 8850 g och 65.5 cm. Han är en rejäl kille. Ska hälsa honom att vissa bebisar bara bajsar en gång i veckan för han sliter med bajs iaf 3 ggr/dag. Och ammar hela nätterna. Kanske sover han 3 timmar en gång per natt utan att ha bröstet. Sen ligger han och snuttar. Tack och lov sover jag ändå och är relativt pigg. Vi har kämpat med sjalar och selar för att kunna göra något vettigt på dagarna, nu äntligen acceptera han dem ute iaf. Vi bytte till en up&go-blöja och då funkar det fint. Så vi är ute och går en hel del (han gillar inte när man står still). Och när han sover så kan jag fixa hela stallet. Jag har haft lite jobbigt med just det, totalt oflexibibelt. Otto hatar att åka bil och att gå i butiker. Då skriker han mest hela tiden. Sen kräver han ständig underhållning så vi cirkulerar vid olika ?stationer? med ca stopp på ungefär 7 minuter ex babygymmet, babysittern, bok, jollra i badrummet. Jag bär min lille klump mest hela dagarna. Han somnar 18-18.30 och vill upp 05-05.30 sen somnar han igen vid 7. Jag brukar lägga mig astidigt så jag får lite sammanhängande sömn innan puppandet börjar.

    Jag försöker verkligen ta tillvara på allt men inte njuter jag hela dagarna som folk tycks tro att man ska göra, älskar ni den här tiden? Första barnet så jag vet ju egentligen inte vad som väntar men kanske att pappan blir lite mer accepterad så jag kan rida utan att ha mobilen på högsta volym och vara orolig att behöva skynda hem. Just nu är jag såååå överdrivet lycklig över att han vill vara i selarna så jag kan greja i stallet och röra på mig. Berätta gärna vad ni roar era bebisar med om dagarna, kanske kan vi lägga till en station i vårt program :) ;)

  • LissaE

    [quote=79191850][quote-nick]Utvandraren2 skrev 2018-11-05 15:40:55 följande:[/quote-nick]Här går underhållningskravet i perioder. Som idag, har inte fått gjort ett smack härhemma än att värma färdig matlåda till mig själv. Och frukost imorse. Jag som skulle laga mat till sambon nu när han kommer hem från jobbet. Just nu sitter hon i babysittern och leker. Men hörde en prutt, och hör att hin klämmer, så nu var min två-minuters paus slut, dags att byta blöja! (Igen, fjärde bajsblöjan idag. Hon har nog lite ont i magen idag, är nog därför hon är så mammig)[/

    Fattar precis! Men vad gör ni en dag när hon behöver roas? Otto är som sagt inte nöjd längre än några minuter och tro då inte att jag får göra nåt annat dessa minuter. Ibland är jag motarbetare och kastar in en tvätt när han sitter i babysittern. Han är min chef. Den mest bestämda jag haft. Jag har dock blivit skicklig på att göra saker med en 9 kilosklump på ena armen.

  • LissaE

    Åh himmel stackars er utan tvättmaskin. Jag har samma bekymmer som dig, läckande blöjor. Ryggbajs varje gång. Önskar att Otto nöjde sig med att sitta med men han ska gå. Att stå still är dötrist. Han pratar hur mycket som helst och vill gärna sitta själv genom att hålla i mina fingrar då är han lycklig. Han skrattar så han kiknar när man kittlar honom eller pussas. Att ligga på mage tycker han är rätt onödigt. Dock tycker han det är sååå kul nu när han kan rulla över från rygg till mage själv (säkert för att jag hurrar så).

    Alice verkar vara en soft tjej. Otto har aldrig varit nöjd längre än några minuter på samma plats förutom nu ute och gåendes i selen. Jag kan inte ens övertala honom med att chilla genom att ge honom bröstet längre. Så long gone är alla tv-serier och nyhetsmorgon.. ;)

    Jag förstår inte hur man svarar i tråden. Använder citat nu men det blir ju inte rätt. Kan ni hjälpa en dummer så jag kan göra rätt? Tack!

  • LissaE

    [quote=79191980][quote-nick]jennie08 skrev 2018-11-05 16:38:44 följande:[/quote-nick]Jag trycker bara på citera-knappen :) och skriver sen under.

    Ja här är det bajs på ryggen och benen och lite överallt. Därför använder jag bara omlottbodys så jag slipper dra över bodyn över hi idet för då har vi bajs överallt. Haha

    Hur gammal är Otto? Det känns som att Edward är långt ifrån att kunna rulla runt medvetet. Det har han inte ens gjort omedvetet. Hehe[/

    Otto är född 26/7 så typ 3 1/2 månad snart. Alltså helt medvetet är det inte (det vore en överdrift att säga)och tillbaka kommer han inte själv men han vänder oftare och oftare. Och när han hamnar på magen så sprattlar benen i försök att komma framåt. Pju tror han kommer bli en mkt aktiv liten kille :)

    Själv är jag tokförtjust i onesies pga olyckorna som dagligen sker..

  • LissaE
    Kellie13 skrev 2018-11-06 01:39:16 följande:

    Nä jag kan inte påstå att man njuter jämt och ständigt men det e verkligen ett big no no om man INTE njuter av att vara hemma. Asså det e typ tabu att säga att man inte tycker om det men jag kan säga att jag inte gör det. Är så trött på att just gå upp på nätterna och att ALLTID va trött. Folk säger typ "ta vara på den här tiden" men som sagt så kan ja inte säga att ja tycker det e mysigt alla gånger. O nu kämpar han med gaser o inte kunna bajsa så han är spattig o kan inte slappna av så igår var han vaken från kl 1 på natten o jag hoppas verkligen inte att det blir samma sak inatt igen för då kommer ja fan inte orka. Det jag gör på dagarna är att åka hem till min mamma som gått i pension så tack o lov att jag har henne och kan åka dit annars hade jag inte pallat att vara mammaledig! Med min dotter så fick min sambo ta över o vara hemma från att hon va 4.5 månad för jag blev så deprimerad av att inte umgås med nån.


    Jag är tack och lov inte så trött men saknar det spontana, och att kunna gå ut och rida utan stress. Och det sociala förstås. Men också att JAG blir rätt rastlös av de ganska tråkiga aktiviterna som vi gör. Promenader är skönt men jag orkar ju inte hur mkt som helst och när det regnar är det ju skittrist eftersom han inte vill åka vagn. Ottos pappa kan ha honom ett tag men sen blir han mammig och otröstlig för pappan. Sa till min mamma att det är tur att de inte bor så nära för då skulle vi hänga där jämt. Jag är så avis på dig som kan! Har en kompis som skickade en bild på en text som bla stod så här: ? du kväver mig men utan dig kan jag inte andas?. Tycker det är en fin beskrivning.
  • LissaE
    jennie08 skrev 2018-11-06 08:58:35 följande:

    Man får absolut känna att det inte är världens roligaste jämt och att man inte njuter hela tiden. Jag njuter absolut inte av att amma hela nätterna och jag har jämt dåligt samvete över de stora barnen som inte får samma uppmärksamhet som tidigare.

    Men jag lyckas nog njuta ganska bra av Edward nu när han är inne i en period där han helt enkelt är nöjd. Kanske njuter jag lite extra för att det här är min sista bebistid. Jag är väldigt medveten om att det här är sista föräldraledigheten, sista gången jag har en liten bebis och att snart börjar ett nytt äventyr med en liten plutt som ska jagas överallt och hållas koll på varje sekund. Hihi - det är också mysigt men mycket mer påfrestande (tycker jag).

    Sen måste jag ju säga att det här med att skaffa en sladdis när man redan har stora barn var riktigt lyckat för oss. Jag har ju inte bara min man som hjälper till utan jag har ju två lite äldre barn som gör så mycket. De byter blöja, de passar honom när jag behöver gå på toa/duscha, de leker med honom, de byter kläder om han kräks eller dreglar för mycket, de tröstar om han är ledsen. Så ja, jag har ju två barnvakter hela tiden och de är tillräckligt stora så att jag vågar låta de hjälpa till så mycket.

    Inatt har han sovit riktigt bra, ammade när jag gick och la mig vid 22.30 och sen vaknade han inte förrän 04.00 :-O och sen vaknade han igen vid 06.00 och somnade om och sov till kl 08.00. Bästa natten sen han föddes - jippie


    Wow vilken natt! Lycka! Tar Edward napp? Otto kan fortfarande inte och på nätterna duger inte hans händer.. utan då smackar han efter bröstet nästan hela tiden. Men det är okej, jag sover hyfsat ändå.

    Bara för att jag skrev att han inte vänder från rygg till mage med mening så har han definitivt gjort det hela dagen idag. Sen är han så glad att han lyckats få tag på fötterna. Äntligen! Som han har försökt,, han har nästan tittat på dem med skräck. Så jäkla lustigt!
  • LissaE

    Dreglar era mycket? Otto har helst två händer i munnen som han tuggar/suger på och dreglar massor. Mindre dreggel på på fm än em. Visst är det väl alldeles för tidigt för tänder?

    Har någon av er börjat med smakportioner än? Eller vill ni vänta längre än 4 mån?

  • LissaE
    jennie08 skrev 2018-11-10 11:50:11 följande:

    Hur ser era bebisars huvuden ut? Edward ratar ju att ligga på mage så det blir ju bara korta korta stunder varje dag. Det här har ju resulterat i att hans bakhuvud har blivit helt platt. Ser jätteroligt ut.

    Så bvc-sköterskan sa att om det inte blivit bättre till nästa besök så ska han få komma till en sjukgymnast. Vet inte vad en sjukhymnast kan göra men det lutar nog åt att vi får komma på ett besök.


    Otto vill inte heller så gärna ligga på mage förutom när han vänder sig dit själv då är det hur kul som helst. Så då passar jag på att låta honom ligga där en stund men innan dess vägrade han. Eftersom jag ständigt bär min klump så ser hans bakhuvud bra ut.
Svar på tråden Julibebisar 2018