• Farfar blå

    Ska sk kamphundar förbjudas?

    Nu har en människa fått sätta livet till efter att ha attackerats av en sk kamphund. Tragiskt och i t.ex Danmark har vissa raser av den typen blivit förbjudna så bör vi följa efter? Köper inte det vanliga snacket om att det är ägarnas fel och att dom är hur gulliga som helst för nu snackar vi framavlade gener sedan många generationer.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Ska sk kamphundar förbjudas?
  • Guldbarb
    2barnsmorsan skrev 2018-07-28 10:04:39 följande:

    Just därför borde man starkt reglera vilka som får skaffa en hund som kan vara farlig i fel händer.


    Var går den gränsen? Allt större än chihuahua?
  • Ggrodan

    När det kommer till raser som använts som kamphundar (hundmisshandel) gillar jag ägarnas uttryck "De håller folk med fördomar borta"

    Alla hundar kan bli osäkra dominanta agressiva och attackera människor, det krävs bara en dålig uppfostran, tror ni mig inte, kolla alla hundraserna som är det i "Dog whisperer" det är allt från minsta chihuahuan till en fågelhund.

  • Farfar blå

    Som någon skrev så är dom avlade till att aldrig ge upp och avbryter aldrig en attack. Kan gå illa då den snälla familjehunden är på dåligt humör.

  • bullen1984

    Vad är skillnaden på från 1 och 3?
    Om kamphundar ska förbjudas så avlivas de såklart. 

    Tycker det är larv. Min kamphund är den minst aggressiva hunden jag träffat. Hundmöten: Om det är en liten hund eller en tyst hund vill han leka, om han märker att hunden är aggressiv så tittar han åt ett annat håll och fortsätter gå. Helt sund hund.

  • pyssel

    Välkomnar ett förbud mot listade hundar ovanför, fattas säkert någon, men listan kan ju vara öppen för påfyllning.


    Alla hästar hemma
  • IceKitten

    Den farliga hundrasen har ändrats gång på gång. Vanligtvis beror det på Hollywood/media vilken som räknas som extra farlig i dag.

    Just nu är det främst pitbullen, men det har tidigare gällt, dobberman, rottweiler, schäfer osv.

    Argumentet med att pitbullsen är avlade gör kamp är rätt fjantigt, främst då detta inte att skett på lång tid hos seriösa uppfödare och personlighetsdrag inom en ras snabbt kan förändras. Speciellt hos hundar. Skulle däremot rasen förbjudas så garanterar jag att de som vill hålla på med hundringar kommer hitta en annan ras att slåss med. Det finns gott om stora raser med vassa tänder...

    Gällande argumentet att rasen skulle vara extra aggressiv mot människor så är det helt felaktigt. Hundar som har framavlat till kamphundar är ofta aggressivare mot andra hundar men har en lägre grad aggressivitet mot människor. Det är helt enkelt inte praktiskt att ha en kamphund som attackerar människorna runt omkring när man anordnar en hundring. Alltså sorteras de människoaggressiva hundarna ut ur aveln. Just kategorin med människoraggressivitet leder faktiskt golden retrievers. Sannolikt pga för hög efterfrågan vilket leder till oseriösa uppfödare.

    Och som någon ovan nämnde, pitbullens käkar låser sig inte. Anatomiskt är de precis som alla andra hundar.

    Jag rekommenderar att folk kollar på dokumentären The Champions, väldigt lärorik och gripande.

  • Behöverlitehjälptack

    Alltså, hundraser har blivit framavlade till att kunna olika saker. Fågelhundar, vakthundar, spårhundar och fårhundar. Ursäkta om den sista benämningen är fel men jag kommer inte på vad dom hundarna som har vallat får kallas.

    Sedan finns det människor som med flit har försökt avla fram en farlig ras som sedan använts på fel sätt. Detta innebär att hur många generationer det än gått så finns det ändå en viss aggressivitet hos hunden. Man kan uppfostra en hund hur bra som helst men det handlar så mycket om psyke. Har en hund ett dåligt psyke redan från början kan det slå slint och det kan ske en olycka.

    Det finns hundar som är osäker ch skygg, kan alltså där också attackera.

    Det handlar väl faktiskt till viss del om aveln, hur aggressiviteten ligger i generna. Men inte endast. Det finns jättemånga sk. Kamphundar jag träffat som varit gudomligt snälla, rakt igenom. Som aldrig visat det minsta tecken på aggressivitet. Jag har även träffat fint framavlade hundar där mentaliteten ska vara stark men där jag blivit biten. Och tänk då att jag är uppvuxen och har träffat massvis av olika hundraser så jag har inte gjort några fel vid mötena (dvs hotat dom eller deras revir på något sätt)

  • Dr Nail
    Madicken Madicken skrev 2018-07-28 22:51:25 följande:

    Bilder på några "livsfarliga" kamphundsraser:


    De första två är gräsligt fula dessutom. Vad fan är det här, utomjordiskt liv??
  • Dr Nail
    tobbe01 skrev 2018-07-29 07:20:19 följande:

    När det gäller Pitbull så har jag hört/läst att de är extra farliga för deras käkar låser sig när de bitit aggressivt....................men nu när jag googlar så ser jag att det inte alls är så. Man lär så länge man lever MEN jag kan tänka mig att den som ska köpa en pitbull eller "kamphundsras" ska kollas upp noga. Utdrag ur brottsregistret t ex.


    Lite som att köpa vapen.

    Förbjudet dock att gå på stan med ett vapen i Sverige.
Svar på tråden Ska sk kamphundar förbjudas?