Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    Usch, jag tror att Alice har RS. Vi har fortfarande inte märkt någon förbättring i hennes tillstånd. Hon har fortfarande slemhosta, rosslig andning, kräkningar (och då är hon ingen kräkbebis), tröttare och ledsnare än vanligt. Ingen feber dock, men hon är verkligen inte sig själv. Pallar att vara vaken max en timme innan hon är så trött att hon gråter :( Det är så synd om henne. Jag vet heller inte om/när man bör ringa 1177.

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-16 20:51:35 följande:

    Åh stackars liten. Hon kanske behöver inhalera så att det blir lite lättare med rosslet. Jag skulle ringa 1177 och rådfråga.


    Hon rosslar inte hela tiden, det är mer som att det slemmar ihop emellanåt. Om det är RS så är det åtminstone en mild form av det.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-10-17 23:58:38 följande:

    Usch vad tråkigt att lösa om sjuka små bebisar. Hoppas det går över fort.

    Min lilltjej växer så det knakar. Börjar oroa mig för om hon går i dopklänningen nästa helg. 3,5 månader nu.

    Hon börjar ge lite mer respons nu. Ler med hela ansiktet, skrattar och jollrar. Så kul! Hon har också börjat hitta sin högra hand. Hon för den mot ögat och drar den sen ner till munnen och kämpar för att få in den lilla tummen i munnen. Så sött! Jag blir väckt på natten av ett väldigt högljutt snuttande på tummen. Försöker byta till nappen och det fungerar ibland och ibland blir hon jättearg på mig då.

    Magen har varit sämre några dagar. Köpte en ny flaska miniform och tror det har varit lite bättre idag. Hoppas det håller i sig. Så jobbigt när hon skriker av magont.


    Handen är väldigt poppis här med. Ofta så slängs nappen ut till förmån för tummen eller några fingrar. Favoritleksaken är också min hand, den kan hon ligga och titta och känna (och smaka) på läääänge :) Jag har också lyckats locka fram några små högljudda skratt, det finaste ljudet i världen!

    Det är skitjobbigt att hon är sjuk! Hon är så ledsen mest hela tiden, den glada tiden är inte många kvartar om dagen :( Jättetrött, jätteledsen pga jättetrött, svårt att äta pga jätteledsen, svårt att somna pga jätteledsen, osv osv. Dagtid vill hon bara sova i selen (vagnen funkar ibland) så min rygg är inte superglad längre. Jag ska dessutom helst inte sitta ner med selen på, stående eller gående är det som gäller.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-10-18 08:34:20 följande:

    Det är inte lätt att vara liten och sjuk. Och inte lätt för mamma heller. Bra att sele fungerar i alla fall. Jobbigt för armarna att bära annars. Du får ta långa promenader och få massa motion.

    Hur går det med händerna förresten?


    Det går bra, tackar som frågar :) Min arbetsterapeut var imponerad över hur snabbt de har läkt och den 2 november ska jag börja jobba igen. Då får vi se om handlederna pallar det.
  • Iowhannah

    Jag har verkligen märkt att gravidhormonerna har lämnat kroppen nu. Hur mycket hår kan en person tappa?! Varenda klädesplagg är fullt!

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-18 18:02:05 följande:

    Instämmer! Jag hade så fint hår och så fina naglar och så fin hy. Nu är håret sprött, slitet och tunt, naglarna ska vi inte tala om och hyn är glåmig, saknar lyster och finnig (lite då och då)

    Hehe sååå tråkigt!


    Åh usch -.- Jag har alltid haft såna problem med finnar och acne, hyn har bara varit fin när jag har varit gravid, så nu hoppas jag innerligt att det inte kommer tillbaka! Jag hade en finne förra veckan och fruktade det värsta men än så länge har det inte blivit mer än så :D

    I dag har jag varit gräsänka hela kvällen och för första gången varit ensam med båda barnen vid läggdags. Det var lite nervöst men vi klarade det galant! Alice somnade i bärselen när jag läste godnattsaga för storebror och sen fick hon ligga i soffan tills sista matningen och läggdags för mig. Jag ska skryta för sambon i morgon :)
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-10-19 14:56:44 följande:

    Vad bra att händerna är bra! Det är ganska trevligt att kunna använda händerna.

    Börja jobba orkat jag inte ens tänka på. Jag vill vara hemma länge. Men jag måste väl snart komma fram till en plan.


    Nä jag känner mig väldigt ambivalent inför att jobba. Jag har inte jobbat sedan den 9nde januari och en del av mig längtar tillbaka, medan en större del av mig bara vill vara hemma. Förvisso ska vi jobba varannan månad så det kommer inte bli alltför jobbigt ändå :)
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-23 09:49:09 följande:

    Hej hej, hur går det för alla?

    Här går det bra. Igår var vi på BVC och vägde, mätte och vaccinerade.

    Edward väger redan 7.5kg och är 67cm lång. Stor och lång kille med andra ord. Förstår nu varför alla kläder är för små. Lyckas alltid köpa kläder som han växer ur på några veckor. Som tur är så har jag fått kläder av kompisar så ska gå igenom allt och se om det finns lite i strl 74.

    Vaccinationen gick bra. Rotavaccinet slurpade han i sig med god aptit, precis som förra gången. Sprutorna däremot var mindre roliga. Tårarna rann nerför kinderna. Gulle, han var så ledsen efter att han fått andra sprutan. Men han fick ingen feber så det är ju skönt, bara lite tröttare än vanligt. Men idag är han samma glada goa kille som förut.

    Sååå, hur går det för er och bebisarna?


    Vi var och vaccinerade i dag. Än så länge ingen feber men hon är väldigt trött. Sonen fick feber dagen efter vaccinering så vi får se om det kommer nån i kväll eller i morgon.

    På vårt BVC var de smarta och var två stycken när sprutorna skulle tas, så de gjorde lidandet så kort som möjligt. Hon reagerade inte alls när de satte sprutorna men när de drog ut dem så grät hon så himla mycket!

    Alice följer sin storebror ganska exakt i både längd och vikt. Hon väger några hekto mindre och är en halv centimeter längre än vad han var vid samma ålder. Större huvud har hon också :)
  • Iowhannah

    Febern kom till slut. I går kväll hade hon runt 38 grader och var så himla ledsen! Hon grät och grät och grät och somnade inte förrän vid midnatt. Stackars liten :( Men nu mår hon bra igen.

    Vi gör inte så mycket om dagarna, ibland åker vi till affären och ibland till BVC. Om sonen har förskola så lämnar vi honom och sedan går vi hem och sover lite.

    Alice har inga direkt spikade rutiner på dagarna. Hon somnar vid 22 och sover till 07/08, med en matning vid 04/05. Under dagen söver vi henne när behov finns typ, jag har inte kollat klockan eller så.

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-24 19:38:13 följande:

    Oj så skönt att bara behöva gå upp 1 gång per natt. Lyx :) Vi är uppe var och varannan timme. Inatt ammade jag nog 5-6 ggr men det var lite värre än vad det brukar vara. Som tur är så blir jag inte så trött ändå.

    Är hon feberfri nu?


    Ja, i dag har hon inte haft nån feber. Dock har kvällen varit lika skrikig och gråtig som i går, hoppas verkligen att det inte är nåt hon tänker fortsätta med framöver. Man blir verkligen helt matt och slut i huvudet när de skriker så mycket!
Svar på tråden Julibebisar 2018