Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    Lillflickan skrev 2019-01-20 08:22:39 följande:

    Jag funderar också på att byta till sittdel snart, men hon kan inte sitta än. Har börjat sitta uppallad i matstolen men orkar inte så länge. För det mesta är hon nöjd i liggdelen så jag avvaktar lite till.

    Här har vi pausat maten. Hon blev förkyld och vägrade gapa. Sen blev hon sämre och vi hamnade på sjukhus. RS. Trodde hon var bättre men i natt fick hon syrgas så det är risk för att vi får vara kvar lite till.


    Åh, fy vad jobbigt! Hoppas hon kryar på sig så ni kan åka hem snart!
  • Iowhannah

    Är det någon mer som upplevt att PMS:en blivit värre efter graviditet? Min blev värre efter första förlossningen och nu har den övergått till PMDS (självdiagnosticerade mig nyss). Hur ska man palla att må så här varje månad?

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-01-21 10:58:21 följande:

    Ja mycket värre efter jag har fått barn och värre och värre har det blivit efter varje barn. Därför har jag hormonspiral så jag slipper eländet.


    Har du någonsin varit i kontakt med vanliga vården gällande det? Jag läste att det finns SSRI man kan ta enbart under PMS men jag är lite rädd att inte bli tagen seriöst :/
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2019-01-23 14:48:36 följande:

    Nu är vi hemma igen från sjukhuset. Nu isolerar vi oss bara resten av veckan för att inte smitta ner någon annan. Skönt att komma hem och att hon är bättre.


    Vad skönt! Låg hon i respirator? Blev det sondmatning också, eller kunde ni amma?
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2019-01-23 18:48:49 följande:

    Inte så dramatiskt som tur var. Var på gränsen att vi behövde vara där. Hon fick lite syrgas och övervakning. Var tal om sondmatning men hon lyckades få i sig så hon inte gick ner och slapp sonden. Jag gjorde som när hon var liten och petade på henne så hon inte somnade ifrån så vi skulle slippa sond.


    Skönt att det inte blev värre än så, man blir ju livrädd när det handlar om RS :/
  • Iowhannah
    LissaE skrev 2019-01-24 16:44:30 följande:

    Åh pms. Hoppas verkligen inte det blir värre än innan graviditet. Då får jag nog lov att bo själv den tiden tror jag. Jag hade kontakt med vården för några år sedan men så blev det en flytt så det fullföljdes aldrig. Iallafall så ville de ha en dagbok över x antalet månader för att kunna ställa diagnosen. Jag kommer börja anteckna om jag fortsätter med mitt pmsande. Inte okej att må dåligt och få andra (läses min man) att må dåligt halva månaden. Jag tål inga hormonpreparat tyvärr, kräks eller blir värre pmsig. Det sjuka är ju att jag fortfarande inte fattar att jag har pms utan att min man försiktigt får påminna mig. Varje månad.


    Jag tål inte heller hormonpreparat och efter både förlossningsdepression och graviditetsdepression vågar jag inte ens försöka med sånt.

    Skönt att höra att vården verkar ha tagit dig på allvar, då kanske det finns hopp för mig med! Här är det liksom tre som drabbas av min pms (utöver jag själv då) och två av dem är så små och förtjänar så mycket bättre :(
  • Iowhannah

    Vi var på sexmånaderskontroll i tisdags och Alice fortsätter följa sin brors kurvor. 67,2 cm lång och 7660 gram lätt (nästan exakt samma siffror som sonen hade).

  • Iowhannah

    Här är vi förkylda igen. Alice hostar såpass att det stör hennes sömn och själv är jag bara precis så där lagom förkyld, lite för frisk för att stanna hemma från jobbet typ. I går ville hon inte ens äta, hon åt kanske två flaskor och några bitar pannkaka på hela dagen :/ Men sen tömde hon en stor flaska vid läggdags iaf.

    Usch, gnälliga barn är riktigt jobbigt (oavsett ålder på dem)! Jag hoppas att det blir bättre för er snart, jennie08! Han har inga problem med magen eller så? Det bara gnälls utan synbar anledning?

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-01-29 09:18:20 följande:

    Lowhannah, vad jobbigt att ni är sjuka igen. Hoppas ni kryar på er snabbt.

    Jag märker ju av nu när syskonen är äldre att de inte drar hem förskolevirus för Edward har inte varit sjuk en enda gång. Det är jag tacksam för.

    Krya på er!


    Jag hoppas att det ser annorlunda ut nästa år, att sonen har stärkt immunförsvaret någorlunda så vi slipper alla dessa virus! Jag är iaf tacksam över att magsjukan inte har kommit till förskolan än.
  • Iowhannah
    tiiitti skrev 2019-01-29 09:31:00 följande:

    Hej! Oj här hittade jag visst julitråden först nu, och sonen blir 7 månader på fredag.

    Känner igen en del namn från gravidtråden :)

    Här har vi en väldigt lugn och tålig bebis. Inte alls som storebror som va missnöjd mest hela tiden. Sån skillnad. Alla barn är så olika.


    Välkommen!

    Det verkar ganska mycket som att det är rätt vanligt att andra barnet är tvärtemot hur första barnet var. Här verkar det, sakta men säkert, som att Alice matglädje får hennes storebror att våga smaka sånt han inte äter i vanliga fall :D Sambon och jag ser fram emot att inte bara äta pasta hela tiden!
Svar på tråden Julibebisar 2018