Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    jennie08 skrev 2018-10-25 09:15:37 följande:

    Hmm, hon är nog inte helt bra efter sprutan. Så jobbigt när de är så små och mår dåligt. Man känner sig så maktlös. Kan du inte prova att ge henne alvedon om hon skriker ikväll också? Edward hade ont i benen första kvällen och blev svullen och röd och skrek till varje gång man kom åt benen, så jag gav honom alvedon och då blev han som vanligt igen.


    Dessvärre tänkte jag inte på att köpa alvedon efter bvc-besöket så det vi har är bara sonens och de är lite för starka. Men jag minns att han också blev svullen och öm efter sprutorna, Alice verkar dock inte reagera vid beröring av sprutställena.

    Usch, nu är sonen förkyld och febrig igen. Han kom hem från farmor och hade en temp på 39,3 -.- Palla alla dessa sjukdomar! Jag som just började känna mig lite pigg igen och började fantisera om gymmet...
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-10-27 20:34:09 följande:

    Nu är det förkylt här också. Stackaren är så hes att hon bara piper när hon skriker. Börjar bli förkyld själv också. Perfekt när det är lov nästa vecka så jag har två barn hemma hela veckan...


    Vi snorar och hostar ikapp här hemma. Bara sambon som inte spelar med i vår orkester.

    Båda barnen sover dåligt nu, de störs av snor resp. hosta. Hoppas verkligen att vi får bli friska snart!
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-29 22:41:14 följande:

    Usch stackars alla sjuka :(

    Här har vi peppar peppar klarat oss. Edward har inte varit sjuk alls så det är ju jätteskönt. Men just nu sover han lite sämre. Vaknar ofta och nöjer sig inte med nappen utan vill äta och ligga och gosa. Det är ju inte katastrofdåligt så jag borde inte klaga men det är absolut sämre än vanligt. Eller så är det en utvecklingsfas kanske...

    Mina stora barn har höstlov så den här veckan behöver jag inte gå upp allt för tidigt.

    Man märker på Edward att han börjar få lite temperament :) Han skriker till och låter jättearg om någon gör något som han inte gillar. Hihi - så gulligt. Han är ju glad nästan hela tiden men han visar tydligt när han tröttnat


    Han är nog inne i samma utvecklingsfas som Alice. Använder du The Wonder Weeks? Ladda ner den annars, den är ett riktigt bra stöd när det kommer till bebisens utveckling :)
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-30 11:29:13 följande:

    Laddade ner den :) Verkar som att de är inne i en utvecklingsfas. Det förklarar ju en del. Kul att läsa och det mesta stämmer in perfekt på Edward. Roligt att alla bebisar följer samma mönster ändå

    Inatt har varit värsta natten hittill. Han har vaknat var och varannan timme och vaknat varje gång jag försökt lägga ner honom. Så det känns som att jag har ammat hela natten. Haha Lilla gubben, inte lätt att utvecklas. Tur att han är så glad på dagarna.

    Hur mår ni?


    Vi hade också en rätt jobbig natt men för vår del handlade det bara om snor. Stackars Alice är så himla snorig, när hon sover på dagarna så måste hon nästan vara upprätt (eller utomhus) för att ens kunna andas :/ Snorsugen är inte direkt en favorit heller.

    Hon har blivit extremt dregglig också. Dregglisarna vi köpte till sonen har verkligen kommit till användning, hon förbrukar ett par om dagen. Fingrarna ska vara i munnen hela tiden, haha.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-10-31 04:47:24 följande:

    Här är fingrarna extremt poppis. Vantar är ingen höjdare.

    Snorigt här också. Fast det kommer inte ut något utan sitter väldigt långt in. Tycker inte det kommer ut så mycket med sugen heller. Resultat blir mest bara att hon blir arg. Är så trött på rosslandet. Det låter så jobbigt. Känns som om jag vill springa med henne till akuten konstant. Men när hon sover låter hon inte alls lika rosslig.


    Har hon slemhosta också? Är det själva andningen som är rosslig? För så var Alice förra gången, det höll i sig i över två veckor så vi misstänkte RS men så länge hon åt ordentligt och inte verkade må jättedåligt så lät vi det vara. Det gick ju över av sig själv till slut.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-10-31 09:06:46 följande:

    Fingrarna är riktigt poppis här också och vi måste byta body flera ggr om dagen pga dregel, har några haklappar men de blir han mest irriterad på. Hehe Han föredrar faktiskt fingrarna framför nappen men jag tänker att det är bättre att han suger på nappen. Lättare att ta bort så småningom ;)

    Ni verkar ha haft riktig otur med sjukdomar, känns som att ni varit förkylda länge nu. Hoppas det går över snart. Så jobbigt att vara täppt när man bara andas med näsan.


    Napp är inte superpoppis här heller. Hon tar napp när hon ska sova (om ens då) men i övrigt så åker den ut till förmån för fingrarna.

    Förkylningen håller nog på att lätta nu. Snorsugen åkte fram 4-5 gånger i går men sen kunde hon iaf sova bra på natten :)
  • Iowhannah

    Ni är säkert redan medvetna om detta men ändå. BABYSITTERN! Vilken fantastisk uppfinning när ens bebis behöver bajsa! Tre dagar i rad nu så har jag satt Alice i babysittern när hon har varit pruttig och VARJE GÅNG har det slutat i en redig bajsblöja!

  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-11-01 04:59:44 följande:

    Ja, synd att inte babysittern har ett hål med en toalett under! Här bajsas det också stora lass i babysittern. Lite för stora lass titt som tätt. Har satt en dyna i babysittern för att slippa tvätta den hela tiden!


    Hahaha! Riktigt så illa har det inte varit här (än), men så är vår babysitter svart också så det syns kanske inte lika bra.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-11-01 08:22:22 följande:

    Har funderat på att försöka potta henne. Borde gå eftersom hon är allt annat än diskret när det trycker på. Men jag har inte riktigt orkat ta tag i det. Går ju inte sätta henne på pottan än och att hålla henne på toaletten verkar bökigt. Någon som har testat?


    Jag läste en del om babypotting när jag väntade första barnet men sen blev det inget med det. Jag tror däremot inte att det är så bökigt, speciellt inte när de inte väger så mycket. Kör på bara! Sen får man väl räkna med att missa några gånger men jag tror definitivt att tidig pottning gynnar både föräldrar och barn.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-11-01 17:21:19 följande:

    Hon småbajsar fortfarande typ 73 gånger per dag, men nhar lagt till stora lass ovanpå det.Får se om jag orkar testa potta. Känns som om det är smidigare ändå med blöja. Jag vet att kompisarna körde potträning rätt länge med sin första och vi orkade inte bry oss. De blev torra ungefär samtidigt. Sonen blev helt torr på ett par dagar med bara någon lite större olycka och några pyttesmå. Medan de höll på och kämpa och kämpa.


    Ja jo, det är ju den aspekten också. Att de kanske inte blir torra tidigare. Vår son bestämde sig en dag för att det var dags att kissa i pottan så han löste hela potträningen på egen hand, inte alla som har den turen!
Svar på tråden Julibebisar 2018