Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    I går fick Alice smaka potatismos och det var tydligen jättegott! Hon smaskade i sig det och körde in båda händerna i munnen för att få i sig allt. Och sen blev hon sur när hon inte fick mer.

  • Iowhannah
    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-11-21 15:52:36 följande:

    Oj jag har totalt glömt bort den här tråden! Hur går det med alla? Här är det fullrulle hela tiden, och masa pruttljud hela tiden med munnen från Nikolaij :?)


    Alice leker dagligen med sin röst, hon har precis upptäckt ett nytt jättegulligt ljud som låter som ett litet gurglande :) Hon tuggar och suger på allt hon kommer över och tycks älska mat! Det händer att hon blir arg när hon inte får mer än smakprov.

    Är det fler som börjat med smaksensationer?
  • Iowhannah

    Vad kul det är när de blir mer och mer rörliga och inte bara ligger som en klump där man placerar dem! Alice rullar snabbt över på rygg när vi lägger henne på mage och snart har hon mästrat att rulla åt andra hållet också :) Hon har även börjat att faktiskt leka med saker. Hon sträcker sig efter saker, griper tag i dem och provsmakar på dem. Vi tog fram en aktivitetsboll som sonen fick när han var bebis, den är väldigt poppis!

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-11-25 19:48:19 följande:

    Är det någon av er som har en Bumbostol? Vi fick en efter mannens brors barn. Men alltså, jag får inte ner Edward i stolen. Är det meningen att man ska behöva trycka fast låren? Eller är det så att han helt enkelt är för tjock för den?


    Vi har ingen men jag har läst att många tycks ha samma problem. Bebisen ska ju sitta fast i den men jag kan tänka mig att det känns lite som misshandel att trycka ner låren :/
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-11-26 09:56:43 följande:

    Får nog åka till Ikea och köpa en matsol helt enkelt. Han vill ju gärna sitta upp och är stadig i nacken. Han är ju dock inte så stadig i balansen men om man bullar upp honom så borde det ju gå. Vad tror ni?


    Ja, bulla upp! Så gjorde vi när sonen envist skulle sitta med vid bordet.

    Alice fick sitta i storebrors Tripp Trapp i går, sambon spände åt selen så att det helt enkelt inte gick att ramla runt, och sen tog han en bild på världens stoltaste och nöjdaste bebis! :D Nu ska sonen få en ny stol (en sån lite högre juniorstol från Ikea) som för att visa att han är stor.
  • Iowhannah
    Utvandraren2 skrev 2018-11-27 12:27:13 följande:

    Behöver lite råd. Min dotter sover alltid bara max 30 min per sovpaus på dagtid. 1-2 pauser per dag, oftast en. Att få henne att somna på dagtid är alltid en kamp.

    Sover dock i vagnen om jag går med den, då kan hon sova i två timmar (så länge vagnen rullar)

    Hon sover bra på natten, sover 20-08 med mat var3:e timme.

    Idag la jag henne i sängen. Tog en lur jag med, för skulle ju bara vara i max en halvtimme. Nu var vi sovit i 1,5 t!! Hon fick bröstet och somnar om! Vad gör jag nu? Väcker henne?


    Hoppas du lät henne sova. Inte väcka små bebisar! Sömn föder sömn osv.
    Kellie13 skrev 2018-11-28 04:57:02 följande:

    men asså kan man sätta dom redan i en barnstol? Vi har en vanlig barnstol från IKEA o Milo är jättestark i kroppen redan nu (4månader) så skulle vilja testa för han vill sitta upp hela tiden.


    Sonen satte vi i barnstol så snart han kunde sitta med stöd vid tre månader, det var inga som helst problem, det enda resultatet var att han var mer nöjd och satt utan stöd rätt tidigt. Bara kör på!
  • Iowhannah

    Alice älskar verkligen mat! Hon har redan lärt sig hur en sked funkar, visar man henne en sked med lite mat (eller Minifom) så gapar hon stort och mumsar glatt i sig innehållet :) Och sen vill hon ha mermermer! Jag har en känsla av att hon kommer rata flaskan inom några månader (till skillnad från storebror som helst fortfarande dricker lillasysters rester).

  • Iowhannah

    Vad skönt att simma! Jag har varit på gymmet två gånger hittills (sen drog sonen med nåt virus från förskolan så nu har jag daglig halsont) och det har känts väldigt bra. Jag hade verkligen saknat träningen så jag är glad att kunna börja igen, även om höger handled fortfarande är lite för stel för vissa saker.

    Det är så kul att se interaktionen mellan bebis och storasyskon! Det blir så tydligt att storebror är det roligaste som finns, och han å sin sida tycker att lillasyster är det gulligaste som finns. Varje gång han får henne att skratta så fortsätter han att göra saker för att hon ska skratta mer :) Han vill även vara med och mata henne, både vid matbordet och med flaska, och när han sätter sig och pratar med henne så smälter mitt hjärta <3

  • Iowhannah

    Allergener bör man introducera så tidigt som möjligt, oavsett man ammar eller inte, för att minska risken för allergi. Ang. gluten så har forskningen rätt nyligen kommit fram till att tidig introduktion ökar risken för celiaki och man bör vänta till åtminstone sju månaders ålder. Jag hoppas att alla BVC är uppdaterade på den fronten, det var bara ett år sedan jag var inne på Livsmedelsverket och läste att de höll på att revidera sin information. När sonen var bebis, för tre år sedan, så var rådet att man skulle introducera gluten redan vid fyra månader men nu säger forskningen som sagt annorlunda.

Svar på tråden Julibebisar 2018