Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    Jag har upptäckt att Alice älskar att bada :) Hennes storebror var inte så förtjust i det när han var bebis så det är kul att hon gillar det så mycket. Vi har en liten (tämligen ny) tradition varje lördag, vi sätter igång bastun och så badar alt. duschar hela familjen samtidigt (inte tillsammans, det skulle bli lite trångt) och i går fick Alice bada i stora badkaret tillsammans med storebror. Det var mycket populärt! Och sen somnade hon så gott efteråt :)

  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-11-04 12:25:52 följande:

    Åh vad mysigt med bad tillsammans. Vi har vattenläcka i vårt badkar så vi måste göra om badrummet. Har inte haft badkar sen i maj. Om vi någonsin får igång renoveringen så ska vi ha ett större badkar som man får plats två vuxna i. Då kanske vi kan klämma i hela familjen.


    Vi ska också köpa ett stort badkar i framtiden, nåt som alla kan få plats i. Det är ju så himla trångt med ett vanligt, sonen vill sällan bada själv och han får så lite plats att leka när det sitter en vuxen i badet.
  • Iowhannah

    Det här med att roa bebisen. Jag är ibland orolig över att vi gör för lite när jag har henne i sele nästan hela dagen, men samtidigt så älskar hon det och jag tycker också att det är rätt mysigt att ha henne så nära.

    Vi kör på babygym, babysitter och att leka tillsammans med mamma/pappa/storebror. Sambon satte en ljusslinga i babygymmet så nu kan hon ligga där i nästan en halvtimme innan hon tröttnar. Likaså med babysittern, hon kan sitta och leka med grejerna på bågen rätt länge. Bara hon ser någon ur familjen så är hon oftast rätt nöjd :)

  • Iowhannah
    Kellie13 skrev 2018-11-06 01:39:16 följande:

    Nä jag kan inte påstå att man njuter jämt och ständigt men det e verkligen ett big no no om man INTE njuter av att vara hemma. Asså det e typ tabu att säga att man inte tycker om det men jag kan säga att jag inte gör det. Är så trött på att just gå upp på nätterna och att ALLTID va trött. Folk säger typ "ta vara på den här tiden" men som sagt så kan ja inte säga att ja tycker det e mysigt alla gånger. O nu kämpar han med gaser o inte kunna bajsa så han är spattig o kan inte slappna av så igår var han vaken från kl 1 på natten o jag hoppas verkligen inte att det blir samma sak inatt igen för då kommer ja fan inte orka. Det jag gör på dagarna är att åka hem till min mamma som gått i pension så tack o lov att jag har henne och kan åka dit annars hade jag inte pallat att vara mammaledig! Med min dotter så fick min sambo ta över o vara hemma från att hon va 4.5 månad för jag blev så deprimerad av att inte umgås med nån.


    Det är ju så att de blir roligare ju äldre de är. En nyfödd är ju söt och så men en på åtta månader är betydligt roligare att vara med! En tvååring är nog bland det roligaste, då har de börjat prata men inte kommit in i trotsåldern (som vi kämpar hårt med här hemma).

    Jag hade förlossningsdepression när sonen var bebis och då var räddningen (förutom samtalskontakt) att börja jobba när han var tre månader. Den här gången gjorde vi en plan för att dela upp föräldraledigheten på samma sätt som förra gången och dela på en tjänst och jobba varannan månad. Jag började jobba i fredags men hade lätt kunnat vara hemma längre! Skillnaden är väl att man får sova mer när man är hemma med barnen, jobbar man så börjar man aptidigt eller slutar apsent. Men det är bara en månad och det kommer säkerligen bli kul när jag väl börjar på riktigt, nu har jag bara haft utbildning än så länge.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-11-05 23:14:00 följande:

    Det märks att min lilla klump är lite senare än era. Fyra månader nu. Hon sover mest hela tiden fortfarande. Känns oerhört lyxigt då hon faktiskt kan somna och sova själv ibland i alla fall. Det kunde sonen aldrig. Väntar bara på att den lyxen ska ska försvinna.

    Hon är mest nöjd när hon är vaken och kräver inte så mycket. Är hon inte nöjd är hon hungrig, trött eller har bajsat. Hon bajsar fortfarande typ 700 gånger per dag men har kompletterat småbajsandet med att lägga till upp-på-ryggen-jättebajsar också. Så bajsfest och dyrt blöjkonto hos oss.

    Största nöjet är att titta på, pilla på och suga på sina händer. Jag vaknar av att det slurpar högljutt på natten. Då är hon hungrig. Skönt ändå att hon inte skriker utan visar hunger på andra sätt. Saker är hon helt ointresserad av men kan ligga i gymmet och prata med sig själv i spegeln och mobilen som snurrar över skötbordet är ofantligt rolig tills hon helt plötsligt får för mycket och börjar stortjuta och behöver sova.

    Så avundsjuk på det där badkaret. Saknar mitt badrum :(


    Det låter som att du beskriver Alice här. Händerna är ständigt i munnen, nappen funkar bara när hon är riktigt trött. Precis som du skriver så skriker hon när hon är hungrig, trött eller har bajsat. Tar man ögonkontakt så får man alltid ett jättestort leende tillbaka :) Och hon älskar när jag låtsas äta upp hennes mage, då kan man få högljudda skratt :)

    Vi har inte haft någon ryggbajs än (peppar,peppar), men det kommer säkert här med.

    Nattetid sover hon fortfarande jättebra. Somnar vid 22 och vaknar för mat vid 04/05, sen sover hon till typ 08 om inte storebror råkar väcka henne innan dess. När hon var förkyld vaknade hon även vid 02 men det verkar ha slutat nu. Hoppas vi kan hålla oss friska ett tag nu!
  • Iowhannah

    Alice vänder sig inte från rygg till mage men däremot åt andra hållet. Hon såg så stolt ut när jag hurrade och applåderade :D

    I dag busade jag som jag brukar och låtsades äta hennes mage och då fick jag hör världens sötaste lilla ?he-he-he?! Tidigare har det mest varit en lite mer ansträngd och stötande andning (om ni kan fatta hur jag menar).

    Det är så himla kul när det händer saker! :D

  • Iowhannah
    ostbågen skrev 2018-11-06 21:03:03 följande:

    OBS!! FÖRLÅT FÖR LÅNGT GNÄLL.

    Hej alla mammor (och bebisar)!!

    Var med i tråden som fanns när vi väntade våra små sen så föll allt ut i sanden och har inte varit inloggad här sedan dess, men nu hittade jag denna tråd och känner igen mångas användarnamn. :)

    Måste få skriva av mig då jag inte umgås nära med någon som har barn.

    Födde 31/7 och fick andra gradens bristningar på 3 olika ställen. Fick ingen info om hur jag sprack eller vad jag kunde förvänta mig efteråt osv utan har läst i journalen om vad som "hände".

    Vi har provat ha sex men det går verkligen inte pga smärta inuti och även "runt" hålet. Fick tillbaka mensen för drygt 2 veckor sedan och provade med tampong men inte ens det funkade utan gjorde för ont att stoppa in och ännu värre att ta ut. När jag står upp (stilla på samma plats), sitter på huk, torkar mig på toan, sitter/ligger på vissa sätt, tvättar mig i duschen så påminns jag om att det inte är som förut. När jag sätter mig ner ibland kan jag känna "luftbubblor"?

    där nere..trodde först att det måste bero på att jag blivit så uttöjd men hålet är ju i princip igensytt känns det som.

    På efterkontrollen sa MVC att allt såg bra ut, var normalt och var läkt men att jag kunde känna utav ärrvävnad i något år eftersom det blir stramare och hårdare hud. Försökte förklara för henne att jag upplevde att något känns fel men då sa hon bara att jag skulle komma ihåg att det var ett barn jag fött ut.

    Ska det vara såhär? Har någon något liknande problem? Vet inte vad jag ska göra. :(


    Jag tycker inte att det låter helt normalt. Klumpigt sagt av barnmorskan också. Ja, du har fött ut ett barn men för den sakens skull så ska du inte behöva gå runt med ett allmänt obehag. Prata med nån bra gynekolog också men tyvärr får du nog räkna med att inte få adekvat hjälp :/ Kvinnohälsa är inte direkt prioriterat och har du dessutom fött barn så är det som att du får räkna med att det inte är som det ska.

    Efter första förlossningen så upplevde jag ett obehag vid samlag, det var som att livmodertappen hade hamnat längre ner (trots att den inte hade det). Det krävdes en förlossning till, och regelbundna knipövningar, för att den känslan skulle avta.

    Gör du knipövningar? Om inte så kan det vara det som strular. Gör tio ordentliga knip vid varje toalettbesök så får du in en bra rutin på det. Hoppas verkligen att det kan lösa sig för dig, så där ska man ju inte behöva gå runt och känna!
  • Iowhannah
    Kellie13 skrev 2018-11-07 02:59:20 följande:

    Jo så e det ju att det blir roligare ju äldre dom blir, jag menar just när dom e så små så e det svårt att aktivera dom, svårt att hitta på saker att göra.


    Jo det kan jag hålla med om, jag tror att jag mer svarade på frågan om det är okej att inte tycka om bebistiden.

    Som nån annan skrev: så länge bebisen är nöjd så gör man förmodligen rätt. När de är små så behöver de sällan aktiveras så mycket, att bara titta på resten av familjen kan ju räcka.
  • Iowhannah

    Alice dreglar massor! Tur att det finns dregglisar, säger jag bara. Fingrarna är jättepoppis men jag vet att sonen också dreglade och tuggade på fingrarna mycket i samma ålder. Någon sa att det kan vara att tänderna rör sig uppåt inuti tandköttet. Han fick åtminstone ingen tand förrän han var runt åtta månader.

    Vi har tjuvstartat med smaksensationer. Hon fick väl smaka vitlökssmör när hon var två månader och sen har hon smakat lite sås och sånt där. Det roliga är att hon nästan alltid blir jättehungrig av att smaka lite så man får tajma in det när man själv har ätit klart.

    Magläge är inte Alice favorit heller men hon har inte platt bakhuvud. Inte alls faktiskt. Sonen låg ofta på mage (och hade en Cocoonababy som är ergonomiskt utformad) men fick ändå lite platt huvud. Kanske är för att Alice helst har huvudet vinklat åt ena sidan när hon sover.

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-11-11 08:41:27 följande:

    Det här med ålder... Edward är ju 16 veckor nu men han är väl bara 3 månader? 4 månader blir han ju den 20:e november. Eller tänker jag fel? :-P

    Edward brukar sitta och smacka med munnen när vi äter och han följer med blicken hur gaffeln går från tallriken till munnen :) Men jag vet inte. Han har väl egentligen inget behov av att börja äta redan nu. Jag vill inte rubba amningen. När sonen började få smakisar så slutade han intressera sig för bröstet och ville bara ha mat.

    Imorse vaknade jag av att han låg och tittade på mig och pratade högt och skrattade och gurglade. Finns inget bättre sätt att vakna på <3


    Är han född den 20 juli så blir han fyra månader den 20 november. Man kan inte gå efter veckor och omvandla det till månader. En vecka är sju dagar men en månad är sällan bara 28 dagar (= fyra veckor). Hade det varit så simpelt så hade man varit gravid i tio månader, inte nio.

    Alice följer också gaffeln med blicken och när hon sitter i knät så gapar hon även när maten är i närheten av henne :) Så hon tycks vara ganska redo :)
Svar på tråden Julibebisar 2018