Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    Lillflickan skrev 2019-06-04 08:00:55 följande:

    Sonen fick sin första tand när han var nästan ett. Tror inte du behöver oroa dig än på ett tag. Det är bara bra att de dröjer. Själv oroar jag mig för hur det där småätandet,särskilt på natten, ska påverka tänderna. Tandläkarens fem gånger om dagen känns som en omöjlighet. Eller fem om dagen går nog om man börjar räkna kl åtta och slutar kl åtta på kvällen. Ibland. Sen lika mycket till.

    Jag är inte jätteorolig för att hon ska sätta i halsen med mat, men lite orolig är man. Däremot lego och andra otyg är jag orolig för. Håller på att dressera storebror att hålla småsakerna i sin inhängnad, men det går sådär. Han har i alla fall lärt sig att inte ha smågrejer i lilltjejens hage. Lösningen just nu är två olika ?hagar? till barnen med en neutral zon emellan där stora leksaker som inte är farliga för lillasyster får lekas med, typ leksaksköket som båda leker med. Det är provisoriskt och på prov och fungerar det så får vi titta på en mer svårforcerad barriär till legot.


    Vi kör på att han får ha smålego och andra pyttesaker i soffan och på matbordet. Han är fullt införstådd i att det absolut inte får vara på golvet så länge Alice är vaken. Det funkar iaf här, men så har han inte så jättemycket småpryttlar på övervåningen. Det mesta legot får inte ens lämna det rum han kallar byggrummet (förmodligen för att de har ett byggrum på förskolan).
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2019-06-05 08:36:54 följande:

    Mannen vill att legot och småsakerna ska lekas med i ett rum på vinden dör hans gamla lego och playmobil finns. Men chansen att storebror leker där själv är i stort sett obefintlig eftersom det är två våningar upp och han knappt leker själv alls. Så om det ska lekas med måste ju jag och lillasyster med upp och vi får samma problem där uppe.


    Funkar det inte att han bara får leka med de sakerna när båda föräldrarna är hemma då?
  • Iowhannah

    I dag tog vi sjöpremiär! Det var 23 grader i vattnet och helt underbart skönt! Alice älskade att bada i sjön, nästan mer än hon älskar badkaret och barnpoolen :)

    Bad och mycket utomhusvistelse genererade trötta barn som somnade vid halv sju. Och sambon jobbar natt. Jag har m a o haft en lååååång kväll, så himla skönt!

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-06-08 22:38:02 följande:

    Han brukar ropa om han vaknar :) Han ligger alltid snällt och väntar tills vi kommer. Hehe men jag är rädd att missa att han vaknar och att han ska krypa iväg så jag har lite extra koll. Har så hög säng så fallet blir långt. Äldsta sonen bröt armen när han ramlade ner från soffan när han var 1 år. Soffan är betydligt lägre än vår säng.Vi har också badat idag. Fast vi åkte till en utomhuspool. Edward älskade att bada i poolen. I torsdags var vi vid ett bad men där var det bara 14 grader i vattnet så där vägrade han ens känna på vattnet.

    Han var så trött när vi kom hem så han kunde inte hålla upp ögonen. Så han sov mellan 16.30-18 - dumt! Han somnade för natten 21.20. Hoppas natten blir bättre än förra. Edward vaknade hela tiden och var sjöblöt och någon granne hade fest och alla sjöng svenska låtar HELA natten. De slutade festa strax innan vi gick upp 06.45!!!


    Åh fy! Vilka skitgrannar! Det räcker liksom med att barnen sover dåligt pga värmen, man behöver inte fler anledningar. Alice hade också en jättedålig natt i går. Hon vaknade vid 21 och var vaken till typ 22:30 och sen gnydde/grät hon flertalet gånger natten igenom. Jag tog av henne pyjamasen vid 22 (eller 21:30, svårt att hålla koll på tiderna) och jag tror att hon sov lite bättre än om hon hade haft den på.

    Alice har förresten tydligt börjat visa när hon är för varm, då börjar hon dra i kläderna och gnälla och blir inte nöjd förrän hon har fått hjälp att klä av sig. Det har blivit mycket häng i bara blöja de senaste dagarna.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-06-08 23:37:27 följande:

    Här är det likadant. Bara blöja de senaste dagarna och nätterna. Han sparkar av sig täcket på en gång och man ser att han tycker det är jobbigt när det blir för varmt. Mellan mig och mannen blir det väl extra varmt. Hade sovrumsfönstret öppet vilket var skönt men var tvungen att stänga pga oljudet från festen.

    Har det gått bra den här veckan? Visst var det nu du skulle vara själv några dagar?


    Det var förra veckan och det fick faktiskt över förväntan. Sonen har alla kompisar inom 500 meter så vi hittade på nåt varje dag och båda barnen var väldigt pappiga när pappan väl kom hem :)
  • Iowhannah

    Jag håller med om att barnen är lugnare när man är själv med dem. Nu har de blivit så pappiga så när pappan är hemma så är det bara han som gäller, för båda två.

  • Iowhannah

    Efter två jobbiga nätter, den senaste riktigt tuff med gråt och skrik och oro, så har äntligen första tanden spruckit igenom! Hon snorar och har sig men verkar må bra i övrigt, det var nog som värst i natt.

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-06-17 21:17:11 följande:

    Ja att få tänder är inte kul. Desto roligare sen när man kan börja tugga med tänderna. Edward har 4 där nere och 4 där uppe.

    Ha har varit så gnällig idag, vill bara göra sånt han inte får och tycker så synd om sig själv när han inte får. Hehe - det blir inte mycket annat gjort än att jaga honom. Riktig liten busunge är vad han är.

    Nätterna är fortfarande jobbiga. Det jobbigaste av allt är att han numera totalvägrar napp på natten. Vill bara ha bröstet annars skriker han hysteriskt. Vet inte riktigt vad vi ska ta oss till mer än att stå ut. Men jag börjar bli riktigt trött. Nu när barnen har sommarlov också så blir det ju inte så att jag sover på dagen heller.

    Men men, det blir nog bättre snart.


    Jag tänker att hon kommer bita sig mycket nu, hon har ju definitivt vant sig vid att äta utan tänder.

    Vad jobbiga nätter ni verkar ha! Och när han bara vill ha bröstet så kan ju ingen annan ta honom heller. Får du chans till barnvakt nåt? Så du kan sova lite på dagen nån gång.
  • Iowhannah

    Alice visar tydligt att hon är i en utvecklingsfas. Det är inte lika illa som när sonen var i samma fas men ändå. Hon vill inte sova, varken på dagarna eller nätterna, så vi måste i princip tvinga henne att somna. Hon som alltid avskytt att somna i famnen måste nu vaggas till sömns, annars ställer hon sig i spjälsängen och gråter bara. När hon väl har somnat så sover hon dock bra.

    Hon är väldigt envis också, har hon bestämt sig för nåt så är det bara det som gäller. Och så himla pappig! Är jag ensam med barnen så är det lugnt, de leker och jag fixar och donar med mitt, men så fort pappan kommer hem så blir det ett himla liv! Speciellt på Alice! Hon reagerar så fort hon hör hans röst, då ropar hon på honom, kryper mot hallen och börjar gråta för att hon har saknat honom så mycket. Och om storebror sätter sig i pappas knä så blir hon väldigt svartsjuk och sur. Aldrig dessa känslor när det gäller mig, bara pappa.

  • Iowhannah

    Ja det är kul när de visar att de förstår och kan göra sig förstådda! Alice förstår blä och namnam (och nej, såklart, även om hon inte alltid lyssnar på det örat). Håller man fram handen så ger hon bort det hon håller i också. Eller nappen, om hon har den i munnen.

    Hon äter fortfarande massor av allt. Grönt är bäst, det kastar hon sig över.

    Hon älskar att leka med storebror, även om det ofta slutar med att någon av dem skriker, om inte båda gör det. När hon leker själv så gillar hon att plocka med saker, hon städar efter alla och kan sitta och plocka i och ur lääänge.

  • Iowhannah

    Det där med badandet känner jag igen, Alice kan bada tills hon skakar av köld. Vi var i min fasters sommarstuga på midsommar och grannarna hade en rutschkana i sjön, jag var INTE populär när jag tog henne därifrån! Hon älskar både vatten och rutschkanor så kombinationen är väl helt fantastisk.

    Vi ska inte utomlands men jag kan inte tänka mig att BVC skulle misstycka om man bad om mässlingsprutan tidigare. Bättre det än att barnet blir sjukt liksom.

  • Iowhannah
    LissaE skrev 2019-07-02 21:04:18 följande:

    Aha men då blandade jag nog ihop det, han ska få annat vaccin den 18e då, inte mässling. Just ja det var påfyllnad av nåt de fått tidigare väl?

    Otto älskar också att bada. Han är helt tokig i badkaret så i lilla babypoolen kan han vara den säl han vill vara :)

    Så många nej varje dag. Sa precis till min pappa att om jag inte fick säga ordet nej så vet jag inte hur jag skulle lyckas. Förlora spelet omgående är iaf helt säkert.

    Efter att jag skrev förra så plingade det till i luren och stod att Otto inleder språng 8 idag. Brukar ofta stämma på honom. Idag har han varit så grinig och klängig. Klippte det korta gräset på gräsmattan igen för att han skulle vara nöjd ett tag iaf :)

    Kan redan nu ana en orolig natt till... Hejja! Nästa språng kallas de inte bebis längre utan ett litet barn. Det går så snabbt <3


    Jag tycker inte att vi säger nej till Alice så mycket. Jag vet inte om det är för att hon inte är så överdrivet busig eller om det är för att hennes storebror tar så mycket plats och gör alldeles för mycket saker han inte får. Till honom säger vi nej alltför ofta tycker jag.

    I dag kom andra tanden! Eller, förmodligen kom den i natt då hon hade så svårt att sova och verkligen inte ville sova själv. Det var iaf inte så illa som med första tanden, när hon skrek och grät av smärta i över en timme innan vi gav Alvedon.

    Så sjukt att de fyller ett år snart! Alice fyller den 19de juli, det är inte ens tre veckor bort liksom. Till pappans stora förtret, han vill nog att hon alltid ska vara bebis (han var likadan med stora barnet, det var jobbigt för honom att inse att hans bebis skulle börja förskola t ex) :)
  • Iowhannah

    Hur går det för alla? Hur märker ni av utvecklingssprånget som är nu?

    Här är det krångel med sömnen. Hon vägrar somna själv, vilket hon alltid har gjort, utan nu somnar hon bara om hon ligger på en förälder. Eller i vagnen då. Hoppas det går över när språnget är över.

    Nu går hon! De krypande dagarna är helt över, nu är det bara gå som gäller. Vi övade en del i helgen och då släppte det helt. Hon försöker hålla samma fart som sin storebror men det är inte så lätt :)

  • Iowhannah

    Ett år! I dag blev min plutt ett helt år! Vi firade med ett besök på lekland, vilket hon tyckte var superkul, och i morgon kommer släkten på kalas.

    Så sjukt att hon inte är bebis längre.

  • Iowhannah
    LissaE skrev 2019-07-21 22:00:19 följande:

    Grattis till alla era 1-åringar! Min plutt fyller på lördag. Galet! Men måste ändå erkänna att allt blir bara roligare och roligare.

    Just nu är det stora åskmolnet i utvecklingsfasen. Oj vilken slitsam helg han (vi) haft. Så mammig. Dissar pappa helt när jag är i närheten. Ändå är vi båda hemma nu. Vill bäras en massa. Vägrar vagnen. Ska bara sövas/nattas av mig. Ammas oftare osv. MEN han sover själv i vår säng hela kvällen så plötligt har jag fått fler timmar på dygnet. Så fantastiskt! Sen äter han ju och snuttar varje natt från ca kl2. Längtar till att sova mer än 1-2 timmars sammanhängande.

    Ni som ammar, hur tänker ni framåt? Jag skulle vilja att han sov bättre på nätterna (såklart) men fri amning resten av tiden. Dock börjar jag jobba så dagarna får han hålla till godo med annat. Känner dock inte att jag har bråttom att sluta amma utan tycker det är rätt mysigt och ganska bekvämt.


    Alice är så extremt pappig. Det är samma som för er, fast tvärtom, jag är inte så viktig när pappa är i närheten. Och när hon gör illa sig så är det pappa hon vill ha. Enligt mina föräldrar var jag tydligen likadan, mamma var hemma med mig men det var bara pappa jag ville ha när jag hade gjort illa mig.

    Alice har börjat komma med några ord nu. I morse fick hon blåbär och sa bä(r), och hon har även sagt där och andra korta ord :)
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-07-23 07:19:10 följande:

    Min tjej var också pappig när hon var liten medan båda sönerna varit extremt mammiga. Men för dottern var det bara pappa som gällde när han var hemma och så har det varit under stora delar av hennes uppväxt fram till för några år sen, hon är 11 idag.

    Edward säger också några ord :) Titta, där, pappa och Pa (Filippa) sen säger han bö vilket är både boll och bil. Viktiga ord att kunna


    Det är så häftigt när de börjar prata! Sen håller de aldrig tyst förvisso, men det är kul när de lär sig nya ord :D Bär, där, titta, mamma (= pappa), amma/nanna (= mamma), nännä/nenne (= Nils). Bil har hon sagt också. Hon försöker härma mycket, både när vi pratar och när vi gör olika saker. Hon sitter och iakttar noga och försöker sedan göra likadant, även om det inte alltid går så bra :)

    I går hade vi besök av en ettåring som inte sa pappa men däremot farmor. Undrar hur kul det känns för pappan i fråga, haha!
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-07-25 08:33:38 följande:

    Bilden hamnade åt fel håll hehe

    Men minns ni om era äldre syskon fick utslag av MPR-vaccinet. Jag kan inte minnas att mina fick det.


    Det fick inte vår son. Han fick feber men det var nog allt.
  • Iowhannah
    Utvandraren2 skrev 2019-07-27 11:25:03 följande:

    Oj vad era bebisar kan! Lillan ställde sig upp för en vecka sen. Hon skulle också prompt ställa sig upp utan stöd. Nu står hon ganska stadigt, bara väntar på att hon ska gå iväg, haha.

    Hon säger tack, pappa och mammamm (som jag menar ändå är mamma). Varsågod försöker hon säga, men det blir mest hmmvmm. Men ljudet åtföljs alltid av ett tack.

    Hon fick en bollpool, hon älskar den. Bästa leksaken. Hon älskar också att vara på stranden och leka i sanden.

    Jag ska börja jobba 1 augusti. Fast jag ser framemot att jobba så har jag plötsligt drabbats av FLslutsstress. Jag vet att hon kommer att ha det gött med sin pappa, vi har varit hemma en månad alla tre nu. Men iallafall. Tänk att vara borta 7,5 timme per dag, fem dagar i veckan. I resten av hennes liv. :(

    Vi har varit hemma alla tre hela juli. Hennes pappa har tagit över mer och mer, så jag har fått ha sovmorgon och egentid. Så himla skönt att få avsluta FL så!


    Jag har också lite jobbångest. Halva min långledighet har gått så det börjar kännas att det snart är slut. Jag ska börja jobba igen den 2 september, ibland känner jag att det ska bli kul men merparten av tiden känner jag att jag inte vill. Vi har inte riktigt fått saker gjorda, inte praktiska saker med huset iaf, men däremot har vi gjort en hel del utflykter och på måndag ska vi till Ikea och planera vårt nya kök. Förhoppningsvis blir det klart i augusti!

    Alice ÄLSKAR att bada! Allra helst ska hon ha sina armpuffar och en badring och flyta runt där hon inte bottnar :) Jättekul! Jag har försökt få sonen att våga vara på djupa delen men inte ens med puffar så vågar han.
  • Iowhannah

    Nu var det ett tag sedan det skrevs här men jag kan svara ändå. Alice är mitt i en utvecklingsfas nu, sömnen blir väldigt lidande. Hon har dessutom det kämpigt med en tand som inte tycks vilja spricka igenom, och på det en hosta som inte ger sig, så kvällarna är långa och sega.

    Hon använder ordet nej mycket, men oftast när hon faktiskt menar nej. Vill hon ha något så sträcker hon sig efter det och liksom vinkar för att visa att hon inte når själv. Hon förstår jättemycket, om vi ber henne att ställa nåt på bordet eller ge oss nåt så gör hon det (försöker iaf, det är inte helt lätt att nå upp till bordet), och om vi säger att det är dags att byta blöja så går hon före till badrummet (likadant om jag säger att jag ska kissa). Hon visar tydligt vad hon vill och hämtar sina skor så fort någon nämner att hen ska gå ut. Hon ÄLSKAR att vara ute!

    Jag började jobba i onsdags, efter 14 veckor ledigt och några dagar sjuk. Det känns helt okej. Rätt skönt att komma hemifrån när hon är i utvecklingsfas men samtidigt tycker jag lite för mycket om att vara ledig för att jobba. Men vi har iaf gått ner till 80 % och jobbar fortfarande varannan månad, så det är inte precis heltid vi snackar :)

    Är det någon som skolat in på förskola än? Alice kommer inte börja förrän i augusti nästa år. Egentligen har vi råd att vara hemma längre men vi vill att hon ska få börja innan storebror slutar så att hon har honom som trygghet.

Svar på tråden Julibebisar 2018