• LissaE

    Julibebisar 2018

    Min lille knubbis fullkomligt älskar smakproverna, han smackar och hugger efter skeden :) . Min bvc sa att det ska trappas upp till 6 månader men sen behöver de mat. Måste man vänta till 6 månader med fulla portioner babygröt? Han vill nämligen inte ha flaskan av sin pappa men mata honom går bra så gröt hade nog varit fantastiskt.

    Vår kille äter fortfarande minst varannan timme hela nätterna men inte dagtid Jag hade en tanke att ett mål gröt på kvällen kunde mätta honom lite mer. Iof verkar min mjölk innehålla grädde för han väger 10 kg nu vid 4,5 mån. Hur tänker ni?

  • LissaE

    God fortsättning allihop! Idag blir vår bebis 5 månader, hurra! Idag lyfte han bröstet med raka armar för första gången. Han sitter hyfsat stadigt men han vänder sig inte från mage till rygg utan bara tvärtom. Förra veckan kom första tanden upp så har han börjat bita mig. Någon som har samma problem? Jag tar bort honom från bröstet och säger till honom men än verkar han inte förstå utan verkar tycka att det är rätt festligt. Sjukt obehagligt!

    Hur mycket mat ger ni era? Ungefär. Min älskar allt vi stoppar till honom men är orolig att magen ska börja krångla så vågar inte ge honom så mycket..

  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-01-02 11:31:09 följande:

    God Fortsättning :)

    Hur har alla det?

    Här är det lite kämpigt. E gnäller för det mesta när vi är hemma. Vill inte ligga på golvet, inte babysittern, inte sitta i famnen. Vill gärna att någon leker hela hans vakna tid. Min rygg pallar inte att bära. Sömnen är kastrof, han vaknar minst en gång i timmen HELA natten och från kl 05.30 cirka vaknar han i stort sett varje gång jag lägger ner honom och vill ha bröstet. Han kan sova kanske 15-20 minuter mellan matningarna om jag har tur. Med andra ord så är jag trött. På dagarna somnar han inte om han inte får somna i famnen. Han kan somna i vagnen ute om jag går på en promenad. Men jag skulle går a vilja att han sover i sängen så jag kan passa på att vila samtidigt.

    Han åkte dessutom på magsjuka och vart riktigt dålig. Som tur var så vände det ganska snabbt.

    Jag läste i appen att han befinner sig mitt i en utvecklingsfas och det kan ju stämma.

    Hehe - negativt inlägg men det är lite så det är just nu...


    Vill bara sägaatt jag känner igen allt förutom att byta magsjukan mot en gnutta feber i samband med vaccinet. Shit vilken slitsam vecka vi haft. Missnöjd nästan hela tiden och om möjligt ännu mer närhetskrävande. Börjat bita mig med den där supervassa tanden han fått. Tack och lov är pappan så bebissugen efter jobbet så jag får gå ner till stallet och få lite andrum.

    Vad gäller maten så är han helt tokig i mat, han typ skriker från att vi sätter oss vid bordet tills att vi måste gå därifrån. Under veckan trappade vi dock ner eftersom han redan var gnällig av febern ocg han blir lite jobbig i magen av maten. Vatten och bryta majskrokar gör att vi hinner äta lite iaf. Tips!

    Nu sitter han, inte så jag vågar lita på honom för han har ju inget konsekvenstänk men i sängen och bollhavet sitter han rätt stadigt länge. Krypa vill han också men det är svårt än.

    Vad roar ni era med? Min lille tillhör ju den kategorin bebisar som kräver omväxlande underhållning och blir vrålarg om man inte får det. Sen vill han vara uppe i famnen och helst utan sele. Han väger nu 10,5 kg och 74,5 lång (han har växt 4 cm på en månad..)Och lika samarbetsvillig som en säck hästfoder.. tung alltså.

    En bra sak! Han har börjat acceptera vagnen mer nu när vi bytt till sittdelen. Ljuvligt! Sen de sista kvällarna har jag kunnat lämna honom i sängen utan att han vaknat direkt (jag är hans napp..). Lycka!
  • LissaE
    Lillflickan skrev 2019-01-12 23:44:39 följande:

    Jag vågar knappt säga hur bra jag har det med min lilla. Jag bara väntar på att det ska vända. Hon är nöjd för det mesta bara hon inte är hungrig eller trött.

    Sover bra i vagnen antingen hemma stillastående när vi är ute och går. Nöjd i vagnen länge även när hon är vaken. Hemma ligger hon gärna och pillar i gymmet eller på golvet länge i taget. Vill vara lite ner böra på kvällen sånär ganska fast i soffan på kvällarna. Har också börjat vilja stora i knät och bli buren lite mer, framför allt när hon är lite trött.

    Hon somnar bra i sitt näste och sover bra på natten. (Någon som vill slå mig än?) Inatt var en sämre natt då jag var tvungen att gå upp och byta på henne och mata henne kl 05:30. Hon hade då sovit sen jag la mig runt midnatt. Storebror vaknade också kl 05:30 och kunde inte somna om så 06:30 gav jag honom telefonen och placerade honom i soffan och sen efter någon timme kom kompisen upp och han kom in med telefonen och började leka ned henne i stället. Vi fyra vuxna och de två små sov till 09:00-09:30!

    Hon har börjat kunna sitta hjälpligt i matstolen korta stunder men är nöjd i bebisinsaysen till triptrapen också än så länge. Hon börjar få bra kontroll på sina händer och kan plocka ut nappen men får sällan tillbaka den igen. Hon börjar nästan hitta sina fötter och kan också vända sig helt på sidan men snurrar inte runt.


    Haha ja men liiiite!! Men det låter helt ljuvligt. Jag har verkligen fått en storchef. Han styr mig med järnhand. Snuttar fortfarande på mig nästan hela nätterna men vi sover ändå så jag är inte särskilt trött.

    Jag har gått ner min graviduppgång (30 kg!!) och jag antar att jag har min aktiva bebis att tacka. Vi gjorde också stortag på maten innan jul. Åt typ bara potatis, protein och grönsaker. Gjorde matlådor varje dag. Inget socker alls. Och havregrynsgröt till frulle och kvällis. Det var så lätt att alltid ha en låda att värma på lunchen och då blev det ju ingen macka eller liknande. Energin räckte bra mycket längre. Nu har vi spårat ur på julledigheten dock..
  • LissaE
    Lillflickan skrev 2019-01-14 08:25:10 följande:

    LissaE, hur lyckas du sova med snuttande bebis? Jag kan inte sova om något av mina barn är vakna eller rör på sig. Båda måste sova. Om de är i samma rum vill säga.


    Gissar att det är för att han snuttar mest hela nätterna, annars hade jag inte överlevt. Han har gjort det sen första minutrarna efter förlossningen, haha.

    I början sov jag väl sämre eftersom jag var SÅ orolig för PSD.
  • LissaE

    Herregud. Är det någon som har problem med bitande bebis? Han har börjat bita mig igen och skrattar när jag säger till honom. Hur gör man?

  • LissaE
    jennie08 skrev 2019-01-15 17:24:33 följande:

    Jaa, Edward har börjat bitas och mina bröstvårtor ömmar efter varje amning. Som tur är så har han inga tänder men aj så hårt han kan bitas ändå. Jag hoppas verkligen att han snart vill börja äta så jag kan trappa ner amningen lite.


    Min har ju fått två tänder, dock biter han inte alltid tack och lov. Det hade liksom inte funkat. Tycker mig se mönster i att det är när han inte är hungrig som han biter. Och när han blir busig i blicken. Jag får helt enkelt vara mer uppmärksam :)
  • LissaE
    Lillflickan skrev 2019-01-20 17:59:08 följande:

    Idag har hon sovit nästan hela tiden och har haft syrgas. Så vi blir kvar. Hoppas det vänder snart. Jobbigt att e henne. Petade på henne som när hon var pyttebebi så hon ska äta och slippa sond.


    Men stackars er!! Hoppas hon kryar på sig snabbt <3
  • LissaE
    Iowhannah skrev 2019-01-21 10:03:16 följande:

    Är det någon mer som upplevt att PMS:en blivit värre efter graviditet? Min blev värre efter första förlossningen och nu har den övergått till PMDS (självdiagnosticerade mig nyss). Hur ska man palla att må så här varje månad?


    Åh pms. Hoppas verkligen inte det blir värre än innan graviditet. Då får jag nog lov att bo själv den tiden tror jag. Jag hade kontakt med vården för några år sedan men så blev det en flytt så det fullföljdes aldrig. Iallafall så ville de ha en dagbok över x antalet månader för att kunna ställa diagnosen. Jag kommer börja anteckna om jag fortsätter med mitt pmsande. Inte okej att må dåligt och få andra (läses min man) att må dåligt halva månaden. Jag tål inga hormonpreparat tyvärr, kräks eller blir värre pmsig. Det sjuka är ju att jag fortfarande inte fattar att jag har pms utan att min man försiktigt får påminna mig. Varje månad.
  • LissaE
    Lillflickan skrev 2019-01-23 14:48:36 följande:

    Nu är vi hemma igen från sjukhuset. Nu isolerar vi oss bara resten av veckan för att inte smitta ner någon annan. Skönt att komma hem och att hon är bättre.


    Åh så skönt! Det måste ha varit hemskt för er.
Svar på tråden Julibebisar 2018